suedia 2003

Creat de dragos2006, Octombrie 26, 2007, 05:04:32 AM

« precedentul - următorul »

maximus

Citat din: cristi x"matcile se imperecheaza la microscop doar pentru a asigura materialul genetic."
trebuie sa te contrazic. da in primul rand inseminarea artificiala se face pentru transmiterea caracterelor genetice de la ambii parinti in mod sigur, dar o astfel de matca nu se deosebeste de una imperecheata in mod natural. le-am vazut pe amandoua la lucru.
este posibil sa fie si asa.eu am vb cu cineva care lucreaza cu carnica in germania,pretul unei matci sare de 1000 de euro,si spunea ca toata ponta ei nu duce mai mult de 6 rame de puiet.

bee_lover

iata si cateva videouri despre ce a scris domnul cristi x 
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Py10udWvEDA[/youtube]

bee_lover

bee_lover

D006

Citat din: cristi xcum de se ajunge la un asa numar mare de caturi?
- matci de exceptie;
- stupine cu max 14 familii;
- zona melifera deosebita;
stupi cu productii record de 200 kg/familie, dar si stupi mai slabi. o medie de 100-120 kg/familie.
Mhm, eu nu cred chiar asa, record de 200 de kile, medie de 120 de kg in Norvegia,  e prea de tot.
Aia au clima rece, nu ca noi. Si in stationar, e prea de tot, nu vad cum.
Ai zis 200 de kg in stationar sau eu sunt tampit???

Cristian IONITA

eu nu as spune ca nu-i posibil ... trebuie avuta in vedere si tehnica aplicata
daca stimulezi cu cat si cand trebuie nu e de mirare ca-n 2-3 luni de vara obtii asa productii
in ulti,ul filmulet .. ce face acolo? un tratament? cu ce?

pngflorin

Magazinele din filmuletul de mai sus au rama de 1/1 sau 3/4 ?

stefan1

Au si zonele nordice aantajele lor. Cum vara este mai scurta, florile se grabesc sa-si faca ciclul si nu exista pauze intre culesuri, care ajuta foarte mult sa se faca familii puternice. De asemenea vara zilele sunt mai lungi ca la noi, deci perioada zilnica de cules este mai mare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Cei din sud stiu mai bine ce inseamna un cules bun. Pomi fructiferi, rapita, salcam 1-3, tei, floarea soarelui, menta, coreandru, si poate alte cateva. Productia maxim obtinuta, pe care am aflat-o de la un stupar a fost de 140 de kilograme pe stup., dar foarte puternic. Cand s-a laudat acel stupar, noi am zis ca sunt basme. Poate bio ma poate lamurii mai bine. In Ungaria se obtin productii de 140-150 de kg. miere marfa, dar cu ajutorul hidrolizatului de porumb. Si din aceste filme, si alte poze, eu cred un lucru. Caturile sunt facute din "sac", adica din acel produs dulce, care poate sa fie zahar, sau hidrolizat. In majoritatea filmelor se prezinta modul de umplere a ramelor de cat dupa stoarcere, si stupi, cu nenumarate caturi. Asa poate sa fie mierea ieftina, pentru ca se pot obtine cantitati impresionante. Si noi daca am avea un SRL, am putea obtine un pret pe Zahar mai mic, la cumparare, am putea deduce acel tva.

Gruies

Stati asa ca nu inteleg nimic,cind nu ai cules dai zahar sau hidrolizat ok,dar cind storci cum faci sa nu storci miere din zahar sau hidrolizat.Sau asta nu mai intereseaza pe nimeni? gruies.

Gruies

Nu i nteleg modul de  functionare a hranitorului de mare capacitate, asa scule m-ar scuti si pe mine de o gramada de timp.IN rest in una din fotografii se puneau benzi de BAYVAROL un acaricid produs de BAYER care avantajul ca nu lasa reziduri in miere chiar lasat acolo in plin cules,dezavantajul e pretul.gruies.

Cristian IONITA

Citat din: GruiesStati asa ca nu inteleg nimic,cind nu ai cules dai zahar sau hidrolizat ok,dar cind storci cum faci sa nu storci miere din zahar sau hidrolizat.Sau asta nu mai intereseaza pe nimeni? gruies.
pai .... logic si normal .... dai zahar (sau altceva) la stupul format numa din cuib .... ptr cules adaugi caturi si scoti miere numa din caturi
e ca la noi - numa ca la scara mai mare
multumesc ptr precizare ..... deci fasiile alea transparente sunt ptr braula

balasbebe

Poate ca erau facute hraniri de completare pentru iarna, mai ales ca se facea si tratamentul consecutiv. Nu este nimeni interesat, sa faca asa ceva si sa se mai si laude.

D006

Citat din: GruiesStati asa ca nu inteleg nimic,cind nu ai cules dai zahar sau hidrolizat ok,dar cind storci cum faci sa nu storci miere din zahar sau hidrolizat.Sau asta nu mai intereseaza pe nimeni? gruies.
Folosesti zaharul sau mai nou acel hidrolizat in lipsa culesurilor..iti spune stupul de pe cintar cum este culesul...si incerci sa ai un spor mic de 100-200 de grame pe zi --doar stimulare...
  Lipsa de cules o faci in dezvoltare cu ajutorul stimularii ...si orice cules din natura il transformi in cules de productie...---asta este un mic secret pt a obtine productie mai mare...

D006

..dinsii recoltau mierea marfa din magazii...sau intrau si in cuiburi...