Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: hiveSunt din Salaj am stupina(50 fam.) stationara, lazi orizontale  si am obtinut 18 kg/fam la salcam.Se poate si stationar, dar trebuie sa ai fam. puternice.
Poti face miere de salcam si la stationar dar trebuie sa ai salcam in preajma stupinei...

stefan1

Eu cred ca Dragos a avut dreptate cu acel fagur cladit pe langa foaia fagurelui artificial. Am luat dupa '90 niste faguri in pachete de 10, prin ACA, dar nu stiu cine i-a produs. De cand i-am desfacut am observat ca nu-i ceara normala. Avea un luciu anormal. Pusi in stup, la caldura, se ondulau intre sarme, dar mai grav este ca albinele refuzau sa-i lucreze. Daca le trebuia neaparat fagurul, construiau pe langa fagurul artificial, fagure cu celule pe o singura parte, ca spatiul nu le permitea sa creasca un fagur intreg. Situatia din poza lui Dragos pare similara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Intamplator anul trecut am vazut cum se scurge parafina dintr-un fagure : Am scos un fagure mai vechi sa-l dau la reforma ,dar l-am lasat la soare si dupa cum se stie parafina are punctul de topire mai mic decat cel al cerii naturale astfel incat dupa o perioada scurta de timp la baza ramei s-a adunat temelia fagurelui topita iar ce era construit de albine era intact . Cand vom avea timpul vom dezvolta acest subiect pt. ca merita !
  PS. Atentie ! multe magazine Apicola nici nu vand faguri de combinat ci faguri de diversi producatori necunoscuti.

ALBINEL 1984

Citat din: dragos2006Va salut de pe malul Dunarii ! , zona unde stupii mei vor petrece urmatoarele 4 luni .
Cum 4 luni ai cumva floarea soarelui in zona ca ptr mine balta si ce da ea e maxim pana la floarea soarelui cu excepie o eventuala revenire dupa ptr menta dar rar este prea multa aglomeratie atunci :uimit:

D006

Intru in insula la floare apoi ma intorc pe mal la menta.
  Ieri pe malul Dunarii : Dan si Sica :

D006

Amorpha

D006

Catina

D006

Flora spontana : mustar , mac  si urmeaza palamida.

D006

In aceasta perioada o importanta  sursa de cules o reprezinta albastreaua din lanurile de cereale.

ALBINEL 1984

Datele pe care le dai sunt exacte si cine are interes de apicultura  le intelege pot afirma cu certitudine ca esi un apicultor fara secrete  :hi:

D006

Revin cu problema fagurilor : va prezint un fagure bagat de curand ( se poate verifica in jurnal - are numele Lulacky )  a fost facut din ceara noastra procesata la Apisrom Vaslui , a fost crescut instantaneu si datorita culesului mare si umplut cu miere , acesta de ce este asa frumos ?

D006

Citat din: dragos2006Revin cu problema fagurilor : va prezint un fagure bagat de curand ( se poate verifica in jurnal - are numele Lulacky )  a fost facut din ceara noastra procesata la Apisrom Vaslui , a fost crescut instantaneu si datorita culesului mare si umplut cu miere , acesta de ce este asa frumos ?
Ma da numa minti.Toata ceara voastra, la cei de la Ramnic ati  shimbat-o la Bistrita .La firma Eta.Pe cine crezi ca prostesti tu?
Ti-am mai zis ca sunt cu ochii pe tine si stiu tot timpul ce faci.Daca vrei iti spun si unde ai dat mierea de rapita,si la ce pret si cine si-a luat comisionul la ea.
=D  =D  =D  =D  =D
Asa ca numai reveni tu ca numa  minciuni spui.

D006

Nenciule sa o luam in ordine :
  -acum doi ani am luat faguri de la combinat,
  - Anul trecut am procesat ceara la Etta Bistrita ,
  - Anul acesta am procesat ceatra la APISROM  vaslui
  Am mai cumparat faguri italieni de la firma Teclem  Faget iar acum urmeaza sa bag faguri bulgaresti de la Apiacta.
  Mierea de rapita am vandut-o la APICOLA PASTORAL GEORGESCU , PERSONAL AM PREDAT-O DOMNULUI GEORGESCU  si am primit 7 ron/kg. Atat timp cat mie imi convine pretul nici nu ma intereseaza cine ia comisionul , tot ce ma intereseaza este ca voi cei de la apicola sa nu luati comision pe munca mea , mai bine acei bani ii dau de pomana la niste oameni saraci.  Prefer sa vand mierea mai ieftin dacat sa v-o dau voua care ...

D006

Il rog pe domnul Rascanu sa vina cu o confirmare despre procesarea cerii personale la Apisrom.

D006

daca nu ai puterea intelectuala sa urmaresti filmul jurnalului iti pun si filmul postat pe 5 mai 2009:
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/fIcPQj58V_g[/youtube]
Pana una alta revin cu o poza de la Apisrom :