Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Aztazi am inceput complectarea rezervelori . Orice ajutorul este binevenit !

D006

Citat din: valter''Domnule valter cum as putea achizitiona o matca selectata de dumneavoastra?Vreau sa incerc la o familie!!!Eu sunt din Sebes,mi-ati putea trimite pe cineva matca si eu dau banii omului ori cum fac?''
Sper si am credinta ca in anul 2010 sa vin la Blaj la ziua organizata de Mates.
Cum Sebesul este destul de aproape de Blaj ne punem de-o cafea la restaurantul central, pe care o platesti dumneata in schimbul unei matci prima gratuite de la valter. E bun schimbul?
Cum matca nu poate fi pusa-n colivie, o primesti direct intr-un mininucleu valter.
Nu mai ofer matci gratuite-anunt oficial!!!
NU demult scriam pe un forum condus de un uitat si de mult regretat(de mine) amic drone 52 care mi-a oferit ca premiu o iluzie, un premiu ce exista doar in mintea sa.
Eu o sa ma tin de cuvant asa cum a facut-o si nea gica( daca nu ma insel) pe stuparitul cu cel care a descoperit poietul anului 2008 pe stuparitul.
pa,pa.
Nu-mi mai spuneti fratilor domnul ... ca ma ia boala lu' calachi.
Sunt valter de la savinesti si pace.
Valter,fara modificari in lista de inscrieri OK????Sa stii ca prefer reginele imperecheate cand dau pomii in floare.  :hi:

D006

Citat din: filipSlaba miscarea,vine iarna pana controlezi stupii :rotfl:
Felicitari pentru atentia acordata ! chiar eram curios daca cineva observa acest amanunt , controlul l-am facut la apusul soarelui cand nu mai zbura albina .
  Am observat ca daca dai azi sirop la albine , maine sunt linistite si am zis ca cea mai buna verificare este dupa incetarea zborului , daca era rau trebuia sa sara pe noi dar albina este foarte linistita . Oricum incepand de anul acesta cum gasesc un stup rau cum omor matca .
In 10 zile ii voi da 10 litri de sirop , apoi voi face din nou un film pt. a observa cum a acumulat rezerva de miere.
  PS . "slaba miscare " a produs anul acesta 6 tone de miere .

D006

Citat din: BatrinulAztazi am inceput complectarea rezervelori . Orice ajutorul este binevenit !
Nu stiu cum un om inteligent - cel din mijloc - sta alaturi de doua catastrofe naturale care s-au abatut asupra Romaniei  - cei din dreapta si stanga.

dedu

V-am dat doua mesaje cu domnul,sper ca nu va suparati!!!
Il stiu pe domnul doctor Mates din vedere,la el am vandut mierea de albine!!!
Va multumesc frumos pentru acest cadou,sper ca peste ceva timp ma voi putea revansa cumva!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: dragos2006
Citat din: filipSlaba miscarea,vine iarna pana controlezi stupii :rotfl:
Felicitari pentru atentia acordata ! chiar eram curios daca cineva observa acest amanunt , controlul l-am facut la apusul soarelui cand nu mai zbura albina .
  Am observat ca daca dai azi sirop la albine , maine sunt linistite si am zis ca cea mai buna verificare este dupa incetarea zborului , daca era rau trebuia sa sara pe noi dar albina este foarte linistita . Oricum incepand de anul acesta cum gasesc un stup rau cum omor matca .
In 10 zile ii voi da 10 litri de sirop , apoi voi face din nou un film pt. a observa cum a acumulat rezerva de miere.
  PS . "slaba miscare " a produs anul acesta 6 tone de miere .
Fara violenta ,scurt  si  la  subiect.Oare apicultorul=pescarul?
200stupi=6t=30kg miere
Cei asa  de  greu  in  viata  sa  fim  realisti?
Miiiiiiiiiiiiiiiii de  scuze ,nu am  intentii rele .

filip

Cam tot atat am scos si eu de la ai mei si ai fratelui meu de la STATIONAR
80 fam=3 tone si am facut 20 roi :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dedu

Ai scos bine Filip!!! :)

stefan1

Citat din: BatrinulAztazi am inceput complectarea rezervelori . Orice ajutorul este binevenit !
Fa-i apicultori si ii votam.
Pentru Dragos: Mai catastrofe ca actualii guvernanti e greu de gasit.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: filipCam tot atat am scos si eu de la ai mei si ai fratelui meu de la STATIONAR
Cu 200 voi intra in iarna , in primavara aveam doar 140 , la floarea soarelui am fost cu doar 100 , unde mai pui ca am si vandut ceva familii.
  Daca as avea timp sa merg cu toti stupii in pastoral aproape as dubla productia.

dedu

Io zis lu tata cineva ca are albine si de la 80 de familii o scos 5 tone cred c ain pastoral!!!
Se poate?

filip

Citat din: deduIo zis lu tata cineva ca are albine si de la 80 de familii o scos 5 tone cred c ain pastoral!!!
Se poate?
Da se poate in anii de exceptie.Anul asta a fost un an foarte bun pentru mine.
Cantitatile mari se realizeaza in pastoral,dar sunt si costuri.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andrei_calinescu

Va salut,
La nenea Valter situatia s-a prezentat in maniera urmatoare:
In cele 2 zile petrecute la albine, am verificat stadiul de fecundare ai matcilor de la toti roii.
Eu am stat permanent la bustul gol ,pantalon scurt si ...sapca(caldura mare la Maica DOBROGEA).
In Franta a fost pentru prima oara cand am lucrat cu manusi si costum blindat, pe neagra si buckfast.
Nimic nu e mai agreabil decat sa lucrezi linistit si aerisit, cu o albina docila.

D006

Citat din: filipCam tot atat am scos si eu de la ai mei si ai fratelui meu de la STATIONAR
Filip , te invidiez pentru zona ta ! la mine e jale , inainte faceam roii si pana in toamna aveau miere suficienta , acum sunt uscati la 1 sept asa ca trebuie sa bag zahar.
Inainte vreme si la mine se tineau stupii la stationar si usor scoteai 20 -30 kg. de miere dar de and cu cositorile automate albinele nu prea mai au timp sa aduca miere de la fan .
  Fiecare trebuie sa ne adaptam la zona noastra astfel incat si peste o generatie sa mai existe stupi in aceasta tara.

filip

Sunt de acord cu tine Dragos.
Apreciez eforturile facute.