Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

SUPERRB  ai vrea sa tot vezi asa ceva dar nu neai avertizat sa ne uitam mai atenti. Miam dat seama la ce mam uitat numai cand am vazut copacul.

filip

Citat din: dragos2006Toti ne dorim  sa traim cum descrii tu indiferent cum ne cheama dar stii care este diferenta dintre noi si Batranu ?
Batranul e liberal! :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Astept raspunsul lui Valter !   :nod:

valter

El are..., noi mai putini..., dai facem intr-o zi...mancand rosia promisa.
Sanatate sa dea Domnul.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Bătrânul

Citat din: dragos2006Toti ne dorim  sa traim cum descrii tu indiferent cum ne cheama dar stii care este diferenta dintre noi si Batranu ?
Nu stiu care este diferen ta dintre noi dar stiu un lucru :  CU VALTER SINT SUFLET PERECHE !!! =D

centrifuga

am declarat pe un alt topic ca nu voi mai intra in polemici si nu voi mai posta decat depre albine.
dar,vazandu-va cat de incrancenati sunteti-toti avand dreptate pana la un moment dat,va propun deschiderea unui nou topic,unde sa incercam sa vedem unde este realitatea si ce contributii putem aduce noi la rezolvarea "problemei taranesti" in Ro!
Voi deschide un topic la sectiunea"aici puteti...'

D006

Citat din: valterEl are..., noi mai putini..., dai facem intr-o zi...mancand rosia promisa.
Sanatate sa dea Domnul.
Ai dreptate ! diferenta dintre noi si Batranul este de peste un milion de euro ...  una este sa tai (asomezi) un porc asa de placere cand ai buzunarul doldora si alta este sa-l tai si sa-ti ajunga pana in primavara !
   La fel cu orice produs agricol , una este sa-l consumi de placere si alta este sa-l consumi ...

Kiwi Bee

Kiwi Bee

Citat din: dragos2006kiwi bee  vine tocmai din Noua Zeelanda si pune punctul pe i iar noi ne cramponam de bijnitarii din Braila !   Oameni buni  ridicati voalul de fum de pe creier si uitati-va dincolo de orizont !
....Kiwi Bee vine din Arad :hi:
Mai tin minte Romania cu toate ca mam mutat de acolo inca in 1994.
Cu cit umblii mai mult in lume vezi mai multe lucruri si devii mai stiutor de viata....

Kiwi Bee

Citat din: AndreiRNCeea ce povesteste Kiwi Bee este o cooperativizare agricola si se practica ff mult acolo unde este nevoie dar el uita ca in 5 ani acolo sa reeducat in modul de a privi lumea din jurul lui. In romania rar gasesti o asociatie de 2 persoane din motive bine cunoscute. Va trebui sa treaca cateva generati cand gandirea se va schimba si romani vor reusi sa lucreze impreuna.
Asa este Andrei.Sa nu iutam ca nici cel mai mare apicultor din Romania nu poate face ceea ce poate face o asociatie.
Ideea pe care miam exprimato a venit din articolul de ziar mentionat de mine + din ceea ce am vazut eu aici pe forum si pe sunphoto.
Multi dintre forumisti par a fi prieteni, frati, cumnati.Deci unirea pe jumatate este gata :)
In pozele pe care leam vazut se vede ca multi merg impreuna in pastorale si la banchet dupa un tirg apicol.Unde se pot incheia prietenii.
In plus banul poate motiva o legatura strinsa intro asociatie(binenteles cu reguli de joc aspre si egale in scopul produsului de calitate.)
Cel care e mai puternic il poate ajuta pe cel care e mai slab(cu 10-20 de familii de albine), caci si mierea de la astfel de apicultori conteaza.
De exemplu cheltuielile anuale ale asociatiei se poatre imparti la nr. total de tone de miere procesat de asociatie.
Cel care a intrat in "hora" cu mai putin va plati mai putin.
Dar in final totii vor avea cu macar 50% mai mult la chila de miere.
In plus puterea unei asociatii nu se opreste aici.Perspectivele deabia de aici isi arata aripile.
Romanul nu este asa de negru cum se crede, dar adevarat fiind putin curaj mai mult nu iar strica.
Cu ajutorul internetului se poate vedea ce se intimpla in alte tari.
Cu inima romanului si prietenii se pot face multe lucruri bune.

Kiwi Bee

Citat din: stefan1Am citit ca si in Germania, 80% din miere este desfacuta direct catre cumparatori, fara a trece prin intermediari. Ei au avantajul ca Germanii consuma cea mai mare cantitate de miere si deci nu trebuie sa o exporte. La export nu poti merge cu borcanelul. Sansa ar fi, cum a spus Kiwi Bee, o asociere. La romani insa acest lucru este foarte greu si stim de ce.
Inca la 1633, Nicolo Baresi, care a vizitat Tarile Romane remarca despre romani:"...s-ar parea ca toti se nasc cu aceasta aplecare spre hotie!" Sa mai amintim si suspiciunile ca "oricine umbla cu miere se linge pe degete" si din cauza aceasta sunt rare asocierile de succes la noi, si-i mare pacat.
Ei Stefan, pe vremea lui Vlad Tepes nu se fura asa de mult  =D

Kiwi Bee

Citat din: crombra
Citat din: sfantul spiridonsi mai vreau sa zic ceva...daca s-ar putea sa mai omoram din hotii astia care se pricopsesc in orice domeniu pe seama celor care muncesc cu pasiune si demnitate...nu poti sa iei mierea cu 80 de lei si dupa tejghea sa o versi intr-un butoi cu robinet si sa o vinzi cu 130....a...se poate pentru ca nu suntem uniti...nu ma intrebati cine face asta?
pai tocmai magazinele apicola-nu ar trebui sa vina ele in sprijinul apicultorilor
Mare dreptate ai Spiridoane taica si la ACA Braila e la fel. Ba nu, ca ei o iau cu 7 ron/kg.
Baieti,
O asociatie are putere.
O asociatie nu se limiteaza la "adunam mierea intrun singur borcan sil vindem cu vagonul!"
O asociatie se sprijina pe fiecare membru al sau si punind creierul la un loc se pot face pasi pt. a inainta.Exemplu:intrarea pe piata cu mai multe produse apicole facind treptat o paleta larga de produse.
Cine are posibilitatea sa intre pe urmatorul site(al unor italieni dar merge pe engleza):
http://www.fao.org/docrep/w0076E/w0076e00.htm#con
Este o carte electronica si se numeste:
Valoare adaugata produselor din apicultura
Contine si retete cum sa faci din 2 lei 200 de lei.
O asociatie are putere pt. asa ceva.
Regulile intro asociatie se pot aduce si modifica de catre membrii sai.

stefan1

Fara o cinste desavarsita, in acest domeniu, asocierea este greu de realizat. Falsificarile in domeniul mierii sunt mai subtile decat la cartofi sau porumb, de ex. Sa nu fie miere cu antibiotice, sa nu fie falsificata cu zahar sau alti inlocuitori, sa se respecte strict sortul de miere in cazul celei monoflore sa nu mai vorbim de restrictiile la mierea bio. Daca unul din asociati spune "las' ca nu se va cunoaste daca nu respect exact regulile", se risca sa fie compromise cantitati mari de miere. Pe de alta parte analizele in cazul mierii (unele) sunt costisitoare si nu se pot aplica la cantitati infime de miere. Si cu analize, daca esti pus pe dat tepe, se pot da, pana ti se infunda. Deci intai trebuie constiinta, apoi se pot face multe lucruri bune.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ionut.api

fratilor nu va mai cunsumati energia cu politica romanea vorba marelui nostru actor Constantin Tanase  i-am votat si cu asta ce am facut........ mai bine ne-am gandi la alte pericole care cred ca ameninta albina si un ex. ar fi desertificarea care se va instala masiv in dobrogea din 2015. si...flora....

ioanardelean55

urcam spre munti si spunem si noi ,,,,muntii nostrii miere poarta.............