Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

dedu

De aici poate iesi si subiect de cearta:mergi la cineva in stupina si iti vezi lada ta furata!!!!!
Lasati ca nu numai romanii fura,numai pe romani se da vina defapt dar fura si altii n-ai grija!!!
Mi ciuda ca eu merg ca un om cinstit in vizita la coloseum ori undeva si sunt considerat hot desi nu am furat nimic!!!
Domnule Dragos,daca va vand familiile mele de exemplu?Nu stiti si va zice ca are nevoie de bani si vin in vizita si imi vad lazile acolo!!!Sincer nu vas zice nimic,sincer,mi-ar fi rusine sa va zic ceva dar nu as mai vb cu dumneata o data plecat de acolo(am dat un exemplu)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

milu56

Domnu AndreiRN
Stupii din container e ceva normal sa intre albina dintrun stup in altul, CEI DE JOS VOR FI MAI POPULATI,cum si pe jos stupii de pe capete sunt in totdeauna mai populati,dar nu e o problema asta,cules sa fie,doar tot la noi baga mierea.Acum nu am stupi pe containere(pavilioane)dar vreau sa i-mi fac in viitor pentru Romania,am avut si stiu cum merge.

erco

Citat din: deduNu cred ca fura cineva stupii,eventual sa treaca cineva cu rea vointa si sa-i rastoarne (traim in Romania si nu m-ar mira daca as pati asa ceva)!!!
Domnule Dragos am auzit ca sunteti doctor,doctor in ce?Ce facultate ati facut?I cineva de aici care o facut zootehnia?
Din pacate in Dobrogea se cam fura,numai eu am auzit 2 cazuri in vara asta,unul care a ramas fara 16 stupi (intre transele de transport) si altul care a ramas fara mai putini.Si chiar si eu am patit-o acum 2 veri cand mi-a furat un individ din curte niste lazi goale dar din pacate nu am reusit sa pun mana pe el.
Hotul neprins=negustor cinstit
  Mi-a facut placere sa va am musafir domn doctor,abia astept sa inceapa culesul viei sa gustam mustul  :hi:

D006

MUltumesc de gazduire lui Erol si mai ales delicateselor din Marea Neagra  !
  In aceasta toamna pe langa vinul bun va iesi si o pastrama grozava deoarece oile au ce manca din belsug . 
   Pentru cine nu stie , Erol este un tanar constantean care a avut curajul sa intre puternic in apicultura si deja rezultatele incep sa se vada.

dedu

Cati ani are Erol?????
I prima oara cand aud ca se fura albinele:smile:)

D006

Erol este cam de seama ta ?
  Noi am vorbit despre furtul de stupi , dar sa vezi in ce hal se practica furtul de albina . Vin pinguinii si pun stupii intre tine si lan si te lasa fara culegatoare . Sa vezi deontologi de pe net cara alearga ca mustele toata vara sa identifice pozitii favorabile de hotie.

dedu

Pai albina nu vine de unde o plecat?
Eu stiam totdeauna ca apicultorii sunt oameni de omenie dar vad ca si pe aici exista uscaciuni!!!
Domnule Dragos credeti ca ala care "fura" albinele are hazna de mierea adunata de albinele dumneavoastra asa cum am eu ori dumneavoastra ori alti apicultori cinstiti cand stim ca ce am scos am scos cu buna inima si i numai meritul nostru impreuna cu al albinelor!!!

dedu

La anul vreau sa mai cumpar ceva familii si sa merg cu ei la Floarea soarelui!!!
Cum sa fac sa nu-mi fure albinele vreunul?

D006

Citat din: deduLa anul vreau sa mai cumpar ceva familii si sa merg cu ei la Floarea soarelui!!!
Trebuie  sa  ai  mare  grija,tinute  inchise  tota  ziua si  le  dai  drumul  numai  noaptea.Staaaaaaaaaai  am  glumit.
Sa  nu  lasi  pe  nimeni  sa  se  puna  in  raza  de  zbor  al  albinelor  tale.

erco

Citat din: abeja
Citat din: deduLa anul vreau sa mai cumpar ceva familii si sa merg cu ei la Floarea soarelui!!!
Trebuie  sa  ai  mare  grija,tinute  inchise  tota  ziua si  le  dai  drumul  numai  noaptea.Staaaaaaaaaai  am  glumit.
Sa  nu  lasi  pe  nimeni  sa  se  puna  in  raza  de  zbor  al  albinelor  tale.
Cred ca mai degraba intre tine si sursa de nectar,cam greu de realizat dar nu imposibil.

dedu

Deci asta ca se pot fura albinele nu o stiam,zau,bine ca am retinut de aici!!!

ALBINEL 1984

Salut , referitor la subiectul cu problema pierderi de culegatoare in favoarea  altuia se poate intampla si in linie daca prinzi in prima zi de orientare  un vant puternic rezolvarea o vad pastrand distanta intre stupini de minim 500m la camp si 100 m la padure . :hi:

D006

Citat din: dragos2006Erol este cam de seama ta ?
Vin pinguinii si pun stupii intre tine si lan si te lasa fara culegatoare . Sa vezi deontologi de pe net cara alearga ca mustele toata vara sa identifice pozitii favorabile de hotie.
Poate de aceea aici fermierul tine ordinea intre apicultori si marcheaza cu stegulete locul unde ai voie sa-ti pui stupi.
Astfel isi face acoperirea cu albina peste cultura cat mai uniform si nu apar discuti intre apicultori si nu se inghesuie nimeni.
Treaba facuta cu cap.

D006

Dar Romania nu este USA  !

D006

Matca produsa de Valter