Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dedu

Va asigur domnule Dragos ca or sa mai existe stupi generatia viitoare:smile:
Cand voi ajunge si eu sa am peste 80 de familii o sa-mi cumpar pavilion si am sa merg si eu cu ei pastoral!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Citat din: deduVa asigur domnule Dragos ca or sa mai existe stupi generatia viitoare:smile:
Cand voi ajunge si eu sa am peste 80 de familii o sa-mi cumpar pavilion si am sa merg si eu cu ei pastoral!!!
Baiatul  asta are ceva  aparte si  sunt  convins ca  va reusi.Felicitari Dedu si  bagai  tare. :hi:

D006

Citat din: dedu
La pastoral nu se merge neaparat cu pavilion.
Ar putea fi chiar un handicap pt albine.
Cel mai eficient sistem este de 4 stupi pe palet si 100m distanta intre paleti.

D006

Tu calculezi distantele intre stupi la dimensiunea culturilor din SUA .
Eu daca pun stupii pe 50 de paleti  la 100 de metri intre ei inseamna 5 kilometri , cam mult pt. culturile de la noi plus ca pot da peste alte stupini si sa nu mai vorbim de hoti care te pot lasa golan peste noapte.

milu56

Nu sunt de aceeas parere,mai ales cu peste 100 m. distanta intre paleti.
pastoral pe containere cred ca este cel mai avantajos,cu toate ca i-mi place sa vad stupii pe jos,nu e chiar usor.containere de cate 40 - 60 familii maxim. Cand e cules atunci albina baga miere orunde,asa ca aici nu mai avem grija manipularii.

D006

Citat din: dragos2006
Tu calculezi distantele intre stupi la dimensiunea culturilor din SUA .
Eu daca pun stupii pe 50 de paleti  la 100 de metri intre ei inseamna 5 kilometri , cam mult pt. culturile de la noi plus ca pot da peste alte stupini si sa nu mai vorbim de hoti care te pot lasa golan peste noapte.
Adevarat ce spui.
Colt sau S&W are grija de hoti.
Glumesc desigur ca nu stiu sa se fure stupi din livezi.

D006

Citat din: milu56
containere de cate 40 - 60 familii maxim. Cand e cules atunci albina baga miere orunde,asa ca aici nu mai avem grija manipularii.
Abina de la 40 - 60 de stupi sunt in concurenta pe primi 500m de la stupina si la intoarcere incarcate mai intra si in alt stup.
Aici se socotesc 2 famili la 5000 de metri patrati de livada si albina isi vede de munca ei fara sa se mai inghesuie cu altele.
Dar depinde de multe conditii.

dedu

Nu cred ca fura cineva stupii,eventual sa treaca cineva cu rea vointa si sa-i rastoarne (traim in Romania si nu m-ar mira daca as pati asa ceva)!!!
Domnule Dragos am auzit ca sunteti doctor,doctor in ce?Ce facultate ati facut?I cineva de aici care o facut zootehnia?

D006

Se vede ca esti incepator  :nono:  sunt locuri in Romania unde daca pleci dupa o bere cand te intorci ti s-a furat tot ce este la indemana , iar daca nu dormi noaptea pe stupi dimineata sigur iti lipsesc cativa . Numai in primavara am patit-o si eu chiar daca am ceva experienta mi-a luat-o gura pe dinainte si am spus la un boschetar unde am stupii si a doua zi imi lipseau doi  :mad:  , greseala mea - nu se spune unde ai stupii daca sunt mai dositi altfel ...lipsa la inventar  :nod:  .
  Eu sunt medic de familie si am absolvit UMF - Bucuresti , apicultura este boala din copilarie si unde mai pui ca am facut liceul apicol Bucuresti.

dedu

Parca mi frica acum.Eu i am in fund la gradina,la 100 de metrii de casa,daca vrea cineva i poate fura linistit!!!Nu pot sa cred ca exista astfel de oameni.Pacat!!! :sad:

bucovineanu

Nu trebuie sa te ingrijorezi. In pastoral de obicei fura de la unii si vand la altii.De furat fura numai cineva care se pricepe cat de cat la albine.Din pacate sunt si astfel de oameni.

D006

Ce  fac  apicultorii care  detin  mai  multe  locatii?
Ma  puneti  pe  ginduri,aici am lasat  2  saptamini  colectorele  de  polen sub  un  copac si  nu  s-au furat.Acum  au  inceput  romanii sa  fure  utilajele  agricole si  spaniolii  nu  mai  au  somn.

bucovineanu

Din pacate astfel de  romani au umplut lumea si ne fac natia de ras.

D006

Citat din: bucovineanuNu trebuie sa te ingrijorezi. In pastoral de obicei fura de la unii si vand la altii.De furat fura numai cineva care se pricepe cat de cat la albine.Din pacate sunt si astfel de oameni.
Aceasta este marea problema :  stupii sunt vanduti la alti apicultori !!! eu unul cunosc cutiile la aproape toti apicultorii din zona , daca unul vine sa-mi vanda stupi la pret "promotional " cam recunosc de unde sunt furati stupii .
  Din propria experienta va spun ca Dumnezeu nu le ajuta celor care cumpara stupi furati  :nono: