Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

filip

Baiatul i-mi place are meseria-n sange.Cam accelasi stil de lucru il am si eu.
ce face el acolo se numeste restrangera cuibului si in accelasi timp selectarea si scoaterea din cuib a ramelor noi fara puiet.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

freecristian

mai baieti...ce rasa de albina aveti voi de nu va inteapa una...nici masca nu aveti...eu umblu mai bland ca baiatu' din imagini la albine si tot ma inteapa...dar am costumatie de protectie...vreau si eu sa am asa albine blande. :hi:
Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

milu56

Rasa pura romaneasca cand este cules in natura este destul de blanda,se poate lucra fara echipament de protectie.
In schimb cu rasa spaniola nu prea se poate,sunt foarte agresive.

bucovineanu

Nu este vorba numai despre rasa. Conteaza in primul rand faptul daca albinele au sau nu cules. Daca exista cules, in stup vor fi foarte putine albine adulte care vin numai sa goleasca gusa si care in lipsa culesului devin agresive.Contribuie si alti factori la blandetea sau irascibilitatea albinelor: perioada din zi in care umblam la stupi, conditiile meteo din acel moment sau din perioada urmatoare si altele. Conteaza si rasa, dar in general albinele de la noi sunt putin agresive fata de alte rase. Exista perioade cand poti umbla la un stup echipat numai in slip si sa nu primesti nici o intepatura, iar altadata sa umblam la acelasi stup complet echipati si sa fim intepati de multe ori.

D006

Si eu am ramas uimit ce cumintenia lor si concluziile trase au fost urmatoarele :
  - matcile sunt din familile cumparate din zona mea ( in primavara am postat un film cu o tranzactie apicola , atunci multi au ras de respectivele familii , dar acum se vad rezultatele excelente ) , deci factor genetic ;
  - cules de intretinere si mai ales in aceasta perioada este inflorita o planta ( nu stiu cum o cheama )  care linisteste albina.

D006

La fel am gasit o albina foarte linistita in stupina lui Valter caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale pentru ospitalitate si regina oferita cadou

D006

Citat din: dragos2006Pana voi veni cu filmele din stupina mea am facut un film in Dobrogea la stupina unui prieten , Cocoi Magyt . Omul de la stupi tocmai verifica roii.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/f_5I6hIsdoY[/youtube]
MUltumiri si domnilor Magit si Erol pentru ospitalitate si clipele frumoase petrecute impreuna .
Sper ca pe viitor Erol sa dezvolte si mai mult stupina din film si sa demonstreze ca se poate face afacere si cu albinele. :hi:

freecristian

vreau sa iau si eu 2-3 matci asa blande...dar sa fie si harnice...

D006

Recomand cu incredere matcile de la Valter  !
La primavara puteti cumpara de la el, acum nu cred ca mai are de vanzare.

milu56

Eu vreau sa cumpar in primavara 200,buc.

D006

Trebuie sa fii om serios pt ca si asa a luat o clapa de la o cucoana prezentata de curand pe gainaritul
  Nu de alta dar daca va fac lipeala pe mine ma va lua la bataie in caz de clapa. :)  :)  :)

D006

Asta  da  stupar,disciplina  ,curatenie si  fff.meserias.Cel  mai  reusit  fimulet,exemplu  pt  multi  dintre  noi.Bravooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

freecristian

anul acesta la ce pret a comercializat matcile? :hi:

D006

50 ron .   Dar are si matci  de 200 , depinde de ce-si doreste clientul.
  Cred ca voi cere comision la apicultorii la care le prezint stupinile aici .  :rotfl:

D006

Citat din: dragos200650 ron .   Dar are si matci  de 200 , depinde de ce-si doreste clientul.
  Cred ca voi cere comision la apicultorii la care le prezint stupinile aici .  :rotfl:

Da  ce au  alea  cu  200ron  ,au  mai  multe aripi .Am  sa  vorbesc cu  dl  Valter poate i-mi  face  si  mie  citeva  matcute .