Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Exact ce spuneam eu seara trecuta. Cand il asculti ce probleme are si cat pierde din cauza apicultorilor iti vine sa plangi. Eu pur si simplu am varsat cateva lacrimi. Probabil bratara de la mana e din alea cumparate de la balci. Mai fratilor care mergeti la Ramnic, sa nu cumva sa indrazniti sa-i ziceti ceva ca va trece pe lista neagra si o sa ramaneti cu mierea in stoc. :razz:   :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

PRECIZARI :
   Am pus filmul cu nea Dobre in ziua cu cea mai scazuta audienta - sambata - pentru a vedea daca starneste vreun interes acest subiect. Inainte sa-l postez credeam ca va urma un potop de injuraturi si acuzatii false dar spre surprinderea mea in primele 24 de ore de la difuzare s-au uitat la film peste 110 apicultori iar jurnalul a avut aprox. 700  de vizionari. La un asemenea trafic au fost DOAR 5 pareri negative dintre care una de la un anonim si una de la un mic amator , ceeea ce inseamna ca doar maxim 3% din vizitatori au o impresie negativa despre relatia producator - procesator.  Eu cred ca este foarte bine deoarece spre deosebire in domeniul carnii e jale ...
   Dragi producatori care aveti capul pe umeri nu va mai lasati manipulati de anonimii care arunca petarde , ei sunt doar microbii care conduc cele aprox. 40 de SRL-uri din Romania care vor sa se interpuna intre producator si procesator si astfel sa mai castige si ei un ban pe seama palmasului.  Nu vi se pare ciudat ca apar mereu anonimi care vorbesc urat despre procesatori ?  interesul lor este ca tu producatorule sa dai mierea la SRL si ei sa i-o dea lui Dobre & comp . astfel vor incasa si ei o parte din munca ta.
  Nu mai aruncati cu pietre pana cand nu studiati cazul in amanunt . Pentru a va limpezi mintea va recomand sa cititi din Biblie capitolul unde Iisus Hristos asista la tentativa de lapidare a Mariei Magdalena , cine ridica primul piatra ?

D006

Dar nu va acuza nimeni de nimic.Ba din contra.Pe lepra aia cu patru picioare nu pot sa o vad.Ca sunt doar 3% remarci negative, nu inseamna ca individul este mai mult decat o jigodie.Incepe incet incet sa ma dezguste (nu ma intereseaza de altii) si atitudinea ce o aveti fata de nulitatea cu pricina.Din ce in ce mai fatis partinitoare.Cred ca vizita mea la Ramnic nu este binevenita.Ca sunt un apicultor si nu am nimic de ...speculat.Targul va fi o reusita sigura fara agitatori.Se va vinde si se va cumpara.Se va promova si se va hali spanac cu RABA.

D006

Citat din: romikele
Citat din: liviuIa vezi ca esti la prima postare pe pagina si cine se baga uitate si in spate si vezi cine se baga nu esti tu ala si tot prin faut sau esti purtatorul de cuvant a lui dragos ..
reciteste ce ai scris si daca ai inteles ceva, tradu si celorlalti...
Astai problema ta daca nu intelegi de asta apar si multe contre ca nu intelegi roaga tu pe cineva sa-ti traduca ce se scrie pe forum si pe urma poti interveni.

orbanstefan64

Citat din: dragos2006PRECIZARI :
   Am pus filmul cu nea Dobre in ziua cu cea mai scazuta audienta - sambata - pentru a vedea daca starneste vreun interes acest subiect. Inainte sa-l postez credeam ca va urma un potop de injuraturi si acuzatii false dar spre surprinderea mea in primele 24 de ore de la difuzare s-au uitat la film peste 110 apicultori iar jurnalul a avut aprox. 700  de vizionari. La un asemenea trafic au fost DOAR 5 pareri negative dintre care una de la un anonim si una de la un mic amator , ceeea ce inseamna ca doar maxim 3% din vizitatori au o impresie negativa despre relatia producator - procesator.  Eu cred ca este foarte bine deoarece spre deosebire in domeniul carnii e jale ...
   Dragi producatori care aveti capul pe umeri nu va mai lasati manipulati de anonimii care arunca petarde , ei sunt doar microbii care conduc cele aprox. 40 de SRL-uri din Romania care vor sa se interpuna intre producator si procesator si astfel sa mai castige si ei un ban pe seama palmasului.  Nu vi se pare ciudat ca apar mereu anonimi care vorbesc urat despre procesatori ?  interesul lor este ca tu producatorule sa dai mierea la SRL si ei sa i-o dea lui Dobre & comp . astfel vor incasa si ei o parte din munca ta.
  Nu mai aruncati cu pietre pana cand nu studiati cazul in amanunt . Pentru a va limpezi mintea va recomand sa cititi din Biblie capitolul unde Iisus Hristos asista la tentativa de lapidare a Mariei Magdalena , cine ridica primul piatra ?
cred ca ar trebui pusa o regula de logare pe acest forum binentales de cei care sint in masura sa o faca pur si simplu daca fiecare si ar declara identitatea de la buninceput ar disparea anonimii care pina in prezent nu au adus ceva bun acestui forum indiferent ce au unii  cu altii intre ei mai din trecut

D006

Vezi astai problema ta toate raspunsurile iti sant ca cel anterior de asta am si intervenit si chiar fara sa te jignesc cum faci tu atraganduti doar atentia dar tu nu intelegi ca trebuie sa ai o minima decenta fata de cei din jur fata de cei cu care conversezi.

D006

Oameni buni subiectul devine din ce in ceu mai greu de dezvoltat mai ales ca la mine a sosit Valter :

apispuisoru

Dragi apicultori! Astazi am facut ultimele pregatiri pentru serbarea evenimentului si anume 1 DECEMBRIE ZIUA APICULTORULUI RAMNICIAN-ORGANIZATOR SC.PUISORU APIS SRL.
     Toti cei care vor participa vor fi fara doar si poate invitatii mei,dar nu voi permite niciunui apicultor,procesator sau invitat fara stupi sa degenereze in polemici adresate celorlalti interlocutori,va fi exclus imediat din sala si Dan Puisoru promite solemn acest lucru.
     Ceea ce doresc de la dumneavoastra este decenta si bunul simt,ceea ce vom organiza nu este o adunare tip comgres ACA sau adunare generala a filialelor judetene ACA.
     Numarul participantilor a ajuns deja la 350 de persoane si orice eveniment organizat de catre mine a iesit de neuitat asa ca va rog inca odata domnilor decenta si bun simt.
      Va multumesc pentru intelegere! Puisoru Danut-TeL:0742147389

D006

Cred ca ar fi bine sa luam exemplu de la Zorici si sa punem gorile la usa ... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:    acum a venit timpul sa ne aparam noi de el... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

ilalexandru

Domul Dobre = cel mai mare hot dintre procesatori. Si nu zic numai eu asta. Sunt sute si sute de alti apicultori care declara asta. In 2003 I-am dat 2 tone de tei si m-a scos cu antibiotic in miere. In anul acela am mai dat miere si domnului Dragoi, si domnului Iancu, si la combinat si la Ciucurova. In afara de domnul Dobre, pe nicaieri nu mi-a mai iesit antibiotic in miere. Cum se explica asta domnule Dragos? Mentionez ca eu niciodata nu am dat cu antibiotice la stupi. Si atunci tot domnul Dobre a venit cu ideea: las ca iti iau mierea si asa, dar scad cam 25% din pretul initial. Oare e corect?
Ce spune-ti de sutele de tone de miere chinezeasca care ajung in port si sunt amestecate cu miere romaneasca si apoi trimise mai departe ca miere autohtona? Aceste lucruri se pare ca nu intereseaza pe nimeni.

D006

Sa dai intr-un an miere la 5 (cinci) proceatori inseamna ca sunteti bazat rau , sigur va masurati productia in vagoane !
  Ce stiu eu :  2003 a fost un an dificil pentru procesatori , din cate stiu eu cand se da mierea se iau probe din care una ramane la producator. Pentru dumneavoastra era foarte simplu sa-l actionati in instanta si pe langa cotravaloarea mierii va platea si daune. Asa mi se pare corect daca eu ma stiu curat.
  Miere chinezeasca in romania am vazut pe piata adusa de firmele din Tg. Jiu si cea din Blaj. Dragoi a vrut sa le dea clapa la nemti cu miere cupajata si a luat-o rau in bot.

gudas valentin

Citat din: dragos2006Despre  bio si calitatea mierii
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/XvPO5A2cihs[/youtube]
Ce minciuna in min 3:00 incepe sa minta pana in min 3:18 este cea mai mare minciuna auzita vreodata.cica nu a putut da bani la timp din cauza mieri amestecate cu rapita nici macar atat nu stie ca mierea de rapita se lasa la fund nu se cristalizeaza deasupra  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Ma mirat faptul ca atatia apicultori au tacut  :roll:  sau mierea mea e altfel fata de a voastra.  :zzz:

valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Fii mai atent  ! avea atata rapita incat a cristalizat aproape toata . Daca ai vedea cum de ia proba ai observa ca sonda trebuie sa ajunga pana la fundul butoiului, in mod normal la butoiul de salcam sonda ar trebui sa ajunga foarte usor la fund.
  Eu am un hoby sa cumpar cate un borcan cu miere  din diverse hipermarketuri si in multe borcane  de salcam se observa rapita la fund.

D006

D006