Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Detin 200 de stupi cu fund antivarooa.Sunt tratamentele ineficiente.
Discut cu apicultori care sunt in bio si imi vorbesc de tratamente conventionale:tactic,varachet dupa efectuarea inspectiei.

bucovineanu

Dragos,
Acei care spun ca fac aceeasi productie la bio ca si la conventional, nu produc miere bio cu adevarat. Plantele tehnice, respectiv rapita, floarea soarelui, etc nu se incadreaza la bio. Dar despre asta s-a mai discutat si nu ajungem la nici un rezultat. Il rog pe colegul lav sa ne spuna mai multe.

D006

Cum sunt camionul si motostivuitorul:IN PLANE DIFERITE!

ilalexandru

Domnule Dragos daca stiti atatea despre bio si va credeti atotstiutor, cati stupi aveti pe bio? Din cate stiu eu 0. Si daca a-ti trece, va spun eu, ca la felul in care practicati apicultura, nu a-ti rezista un an de zile.Asa ca sa le dam dreptate celor care au facut deja acest lucru.
Si Domnule Dragos a-ti zis ca un procesator scoate profit 1 ron pe kg. Sa facem un simplu calcul: daca e serios si isi face treaba cum trebuie intr-un an poate comercializa 2000 tone miere. 2000 tone*1000=2000000kg * 1 ron = 2.000.000 roni adica 2.000.000.000 lei profit. Vreau si eu un asemenea profit. Si sincer, e mult mai mare

D006

Va rog sa o luati ca o parere personala postarea de mai jos :
   De 5 ani credeam ca ACA ma poate ajuta in aceasta meserie deoarece este "asociatia crescatorilor de albine " si sigur ne vrea binele , dar marti a fost de ajuns o discutie de 60 de minute cu presedintele Fetea si camarila dansului sa inteleg ca pur si simplu am pierdut 5 ani de viata apicola deoarece aceasta asociatie nu este a apicultorilor ci este a lor.
  Lucru esential in viata este sa stii cu adevarat ce-ti doresti si pentru a realiza acest tel trebuie sa stai langa invingatori ! daca eu stiu ca in Romania este si un singur om care performeaza la bio , eu langa el ma voi duce , nu ma intereseaza ce metode foloseste , pe mine ma intereseaza doar valoarea profitului net, ca da cu varachet sau nu este o problema secundara , imortant este sa nu mai pierd inca 5 ani asa cum am patit cu ACA , mama ce fraier am fost !
   Ca merg in genunchi si tot voi pune in functiune grupul de producatori !

D006

Potentialul meu este acelasi cu al dv.: vand miere da salcam bio la 11,5 lei si poliflora la 8,5.Dar am platit acreditarea bio 1200 de lei, fagurii bio la 36 lei kg.Calculati si o sa vedeti ce afacere de succes e bio. :nono:

bucovineanu

Citat din: dragos2006Cate tone de miere vinzi pe an la 20 lei /kg  ?
  sau mai bine zis care este potentialul tau de comercializare a mierii ?
Reusesc sa vand pana la 2,5 t. As putea sa maresc numarul familiilor dar nu vreau sa vand procesatorilor.

filip

lav,
Si eu am o zona deosebita melifera .Facand stuparit stationar am dorit sa  trec la BIO.
A venit prima inspectie,totul se plateste pe lumea asta.
Cum adica ,sa fiu inspectat trebuie sa platesc?
Nu spun mai mult :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Eu m-am lamurit cu ACA la modul cum mulg apicultorii prin PNA.Te obliga sa cumperi medicamentele doar prin SC  APICOLA SRL, familiile de albine si matcile le "treci prin Apicola " cu un adaos bineinteles.
Il intreb pe domnul Zorici  anul trecut cand a venit la Piatra Neamt: de ce sa cumparam prin SC APICOLA ce avem de achizitionat prin PNA? si imi spune:"Sunt firme de incredere".
Cei de la APIA Bucuresti habar nu au de aceste chestiuni, sunt pur teoriticieni plimbati la cursuri de formare prin hoteluri de 5 stele.
Iar noi ne luptam cu"morile de vant"

D006

Domnule Filip va sugerez sa incercati trecerea la bio pe un esantion din stupina.Dupa 2 ani faceti comparatie si apoi trageti concluziile.Se merita sau nu?

D006

Si platesti anual ... mi se pare normal deoarece tu beneficiezi de o acreditare bio !
  Daca nu este bine la bio de ca altii reusesc sa faca vagoane de miere bio ? ei pot si noi nu putem ?

ilalexandru

Domnule dragos e mare fraier cel care lucreaza cu ACA in ziua de azi. Sunt multe alte firme de profil cu preturi mult mai mici si cu alte avantaje mult mai mari.
De exemplu e un mare fraier cel care se duce si da 3 milioane pe un stup de la ACA din magazin. Cu 5 milioane se cumpara un metru cub de cherestea din care ies 15 stupi. Tamplarul se plateste cu 50 roni stupul, deci 50*15=750 roni. mai e vopseaua 40 roni, manere 60 roni, plus alte lucruri minore, dar cu totul nu depasete 1500 roni adica 15 milioane. Hai sa zicem 20 de milioane cu tot cu drumuri ai alte alea. Pe cand la ACA se da 45 de milioane odata. Deci profir 25 de milioane. Dar asa e romanul...mai bine plateste decat sa puna osul putin la munca

filip

La 25 -30 kg de miere marfa sunt multumit.
Nu ma mai gandesc la BIO mai ales ca o mare parte din miere o vand direct cumparatorilor.
1kg salcam 15 lei
1kg poliflora 13 lei
1kg tei 13 lei.
Diversificarea vanzarii e cheia sucesului in apicultura.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ioanardelean55

am renuntat la bio inca de anul trecut . :hi:  :hi:  :hi:  :hi:

chiar saptamina asta ma sunat un prieten suparat foc si mi-a spus ca a mers un inspector la el sa verifice ce a facut cu banii primiti pe suventia bio de anul trecut . :nono:  :nono:  :nono:  :nono:

D006

Citat din: ilalexandruDomnule dragos e mare fraier cel care lucreaza cu ACA in ziua de azi. Sunt multe alte firme de profil cu preturi mult mai mici si cu alte avantaje mult mai mari.
De exemplu e un mare fraier cel care se duce si da 3 milioane pe un stup de la ACA din magazin. Cu 5 milioane se cumpara un metru cub de cherestea din care ies 15 stupi. Tamplarul se plateste cu 50 roni stupul, deci 50*15=750 roni. mai e vopseaua 40 roni, manere 60 roni, plus alte lucruri minore, dar cu totul nu depasete 1500 roni adica 15 milioane. Hai sa zicem 20 de milioane cu tot cu drumuri ai alte alea. Pe cand la ACA se da 45 de milioane odata. Deci profir 25 de milioane. Dar asa e romanul...mai bine plateste decat sa puna osul putin la munca

Eu credeam ca se face diferenta intre ACA si SC Apicola  SRL dar in sfarsit am inteles ca ACA este prelungirea inutila a Apicola . Eu am un calcul mai simplu aca cumpara stupi de la Nehoiu cu 100 de lei si apoi ii vinde cu 220 lei , tot sa faci apicultura cu asemenea magazine ...
Am ajuns la concluzia ca fiecare pasare pe limba ei moare si bine cu dea sila nu se face .
  Noi avand acces la net suntem informati si stim sa alegem alternativele cele mai profitabile pentru noi , dar marea masa a stuparilor fara acces la informatie este pastrata in continuate in intuneric si prostie de directorii de Apicola.