Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Anul 2003 a fost un an de  exceptie pentru apicultura din Romania atat in pastoral cat si in stationar. Cantitatea de 100 kg pe familie in acel an in pastoral a fost pe deplin posibila. Inainte de 2000 au fost ani, chiar mai buni decat 2003. Problema este ca la un numar de stupi de ordinul sutelor este destul de greu sa faci extractia si mutarea exact la momentul oportun, dar nu imposibil.

D006

dragos pana la urma te-ai descurcat cu agrana bravo , DAR are si unele inconveniente draga domnilor eu iarna trecuta am folosit cu succes.
dar stiti care este diferenta fata de APIMEL domnule dragos2006

D006

Un subiect interesant : diferente intre Apimel si Apifonda
  Eu atat stiu : unul e facut in Grecia iar celalalt in Grmania , primul ajunge acum la noi la 6,7  lei iar al doilea cam la 4,3.
  NU am luat nimic de la agrana Brasov, daca e sa-mi procur iau de la Tremot.

D006

Si ultimul episod in care veti primi majoritatea lamuririlor in legatura cu acest sistem de stuparit :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/UCaFASMQ-j4[/youtube]

apispuisoru

Ora 8:30 -  Primirea invitatilor.
             Ora 9 deschiderea sesiunii de comunicari :
                          1) Colectorul de venin , prezinta Cristi Manolache si Gica Romanescu .
                          2) Legislatie apicola , prezinte Cristi Diaconu ( Adelica , Ploiesti )
                          3) Accesarea fondurilor de sprijin finantate de Uniunea Europeana , prezinta doamna doctor  Aurelia Chirila .
                          4) Problematica comercializarii produselor apicole , prezinta  ing. Traian Dobre ( Tremot Dobre si fii , Baicoi ).
                          5 ) Importanta  formelor asociative la apicultori , prezinta dr. Dragos Gavrila ,
                          6) Salutul apicultorilor Buzoieni , prezinta  Domnul Mihaila Prahoveanu , presedinte ACA Buzau,
                           7) Ce trebuie facut pentru cresterea productiei de miere , prezinta apicultor Danut Puisoru.
                           8)Florentin Simionuc inspector BIO firma AGRECO.
                           9)Tot odata am invitat si firma de unelte si utilaje apicole NECTAR-KING. 
                           10)GRANTMETAL sarma de inox doamna Rodica Mutu                           
                           11)Pentru cei interesati care vor sa achizitioneze faguri artificiali firma d. Rascanu din Vaslui va pune la dispozitie faguri artificiali la preful de 30ron/kg si faguri la schimb 5ron,manopera.
                           12)Echipament apicol SC.PUISORU-APIS.SRL(rame,stupi(vertical,orizontal),hranitoare,colectoare).
ORA 13  - Pranzul Oficial  - meniul  va fi prezentat de mine(Dan Puisoru).
              Ora 15  -  Diverse , program de socializare .
     Evenimentul va avea loc la restaurantul  "Casa de piatra "  amplasat pe DN 2  la 100 de metri de statia PETROM  sensul de mers spre Focsani.
     Contributia  de participare va fi de 50 lei si se va achita in dimineata zilei de  1 dec.

apispuisoru

Nu mai intram in problematica tehnologiilor apicol,ele vor fi detaliate atat de mine cat si de invitatii mei,care ne vor onora cu prezenta pe 1 DECEMBRIE-ZIUA APICULTORULUI RAMNICIAN-ORGANIZATOR SC.PUISORU APIS.SRL

Astazi am facut ultimele pregatiri pentru ca acest eveniment apicol sa devina unul dintre cele mai reusite intalniri profesionale ale apicultorilor.
      Pentru ca am fost contactat si de un numar mare de apicultori adventisti care au dorit sa participe si ei la aceasta intalnire am schimbat putin meniul astfel incat pot comanda fiecare cea ce isi doreste:
Felul I:Ciorba(de burta,de vita,de pasare,ciorba de porc cu ciolan afumat,si de legume,)
Felul II:Saramura de crap cu mamaliguta+ardei iute
Felul III:Ceafa de porc+mici(oaie+vita)+carnati Babau+garnitura de orez cu ciuperci+salata,iar pentru cei ce doresc altceva-adventisti-pulpa pui+mici(oaie+vita)+carnati vita Babau+garnitura de orez cu ciuperci+salata
Bauturi:Masa festiva va debuta cu o palinca adevarata,un vin roze pentru fripturi si un vin alb la peste,apa minerala,sucuri(Coca-Cola,Fanta+Sucuri naturale de la firma domnului Dobre si Fii)

Intre orele 9-13 in timpul prezentarii tehnologiilor apicole se va lua o pauza de 30 minute la ora 11:00 in timpul careia se va consuma pentru cei ce doresc mici sau sandwichuri+cafea.
       Si-au anuntat intentia de participare peste 200 de apicultori profesionisti si numarul lor este in crestere.
       Inca odata tin sa va reamintesc pentru cei care doresc sa ramana la masa festiva taxa de participare este de 50 lei/persoana,muzica este de foarte buna calitate asa ca va invitam la dans sa ne prindem in HORA UNIRII APICULTORILOR DIN TOATA TARA.
       VA ASTEPTAM CU DRAG! PUISORU DANUT-Tel:0742147389.

alvo

vreau sa vin si eu,desi sunt la prima postare,dar frecventez de mult acest forum.
nu pot veni decat cutrenul si as vrea sami spuneti cum ajung de la gara la locul de desfasurare a evenimentului.
sunt din bucuresti si sosesc cu intersiti

D006

Intercyti opreste in ramnic ?
  Din gara un taxi pana la casa de piatra , nu costa mai mult de 7 lei.

balanescuadrian

mai bine veniti cu maxitaxi ..de la gara obor ...parca 30 roni!
va lasa in ramnic...nus exact unde!!

D006

daca luati maxi taxi Bucuresti - Focsani, va lasa in fata restaurantului

alvo

D006

Citat din: dragos2006Si ultimul episod in care veti primi majoritatea lamuririlor in legatura cu acest sistem de stuparit :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/UCaFASMQ-j4[/youtube]
As fi curios sa stiu parerea voastra despre acest miniserial , daca v-a placut , daca a adus ceva nou pentru comunitatea APIARDEAL , daca merita sa mai caut astfel de stupari si sa fac filme la ei ?
  Mai am un miniserial cu discursul unui procesator , credeti ca ar fi bine sa-l pun si pe acela ?

andrei_calinescu

Dragoselu', parerea mea o stii si sunt sigur , convins ca nu e izolata. Valter a punctat lucruri esentiale despre tataie Lazar.
  Astfel de oameni trebuiesc ascultati noaptea la foc, langa stupi fiind. Pe fundalul ganguritului de albine , la foc si sub un cer de mai , un dialog cu un asemenea OM, este definitia fericirii.
  Tataie a fost brutar, cand eram mic mi-a spus o treaba: "Painea e creatia perfecta, painea nu se poate modifica sau inbunatati".
Pentru mine Omul asta e PAINEA.
PS Stii ce imi pare rau, ca trebuie sa mai stau inca vreun an jumate in Franta pana vin acasa , ca sa te insotesc in asemenea peripluri. Dar un an jumate trece relativ repede...

orbanstefan64

un material f bun sa credem ca le stim pe toate ar fi pacat tot mereu avem de invatat citeceva eu zic ca e mai bine sa dam drumul lucrurilor care e in interesul apiculturii decit sa...... :mad:
:hi:

orbanstefan64

urmatoarele episoade cind?????????
:hi: