Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Pranzul oficial v-a debuta cu urmatorul meniu: Distilat de vin (coniac)  VRINCEAN SAU PALINCA SECUIASCA ADUS DE BATRINUL
-ciorba de peste (zeama pisata din crap gras si carne de stiuca  bucati) 
-peste (Salau peste 1 kg) +cartori natur+salata sau (mujdei de usturoi) VIN ALB
-friptura(ceafa de porc+carnati Babau)+garnitura cu legume+salata VIN NEGRU (zaibar adus de prietenii nostri OLTENI)
-cafea,SARATELE,prajituri CU MIERE,sucuriNATURALE 100%,fructe,vin alb CARE NICIODATA NU SE AMESTECA cu apa minerala
-muzica de buna calitate, (FARA HAUS SI MANELE ) IN SCHIMB VOM CINTA HORA UNIRII ,OLTENI,ARDELENI CU GAZDELE NOASTRE MOLDOVENI asa ca va rog veniti impreuna cu doamnele pentru o zi de neuitat ce marcheaza inceputul unei noi ere a apiculturii profesionale Ramnicene.
               :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :hi:  :razz:

D006

Abia astept sa-l aud pe nea Gica Romanescu cum ne alinta in felul lui unic : "rati ai dracu da moldoveni! "  :zzz:  :zzz:  :zzz:

D006

Sambata si duminica sunt la un protocol al stuparilor in judetul Brasov unde vom trage primele concluzii ale anului 2009 si vom degusta primele produse ale toamnei 2009.

D006

la sfarsitul saptamanii la invitatia domnului Dobre ( Tremot) am fost in jud. Brasov , com. JIBERT  . Locul de intalnire a fost cabana "trei stejari" inde au avut loc discutiile si protocolul . Gazdele noastre a fost familia Strugaru , apicultori de meserie .

D006

Locatia Foarte frumoasa situata la 12 km. de Rupea

D006

Atmosfera calda si intima.

D006

Am evoluat si noi stuparii de la stadiul de misogini si acum merg si sotiile cu noi la intalniri.

D006

Dupa cateva  pahare cu palinca si paine cu slana s-au aprins si discutiile.

D006

La inceput am pus la punct programul   :zzz:

D006

Inpreuna cu decanul de varsta si gazda noastra : LAZAR STRUGARU.

D006

Stadiul alunului in Jibert

D006

Am gasit stupi de papura folositi numai la stationar.

D006

Pe langa distractie a venit si lectia de apicultura oferita de Lazar Strugaru :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/8x-TmAKPyPU[/youtube]

D006

dragos trebui spus ca in pavilionul pe care l-ai filmat d-nul lazar are stupi verticali cu 2 corpuri de 14 rame 3/4 iar inmultirea o face numai prin roire naturala
nu cred ca il intrece multi in meserie ,omul face m mult de 25 de tone pe an

D006

Mai urmeaza inca 4 filmulete plus alte poze . dar sa le urmarim pe rand si sa le analizam.