Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Dn Dragos sunt f de acord si inca ceva.
De ce sa facem Pfa si sa platim lunar sanatate si de toate cand noi nu facem venit ddcat 4-5 luni maxim. Ar trebui doar pe lunile respective sa platim sau sa platim lunar dar mai putin.
Nu putem fi pe aceeasi linie cu firmele

bucovineanu

De la 1 ianuarie sunt obligate sa plateasca asigurari de sanatate si persoanele fizice, chiar daca nu au nici un fel de venit.

Eugen B

Stiu, am vazut si eu, inteleg de ce a pus asa ceva. Deoarece multi puneau multe cheltuieli si nu aveau teoretic profit, dar aici erau firme care lucreaza luna de luna, nu doar cateva luni pe an.
La interprindere individuala nu cred ca se plateste inca taxele astea. Oricum toti care au proiecte si au PFA o sa plateasca cativa ani , dar dupa ce vor fi gata proiectele si vor lcihida PFA-ul, nu vor mai veni bani nici de aici.
Statul roman nu are planuri decat pe termen scurt, pe termen lung vad ca nu au gandit-o asta cu PFA, in fine, se vede ce conducere avem

PACO

Citat din: Eugen B din Decembrie 06, 2015, 08:01:01 PM
Dn Dragos sunt f de acord si inca ceva.
De ce sa facem Pfa si sa platim lunar sanatate si de toate cand noi nu facem venit ddcat 4-5 luni maxim. Ar trebui doar pe lunile respective sa platim sau sa platim lunar dar mai putin.
Nu putem fi pe aceeasi linie cu firmele

De unde ai scos-o pe asta cu platitul lunar ?!

Eugen B

Nu te uiti la tv sau la legi. Pfa-urile din cate vad eu vor fi obligate sa plateasca trimestrial ceva taxe in plus. Cauta pe net sa vezi. Cand o sa am timp o sa caut exact legea.

balasbebe

Citat din: Dragos G. din Decembrie 06, 2015, 06:17:43 PM
  In atentia apicultorilor detinatori de PFA sau II

Cu ceva timp in urma un stupar din zona mea dupa ce a terminat cu masura 141 a vrut sa desfiinteze PFA-ul . Pana aici toate bune si frumoase numai ca omul nu a stiut ca inchiderea nu se face pana nu se efectueaza un control de fond de la ANAF . Problema e ca omul in urma controlului a primit o amenda de aprox. 10000 lei ! de ce ? pt.. ca a inchis PFA-ul avand in patrimoniu utilaje la care nu expirase perioada de amortizare.
  Atentie cand desfiintati PFA-urile , trebuie sa fie pe zero si cu nimic in patrimoniu !
Daca am cumparat lazi trebuie sa fac ceva sa scap de ele? Caut ceva loca sa vina sa le arda.

D006

Proces verbal de incendiere plus o hartie de la veterinar si ai scapat de grija.  Asta cu lazile e simpla dar sunt altii care-si vand utilajele din inventar fara evaluare si factura.

Eugen B

Pana acuma am platit doar impozit pe stupi. Asta este un fel de impozit pe venit. Dar de la anul va fi obligatorie si sanatatea si pensia. Exact nu stiu cat vom plati. Caut si eu dar suma exacta nu stiu cum se va calcula

D006

Sanatate ai platit si anul trecut , de la 1 ian 2016 vei plati si pensie . Eu la nivel de jud. Buzau am facut o simulare si nu iese o suma extraordinara.

PS. In jud Buzau stuparii care nu au platit pana acum impozitul au deja ANAF-ul pe cap , aviz celor care inca nu au platit.

bucovineanu

Citat din: Eugen B din Decembrie 07, 2015, 09:58:32 PM
Pana acuma am platit doar impozit pe stupi. Asta este un fel de impozit pe venit. Dar de la anul va fi obligatorie si sanatatea si pensia. Exact nu stiu cat vom plati. Caut si eu dar suma exacta nu stiu cum se va calcula
La sanatate se va plati 5,5% din salariul minim pe economie, care este de 1050 lei. Asta in cazul in care rezulta din evidenta contabila ca venitul brut este mai mic sau egal cu salariul minim. Daca venitul lunar e mai mare decat salariul minim, se plateste 5,5% din venitul realizat. Plata la sanatate se face trimestrial pana la data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
La pensii cel mai putin se poate plati 222 de lei lunar.

D006

La albine e pe norma de venit !

bucovineanu

Am uitat sa precizez ca sumele respective sunt valabile pentru cei care nu mai au alte venituri. Cei care au salarii din alte activitati, platesc asa cum zice Dragos.

Eugen B

Dn. Dragos dc a venit anafu mai exact. Doar ca nu au platit impozitu?

PACO

Citat din: Eugen B din Decembrie 07, 2015, 09:58:32 PM

Ai citit cu atentie decizia de impunere pa anul trecut ? Sigur ai platit si sanatatea. Cat despre pensie , din ce inteleg eu, nu va fi obligatorie.

Contribuția la pensie nu este obligatorie pentru:

"Contribuabilii al caror venit net anual, obtinut in anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ;
Contribuabilii al caror venit lunar estimat a se realiza nu depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real şi îşi încep activitatea în cursul anului fiscal.
Persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii.
Persoanele care nu sunt integrate in sistemul public de pensii dar care achita contributii catre sisteme profesionale  de pensii – cum ar fi avocatii sau personalul clerical.

D006

Vizita dl. Tadeusz Sabat , presedintele Asociatiei apicultorilor polonezi, la stupina Gavrila.

https://www.youtube.com/watch?v=RUXy6RM_-tU