Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

ilalexandru

Domnule Dragos nu ma consider bazat! Insa sa va explic: salcamul i l-am dat domnului Dragoi; teiul domnului Dobre, mierea de floarea soarelui, primul extras l-am dus la combinat, iar cel de-al doilea domnului Iancu. La Ciucurova am dus mierea din Dobrogea. Niciodata nu lucrez numai cu un procesator. Care e mai apropiat de mine ala ia mierea. Si cu banii ii iau mult mai usor daca sunt insirati la mai multi, impartiti in sume mai mici. Si nu ma cred deloc bazat. Iar in privinta probelor: acestea cand se iau, niciodata procesatorulnu-ti da proba care ramane la producator in fata. E foarte simplu pt el a schimba proba. Intrebati sa vedeti cati au fost tepuiti asa de domnul Dragoi. Si cum explicati faptul ca la toti ceilalti procesatori nu mi-a iesit nici un gram de antibiotic in miere? Si decat sa-l actionez in instanta, mai bine am apelat la alte persoane apropiate domnului Dragoi...in final mi-a dat banii complet pe miere. Asa e la romani.

D006

Eu am lucrat doar cu Georgescu si cu Dobre , la amandoi eu am luat proba si am pus-o in recipient AUTOSIGILANT  adus de procesator  iar pe acesta recipient s-a aplicat stampila firmei , tipul de miere si data achizitiei.
  In anii din trecut foloseam un recipient comun care era introdus intr-o punga si aceasta sigilata la gura.  Fie vorba intre noi , acum oamenii nu-mi mai iau probe , mergem pe onoare .
  Am o nelamurire : ce miere ati facut dus la Ciucurova daca floarea soarelui a ajuns la combinat si Iancu , iar teiul  la Dobre  ?
    Oricum ciudat mod de a comercializa mierea .... no coment.

D006

D006

D006

Citat din: dragos2006Oameni buni subiectul devine din ce in ceu mai greu de dezvoltat mai ales ca la mine a sosit Valter :
Vă stă bine împreună :wink:

D006

gudas valentin

Citat din: dragos2006Fii mai atent  ! avea atata rapita incat a cristalizat aproape toata . Daca ai vedea cum de ia proba ai observa ca sonda trebuie sa ajunga pana la fundul butoiului, in mod normal la butoiul de salcam sonda ar trebui sa ajunga foarte usor la fund.
  Eu am un hoby sa cumpar cate un borcan cu miere  din diverse hipermarketuri si in multe borcane  de salcam se observa rapita la fund.
Mai doctore no intoarce ca la Braila,zice clar ca taie rapita cu cutitul sa poata lua putin salcam, mai mai mai cum se vede onoarea care va e acordata.
Pe mine nu ma deranjaza asta ma deranjaza faptul ca au fost stupari cu experienta care au tacut pt 50 bani /kg si lasa sa isi faca festele cum vrea muschi lui,sau aveau alte interese,Dar totusi ai pus pe forum un filmulet in care un stupar poate sa vada ce poate ingurgita un procesator care doreste sa faca bine apicultorilor,si cate pierderi pot ei sa suporte EXTRAORDINAR IMI DAU LACRIMILE.  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
APROPO ZAHARUL UNDE SE VEDE LA INCEPUTUL CRISTALIZARI CA SE SEPARA SI ALA DE MIERE.
                      valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

ilalexandru

La ciucurova am dus tot floarea soarelui! Cea pe care am scoso in Dobrogea. In anul respectiv am facut doua extractii la prima floare, in Ialomita. Si domnule Dragos, eu dau mierea prosesatorului care e mai apropiat de mine. De ce sa aduc eu, de exemplu, miere din Dobrogea acasa? Asa o las direct acolo. Si sa va mai spun inca ceva: anul asta am scos 6 tone de miere cu totul. Ce ar fi insemnat sa o dau toata aceluiasi procesator? Nici pana acum nu vedeam banii. Asa i-am dus dpmnului Iancu vreo 2,5 tone, intr-o luna mi-am luat banii. Am dus la combinat o alta parte si in 2 saptamani banii au fost in cont. Te prinde procesatoru cu o cantitate mare, iti da banii in bucati. Nu toata lumea are cunostintele dumneavoastra.
Si sa va mai zic ceva in legatura cu mierea bio: multa miere asa zisa conventionala, ajunge la bio. Acum 2 ani, cand am dat salcamul mi s-a zis ca nici la bio nu au vazut miere asa limpede. Daca mai aud pe cineva ca vaita procesatorul.....nu stiu ce-i zic. Toti trag dupa spinarea noastra fara a ne ajuta cu nimik

D006

D006

D006

Luati si ultima parte a blokbusterului  pentru a va mai face inca o zi fericita din viata voastra monotona :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/UNUfPr7e-LY[/youtube]

D006

Nu prea inteleg.
Ati acuzat de partizanat pe mogulii de pe stuparitul.Ca sunt marionetele unor interese obscure.
Ce sustineti aici oare? Daca declarati ca sunteti de partea apicultorilor,ramaneti de aceasta parte.Din postarile de pe acest forum nu transpira decat o dorinta (cam dubioasa) de a promova un grup de interese apropiat de dumneavoatra.
Nu este ceva rau.Da sa stim si noi ce interese aveti in toata tarasenia asta cu lichiaua in cauza.
Acest individ, a demonstrat in cariera lui o totala aplecare spre inselarea apicultorilor.Stilul de lucru cu stuparii se reduce la japca si pumn in gura.
Asta si dragoi sunt teparii de serviciu in comertul cu miere.Rusine.
Va rog sa reveniti la ...interesul generel al apicultorului si nu la interesul de gasca si de grup.
Postarile dumneavoastra tradeaza o intentie pe termen lung in dauna stuparilor.
Incet incet, forumistii sunt martori ai unei schimbari de macaz din partea lui Dragos Gavrila.Si e pacat.

D006

Apicultor
Mesaj Privat
Din: Rm. Sarat
Inregistrat: 21-10-2007
Postari: 3088 
Dar putem sa o dam noi direct la neamt si sa mai castigam o suma imortanta la kg. de miere !
Apicultor
Mesaj Privat
Din: Rm. Sarat
Inregistrat: 21-10-2007
Postari: 3088 
Nu credeti ca am pierdut prea multi ani in care am fost nevoiti sa dam mierea pe orice pret ? Cred ca a sotit timpul ca noi PRODUCATORII  sa ne vindem singuri mierea !
  In curand voi veni cu o oferta pentru ca noi producatorii sa castigam mai multi bani pe mierea muncita cu atata  efort si truda.
Credem ca a sosit timpul!(SA TE LEPEZI DE SATANA)

D006

filip

Problema e alta,informatia circula.Lumea intreaba ,la altii cum e?
Daca fac o afacere in care nu castig decat putin am in vedere viitorul.Nu se pun toate merele in acelasi cos,clientii fideli trebuie intelesi cand trec prin perioade grele.Dar nici sa fiu prostit pe fata nu acept.
Ca unii procesatori au incercat sa dea tunuri si au luat plasa pot sa acept,asta nu inseamna ca nu se poate un parteneriat intre apicultor si procesator.
Deja se formeaza ,cine nu intelege asta e falimentar.
Pe langa procesator trebuie sa-ti formezi propria retea de vanzare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)