Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pomii sunt senzationali de multi ani nu au mai mirosit asa de bine ; a miere si polen.
  Ce bine arata stupina :)

gore

Ai dreptate referitor la miere, astăzi 07.04 am fost după amiază la stupi, toţi corcoduşii din sat şi zarzării erau înfloriti iar la mine mirosea a miere şi flori, nemaipomenit. Nu-mi venea să plec, am privit puţin prin sită la câţiva stupi, albinele lucrau şi la ora 19, pe la ora 20 am inceput tratamentul şi l-am finalizat.
După mine, anul acesta stăm mai bine în ceea ce priveşte florile la pomi şi nectarul, mirosul este mai accentuat. Să vedem salcâmul care deja a început să dea mugurul.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

si la mine e la fel, super, in cam doua saptamani plec in pastoral la fructiferi in zona de deal, unde am sa raman si la salcam.

D006

Nu mergi la salcam 1 ? prea departe nu este de tine .

D006

Azi am deschis o familie care a fost filmata asta iarna si stransa la finalul lui martie , acum e teapana de albine si a dus mierea de la corcodus dupa diafragma.

D006

Am strans-o pe patru rame si ieri matca a inceput sa oua pe a patra rama , trei rame au puiet de sus pana jos.

D006

Anul trecut am cumparat si 10 regine Aureea , se prezinta bine mai ales ca au intrat in iarna cu albina putina.

D006

si pe verso

gore

Eu am deplasat 4 stupi pe o alta locaţie unde am cules salcâm din abundenţă şi la tei, Florin ştie (sat Găgeşti), pe locaţia veche nu am tei, experimentez, la un control am găsit o ramă full de miere veche şi nouă, polen mult de jur împrejur, am fost nevoit să mai bag 2 rame iar pe aceea să o dau la margine. Păcat că nu am făcut poze, nu am avut telefonul la mine.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

Vin si eu in zona cam intr-o saptamana ii urc langa Schitul Sfintii Voievozi de sub Gagesti, pt fructiferi si salcam.

D006

Acum apare varful depopularii la familii pt. ca acum mor cam toate albinele care au trecut peste iarna . Trebuie stimulata ponta matcii pt. a inlocui cat mai repede pierderile si a face familii bune pt. rapita si salcam.
  La familiile bune se pot monta colectoarele de polen , acum obtinem cel mai bun polen , cel de pomi fructiferi.
   Consumul de miere creste rapid si daca avem stupii in zone deficitare  la capitolul nectar trebuie sa intervenim puternic cu sirop.

D006

Cel  mai  bun  polen la  pomi  fructiferi?Ce  calitati  curative  au  pomii fructiferi?
Acum ca  a trecut  iarna,zine  si  noua despre  rezultatele optinute in  hranirile  cu  turte  si  aminoacizi.A  meritat  munca?

D006

Munca a meritat , acum trebuie sa am grija ca la sfarsitul rapitei sa nu-i scap in frigurile roitului.
  Despre polenul de pomi este foarte mult de vorbit , inclusiv s-au scris tratate , gasesti in literatura de specialitate , spre exemplu polenul de nuc este bun pentru prevenirea infarctului miocardic , etc. Plus ca la gust este foarte bun - nu are nici o tenta amara.

D006

Pentru ca vremea s-a racit putin am trecut la stimulat si pe langa siropul din hranitor am pus la soare toate ramele pe care le reformez si mai au miere in ele , le golesc asa repede ...

D006

Nu agreez idea si nu mias dori sa fiu prin apropiere .