suedia 2003

Creat de dragos2006, Octombrie 26, 2007, 05:04:32 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: balasbebeCei din sud stiu mai bine ce inseamna un cules bun. Pomi fructiferi, rapita, salcam 1-3, tei, floarea soarelui, menta, coreandru, si poate alte cateva. Productia maxim obtinuta, pe care am aflat-o de la un stupar a fost de 140 de kilograme pe stup., dar foarte puternic. Cand s-a laudat acel stupar, noi am zis ca sunt basme. Poate bio ma poate lamurii mai bine. In Ungaria se obtin productii de 140-150 de kg. miere marfa, dar cu ajutorul hidrolizatului de porumb. Si din aceste filme, si alte poze, eu cred un lucru. Caturile sunt facute din "sac", adica din acel produs dulce, care poate sa fie zahar, sau hidrolizat. In majoritatea filmelor se prezinta modul de umplere a ramelor de cat dupa stoarcere, si stupi, cu nenumarate caturi. Asa poate sa fie mierea ieftina, pentru ca se pot obtine cantitati impresionante. Si noi daca am avea un SRL, am putea obtine un pret pe Zahar mai mic, la cumparare, am putea deduce acel tva.
Cel mai bine am obtinut, media pe stup ..deci productia totala impartita la nr de stupi cu care am plecat in primavara undeva la 110 kg pe familie...dar a fost un an cind am fost la salcie,rapita,salcim,amorfa,coriandru floarea soarelui ...
  Acum am devenit mai sedentar...nr mai mare de stupi si stat mai mult pe loc scoate productia...
  Si trebuie pus accent pe stimulare...perioadele lipsite de cules in natura sunt perioade de stimulare din sac ..iar perioadele cu cules in natura trebuiesc exploatate culesuri de productie....

Gruies

Citat din: Cristian IONITA
Citat din: GruiesStati asa ca nu inteleg nimic,cind nu ai cules dai zahar sau hidrolizat ok,dar cind storci cum faci sa nu storci miere din zahar sau hidrolizat.Sau asta nu mai intereseaza pe nimeni? gruies.
pai .... logic si normal .... dai zahar (sau altceva) la stupul format numa din cuib .... ptr cules adaugi caturi si scoti miere numa din caturi
e ca la noi - numa ca la scara mai mare
multumesc ptr precizare ..... deci fasiile alea transparente sunt ptr braula
Bayvarolu e mai ales ptr.Varooa.Iar cu hidrolizatul nu ma-ti convins,sunt convins ca ati patit va mute mirea din cuib in cat sa faca loc puietului (macar partial),si atunci care e solutia(doar o proportie de 5% e admis apiinvert in miere).Lucrurile nu sunt asa simple cum par la prima vedere.cu respect gruies.

Gruies

Planurile ptr. hranitorul acela tip. sweden le are cineva???gruies.

D006

..cred ca este ceva ca ca la hranitorul de podisor ...tip ''penar'' asa il stiu eu raportat la tot capacul de stup vertical...Ma refer la principiu de functionare..

Gruies

Uite eu am hranitoare doar tip uluc care au capacitate de max. 1 l,sunt bune de stimulare dar la completari iti macina timpul.As prefera ceva asemanator hranitorului din filmulet,astfel ca in august septembrie sa storc tot ce-i de stors si sa-i dau 20-25 de kile de apiinvert.(exista  o relatare interesanta intr-o carte alui Frantz Lampeitl Albinaritul ptr incepatori) eventual sa schimb toate ramele vechi  evident unde e cazul.gruies.

balasbebe

Cu asa ceva te-ai putea descurca. Are 2 compartimente. Poti sa pui si mult, si putin, depinde de scop, sau familie

D006

D006

x

balasbebe

si din spate o poza, se vede fanta pentru acces la albine

D006

..dl-e Cristi pt sirop ei foloseau ceva pt a nu fermenta siropul...sau concentratia de 2/3 era de ajuns....

D006

D006

x

D006

x

D006

...multi paduchi...multi.Cred ca poza este dintr-un..''film de groaza''nu din stupina dl P.O...
   Apistanul ce substanta activa are in el?...
   Am intilnit la noi in farmacii ;
       --varachet cu subst  activa amitrazul
      ---maviroplul cu subst activa fluvalinatul
     ---perizinul cu subst activa cumafosul
    --bayvarol cu subst activa flumetrinul....parca am citit de mult ceva despre apistan si substanta ac tiva parca este tot fluvalinatul...poate ma insel de aceea am intrebat pt a fi sigur...

pngflorin

De unde cumpar si cat de scump este Apistan ?
Noi astia cu stupi mai putini ne putem permite sa facem si trat mai scumpe.