Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

centrifuga

Citat din: dragos2006Vineri noaptea ii aduc la faneata , poate fac ceva polen !
pay attention!

D006

Daca nu stii unde gasesti.

centrifuga

la boutiq-ul din colt,se da pe caiet!
imi cer scuze daca sunt rautacios!
http://www.trilulilu.ro/hathor/3ccc7a218c655b

valter

Bine,bine voi la faneata da eu in miezul Dobrogei la ce sa le duc frate?
Sabla proasta, balta moarta.
Acum cateva decenii bune in urma, cand traiam din culesul buretilor(ghebe in majoritate) si pescuit la chitici, zice un amic ''an prost frate, bureti nic, pestii put a gaz''.
An prost frate, miere ioc, flora de intretinere pe sponci si-ncalecata de oile sibienilor pripasiti in Dobrogea.
da Doamne bine.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Dule  la  plaja  nene  Valter.Chiar  asa  rau  stai in  dobrogea  cu  culesul  de  intretinere?
Pe  aici  e  dezastru,nu au  albinele  ce  culege  din  cauza  secetei si  au  inceput sa  moara  de  foame pe  la  stuparii  care  nu  prea au  timp  de  ele. :hi:

D006

Cam asta a fost floarea - soarelui anul acesta ...
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/hk3wZfOZ7mg[/youtube]

D006

Domnule Dragos sunte'i grozav.Felicitari! Daca 25% din ce postati pe ici pe colo e adevarat sunteti in top10 stupari care au trait vreodata pe meleagurile mioritice. Ma intreb cand mai aveti timp de albine din cauza internetului. Dar ce nu face omul de dragul popularitatii?
   Oricum putina modestie nu strica , stiam ca moldovenii sunt mai smeriti.Pe la noi prin Ardeal se zice fala goala traista usoara , bineinteles ca nu se potriveste in cazul dumneavoastra care aveti rezultate frumoase si admiratori sinceri printre care si eu.
   Am invatat mult din filmuletele dvs mi/a placut ;i cantecelul dupab care va conduceti existenta(acela de la frati) si va urez spor in toate.
  eu va propun sa scrieti o carte despre metodele pe care le aplicatiin stupinile dvs sigur sar vinde in tiraj monstruos  mai ales daca ati relata cum ati scapat de loca, sau ati putea face un lung metraj in care sa va mediatizati vasta experienta de viata.
   As indrazni sa va sugerez sa candidati la presedentie la toamna daca nu mas gandi ca nu veti mai putea scie pe forumuri.
   Eu oricum ma ofer sa va infiintez un fan club si lansez aceasta invitatie tuturo celor ce va admira sincer
     cu respect
     :hi:

D006

Multunesc domnului  ( doamnei ) din spatele nick-ului vasy75 pentru atentia acordata ! sa fim sistematici totusi :
  1) Adevar este 100% pentru ca filmul e film , momentan sunt singurul apicultor care a avut curajul ca incepand de la 1 ian sa filmeze lucrarile din stupina,
  2) Timp de albine ? nu uitati ca sunt medic de familie iar apicultura este o pasiune care s-a transformat in microb  :zzz:   Apropo s-a inventat internet fara fir cu acoperire nationala   :wink:
   3) NU confundati zonele geografice ale Romaniei , eu sunt din jud. Buzau,
  4)  Gandul meu de viitor este sa scriu o carte , acum "imi fac mana " cu acest jurnal , sa stiti ca nu este usor sa scrii aproape zilnic... daca acum jurnalul are peste 43000 de vizite intr-un timp scurt cred ca si cartea va avea un tiraj consistent.
  5) apropo de loca : in zona mea nu exista asemenea boala dar de la toamna voi deschide un subiect cu aceasta tema.
  6) filme ii las pe altii sa faca despre mine , eu ma multumesc sa scriu o carte  :wink:
  7) La presedentia ACA as candida dar postul e ocupat  :rotfl:
  8) este prea devreme pentru un fan club :uimit:
  PS.  Apreciez ironia fina manifestata de dumneavoastra dar cred ca nu era necesar sa va ascundeti in "spatele tastaturii " , imi place sa conversez cu oameni adevarati carora nu le este teama cu identitatea lor reala. :nono:
   Sa auzim numai de bine !

D006

Lasand ironia la o parte v-am citit aproape tot jurnalul si am invatat multe din el.
Indiferent de motivele din care il tineti este o initiativa laudabila.
  Am fost "putin" ironic ca sa va atat putin, poate am exagerat, dar ma bucur ca nu ati muscat momeala.
   Sincer era pe acolo si o doza de invidie nevinovata.
  Sa aveti parte numai de bine!

D006

Deci , dupa  cum  se  vede  am ajuns la  vorba maiestrului  Filip  cu  prea  multi  de  "daca",culesul de  intretinere  la  dunare nu  se  poate  face din  cauza  apei.Acum  trebuie bagat  sirop  la  greu pt  a  asigura hrana  pt  iarna,in  concluzie  munca  si bani  in  plus.Crezi  ca  este  o  greseala  de  a  extrage  mierea  din  corpul  cu  puiet?Se  zice  ca  trebuie  puse  doua  rame  de  miere  la  pastrat in  fiecare  extractie,tu  nu  ai  facut  acest  lucru.Te  rog  fa  un  calcul la  zaharul pe  care  trebuie  bagat,plus  lucrul si  sa  tragem  o  concluzie.pretul  oferit  pe  mierea  de  f.soarelui  este  mic  dupa  parerea  mea si  nu  merita acest  sacrificiu.Sunt  deacord  cu  tine  si cu multi  alti  stupari  care  ierneaza  pe  zahar,dar  nu  in  conditiile tarii noastre unde  pretul  pe  miere  este f.mic si  pretul  pe zahar  destul de  maricel.Sa  nu  ei  chestia  asta  sub  forma ca  eu  am  ceva  cu  tine,din  contra, imi placi dar  vreau  o  dezbatere  onesta. Te  salut  cu prietenie  .

D006

Citat din: vasy75Lasand ironia la o parte v-am citit aproape tot jurnalul si am invatat multe din el.
Indiferent de motivele din care il tineti este o initiativa laudabila.
  Am fost "putin" ironic ca sa va atat putin, poate am exagerat, dar ma bucur ca nu ati muscat momeala.
   Sincer era pe acolo si o doza de invidie nevinovata.
  Sa aveti parte numai de bine!
Sper  ca  nu  faci  ironii  pe  seama  moldovenilor. :hi:

D006

Citat din: centrifugala boutiq-ul din colt,se da pe caiet!
http://www.trilulilu.ro/rokker/219f6c489859ee

D006

M-ati impresionat mult cu dedicatia de mai sus cu Lucretia Ciobanu
Pacat ca la noi traditia MOARE  si ramanem fara identitate , eu daca am pus niste poze cu mine la o stana jumatate de an mi s-a spus ca put a oaie . De Sf. Ilie am fost inr-un sat de munte unde inca se mai pastreaza traditia veche a hramului si intalnirea satenilor la balci.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/5U26LrupJUU[/youtube]
Atat a mai ramas din satul romanesc !

viorel55

Citat din: dragos2006
Citat din: centrifugala boutiq-ul din colt,se da pe caiet!
http://www.trilulilu.ro/rokker/219f6c489859ee
Pentru cantecul " La Chilia in port " votez si eu...................

D006

Citat din: abejaDeci , dupa  cum  se  vede  am ajuns la  vorba maiestrului  Filip  cu  prea  multi  de  "daca",culesul de  intretinere  la  dunare nu  se  poate  face din  cauza  apei.Acum  trebuie bagat  sirop  la  greu pt  a  asigura hrana  pt  iarna,in  concluzie  munca  si bani  in  plus.Crezi  ca  este  o  greseala  de  a  extrage  mierea  din  corpul  cu  puiet?Se  zice  ca  trebuie  puse  doua  rame  de  miere  la  pastrat in  fiecare  extractie,tu  nu  ai  facut  acest  lucru.Te  rog  fa  un  calcul la  zaharul pe  care  trebuie  bagat,plus  lucrul si  sa  tragem  o  concluzie.pretul  oferit  pe  mierea  de  f.soarelui  este  mic  dupa  parerea  mea si  nu  merita acest  sacrificiu.Sunt  deacord  cu  tine  si cu multi  alti  stupari  care  ierneaza  pe  zahar,dar  nu  in  conditiile tarii noastre unde  pretul  pe  miere  este f.mic si  pretul  pe zahar  destul de  maricel.Sa  nu  ei  chestia  asta  sub  forma ca  eu  am  ceva  cu  tine,din  contra, imi placi dar  vreau  o  dezbatere  onesta. Te  salut  cu prietenie  .
Noul an apicol a debutat  cu o mare problema : surse de nectar pt. luna august foarte limitate mai ales ca Dunarea a fost mare si a distrus o mare parte din menta  ( Atentie la supraaglomerarile de stupi de pe malul fluviului !  ). In urma unor diiscutii cu mai multi stupari sau desprins urmatoarele concluzii :
   1) mierea poliflora are pretul in crestere , ieri am primit un tel. de la un procesator care deja a ridicat pretul la 7,5 ron  asa ca este bine sa scoatem toata mierea care va reprezenta o valoare in bani importanta , astfel am dezvolta si spatiu maxim pentru ca reginele sa poata oua la maxim.
  2) pentru a realiza o dezvoltare cat mai buna in perspectiva iernii , stupii trebuie dusi intr-o zona cu o sursa constanta de polen si sa facem stimulari cu sirop cu Protofil pe toata perioada lunii august si prima jumatate a lunii septembrie . Nu trebuie o mare cantitate de zahar deoarece sunt suficienti 200 ml. sirop la doua zile adica 3 litri sirop pe luna august asta insemnand 2 kg. de zahar , dar vom avea familiile cu o populatie sadisfacatoare la inceputul iernii . In zonele fara polen nu uitati acum este perioada optima in care putem adm, siropul cu drojdie de bere inactivata care reprezinta o IMPOTRANTA SURSA DE PROTEINE .
  3) In urma testarii Apiinvertului in iarna trecuta s-au obtinut rezultate excelente la stupinile iernate cu acest produs. S-a lucrat in paralel la doua stupini de cate 400 de familii fiecare , familiile iernate pe miere de albine au avut anul acesta o productivitate mai mica cu 35% fata de cele cu Apiinvert. Deja in Romania se importa cantitati insemnate de Apiinvert prin intermediul marilor procesatori.
4) Dupa data de 15 sept . se adm. Apiinvert pana la completarea totala a rezervelor de hrana , astfel familiile vor avea hrana suficienta pentru a traversa iarna iar ce este mai important  : nu vor mai ierna pe spori de nosemoza.
  ATENTIE !  Apiinvert nu poate fi administrat la stupinile  bio !!!  cine are stupina bio si da Apiinvert plus ca merge la rapita si floarea -soarelui  stropite cu fel si fel de chimicale nu sunt decat niste oameni facuti sa insele pe alti oameni.
  PS.  Stie cineva numarul de telefon al D. Dumitru care distribuie Apiinvert , am nevoie rapida de el . Cred ca vinde Apiinvertul mai ieftin decat procesatorii.