Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Frate acum suntem in recesiune si treaba cu numismatica a intrat in "conservare" .

zull

Aha!
Ok.
Cand te razgandesti dai un semnal.
Sau ceva la schimb.

D006

Sunt in urma cu cateva insemnari :
  Ieri 14 noiembrie albinele au adus polen de la papadie  si erau cateva .
  Am vazut documentarul de pe antena 3 , interesant . In Franta de cativa ani sunt interzise persticidele cu imact grav asupra MEDIULUI  dar anul trecut stuparii au acuzat mortalitate mare la albine . In urma investigatiilor s-a relevat o piata neagra a persticidelor foarte toxice respectiv a arsenitului de sodiu folosit in cultura vitei de vie care se banuieste ca a provocat cancer la un numar mare de fermieri. Ca sa vedeti dimensiunea afacerii , un magazin din Spania a vandut la negru intr-un an 80000 de litri de arsenit se sodiu. Un om de la Bayer apreciaza ca piata persticidelor din Franta este evaluata la 19 miliarde de euro pe an . Depozitul de la Bayer este impresionant are 11 etaje unde sunt stocate chimicalele . Se preciza sa nu mai folosin termenul de "persticide " deoarece este peiorativ.

D006

sunt nou pe forum si asa buna seara , intrebarea mea este  SE POATE IERNA PE APINVERT , ptk am auzit ca nu astept raspuns

D006

apifonda eu am luat direct de la agrana

D006

Apiinvet avand umiditarea de 29% se poate administra toamna la completare dar nu iarna !  :nono:   Este produs invertit asa ca in principiu este OK.
Iarna se da apifonda , cu cat ai cumparat de la Agrana ?

bucovineanu

Mai intai bun venit pe forum. Da, sunt stupari care ierneaza albinele pe apiinvert.

D006

Cine doreste Apimel din Grecia , o comanda o lanseaza saptamana aceasta Ctisti Diaconu ( Adelika) de la Ploiesti . Pentru cei interesati va pot da numarul lui de telefon.

centrifuga

Mai e valabila chestia cu chiulabaua de 1 dec?
daca da,ar trebui sa dai amanunte de genul:
-cand
-unde
-cum
-cat
-cine

D006

Acesta este salonul unde se va organiza intalnirea de la 1 decembrie ( in Rm Sarat ) , in principiu sesiunea de comunicari va incepe la ora 10 dimineata . Noi gazdele punem la dispozitie salonul si cafeaua plus dupaamiaza o friptura la mine acasa .  Pana acum avem participanti din judetele Buzau , Vrancea , Vaslui , Tulcea , Constanta , Prahova , Olt , Dambovita , Arges , Braila si lista poate continua.
Sa aducem si dansatoartele ?
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/LawHWRS5QCY[/youtube]

centrifuga

locatia exacta a salonului?

D006

Saptamana viitoare voi reveni cu amanunte , oricum este simplu , restaurantul este pe DN2  La iesirea din Ramnic spre Focsani.

centrifuga

apispuisoru

1 decembrie ziua ,,Apicultorilor Ramniceni,, sala de festivitate este deja inchiriata, va asteptam cu drag pe meleagurile noastre pentru a sarbatori impreuna aceasta zi speciala,a apicultorilor profesionisti.
Vor fi dezbateri interesante despre tehnologia apicola,totodata vor fi prezentate  si utilaje apicole(stupi,rame,hranitoare,colectoare).
Impreuna cu dragos vom merge si la stupinele noastre,pentru ca deviza noastra este:,,SPUNEM TOT NU ASCUNDEM NIMIC SI II AJUTAM PE CEILALTI,, pentru ca anii de experienta in acest domeniu nu tii v-a lua nimeni.
Ziua apicultorului ramnicean se va incheia cu o seara dansanta asa ca  domnilor apicultori puteti veni insotiti si de doamne,amante,metrese in functie de buzunarul fiecaruia.
Va asteptam cu drag la Ramnicu Sarat,.

D006

Cautam si alti sponsori !