suedia 2003

Creat de dragos2006, Octombrie 26, 2007, 05:04:32 AM

« precedentul - următorul »

D006

D006

..este un subiect unde doar intreb ce si cum...incerc sa inteleg un stil de lucru care are succes..Poate o sa incerc cu succes sa il pun in practica...
  Ce model de stup recomanzi Crisi pt a putea pune aici in Romania ,in conditiile de cules de la noi , tehnologia pe care o foloseste dl P.O .
  Vara cred ca merge sa mai lasam stupii imprastia-ti in mai multe locuri dar iarna ar trebui adunati intr-un singur loc...ce sistem de incarcare recomandati..

D006

D006

..tot la 4 pe un palet ma gindesc si eu dar cum in linie toti 4 ..sau doi cu doi in patrat...
Pt incarcat ;--sa atasez a un tractor U650 catargul de la un motostivuitor
                 --un motostivuitor normal sau un model tot teren
                 --un fel de macara montata pe o remorca..actionata..nu stiu cum...
   este o problema in studiu...

D006

..pt rigidizarea stupilor pe palet ma gindesc la un capac comun pt toti stupii de pe palet...ceva de genul ''o caciula pt toti'' ..sa-i tina gramada...
In plus ma gindesc la chinga pe care o folositi...cea care a-ti postat-o la poze...

stefan1

Cum ridici o caciula asa mare? Poate e mai buna o fixare a fundurilor pe box-palet.e de alta parte un capac comun nu lasa apa sa patrunda intre lazi.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

maximus

matcile se imperecheaza la microscop doar pentru a asigura materialul genetic.o matca de acest fel nu oua mai mult de 4-5 rame de puiet,si nu sustine o ponta pentru productie.cine ia o baga la ouat si trage din ea cate sute sau mii de matci poate :cool: ,bazandu-se pe faptul ca 80% din caractere se transmit la F1.

maximus

cristi,cum de se ajunge la un asa numar mare de caturi?se extrage tarziu si se lasa mierea la capacit mai mult timp,sau care e explicatia?

D006

D006

Legat de ''zona melifera'' mergeau pe flora spontana sau ..si pe culturi agricole..
  Asa este trebuie tinut cont de spatiul tehnic necesar pt a putea albinele sa intinda nectarul pt a elimina surplusul de apa ...pt maturare..

D006

x

D006

x

D006

x

D006

..foloseau siropul numai pt completarea rezervelor sau dadeau si pt stimulare--adica cantitati mai mici dar mai des...
  Observ ca au 2 corpuri de 3/4 pt cuib,+1 corp de1/2 ...cum iernau..adica pe cite corpuri?...doar cele doua de 3/4 sau mai lasau si pe cel de 1/2....
  In sirop doar apa si zahar 3:2 ...

D006