Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Oameni buni sa aveti un Craciun fericit si un nou an plin de impliniri .  Chiar daca anul 2016 se anunta foarte greu pentru apicultura romaneasca sper sa-l trecem cu bine .

D006

Pentru Stefan-Pistu Orban un "La multi ani" calduros cu ocazia onomasticii !

Eugen B

Azi au iesit slab albinele si deja la cinevs in zona mea se moare de foame si cred ca si varroa

calmusdaniel

Pai eu nu cred ca cei la care le mor stupii de foame  si de infestatie cu paduchi sunt apicultori.

Eugen B

Daca ai prea mult de lucru cu alte servicii, nu cred ca poti tine multi stupi.
Fiecare cu problema lui, eu doar spun.
Am verificat mai devreme un stup pe 5-6 rame de albina si consumul este ok, a fost mic, in plus puiet nu a avut, defapt la mine a fost frig in afara de joi 13 grade si soare si azi 12 grade si soare.

tinumaftei

Citat din: calmusdaniel din Decembrie 27, 2015, 03:54:52 PM
Pai eu nu cred ca cei la care le mor stupii de foame  si de infestatie cu paduchi sunt apicultori.
Am cunoscut si apicultori de 25-30 de ani care in urma unor probleme de sanatate sau familie nu au reusit sa pregateasca stupii de iernare si au avut pierderi mari, uneori spre 100℅.

calmusdaniel

DomnuTinu eu ma refer la apicultori sanatosi care nu si-au facut treaba la timp si cum trebuie.

bucovineanu

Intradevar in acest an chiar nu era nici un motiv sa moara familii de albine. Pana acum iarna inca nici nu a inceput.

Eugen B

Da, dar destul de multi au puiet acuma si nu e bine deloc.
Eu am noroc ca am prins 2 zile bunicele de curatire, in rest ma pregatesc de primavara.
Sper sa mai vina si ploi

G. Iulian

Pot spune ca nu am puiet la ora aceasta, datorita vremii. La mine au fost doar 4 zile cu temperaturi peste 12 grade si atunci doar maxim 14 grade timp de o ora. Doar cateva familii au avut zbor anemic de curatire. Stupii sunt toti cu fund de plasa toata suprafata si la ora asta au scoase subarele. Iernare usoara tuturor, se anunta temperaturi cu -11 grade noaptea in zona mea.

oroles

Citat din: Dragos G. din Decembrie 26, 2015, 10:37:20 AM
  Oameni buni sa aveti un Craciun fericit si un nou an plin de impliniri .  Chiar daca anul 2016 se anunta foarte greu pentru apicultura romaneasca sper sa-l trecem cu bine .
Un Craciun fericit si tie!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Cu ocazia noului an va urez tot binele din lume si Dumnezeu sa va ocroteasca ! Tot cu aceasta ocazie cer scuze celor pe care i-am suparat voit sau involuntar. Cele rele sa se spele , cele bune sa se adune !

PS. Folosesc acest prilej pentru a transmite un gand bun catre doua persoane speciale pentru mine : Andrei Ignatov si Dorian din Canada.

D006

Vad ca e mult curent in mediul on-line in urma celor povestite de Ignatov. Multi considera cele spuse de el drept gogosi ...  daca pui cap la cap informatiile expuse de Ignatov , Aghiana si Dorian intelegi ca totusi gresim undeva si nu putem sa avem colonii superputernice deoarece nu practicam apicultura corecta.
  E mai usor sa spui ca nu se poate decat sa procesezi inteligent informatia . La ora actuala 42% dintre romani considera ca soarele se invarte in jurul pamantului . Daca la acesti oameni le spui ca este exact invers te crede ca esti ori mincionos ori nebun deoarece ei vad soarele ca se misca si nu pamantul . La fel si cu stuparul roman , daca el stie ca o colonie are atata albina iarna si atata albina vara si ii spui ca se poate si altfel spune ca vinzi ...gogosi.
  Am ramas uimit cum multi apicultori au sarit de cur in sus la metoda de inmultire expusa de Ignatov spunand ca este imposibil dar treburile respective sunt de domeniul evidentei .

bucovineanu

Eu as vrea sa vad concret acele familii. Pe net se pot spune si se spun multe. Dar de la teorie pana la realizare in practica e........ cale lunga.
Mai ales in zilele noastre cand albinele sunt tot mai afectate de varroa, care pe an ce trece devine tot mai greu de tinut sub control. Daca mai adugam si otavurile folosite in cultura plantelor, care otravuri sunt din ce in ce mai nocive, ajungem la imaginea pe care o vedem toti, cu familii care abia daca pot fi numite asa si de care nu suntem siguri ca ies in primavara.
Daca acum 20-25 de ani se putea vorbi de familii foarte puternice, odata cu trecerea anilor e tot mai greu sa avem macar familii acceptabil de tari.