http://www.apigold.ro/en/miere (http://www.apigold.ro/en/miere)
STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC
Celebrul ceai fierbinte cu lamaie si miere, administrat in raceli, pe langa faptul ca e o iluzie (atat mierea, cat si lamaia in lichide fierbinti sunt doar de gust si aroma, toate enzimele, respectiv Vitamina C sunt distruse) . La fel si cafeaua sau laptele cu miere (si am baut atat de mult in copilarie, mai ales cand ne durea gatul). De asemenea toate alimentele care contin miere prelucrata termic trebuie excluse din alimentatie. Nu odata l-am auzit explicand acest adevar la fiecare aparitie TV a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare. DECI CONSUMATI MIEREA ASA CUM E SAU IN LICHIDE SUB 40 DE GRADE CELSIUS.
Stiu asta de cand m-am apucat de apicultura... Spun lucrul asta la toti cunoscutii sau in orice discutie cand vine vorba despre beneficiile mierii... Trebuie sa infomam si sa tot spune lucrul asta ori de cate ori avem ocazia...
:hi: :hi: :hi:
Ai mare dreptate lumea in general nu prea stie ca nu putem sa mancam orice ,oricand si oricat unele produse in loc sa faca bine fac rau si de aceea e sper ok sa spunem la toti cunoscuti si nu numai daca avem informatia corecta,chiar si aici pe forum etc.
Apropo ai citit despre Mierea de Manuka?
Citat din: Porfy66 din Februarie 23, 2013, 11:28:52 PM
Stiu asta de cand m-am apucat de apicultura... Spun lucrul asta la toti cunoscutii sau in orice discutie cand vine vorba despre beneficiile mierii... Trebuie sa infomam si sa tot spune lucrul asta ori de cate ori avem ocazia...
:hi: :hi: :hi:
Pe langa asta, ar trebui sa-i informam pe cei din jur si necuscatori si despre mierea cristalizata. Nu numai o data am auzit: "nu o cumpara! nu vezi ca e numai zahar?"
Ai foarte mare dreptate si mi-ai dat un subiect pentru urmatorul articol ,prefera sa cumpere din supermarket de multe ori o miere super incalzita care nu se cristalizeaza dar care nici nu mai are nici o enzima in ea.Foarte bine ca ai adus vorba despre asta BUN SUBIECT!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 23, 2013, 11:18:54 PMSTIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC
Nu, nu stiam. De ce nu ne explici cum devine cazul?
Te rog fii mai explicit!ce nu intelegi?
Mierea in orice lichid fierbinte (la peste 40 de grade Celsius) emana o toxina puternic cancerigena.
Tu esti sigur de ce spui? Poti sa citezi sursa pe care se bazeaza afirmatia asta?
http://www.cristelageorgescu.ro/miere-ceai-fierbinte-toxic/01/2011/ (http://www.cristelageorgescu.ro/miere-ceai-fierbinte-toxic/01/2011/)
http://www.culinar.ro/articole/hraneste-te-sanatos/mierea-poate-deveni-periculoasa/195/2498/ (http://www.culinar.ro/articole/hraneste-te-sanatos/mierea-poate-deveni-periculoasa/195/2498/)
uite un link de la specialisti: http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/seful-institutului-de-cercetari-alimentare-vorbeste-despre-erori-puse-pe-masa-nu-va-mai-otraviti-nu-va-imbolnaviti-180267.html (http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/seful-institutului-de-cercetari-alimentare-vorbeste-despre-erori-puse-pe-masa-nu-va-mai-otraviti-nu-va-imbolnaviti-180267.html)
Nu am vazut decat articole care repeta aceeasi informatie. Falsa. Din cate am vazut in ultimele luni repeta toti acelasi lucru fara sa le treca prin minte sa controleze dace e adevarat sau e o prostie. E o prostie. Mierea se poate pune fara probleme in ceaiul si in laptele cald, se poate folosi in compozitia prajiturilor si a mancarii. Chiar daca pierde multe din proprietati prin incalzzire, este oricum de preferat zaharului.
"Toxina" despre care vorbesti, HMF (hidroximetilfurfural) este o substanza care se formeaza prin degradarea fructozei intr-un ambient acid in raport direct cu temperatura si cu timpul.
In afara de faptul ca inca se mai discuta despre faptul ca substanta respectiva este sau nu periculoasa pentru om, nu exista nici o metoda cunoscuta la ora actuala care sa transforme fructoza continuta intr-o lingurita de miere pusa in ceai fierbinte (50-70°C) in HMF in doar cateva minute.
Multa din mierea comerciala este pasteurizata. Chiar daca este o miere "moarta", nu inseamna ca este si toxica.
Apropo mu vreau sa te contrazic dar daca dr.Gheorghe Mencinicopschi spune ca e toxica el e mai mult decat doxa in ce priveste calitatea alimentelor si e un guru in tot ce inseamna mancat sanatos prefer sa cred ce scrie si ce zice el!
Omenirea a avut secole intregi convingeri care pana la urma s-au dovedit a fi gresite. Si acum sunt atatea controverse in ce priveste nicivitatea OMG-urilor, a diferitelor chimicale in agricultura, fiecare tabara sprijinindu-se pe specialisti care de care mai mari. Si dilema vegetarian-omnivor este o nesfarsita controversa fara sanse a se transa definitiv.
Strict in cazul HMF-ului, este mult zgomot pentru nimic. Eu am scris ceva la topicul HMF despre asta. Nimeni nu a demonstrat ca este toxica. Se limiteaza in miere pentru ca este un mijloc de a determina vechimea acesteia sau falsificarea ei, si nu pentru ca ea in sine ar fi nociva. De altfel HMF-ul are un gust de zahar ars si se adauga intentionat pentru gust in patiserie. Aceasta substanta se gaseste in cantitati mult mai mari decat in miere in toate produsele care contin fructoza si sunt prelucrate termic: in dulceturi, sucuri, prajituri, bomboane si dulciuri in general, dar si in cafea si chiar in paine. Cand vrei sa fii mai catolic decat Papa, sustii o asemenea teorie.
Bun, sa nu zicem ca este toxica. Totusi un ceai fierbinte cu ce ne ajuta? Daca il bem cand ne doare gatul, poate mai mult rau facem decat bine, deoarece este inflamat si sensibil. De fapt un ceai la 40 de grade noi il simtim destul de cald spre fierbinte. Am un termometru electronic cu laser, pe care-l folosesc la prepararea apiinvertului din zahar. Cu el am facut multe teste si mi-am dat seama cum stau cu temperatura la diferite lichide. Ce rost are sa punem miere in ceaiul sau cafeaua luata de pe foc, ca si asa trebuie putin sa se raceasca.
L-am auzit cu urechile mele pe dr.Gheorghe Mencinicopschi afirmand despre potentialul cancerigen al mierii ce este inclusa in diferite retete de alimentare ce apoi e supusa unui proces termic intens...
Daca e vreo sansa sa fie cum spun unii ca ar fi cancerigena ar trebui sa fim mai catolici decat papa cu siguranta!
balasbebe: ai foarte mare dreptate cu bauturiile calde ,fac mai mult rau decat bine ne ardem numai gatul si cred ca toata lumea stie ca daca pui la fiert oorice planta ,leguma, fruct isi pierde din proprietati!
Porfy66:cred ca mai tare ca dr.Gheorghe Mencinicopschi in ce priveste alimentatia nu gasim apropo are multe volume plublicate despre acest lucru am citit doua dintre ele (apropo sunt si instructor de aerobic)deci ma intereseaza subiectul si nu a gresit in nici un volum vreo teorie despre cum sa mancam sanatos si cum sa combinam alimentele deci incredere suta la suta!
Sunt deosebit de incantat ca lumea e interesata de subiectul care l-am pus pe forum astept si alte pareri indiferent ca sunt pro sau contra , important e sa invatatam uni de la alti !:)
Daca mierea devine toxica la peste 40 de grade, ce se intampla cu mierea sau zaharul folosite in patiserie unde temperatura de coacere a diferitelor produse este de pana la 200 de grade? Ce se intampla cu zaharul care este invertit prin fierbere pentru a prepara sirop invertit sau serbet pentru a hrani albinele? Eu zic sa nu facem afirmatii hazardate care sa alarmeze lumea. Mierea prin incalzire pierde intradevar vitaminele si alte componente, dar pana sa devina toxica mai e un drum foarte lung.
Sunt alte produse mult mai periculoase decat mierea incalzita pe care le consumam zilnic si de care ar trebui sa ne ferim daca ar fi posibil.
Dl. dr. de care se pomeneste nu este un guru recunoscut.
Obombo are perfecta dreptate in postarea sa. Mierea isi pierde din calitati, dar nu omoara pe nimeni.
Eu consum de peste 15 ani ceai si cafea indulcite cu miere si desi fac analize anual - obligat la servici, dar si din alte motive - nu mi s-a spus ca sunt intoxicat :)
Exagerari de acest gen sunt menite sa atraga neincrederea oamenilor in miere si alte produse apicole si sa dea mai mult credit chimicalelor din farmacii.
Doar studiile chimistilor specializati in chimie alimentara pot fi credibile, doctorii pot avea anumite interese sau scapari... parerea mea!
Sa nu se uite ca au fost descoperite amfore cu miere de sute de ani care inca era comestibila.
Nici cu HMF-ul nu e prea clara treaba. Acesta nu e bun in miere, dar in ciocolata si alte produse alimentare cu care sunt pline magazinele nu e nici o problema... :rusine:
Adriane (sau Vasile, cum preferi), daca nu te superi, vreau sa-ti fac doua recomandari:
1- cand scrii pe forum incearca si concentreaza tor ce ai de spu intr-o singura postare, nu e nevoie sa raspunzi fiecaruia in parte in postari diferite si scopul nostru nu este acela de a acucmula cat mai multe mesaje la profil. Un numar mare de mesaje nu inseamna si o mare credibilitate.
2- un lucru pe care l-am mai spus, a scrie pe un forum public nu e acelasi lucru cu a barfi la o bere cu prietenii. Orice scrii ramane pe net si poate fi citit de oricine si nu intotdeuna cine citeste are capacitatea de a discerne intre fals si adevarat.
Intorcandu-ne la oile noastre, prostia asta cu mierea care devine toxica in ceai, care, dupa cum am mai spus, circula de cateva luni pe net, cred ca a avut la origine interpretarea eroanata din partea unui "ziarist" (s-ar parea ca in ziua de azi e suficient sa ai un pc si o imprimanta ca sa te numesti ziarist) a unor afirmatii facute de doamna Mateescu in timpul unui interviu.
In ce-l priveste pe Mencinicopschi, am o carte de a sa prin biblioteca, dar am citit-o doar o singura data, pentru ca am gasit acolo multe informatii absurde, dupa parerea mea si crede-ma, eu sunt foarte atent la ce mananc, fiind in acelasi timp si foarte "alergic" la extremismele de orice fel, inclusiv la cel alimentar. Daca Mencinicopschi ar avea ocazioa sa guste din hamburgherii pe care i-am pregatit az la micul dejun s-ar converti imediat la alimentatia "nesanatoasa" :D .
Ca Mencinicopschi exista in toata lumea sute daca nu chiar mii de "guru" ai alimentatiei si toti afirma lucruri diverse si contrastante. As vrea sa stiu daca afirmatiile lui in legatura cu miere sunt sustinute de studii stiintifice sau epidemiologice (de care eu nu sunt la curent) sau este vorba doar de pareri personale.
Din pacate, se pare ca in Romania nu exista o asociatie de apicultori destul de puternica si reprezentativa la nivel national care sa-l ia la intrebari pe respectivul.
Citat din: Obombo din Februarie 24, 2013, 11:50:12 AM
......................Din pacate, se pare ca in Romania nu exista o asociatie de apicultori destul de puternica si reprezentativa la nivel national care sa-l ia la intrebari pe respectivul.
Chiar la asta mam gindit si eu. Sint mai multe persoane in RO care sint interesati ca mierea sa fie populara(vezi cei de la Institutul de cercetari apicole sau chiar si procesatorii de miere) deci pe acestia iasi astepta sa vina primii care sa il ia la intrebari pe doctorul in cauza, binenteles la TV si nu la un pahar de bere.
Posibil ca Dr. in cauza vrea sa scoata inca un ban dintro carte dea sa acum sau pe viitor.
Plus ca mi se pare precum intentionat nu se face deosebire intre miere arsa sau incalzita.Oare de ce?
Pur si simplu o persoana care nu cunoaste mai nimic despre albine si miere si citeste un astfel de articol va cauta miere pe rafturile magazinelor de la firme mari presupunind ca apicultorul mic/mediocru nu are acele dotari cu care sa poata sa produca un produs "netoxic".
Hello !Daca sunt sanse de 10 la % sa faci cancer cred ca nu e un efort sa racesti lichidele pana la 40 de grade celsius! Si apropo daca vreau sa raspund la fiecare in parte e problema mea!Nu trebuie sa dua socoteala la cineva , asa vreau eu! Daca 3 oameni zic ca esti beat eu cred ca trebuie sa mergi sa te culci! Asa si cu mierea incalzita! De ce ?daca o incalzesti nu se zahariseste va rog sa-mi dati un raspuns la asta!daca ar fi buna si incalzita toata lumeaa ar incalzi-o si nu ar mai vinde-o asa naturala!Adica uni producatori nu o incalzesc!!!!!!
Daca mierea este incalzita la 70-80 de grade si apoi este racita brusc va cristaliza foarte greu. In asta consta fenomenul de pasteurizare. Acest lucru il fac procesatorii cu mierea ce se gaseste in magazine. E bine sa lamurim clientii care cumpara miere sa o cumpere cristalizata si ca e normal ca mierea sa cristalizeze. Dar din pacate multi vor miere fluida. E bine ca decristalizarea sa se faca incet, in baie de apa, avand grija ca apa sa nu depaseasca 40- 50 de grade. Daca va fi incalzita mai mult mierea nu devine toxica, dar isi pierde cele mai valoroase componente. Cat priveste ceaiul, nimeni nu poate sa-l bea la mai mult de 40 de grade.
Super raspuns unul inteligent super imi face placere sa aud diferite pareri!!!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 24, 2013, 06:37:59 PM
Hello !Daca sunt sanse de 10 la % sa faci cancer cred ca nu e un efort sa racesti lichidele pana la 40 de grade celsius! Si apropo daca vreau sa raspund la fiecare in parte e problema mea!Nu trebuie sa dua socoteala la cineva , asa vreau eu! Daca 3 oameni zic ca esti beat eu cred ca trebuie sa mergi sa te culci! Asa si cu mierea incalzita! De ce ?daca o incalzesti nu se zahariseste va rog sa-mi dati un raspuns la asta!daca ar fi buna si incalzita toata lumeaa ar incalzi-o si nu ar mai vinde-o asa naturala!Adica uni producatori nu o incalzesc!!!!!!
Catinel Adriane, nu te ambala.
1 - De unde ai scos cifra aia de 10%? Ca daca e adevarata ai dreptate, daca nu e dezinformare.
2 - Uite aici, citeste punctul 6. Mai bine citeste-l tot,ca nu strica: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2702.0 (http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=2702.0)
3 - Nu-ti permite sa trimiti pe nimeni la culcare. O afirmatie falsa nu devine adevarata daca este repetata de multe ori.
4 - Daca ai citi cu atentie ce scriu ceilalti am evita discutiili inutile:
Citat din: Obombo din Februarie 24, 2013, 01:57:44 AMMulta din mierea comerciala este pasteurizata. Chiar daca este o miere "moarta", nu inseamna ca este si toxica.
Daca vrei sa-ti sustii parerea, fa-o cu argumente, te rog.
E un lucru adevarat ca tot ce e natural e e mai bun (la alimente ma refer) decat alimentele modificate prin caldura, fierbere, copate etc. daca e sa aleg intre o miere incalzita la 70 de grade si una asa cum e scosa din fagure prefer una naturala ne -ncalzita ,sicer prefer mierea in bauturi reci indiferent de ce studii se fac asta e alegerea mea si asa am sa fac de acum incolo!!!!!!Am citi ce scrie mai sus si citesc fiecare mesaj dar intre parerea lui x si parerea lui dr.Gheorghe Mencinicopschi , am sa aleg parerea unui om care luceaza intr-un laborator si se ocupa de tot ce inseamna alimentatie.
Citesc si ma minunez! :uimit: :uimit:
Am crescut cu bunatatile (a se citi prajituri de casa) preparate de bunica. Si le prepara cu miere! Le cocea la cuptor sau pe vatra, la temperaturi mult peste 40oC.
N-am avut probleme cu toxicitatea lor, desi le devoram cat zece copii la un loc.
Dealtfel, bunica mea nu a prea stiut ce este zaharul, pentru ca nu se gasea asa ceva pe la ea prin sat. Singurul indulcitor al alimentelor sau bauturilor era mierea. A crescut si a trait 90 de ani (Dumnezeu sa o odihneasca in pace) consumand bunatati indulcite cu miere si coapte la temperaturi ridicate. A crescut 4 copii si 8 nepoti dupa regulile (inclusiv alimentare) deprinse din batrani! Nu s-a intoxicat niciunul si nu a facut niciunul cancer. Ba dimpotriva, sunt toti munteni puternici ca ursii, desi acum unii se invart binisor in jurul varstei de 70 de ani.
Lectiile mi le iau de la viata, nu de la vreun "guru".
Apropo, dr. Mencinicopschi ce mananca?
O femeie norocoasa !!!!In tot ce a trait sa aiba copii si nepoti ma bucur sincer !!Dar eu cred in studiile ce se fac pe alimente si nu numai , e normal cred sa invatam din tot ce e nou si sa avansam ,de aceea nu se mai fac case di lut si paie si sunt mai trainice, de aceea nu mai mancam biscuiti cu mar ,sau uni nu mai mananca:) in ce priveste alimentatia am invatat multe facand si sport am citit mult si are efect, difere de la om la om .
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 24, 2013, 09:33:11 PM... intre parerea lui x si parerea lui dr.Gheorghe Mencinicopschi , am sa aleg parerea unui om care luceaza intr-un laborator si se ocupa de tot ce inseamna alimentatie.
Dupa cum ai spus foarte bine, este vorba doar de o parere, din cate stiu Mencinicopschi nu a demonstrat in nici un fel afirmatia asta, mai mult nu stie nici macar despre ce vorbeste, daca e adevarat ca in loc de HMF vorbeste despre o "toxina cancerigena". Dupa cum am mai spus, este imposibil ca mierea pusa in ceaiul cald sa prezinte o crestere a nivelului de HMF si asta din trei motive: temperatura insuficienta, timp insuficient, aciditate insuficienta. De fapt, ultimul motiv le elimina pe primele doua.
Il sfidez pe Mencinicopschi sau pe oricine altcineva sa demonstreze contrariul.
Pentru mine personal problema este strict teoretica, eu nu indulcesc cafeaua, ceaiul sau laptele si nu incalzesc mierea decat atunci cand este strict necesar, de exemplu cand fac hidromel, pentru a evita folosirea metabisulfitului.
Este in schimb o problema care ne priveste pe noi toti apicultori, cei care crestem albine (lucru pe care banui ca-l faci si tu), si vindem miere, care mai mult care mai putin.
Este foarte usor ca alaturarea a doua cuvinte, miere si toxina, sa provoace alarmism si daca mai adaugi si cancerigena, cuvant de mare impact, declansarea unei psihoze de masa e sigura. Am mai spus deja ca in ultimul timp aberatia asta e repetata din ce in ce mai des.
Sincer ai mare dreptate lumea s-ar alarma daca ar citi toxina, cancer, dar e simplu bauturi sub 40 de grade siu nu ai nici o treaba cred ca e mic efortul! Si nu risti nimic!
Adrian Vasile, ce spui tu, ca tot ce este natural e mai bun, este o parere. Omul a trait mai mult, abia atunci cand a descoperit focul si a reusit sa isi prepare mancarea, prin fierbere.
Am mai scris si o sa ma repet, mosul lui nevasta mea nu facea nimic dimineata, pana nu isi bea ceaiul, care consta din zahar ars, peste care turna rachia si a murit la peste 90 de ani.
Uita-te la bucataria traditionala turceasca, sau araba si o sa vezi ca foarte multe feluri de mancare, se prepara cu miere, si majoritatea sunt introduse la cuptor. La fel si la francezi, cu multe fripturi si sosuri dulci. Ai auzit de vreo scadere puternica a populatiei acolo, sau ca mor toti de cancer, si manaca asa de mii de ani ??
Ai mancat vreo data baclava ? 30 de minute la 180 de grade. Sa nu mai manci, ca e periculoasa rau. :P
Acum de final, posibil ca cresterea HMF, sa nu fie o chestie benefica, dar pana a fi toxica si a ne pune viata in pericol este cale lunga. Pe langa ceea ce mancam si se gaseste in orice produs de la magazin si ma refer la mezeluri, paine, carne, inclusiv legume si fructe aduse de peste hotare si tratate cu pesticide, si conservate luni de zile, HMF-ul este nimic.
Cresterea alarmanta a cazurilor de cancer in Europa si la noi in tara, s-a intamplat dupa Cernobal, si acesta o sa mai ne influenteze, inca mule mii de ani. Dar si acolo depinde, de cum esti de rezistent.
Si inca una, cu case din lut ai dat-o in bara, ca tocmai sunt dinou la moda tocmai ca sunt ecologice :
https://www.youtube.com/watch?v=3CPsTF2vsf8 (https://www.youtube.com/watch?v=3CPsTF2vsf8)
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 24, 2013, 10:09:14 PM
O femeie norocoasa !!!!In tot ce a trait sa aiba copii si nepoti ma bucur sincer !!Dar eu cred in studiile ce se fac pe alimente si nu numai , e normal cred sa invatam din tot ce e nou si sa avansam ,de aceea nu se mai fac case di lut si paie si sunt mai trainice, de aceea nu mai mancam biscuiti cu mar ,sau uni nu mai mananca:) in ce priveste alimentatia am invatat multe facand si sport am citit mult si are efect, difere de la om la om .
Si eu fac sport de la varsta de 7 ani. Si am citit foarte mult despre nutritie, mai ales ca sala de fitness/culturism nu imi este deloc straina!
Parerea mea este ca secolul de viata pe care bunicul il va atinge peste cateva luni, traind mai bine de 75 de ani cu mancarurile preparate de bunica, este mult mai graitor decat orice ipoteza a dr. Mencinicopschi in ceea ce priveste mierea.
Tuica fiarta, pe care bunicul o mai gusta si acum, s-a indulcit intotdeauna cu miere! Curat cancerigen, nu?? Dar lui, la 100 de ani, nu-i mai pasa de asta! =))
Cred ca si titlul topicului ar trebui modificat, ca asa cum este pus, suna a certitudine. Corect era : "MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC ???"
jenica e o vorba; si tu ai dreptate; promit ca stau pe net si caut studii facute in legatura cu asta adica daca sunt laboratoare care certifica ca mierea e daunatoare peste 40 de grade!subiectul e foarte complex eu sincer am incerdere in dr....... dar am sa mai caut !
A te feri de HMF-ul din miere dar a manca alte multe alimente cu mult mai mult HMF este in primul rand o antireclama mierii si in al doilea rand un lucru ilogic. Imi aminteste de un banc: Doi insi mergeau prin padure. Unul striga la celalalalt:
- Grija ca calci intr-un rahat! (cacofonia aici este chiar indicata =)) )
Celalalt se uita dar il contrazice:
- Nu-i rahat!
Se tot contrazic si niciunul nu cedeaza. Pana la urma, spre a-l convinge, unul i-a cu degetul si gusta:
- Vezi ca nu-i?
Celalat ia si el si gusta:
- Ba este rahat!
Se contrazic mai departe si tot gusta pana cand il termina. Pana la urma cad de acord:
- Da, ai avut dreptate, e rahat. Ce bine ca nu am calcat in el!!
conform unor studii, zaharul este unul dintre cele mai toxice alimente aflate in consumul uzual al oamenilor, dar nu se face o campanie agresiva impotriva lui!
doar recomandari pentru reducerea consumului!
asa ca daca va creste consumul de miere in defavoarea zaharului, cine va pierde?
E de bine daca creste consumul de miere macar cat e media in Uniunes Europeana, eu am pus problema aici cu acest articol nu ca sa se faca antireclama ! daca e adevarat ca daca incalzim mierea e o problema atunci eu zic sa nu o-ncalzim !si un mare DA zaharul e cel mai mare drog de pe pamant mai e albit si chimic deci consumati miere in loc de zahar!!!!!Si eu tot zic nencalzita!
Sa nu facem comparatii intre zahar si miere......spre de exemplu la diabetici mierea este indicata o pot consuma pe langa zahar care este cu desavarsire interzis.bine vb de o anumita catgorie de diabetici .Intradevar la temperaturi mai mari de 40 de grade se duce fructoza si mierea devine acida ...oricum parerile sunt impartite.
Sincer nu cred ca face cineva comparatie intre miere si zahar, asa cum vad si aici pareriile sunt foarte impartite in ce priveste mierea incalzita!Mai cred ca foarte multi apicultori o-ncalzesc inaite sa o puna in borcane de aceea si asa multe parerii contra si pro, eu tot sustin ca ar fi mult mai ok sa o consumam asa cum o luam din stup!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 08:41:57 AM
E de bine daca creste consumul de miere macar cat e media in Uniunes Europeana, eu am pus problema aici cu acest articol nu ca sa se faca antireclama ! daca e adevarat ca daca incalzim mierea e o problema atunci eu zic sa nu o-ncalzim !si un mare DA zaharul e cel mai mare drog de pe pamant mai e albit si chimic deci consumati miere in loc de zahar!!!!!Si eu tot zic nencalzita!
nu cred ca o sa te contrazica nimeni daca zici ca mierea este mai buna sa o consumi neincalzita ,prin incalzire is ipierde din proprietatile benefice dar pana a fi periculoasa e cale lunga...
cand mierea este zaharisita o incalzesti ,dar cine stie si vrea respecta o temperatura....
Cred ca asa e doar ca traim in Romania si banul conteaza cred ca se fac multe porcari atat cu mierea de pe piata Romaneasca cat si cu alte multe produse pe care le consumam!
Asa zisa miere din magazine ........nu este miere 100% pe aceea daca o pui in ceai sau prajituri oare ce se intampla? Mierea pe care o folosim direct de la stup numai sa nu fie miere din siropuri sau alte nebunii ....eu nu cred ca poate fi atat de toxica pe cat se crede.
Cristi scuze de intarziere !Ai mare dreptate am cumparat o miere dintr-un supermarket sa vad cum e numai miere nu era era deosebit de lichida fara aroma si era specificat ca e o miere din Africa ,parca la noi nu exista miere de calitate trebuie adusa din Africa,ar trebui o mai mare atentie la ce cumparam asa ii putem elimina de pe piata daca nu cumparam toate mixturile cu denumire de miere etc.
http://www.apigold.ro/en/miere/product/23-miere-salcam-450g (http://www.apigold.ro/en/miere/product/23-miere-salcam-450g)
Domnilor, eu zic ca batem apa in piua si am inceput sa deviem de la subiect. Eu zic mai simplu : cei care vreti sa beti ceaiul cald, beti-l cald, cei care va este frica ca e toxic, raciti-l si il indulciti atunci. Nu cred ca are rostul, sa ne convingem unii pe alti, cum sa bem ceaiul. =))
Si asa de incheiere, juristul nostru de la fabrica avea o vorba : Nu te poti c..a, in gustul omului. =))
Adrian Vasile, daca vrei sa sti cum bea majoritatea ceaiul si cafeaua, eu zic sa facem mai bine un vot si sa nu ne contrazicem, ca nu vad ce o sa obtinem.
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 09:30:28 PM
Cristi scuze de intarziere !Ai mare dreptate am cumparat o miere dintr-un supermarket sa vad cum e numai miere nu era era deosebit de lichida fara aroma si era specificat ca e o miere din Africa ,parca la noi nu exista miere de calitate trebuie adusa din Africa,ar trebui o mai mare atentie la ce cumparam asa ii putem elimina de pe piata daca nu cumparam toate mixturile cu denumire de miere etc.
http://www.apigold.ro/en/miere/product/23-miere-salcam-450g (http://www.apigold.ro/en/miere/product/23-miere-salcam-450g)
Citat din: jenica67 din Februarie 25, 2013, 09:59:15 PM
Domnilor, eu zic ca batem apa in piua si am inceput sa deviem de la subiect. Eu zic mai simplu : cei care vreti sa beti ceaiul cald, beti-l cald, cei care va este frica ca e toxic, raciti-l si il indulciti atunci. Nu cred ca are rostul, sa ne convingem unii pe alti, cum sa bem ceaiul. =))
Si asa de incheiere, juristul nostru de la fabrica avea o vorba : Nu te poti c..a, in gustul omului. =))
Adrian Vasile, daca vrei sa sti cum bea majoritatea ceaiul si cafeaua, eu zic sa facem mai bine un vot si sa nu ne contrazicem, ca nu vad ce o sa obtinem.
hai sa nu mai bem ceai...trecm pe tuica, bere si vin apoi mai discutam =)) (stiti fazele betiei?)
Tuica fiarta cu miere mierge? Sau vin fiert? Dupaia daca ni se incurca ideile dam vina pe mierea toxica :D
nu ca sunt toxice :nudie:
Cand se consuma peste masura oricum devenim toxici asa ca ce mai conteaza ................. =))
atunci sa ne sacrificam si sa testam ...dar eu berea nu o beau cu miere, imi e frica ca e prea toxica =))
Noi ne facem probleme, ca tuica cu mierea incalzita, este toxica, in loc sa ne facem probleme, ca nu ne ajunge rachia.
:nudie:
Ma bucur ca atata lume e interesata de subiect, nu vreau sa conving pe nimeni sau sa ma contrazic, eu am o parere alti alta e democratie! Si apropo in Maramu nu prea se bea rachie ci palinaca de pruna de 50 de focuri se poate si-ncalzi cu zahar de trestie:)))))))) dar noi o bem natuarala ne-ncalzita asa cum curge ea din caldare,si apropo este destula ca anul trecut au fost prune ,daca nu sunt prune e buna si de mere!Daca nu sunt mere sunt pere daca nu sunt fructe este malai tot gaseste omul din ce sa o faca!:))))
Vroiam sa scriu PALINCA:)))
Mare pomana ai face daca-mi trimiti si mie niste palinca aici in Delta.............. :P
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 10:57:21 PM
Ma bucur ca atata lume e interesata de subiect, nu vreau sa conving pe nimeni sau sa ma contrazic, eu am o parere alti alta e democratie! Si apropo in Maramu nu prea se bea rachie ci palinaca de pruna de 50 de focuri se poate si-ncalzi cu zahar de trestie:)))))))) dar noi o bem natuarala ne-ncalzita asa cum curge ea din caldare,si apropo este destula ca anul trecut au fost prune ,daca nu sunt prune e buna si de mere!Daca nu sunt mere sunt pere daca nu sunt fructe este malai tot gaseste omul din ce sa o faca!:))))
CATI LITRI?
Am glumit ce niaba .......... :D
Eu nu !daca vrei cu placere!
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
La care Europa te referi, la cea geografica sau la CE? In comunitate exista reguli foarte stricte in ce priveste mierea si eticheta. Nu se poate pune intr-un borcan pe care scrie miere altceva decat miere si nici macar orice fel de miere.
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 11:03:37 PM
Mare pomana ai face daca-mi trimiti si mie niste palinca aici in Delta.............. :P
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 10:57:21 PM
Ma bucur ca atata lume e interesata de subiect, nu vreau sa conving pe nimeni sau sa ma contrazic, eu am o parere alti alta e democratie! Si apropo in Maramu nu prea se bea rachie ci palinaca de pruna de 50 de focuri se poate si-ncalzi cu zahar de trestie:)))))))) dar noi o bem natuarala ne-ncalzita asa cum curge ea din caldare,si apropo este destula ca anul trecut au fost prune ,daca nu sunt prune e buna si de mere!Daca nu sunt mere sunt pere daca nu sunt fructe este malai tot gaseste omul din ce sa o faca!:))))
vin eu cu ceva palinca sa o testam pe niste pesti :D
Un articol in jurnalu.ro
Producător - procesator - consumator. Acesta este cel mai simplu traseu prin care produsele agroalimentare ajung pe masa consumatorului.
În realitate, traseul este mult mai complicat, ceea ce duce de multe ori la falsificarea alimentelor, astfel încât consumatorul nu mai plăteşte doar costurile de producere, procesare şi ambalare, ci, uneori, şi "ştiinţa înglobată" în falsificarea alimentelor.
Falsificarea alimentelor reprezintă adaosul oricărei substanţe într-un produs alimentar cu scopul mascării unor defecte sau al conferirii unor proprietăţi care nu se justifică prin originea şi compoziţia sa. Falsificarea alimentelor este o meteahnă veche a oamenilor şi o dată cu progresul tehnico-ştiinţific au progresat şi metodele de falsificare. Uneori, acestea au luat-o chiar înaintea tehnologiilor, din păcate.
Unul dintre cele mai falsificate alimente este mierea de albine. Avizaţi de beneficiile acestui aliment-medicament, consumatorii sunt deseori înşelaţi, achiziţionând "miere" care de multe ori este falsificată cu sirop de porumb, izomalţ, zahăr invertit, ceea ce scade dramatic efectul benefic asupra sănătăţii.
Apicultorii au evaluat pericolul punerii în vânzare a produselor apicole falsificate din cauza imposibilităţii comercializării produselor pure la preţul corect.
Într-o comunicare recentă în Journal of Agriculture and Food Chemistry, cercetătorul Bernard Herbreteau, de la Institutul de Cercetări Agricole Dubarry, a prezentat o nouă metodă de determinare a falsificării mierii de albine. Metoda se bazează pe "amprentarea" glucidelor din mierea pură şi compararea etalonului cu profilul glucidelor din diferite sortimente de miere comercializate. Izolarea compuşilor glucidici amprentaţi se face iniţial prin îndepărtarea monozaharidelor şi a oligozaharidelor din miere, urmată de separarea cromatografică utilizând un schimbător de ioni cu fază stabilă şi detectarea cu pulsuri amperometrice.
Aplicarea acestei metode a permis detectarea falsificării mierii pornind de la un adaos de 1% de sirop de porumb, adică la concentraţii extrem de mici, care nu mai justifică falsificarea.
ADAOSURI
Siropul de porumb, utilizat tradiţional la falsificarea mierii de albine, conţine 10% fructoză, 45% glucoză, 13% maltotrioză şi 2% oligozaharide lungi. Mierea de albine pură conţine 39,3% fructoză, 33% glucoză şi 2,3% oligozaharide, restul fiind apă (17%). Importanţa ei nutriţională se datorează însă conţinutului de microelemente (vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoni, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compuşi ai azotului - în total 435 de substanţe).
Citat din: Obombo din Februarie 25, 2013, 11:40:31 PM
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
La care Europa te referi, la cea geografica sau la CE? In comunitate exista reguli foarte stricte in ce priveste mierea si eticheta. Nu se poate pune intr-un borcan pe care scrie miere altceva decat miere si nici macar orice fel de miere.
Apropo daca si acum mai credeti prostiile cu Comunitatea Europeana sta si vecheaza ce mancam e o mare gluma (de carnea de cal ati auzit) in paste si altele si scria ca e vita deci la noi pot sa puna in borcan rahat si sa scrie ca e aur, asta asa ca sa nu mai fim asa creduli! si chestia cu pestele suna foarte tentant cine stie poate ajungem si pe acolo mai la vara ,mi-ar placea mult nu am mancat o ciorba de peste adevarata nciodata!Si palinca merge cu orice mai ales cu un peste!
90% dintre alimente contin E-uri cu aprobarea CE, nimic in comert nu mai este natural nici macar carnea de porc pana si ea este indesata cu apa si sare.
Foarte adevarat mai mult de 25% din carne e apa cu sare coloranti si multe e-uri,de aceea ar trebui ca lumea sa se intoarca la o alimentatie mai naturala gen porcul de la tara,pui si gainile din cotet crescute in 4 luni nu in 29 de zile la produsele apicole traditionale cele care sunt de calitate.http://www.apigold.ro/en/polen-crud (http://www.apigold.ro/en/polen-crud) ,si apropo polen crud e vis ca supliment alimentar!!!!
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 11:48:37 PM
Un articol in jurnalu.ro
Am citit dar nu am gasit nimic din ce ai scris tu mai sus.
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 11:54:46 PM
Apropo daca si acum mai credeti prostiile cu Comunitatea Europeana sta si vecheaza ce mancam e o mare gluma (de carnea de cal ati auzit) in paste si altele si scria ca e vita ...
Incearca tu sa vinzi aici sirop de glucoza drept miere si dup aia mai vorbim.
Cat despre "scandalul" cu carnea de cal, e o mare aiureala. Carnea de cal costa dublu fata de cea de vita, singura problema este ca multi cumparatori prefera sa nu consume carne de cal.
De fapt problema era tehnica, pe eticheta scria carne de vita dar amestecul din interior continea mai mult de 1% carne de cal, limita maxima care o data depasita impune adaugarea in eticheta ca ingredient a unui alt tip de carne.
Apropo, despre ce vorbim aici, despre fraude alimentare sau despre mierea din ceai?
Obombo sincer nu esti informat deloc in ce priveste carnea de cal/vita cea de cal e mai ieftina cam cu 40 % de aceea si inlocuirea ei in produsele care trebuiau sa contina vita e mult mai ieftina ,nu spun ca ar avea ceva eu cred ca e la fel de buna dar e mai ieftina asta e sigur.
Adriane, ghiudemul si babicul au in compozitie si carne de cal! vezi cat costa 1 kg din acestea si vezi cat costa 1 kg de salam crud-uscat de vita!
carnea de cal este mai ieftina doar cand provine de la cai furati sau de la cai abandonati/vagabonzi, situatie in care nu au avut nici supravegherea veterinara necesara!
In Romania chestia cu calul furat e sport national!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 12:29:40 AM
Obombo sincer nu esti informat deloc in ce priveste carnea de cal/vita cea de cal e mai ieftina cam cu 40 % de aceea si inlocuirea ei in produsele care trebuiau sa contina vita e mult mai ieftina ,nu spun ca ar avea ceva eu cred ca e la fel de buna dar e mai ieftina asta e sigur.
Se pre poate, nu zic nu. De ce nu ma informezi tu?
De exemplu:
Ce legatura are carnea de cal gasita in tortellini din Italia cu pretul carnii de cal din Romania?
Cata carne de cal se vinde in Romania?
Cand ai cumparat ultima oara carne de cal?
Acu' sa te informez eu putin:
Carnea de cal nu a inlocuito pe cea de vita, era doar prezenta intr-o proportie mai mare de 1% (asta am mai spus-o, dar se pare ca tu nu prea citesti).
Nu este la fel de buna, este mai sanatoasa decat cea de vita si mai putina, bineinteles, de aici si pretul mai mare (acolo unde este cautata).
Na si ca sa condimentam putin discutia, sa vedem ce au zis diverse personalitati, despre mancare :
George Bernard Show - Tot ce mananc a fost etichetat de un medic, sau altul, drept otrava mortala, iar tot ce nu mananc, a fost dovedit de stiinta, drept indispensabil pentru viata. Cu toate acestea, inca mai traiesc.
Joan Gussow - In disputa unt contra margarina, am mai mare incredere in vaci decat in chimisti.
Doug Larson - Speranta de viata ar creste exponential, daca legumele verzi ar mirosi, la fel de bine ca si costita.
=))
Obombo, tu ai dreptate cu privire la cai, daca sunt taiati, cat sunt tineri, in limite normale de varsta, dar la noi se taie martoage batrane, ca omul nu stie cum sa se mai scape de ei. In plus la noi carnea de cal se vinde cu 1,5 E mai ieftin ca cea de vita, probabil ca tocmai de aceia, ca este batrana.
haideti sa revenim la miere
In concluzie Obomo carnea de cal e mai ieftina !si i-ar in concluzie ca de acolo a plecat povestea cu calul ce scrie pe eticheta de foarte multe ori nu e si in borcan de aceea zicea mare grija de unde cumparam si mare grija ce cumparam .Si ajung din nou la ideea mea apicultori din toata tara lasati produsul asa cum e de la albine adica ne-ncalzit si fara sa adaugam nimic in el doar pentru profit maxim.
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 11:29:15 AM
In concluzie Obomo carnea de cal e mai ieftina !
Care concluzie, ca eu nu prea o vad?
E cam greu sa demonstrezi ca ai dreptate cand nu ai argumente :wink: .
Esti Toma necredinciosul:)))))). Dar e ok si asa!
Exact, ai nimerit in plin. Mie imi place sa vad afirmatii sustinute cu argumente, nu locuri comune repetate la nesfarsit. Cat despre cazul specific, nu poti sa ma convingi ca esti mai informat decat mine despre ce se petrece aici.
Si ca sa te mai informez un pic, din cate imi aduc aminte, ultima oara am platit carnea de cal vreo 14€ chilu' si era in oferta.
Este o vorba nu e .... cel care cere ci cel care da:))))) acum hai ca am glumit,apropo cum se prefigureaza anul asta?Osa fie an bun la miere polen etc?
Sa-l intrebam pe profesorul online ce prognoza are =)) Numai Dumnezeu stie ce va fi anul asta.
Anul acesta va fi un an toxic :P
Nu stiu ce e prin tara dar la noi in Baia Mare e primavara azi au fost 15 grade!
Cumparam miere de la chinezi :D
La mine in Delta a fost destul de frig 6 grade.............
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 04:42:21 PM
Nu stiu ce e prin tara dar la noi in Baia Mare e primavara azi au fost 15 grade!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 04:42:21 PM
Nu stiu ce e prin tara dar la noi in Baia Mare e primavara azi au fost 15 grade!
La noi se recita din Bacovia... si la nea` Costica din Buzau, la fel! :wink2:
Deci o sa fie primavara repede si se preconizeaza un an bun petru apicultori!
Ce parere aveti despre produsul asta: http://www.apigold.ro/en/miere/product/34-miere-manuca-umf-25-250g (http://www.apigold.ro/en/miere/product/34-miere-manuca-umf-25-250g)
Iti faci reclama mascata? :D
Niciodata mascata ca nu sunt Zoro ,adevarul e ca este pe piata si eram curios ce zic specialisti in miere!
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 09:00:30 PM
Ce parere aveti despre produsul asta: http://www.apigold.ro/en/miere/product/34-miere-manuca-umf-25-250g (http://www.apigold.ro/en/miere/product/34-miere-manuca-umf-25-250g)
..Miere de import :nono:...si extraordinar de SCUMPA ... :nono:
Avem pe undeva culturi mari de canepa???? Pe piatza la mine am vazut astfel de miere dar nu cred ca este chiar de canepa.................
Citat din: cristipep din Februarie 27, 2013, 10:57:28 AM
Avem pe undeva culturi mari de canepa????
...
Vrei sa iti faci niste tigari? =)) =))
=))
Apropo de ce vorbi, aici?Am trecut la tigari?:))))) Obomo aseara la tv 2 la Guran in emisiune era un tip de la asociatia care se ocupa de carne si au afisat pretu la carnea de CAL 2 euro si VITA 3.5 de aceea nu puneau vita ci cal asta e diferenta!!!!
Iar incepi...? Uite, o sa-ti esplic odata pentru totdeauna cum stau lucrurile, da' incearca sa citesti cu atentie poate iti iese din cap treaba asta cu carnea de cal.
In Italia se produc in fiecare an sute de tone de ravioli, tortellini, cannelloni si lasagne, paste in care se gaseste carne. Practic, un sfert din pastele care se consuma in lumea asta sunt made in Italy.
Produce Romania carne de cal pentru toata cantitatea asta de paste? Pentru ca pretul de care vorbesti area vreo importanta doar daca poti sa dovedesti ca este vorba de carne din Romania.
Cantitatea de carne de cal gasita la controale este de 5-10% (in loc de max 1%) din umplutura care reprezinta 20-30% din total. Deci despre ce vorbim?
Nu exista nici o alarma sanitara in ce priveste aceste produse, dupa cum am mai spus, carnea de cal e mai sanatoasa decat cea de vita si tot dupa cum am mai spus, nu este interzisa adaugarea carnii de cal numai ca trebuie indicat pe eticheta daca depaseste 1%. Oricum gustul e diferit si de la un anumit procent in sus se simte.
Acuma tu esti liber sa crezi ca e vorba despre o conspiratie mondiala care are drept scop transformarea noastra in varcolaci, eu nu am de gand sa te contrazic. Pentru mine, discutia asta inutila se termina aici.
discutia a pornit de la faza ca UE sta si pazeste ca produsele care le mancam sa fie conforme cu ce scrie pe eticheta,eu ziceam ca nu e asa si am dat exemplu carnea de cal care e in produse sub eticheta de carne de vita deci UE nu pazeste nimic ,tu ziceai ca carnea de cal e mai scuma eu am zis ca e mai ieftina deci nu ai avut dreptate,ca e din romania ca nu e nu ma intereseaza ca e buna ca nu e nici asta iti spuneam in concluzie ca nu ai acut dreptate UE nu poate sa verifice ce mancam etc.cam asta e ideea!
.
=)) =)) Sunteti de belea.............
Citat din: Obombo din Februarie 27, 2013, 10:40:45 PM
Iar incepi...? Uite, o sa-ti esplic odata pentru totdeauna cum stau lucrurile, da' incearca sa citesti cu atentie poate iti iese din cap treaba asta cu carnea de cal.
In Italia se produc in fiecare an sute de tone de ravioli, tortellini, cannelloni si lasagne, paste in care se gaseste carne. Practic, un sfert din pastele care se consuma in lumea asta sunt made in Italy.
Produce Romania carne de cal pentru toata cantitatea asta de paste? Pentru ca pretul de care vorbesti area vreo importanta doar daca poti sa dovedesti ca este vorba de carne din Romania.
Cantitatea de carne de cal gasita la controale este de 5-10% (in loc de max 1%) din umplutura care reprezinta 20-30% din total. Deci despre ce vorbim?
Nu exista nici o alarma sanitara in ce priveste aceste produse, dupa cum am mai spus, carnea de cal e mai sanatoasa decat cea de vita si tot dupa cum am mai spus, nu este interzisa adaugarea carnii de cal numai ca trebuie indicat pe eticheta daca depaseste 1%. Oricum gustul e diferit si de la un anumit procent in sus se simte.
Acuma tu esti liber sa crezi ca e vorba despre o conspiratie mondiala care are drept scop transformarea noastra in varcolaci, eu nu am de gand sa te contrazic. Pentru mine, discutia asta inutila se termina aici.
=)) =))
macar nu ne plictisim :D
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 27, 2013, 10:53:30 PM
discutia a pornit de la faza ca UE sta si pazeste ca produsele care le mancam sa fie conforme cu ce scrie pe eticheta,eu ziceam ca nu e asa si am dat exemplu carnea de cal care e in produse sub eticheta de carne de vita deci UE nu pazeste nimic ,tu ziceai ca carnea de cal e mai scuma eu am zis ca e mai ieftina deci nu ai avut dreptate,ca e din romania ca nu e nu ma intereseaza ca e buna ca nu e nici asta iti spuneam in concluzie ca nu ai acut dreptate UE nu poate sa verifice ce mancam etc.cam asta e ideea!
.
S-ar parea ca discutia asta inutila nu s-a terminat aici.
1. Ia un dictionar in mana si cauta definitia cuvantului "logica", pote asa ai sa intelegi de ce tortellini
produsi in Italia cu
carne de cal din Italia (asta daca tu nu ai informatii diferite), nu au nici o treaba cu pretul carnii din Romania.
2. Daca "UE nu pazeste nimic" si "nu poate sa verifice ce mancam", cum s-a descoperit carnea de cal din tortellini? Se auzea nechezand in pungi si a intrat lumea la banuieli?
Citat din: Obombo din Februarie 28, 2013, 12:03:57 AM
... Se auzea nechezand in pungi si a intrat lumea la banuieli?
NTZ!!! se auzea tropot de copite (http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-eatdrink020.gif) (http://www.freesmileys.org/smileys.php)
ok bineeeeeeee!
Uitasem lucrul cel mai important, in urma controalelor nu numai ca au fost descoperite produsele care contineua carne de cal ci au fost si retrase din comert. Zeci de tone de produse alimentare, nu doar comestibile ci si sanatoase.
Acesta este adevaratul scandal, comportamentul societatii noastre imbuibate. O societate mofturoasa si rasfatata care a uitat ce este foamea si isi permite sa arunce mancarea la gunoi. In felul acesta doar in Italia se risipesc in fiecare an 37 de miliarde de euro.
Ai mare dreptate !Asta chiar e o problema lumea suferea de obezitate in unele tari si in alte sufera de foame, se arunca multe alimente, cu ele ar putea hrani jumate planeta. Adevarul e a lumea ar trebui a treaca la un level 3, adica sa ne luam tot ce ne trebuie ca sa traim din niste pliculete si o cana cu apa, asa am scapa de foarte multe boli care se datoreaza alimentatie nesanatoase ,lumea fumeaza pe urma se trateaza de boli la plamani,lumea exagereaza cu alcoolul si pe urma ajung in spitale cu boli la ficat,lumea mananca aiurea si numai prostii o viata intreaga si pe urma ajung in spitale cu tot felul de boli,statul colecteaza bani din ce consumam si pe urma ii baga in sistem sa ne faca bine.Asta trebuie sa se termine intr-o zi si lumea trebuie sa treaca la alt nivel .Poate dupa ce se termina hidrocarburile!
Ma mestec si eu in controversa. Cel putin la televizorul meu asa s-a spus, ca pretul carnii de cal este mai mic decat alcelei de vita, desi e o carne buna si cu mai putine grasimi 'rele'. Motivul ar sta in obiceiurile alimentare, si prin religie carnea de cal (de la un animal nerumegator) nu se folosea la evrei.
Un argument ca totusi ar fi mai ieftina decat cea de vita este ca se introduce in locul celei de vita. Ori nimeni nu ar cumpara o carne mai scumpa sa o vanda sub nume fals, daca ar putea sa o vanda mai scump cu adevarata denumire. E drept si faptul ca in cazul cailor sacrificarile se fac fie la animale accidentate (sa stie ca un picior rupt la un cal este o problema foarte mare), fie se taie la batranete, cand nu mai pot fi folositi la munca sau curse.
Personal nu stiu sa fi mancat niciodata carne de cal, dar sunt aproape sigur ca am mancat, macar in salamuri.
probabil pretul carni de cal difera de la zona la zona,de tara la tara in functie de obiceiurile alimentare,pretul il face cererea si oferta ca la toate produsele. cat de scumpe sunt la noi goangele care prin alte tari sunt delicatese?
d-le stefan ,si la tv-ul meu la fel a zis ca e mai ieftina carnea de cal,cred ca nici vegetarienii nu pot fi siguri ca nu au mancat cal ,sigur o mai fi ramas cate o bucata de cal(de iarba)prin salata =))
Ce treaba are carnea de cal cu mierea? =)) , Macar schimbati titlul subiectului.
=)) Pai are, ca trebuie sa facem stupi pentru herghelie, ( poate se apuca cineva si face direct 3/1) =)) =)) =))
Foarte adevarat nu are treaba carnea de cal cu miere ,era o controversa ca se mai fac si porcarii si nu neaparat ce scrie pe eticheta e si in produs,cred ca stiti la ce ma refer inclusiv la produsele apicole si mai spuneam ca lumea ar trebui sa fie foarte atenta la ce cumpara,si mai ziceam ca apicultori sa nu mai incalzeasca mierea ca s-ar putea sa strice produsul mai bine explicam lumi ca mierea cristalizata e naturala si e cea buna si se consuma in lichide sub 40 de grade,daca exista macar 1 la suta sa stricam mierea care e un produs exceptional atunci eu zic sa nu o-ncalzim.Si apropo ma bucur ca va distrati asa bine .:)))))
Pai sa facem si noi niste combinatii deastea, punem intr-o lada niste muste dealea verzi ..........si spunem ca sunt albine bio....... =))
=)) =)) =)) oac ce scarbos. :P
Apropo ca tot e vorba de cai:
6 cai FRUMOSI - Varianta Originala (FULL) (http://www.youtube.com/watch?v=T-Zu0bRGuUQ#)
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM
http://www.apigold.ro/en/miere (http://www.apigold.ro/en/miere)
STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC
Celebrul ceai fierbinte cu lamaie si miere, administrat in raceli, pe langa faptul ca e o iluzie (atat mierea, cat si lamaia in lichide fierbinti sunt doar de gust si aroma, toate enzimele, respectiv Vitamina C sunt distruse) . La fel si cafeaua sau laptele cu miere (si am baut atat de mult in copilarie, mai ales cand ne durea gatul). De asemenea toate alimentele care contin miere prelucrata termic trebuie excluse din alimentatie. Nu odata l-am auzit explicand acest adevar la fiecare aparitie TV a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare. DECI CONSUMATI MIEREA ASA CUM E SAU IN LICHIDE SUB 40 DE GRADE CELSIUS.
NIMIC MAI FALS ... si o spun in calitate de specialist. trebuie facuta diferenta intre ceaiul fierbinte, la temperatura l acare poate fi baut si ceaiul clocotit, proaspat. ar trebui sa stim ca la 45 de grade celsius se produc arsuri de gradul I, iar la 50 de grade se produc arsuri de gradul II. orice lichid pe care il beti la temperatura de 37 de grade celsius (temperatura din interiorul corpului), pare fierbinte. cel mai super-rezistent om nu poate bea un lichid la o temperatura mai mare de 44 grade, ca peste aceasta se produc arsuri, iar majoritatea oamenilor abia reusesc sa suporte fierbinte de 42-43 de grade. deci, daca mierea se adauga in ceai atunci cand acesta poate fi baut si nu imediat dupa ce a fost luat de pe foc, nu este nici toxica si nici nu-si pierde din calitati (mai ales ca si in stup se poate ajunge la temperaturi de 42-44 de grade uneori).
acelasi lucru si cu lamaia ... vit. C se distruge la fierbere si nu la 42-44 grade, temperatura care se atinge frecvent in zonele tropicale de unde provine lamaiul (India) si daca s-ar distruge la astfel de temperatur fructul ar fi fara nicio valoare. deci, daca lamaia se adauga in ceai atunci cand acesta are o temperatura la care poate fi baut, e bine! daca insa se fierbe sua se pune imediat ce a fost luat de pe foc, atunci se distrug, intradevar multe.
Dl. mecinicopschi face de multe ori afirmatii fara acoperire ... mai ales ca este chimist nu medic, dar promovarea media il transforma intro autoritate! fara alte comentarii!
pe de alta parte, mierea daca este tratata termic, stim cu totii ca devine toxica (si nu discutam doar de trasformarea fructozei in hodroximetilfurfurona), dar ea devine toxica si atunci cand se combina cu alte ingrediente de natura "fierbinte", acelea care incalzesc corpul, sau incalzesc cavitatea bucala, cum ar fi condimentele (ardei, piper, cimbru), alcoolul, alimentele fermentate, etc.
Un om inteligent!!!! ma bucur ca ai adus atatea detalii,numai ca foarte multi pun ceaiul in pahar si tot pun mierea si lamaia si pe urma il lasa sa se raceasca,si spun asta din experienta asa faceam si eu si greseam amarnic,si atunci bautura are in jur de 80 de grade si tot ce e bun se strica,de aceea am specificat ca ar trebui sa racim lichidele si pe urma sa punem ce trebuie in ceai in cafea etc.
Omenirea face si crede in tot ce vand : smecherii,limbutii,politicenii si asa mai departe.Adic daca ne uitam un pic prin jur totul pare sa fie normal si bun pt consum un nr de ani dupa care se demonstraza contrariul si incepe producerea de alte medicamnte,alimenta ,substante etc.In medicina si bucataria traditionala se folosesc mierea si lamaia in toate natiiile lumii si dau ex:sudamericanii combat durerea de gat(raguseala) cu o lamaie taiata in doua si fiarta ,apoi se adauga mierea .
-arabii care sunt mai credibili decat multi doctori, au o cultura deosebita in consumul de miere .ei folosesc mierea cu gengimbre ,scortisoara,piper,sange de porumbel in arta sexului .ei folosesc foarte multa miere si sunt chiar expertii lumii in bucatarie si prepararea prajiturilor cu miere.ex ar putea continua si mai zic si de zahar ca nu-i chiar asa mortal dupa cum se zice.Eu cand eram copil si ca sa nu mint raman la un consum de 100g pe zi(poate erau200g)de zahar il mancam si noapte cand ma trezeam si cand am trecut pe banii mei nu imi lipsea o ciocolata pe noapte si sticla de fanta de linga capul patului.Acum mai recent am gatat cu zaharul si cicolata si am trecut pe miere ca-i mai sanatoasa.AAA si-n legatura cu carnea de cal ,sa stiti ca-i super buna si o prefer inaitea celei de vita.Salutari si numai bine.
Abeja multumim de raspuns inca o parere.
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 12:11:49 AM
Foarte adevarat mai mult de 25% din carne e apa cu sare coloranti si multe e-uri,de aceea ar trebui ca lumea sa se intoarca la o alimentatie mai naturala gen porcul de la tara,pui si gainile din cotet crescute in 4 luni nu in 29 de zile la produsele apicole traditionale cele care sunt de calitate.http://www.apigold.ro/en/polen-crud (http://www.apigold.ro/en/polen-crud) ,si apropo polen crud e vis ca supliment alimentar!!!!
nea Vasile, sa stii ca polenul ala de unde faci trimitere este
de vis pentru omul de rind .
Este de vis,.... din cauza pretului extraordinar de mare... =))
Polenule deosebit indiferent de pret eu vb ca supliment alimentar ,eu consum de un an si sunt foarte incantat de el ca am scapat de alrgiile la polenul purtat de vant,si apropo nu m-am imbolnavit de loc in iarna asta si sunt schior,am iesit taota iarna pe partie.Deci e un produs miraculos si sunt incantat ca ai intrat pe http://www.apigold.ro/index.php/en/laptisor-de-matca.Seara (http://www.apigold.ro/index.php/en/laptisor-de-matca.Seara) faina
Banui ca si noul produs linkat e miraculos. Apropo, unde e produs laptisorul ala?
Intorcandune la subbiectul discutiei, azi mi-a cazut ochiul pe niste cifre, da' eram pe fuga, asa ca le citez di memorie, deocamdata. In medie, o persoana normala introduce zilnic in organism 2,5 microgrami/kg de HMF. In ce priveste mierea, pentru ingurgita o doza letala de HMF ar trebui consumata o cantitate de 1700 kg de miere veche. Toata deodata. Limita maxima admisibila in Europa, in cazul mierii, este de 40 microgrami/kg in tim ce coca cola contine 60 microgrami/kg.
Adriane, am si eu o curiozitate: tu cati stupi ai?
Foarte interesante raspunsuri!!!Apropo trebuie sa ai stupi ca sa poti vorbi de produse apicole?Sa vinzi, sa consumi?
Citat din: Obombo din Martie 13, 2013, 11:13:06 PM
Adriane, am si eu o curiozitate: tu cati stupi ai?
Obomo, "l-ai mirosit" n-are stupi ..... .S-au are cu vreo 3 stupi, mai putini decit Ionica Olaru... =))
Nu stia cum sa se arunce in discutii cu laptisorul de matca..Auzi laptisor BIO.
Nea Vasile da tare povestea cu "schiorul" care s-a tratat de alergia la polen cu polen din ala de 1 milion jumate kilu....m-ai ne-o spui inca odata..
Nea Vasile aici sunt 'gradinarii".."Castravetii" dumitale, nu cred ca tzi-i vinzi pe meleagurile astea.
Domnul Bio nu esti bine informat exista polen crud pe site daca te uitai si la 92 de lei /kg http://www.apigold.ro/en/polen-crud/product/16-polen-crud-poliflor-250g (http://www.apigold.ro/en/polen-crud/product/16-polen-crud-poliflor-250g) si nu am pretins vreodata ca as avea stupi daca te uiti la discutiile care le-am purtat aici ,si apropo chestia cu alergia e adevarata 100% dar asta e important pentru mine si pentru cei care stiu cum e sa o ai!
Daca n-ar fi 'GOAGALUL' asta n-ar mai fi atata informatie.......pentru castravati :rotfl: .........experienta Vasilica, experienta vorbeste...nu??? :smile: ^:)^
Citat din: Adrian Vasile din Martie 13, 2013, 11:47:11 PM
Domnul Bio nu esti bine informat exista polen crud pe site daca te uitai si la 92 de lei /kg http://www.apigold.ro/en/polen-crud/product/16-polen-crud-poliflor-250g (http://www.apigold.ro/en/polen-crud/product/16-polen-crud-poliflor-250g) si nu am pretins vreodata ca as avea stupi daca te uiti la discutiile care le-am purtat aici ,si apropo chestia cu alergia e adevarata 100% dar asta e important pentru mine si pentru cei care stiu cum e sa o ai!
aa..nu vazusem ca aveti polen crud la DOAR, 92 Ron/Kg...
Off "alergicule".. =))......, daca va era mila de saracii oameni care sunt alergici ii trimite-ai macar sa cumpere de undeva mai ieftinache, nu de la APIGOLD care cam jupoaie .
Ar fi interesant cam cu cit achizitioneaza APIGOLD polenul sa ne facem o ideie cam cum se fac banii din "apicultura"..... sau pe spinarea apicultorilor .
Nu am sa intru cu tine in polemica,cred ca am deviat de la subiect ,si apropo produsele de la http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g (http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g) sunt produse de calitate superioara,pretul e discutabil, si daca intri pe alte site-uri de profil o sa vezi ca sunt mai ieftine decat la alti,asta asa doar,zi buna.:)
Citat din: Adrian Vasile din Martie 14, 2013, 10:30:30 AM
Nu am sa intru cu tine in polemica,cred ca am deviat de la subiect ,si apropo produsele de la http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g (http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g) sunt produse de calitate superioara,pretul e discutabil, si daca intri pe alte site-uri de profil o sa vezi ca sunt mai ieftine decat la alti,asta asa doar,zi buna.:)
S a inteleg ca dumneata esti samsar ?
Citat din: Adrian Vasile din Martie 14, 2013, 10:30:30 AM...si apropo produsele de la http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g (http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g)
A mai ramas sa mai pui un link la venin si unul la ceara, dupa care ai cam terminat produsele stupului, asta in cazul in care pe apigold.ro nu vand si roiuri la pachet :D
Uitasem, nu mi-ai spus inca de unde provine laptisorul de matca.
Citat din: Adrian Vasile din Martie 14, 2013, 10:30:30 AM
... apropo produsele de la http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g (http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g) ... sunt mai ieftine decat la alti...
Da! Foarte ieftina pastura la 440 lei kg! =))
Cine dracu ii pune pe altii sa vanda mult mai scump, adica la 200-250 lei kg??? A, uitasem, aia scumpa, la 250 lei kg, nu este de calitate! :rotfl:
Domnule Vasile, nu m-am putut abtine!
Nu va spun cu rautate chestiunile urmatoare:
Pe Apiardeal sunt permise reclame, link-uri, etc, insa dvs faceti o reclama putin spus agresiva site-ului Apigold. Inteleg si faptul ca asa va promovati afacerea, nu ne deranjeaza, insa nu ne luati de ...
Pe forum sunt membri care intai au invatat sa ierneze o familie de albine si apoi au invatat sa mearga in picioare, care au crescut in stupina si au dormit cu capul pe scandurica de zbor, care au produs miere, polen, laptisor sau propolis mult mai mult decat ati vandut dvs. pe Apigold, asa ca nu prea tine aici nici cu pretul, nici cu super-calitatea produselor oferite de dvs!
Nu va contrazic referitor la inalta calitate a marfurilor dvs, dar nu aveti pretentia ca sunt cele mei cele! S-ar putea sa aveti surprize la un test comparativ!
Citat din: Adrian Vasile din Martie 14, 2013, 10:30:30 AM
Nu am sa intru cu tine in polemica,cred ca am deviat de la subiect ,si apropo produsele de la http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g (http://www.apigold.ro/en/pastura1/product/21-pastura-100g) sunt produse de calitate superioara,pretul e discutabil, si daca intri pe alte site-uri de profil o sa vezi ca sunt mai ieftine decat la alti,asta asa doar,zi buna.:)
Nesimtirea de cea mai mare clasa are un nume..ADRIAN VASILE..
Ma omule tie nu i-ti este rushine,.,.?>?>>. Vii pe un forum al apicultorilor ROMANI sa faci reclama la ce importi dumneata din China sau oriunde,..??
Ca erai vinzator de produse romanesti cistiga si apicultorii din Romania ceva dupa urma dumitale te aplaudam..
. Dar esti unu din groparii apiculturii romanesti si pentru asta nu ai decit dispretul meu.
Nu am nici un motiv sa denigrez produsele apicole, daca ati observat promovez aceste produse,eu intentionam sa invatam lumea sa consume corect aceste produse, si acest subiect l-am luat de la dr. Gheorghe Mencinicopschi e directorul Institutului de Cercetări Alimentare, daca nici il el nu putem avea incredere atunci in cine?Si apropo produsele apicole care le vand sunt 80% de la apicultori romani ,unele tipuri de polen crud nu se gasesc in romania,gen castan dulce,trandafir salbatic.Nu am jignit pe nimeni si nici nu am s-o fac ,am cei 7 ani de acasa,cand faci o afirmatie ca produsele ar fi din China ar trebui sa ai niste dovezi.Daca pot sa dovedesc ca produsele sunt ROMANESTI (bio)imi dai productia ta de produse apicole gratis pe tot anul?
Ai sa poti dovedi numai cu hartoage ca tot se practia. De la Chinezi iese un profit mai mare, ca sa scape de ia, o da la un pret mic. (asta e o parere). Cat despre nenea doctorul sa ne cam lase in pace , ca daca ne luom dupa el nu mai 'papam' nimic. Si cu el si fara el, lumea tot bolnava, 'chimicalele's in floare....bla..bla.. :rusine:
Dl-e Adrian nu am nik cu dumneata ca persoana......in plus ceea ce faci ca faci bine, adica stii sa-ti vinzi marfa..
Numai ca marfa dumitale nu este a apicultorilor romani si de aici pornesc problemele.
Nu poti venii pe un Forum al apicultorilor romani si sa incerci sa i-ti promovezi produsele importate .
Un achizitor sau un "pietzar" care cumpara produsele apicultorilor romani promoveaza interesele apicultorilor din Romania
Un importator de produse apicole nu poate face parte din breasla apicola din Romania .--asa cred eu.
Ma repet daca am borderourile cu care am cumparat si cumpar in continuare de la apicultorii Romani produse apicole (polen crud, polen uscat,miere, pastura, propolis, laptisor de matca)imi dai toata productia ta de apicole?:) Cu stima.
Daca nu merge bine cu produsele apicole si trece pe comert cu carne de manzat oare cum ar vinde carnea de CAL ca tot a tinut-o sus si tare ca-i mai ieftina ca cea de vita? =)) =))
Cristian referitor la carnea de cal am afirmat ca e mai ieftina petru ca asa e!Daca era mai scumpa ziceam ca e mai scumpa,nu tin sa ma contrazic doar asa ca sunt( gigi contra) si cu produsele apicole eu zic ca daca ar promova toata lumea care se ocupa de apicole numai 10 %( Produsele apicole ROMANESTI )cat o fac eu,toata lumea ar fi multumita de vanzari.
Citat din: Adrian Vasile din Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM
http://www.apigold.ro/en/miere (http://www.apigold.ro/en/miere)
STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC
Celebrul ceai fierbinte cu lamaie si miere, administrat in raceli, pe langa faptul ca e o iluzie (atat mierea, cat si lamaia in lichide fierbinti sunt doar de gust si aroma, toate enzimele, respectiv Vitamina C sunt distruse) . La fel si cafeaua sau laptele cu miere (si am baut atat de mult in copilarie, mai ales cand ne durea gatul). De asemenea toate alimentele care contin miere prelucrata termic trebuie excluse din alimentatie. Nu odata l-am auzit explicand acest adevar la fiecare aparitie TV a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare. DECI CONSUMATI MIEREA ASA CUM E SAU IN LICHIDE SUB 40 DE GRADE CELSIUS.
Vroiam sa schimb titlu ca sa inteles gresit, ca nu as promova mierea romaneasca si produsele apicole romanesti,total gresit vroiam doar sa sa dezbatem subiectul daca mierea incalzita peste 40 grade ar avea o problema .
Mierea incalzita peste 40 de grade sufera unele transformari, dar e o prostie mare sa afirmi ca e toxica, din moment ce alte produse au o concentratie de HMF cu mult mai mare, dar la care nu se face atat tam-tam.
Ca tot afirmi e una si o tii asa ca ala din filmul cu sase cai frumosi dar ti-au repetat-o cei ce chiar au date concrete, da tu te faci ca nu intelegi,or cand afirmi anumite lucruri ar trebui sa tii cont de faptul ca tara asta-i mare, unii mai circula si prin afara, era vorba de carnea de cal in general iar in Europa de vest si Elvetia e mai scumpa si in general recunoscuta ca superioara carnii de vita .
Mi se pare putin ciudat modul cum pui intrebari despre cum se recunoaste o miere naturala de cea cu adaosuri de glucoza,etc si in acelasi timp vinzi prin site-ul promovat atat miere pe care o prezinti ca autentica cat si alte produse apicole
Cristian poate ca intrebarile nu sunt academice dar omiti cel mai important lucru ,eu vroiam sa informam oamenii care cumpara cum sa se fereasca de falsuri, si unde e mai concludent decat pe un forum in care sute de apicultori isi prezinta produsele lor originale, si cred ca ar cei mai in masura sa scrie si sa spuna cum sa ne orientam vand cumparam un borcan de miere,cum sa recunoastem o miere falsa ,cam despre asta era vorba in intrebarile mele.Si titlu meu la sfarsit are un semn de intrebare ,pe care nu l-am pus aiurea ,vroiam sa stiu si parerile voastre, si le-am primit,unele si sub forma de critica la adresa mea,dar o iau ca atare , Cu stima.
Si apropo in discutia cu carnea de cal , de unde a pornit discutia a fost ca in Romania carnea de cal e mai scumpa etc etc,dar nu e important pentru mine subiectul asta.
Citat din: Adrian Vasile din Martie 16, 2013, 01:11:52 AM
......cum sa ne orientam vand cumparam un borcan de miere,cum sa recunoastem o miere falsa ,cam despre asta era vorba in intrebarile mele.Si titlu meu la sfarsit are un semn de intrebare ,pe care nu l-am pus aiurea ,vroiam sa stiu si parerile voastre, si le-am primit,unele si sub forma de critica la adresa mea,dar o iau ca atare , Cu stima.
Vasile tu vinzi ...nu ai nici o legatura sa cumperi vreun borcan de miere .
De ce te intereseaza cum se depisteaza o miere "contrafacuta"..??...
Intreaba la cei care sunt cu analizele sa stii exact la ce
trebuie sa ai grija cind i-ti vinzi "mierea dumitale"
Citat din: Adrian Vasile din Martie 15, 2013, 09:46:40 PM
Ma repet daca am borderourile cu care am cumparat si cumpar in continuare de la apicultorii Romani produse apicole (polen crud, polen uscat,miere, pastura, propolis, laptisor de matca)imi dai toata productia ta de apicole?:) Cu stima.
Mai Vasile Adrian daca vorbesti despre bonul ala cu care cumperi produsele de la neamurile dumitale si apoi spui ca sunt produse cumparate de la apicultori romani nu m-ai gasit...
Pe numele cui completezi bonurile alea de achizitie..?..Macar cei,.. pe numele carora le completezi au si ei citiva stupi..?
Daca tot esti dispus de arati bonurile de achizitie posteaza-le aici pe forum pe cele cu care ai cumparat LAPTISORUL de matca si ce cantitate ...plus ca am vrea sa cunosc si eu apicultor din Romania care produce laptisor de matca si as fi curios la ce pret se cumpara la en-gros.
Sunt curios de pretul la care achizitionezi laptisorul,... deoarece ai un pret extrem de mare la polenul care-l vinzi cam de 3 ori la pretul la care-l achizitionezi.... si vroiam sa fac o comparatie cu pretrul de import al laptisorului de matca.
Ma bucur ca buna dispozitie a reaparut pe forum ,BIO toate achizitiile se fac pe borderouri de achiziti in Romania,si apropo daca te uitai mai atent ce scrie pe produse de cine sunt ambalate ti-ai fi dat seama ca nu ai cum sa cumperi cantitati mici deoarece e un producator mare,si iar apropo daca Romania (apicultori)nu produc Laptisor de matca atunci ar rebui sa nu se vanda deloc?Parca suntem pe o piata libera cerere si oferta,a trecut vremea cand totul era condus de la centru,daca s-ar produce laptisor in Romania de aici ar cumpara toti care revand produsele apicole.Ma bucura orice parere deoarece suntem intr-o tara democrata indiferent daca e pro sau contra.Cu stima.
Ce se intraba si ce raspunde. Oare n-ai invatat ca un om cu ceva (?) cultura 'democratica' trebuie sa raspunda punct cu punct la intrebari?. De ce ocolesti sa raspunzi?. E ceva bai?
Daca puneai titlul topicului: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC? era in regula.
Cu acel STIATI CA: ai stricat totul, e ca si cum ai emis un adevar de necontestat, iar noi nestiutorii ne otravim cu produsele apicole.
Mai ramanea sa ne plangi de mila...
(http://1.1.1.2/bmi/www.subzerosiam.com/forum/images/smilies/cry.gif)
Ok, rectific dar cum?
Rectific eu, trebuie sa intru in baza de date, dar acum n-am curaj cu conexiunea curenta de la vodafone... :sad:
Ok .multumesc sunt prima data pe un forum si nu ma gandeam ca e chiar asa complex subiectul dar e mai buna recomandarea care mi-ati facut-o.Cu stima.
Citat din: romikele din Martie 15, 2013, 11:54:23 PM
Mierea incalzita peste 40 de grade sufera unele transformari, dar e o prostie mare sa afirmi ca e toxica, din moment ce alte produse au o concentratie de HMF cu mult mai mare, dar la care nu se face atat tam-tam.
enzima care transforma fructoza in HMF are activitatea maxima la 60 de grade si incepe sa se dezmeticeasca la peste 45 de grade, temperatura, la care si albinele incep sa paraseasca stupul, daca se atinge. cred ca ar trebui pusa problema daca discutam de mierea medicament sau de miere aliment.
cat priveste laptisorul de matca, mai toata productia apartine chinei. se mai produce un pic in japonia, franta, dar nu acopera nici piata locala. chinezii au selectat o albina a lor, plecand de la cea italiana, pe care au denumita A. m. ligustica var. chinese, de la care obtin cca 1kg in medie pe colonie, intr-un an (deci de vreo trei ori mai mult decat in mod obisnuit), matci care sunt importate inclusiv in Franta pentru productia de laptisor. Si laptisorul produs in japonia este produs tot de mana de lucru chinezeasca, pentru ca pe langa matcile chinezesti mai au si maini chinezesti, care nu sunt egalate nici de alte manute de asiatici hiper-muncitori.
Am un prieten care importa laptisor de matca din germania ( a doua firma ca volum de pe piata romaneasca), iar nemtii il iau tot din china, dar il controleaza si conditioneaza, iar apoi il re-exporta (in cazul acesta vrac!). deci nici ei nu pot ocoli china pentru anumite produse!
Multumim pentru informatii,un raspuns care mai lumineaza lucruriile .:)
Citat din: Adrian Vasile din Martie 15, 2013, 09:46:40 PM
Ma repet daca am borderourile cu care am cumparat si cumpar in continuare de la apicultorii Romani produse apicole (polen crud, polen uscat,miere, pastura, propolis, laptisor de matca)imi dai toata productia ta de apicole?:) Cu stima.
Citat din: Adrian Vasile din Martie 16, 2013, 12:07:24 PM
...apropo daca Romania (apicultori)nu produc Laptisor de matca atunci ar rebui sa nu se vanda deloc?Parca suntem pe o piata libera cerere si oferta,a trecut vremea cand totul era condus de la centru,daca s-ar produce laptisor in Romania de aici ar cumpara toti care revand produsele apicole...
:uimit: :uimit: :uimit:
Imi da cu virgula... de fapt, imi da cu mai multe virgule!
Si tind sa cred si eu ceea ce spune Bio cu borderourile si cu recunoasterea mierii conrafacute!
Defect profesional... m-am obisnuit sa citesc mult printre randuri si sa inteleg dincolo de litere.
Bun fara laptisor!Am sa lansez in curand un subiect foarte interesant si atunci am sa vad ce ziceti!:) Frumoasa zi am avut azi pe acest forum care sincer ma impresionat placut, mult interes, multi oameni.Ma bucur ca va cunosc pe toti. SEARA FAINA la toti mai astept cpmentarii.
Citat din: Adrian Vasile din Martie 16, 2013, 12:07:24 PM
Ma bucur ca buna dispozitie a reaparut pe forum ,BIO toate achizitiile se fac pe borderouri de achiziti in Romania,si apropo daca te uitai mai atent ce scrie pe produse de cine sunt ambalate ti-ai fi dat seama ca nu ai cum sa cumperi cantitati mici deoarece e un producator mare,si iar apropo daca Romania (apicultori)nu produc Laptisor de matca atunci ar rebui sa nu se vanda deloc?Parca suntem pe o piata libera cerere si oferta,a trecut vremea cand totul era condus de la centru,daca s-ar produce laptisor in Romania de aici ar cumpara toti care revand produsele apicole.Ma bucura orice parere deoarece suntem intr-o tara democrata indiferent daca e pro sau contra.Cu stima.
lasa Vasilica democratia in pace, nu te mai ascunde dupa ea..:)
Vasile tu nu faci parte din fenomenul apicol din Romania...
Pui in vinzare produse importate si actiunile dumitale nu au nimic in comun cu apicultura din Romania.
Importurile dumitale SUBMINEAZA APICULTURA din Romania .
Bio in curand am zis ca pun un alt subiect acolo sa te vad:).Si ai sa iti schimbi parerea radical in ce priveste provenienta produselor(eu am zis ca 80% sunt din Romania,)dar cum am mai zis fiecare cu parea lui e democratie:))))
Pana la urma.... e toxica mierea din ceaiul fierbinte? :)) =)) of of of..... multa nevoie de a avea dreptate este pe forumul asta. Voi va ajutati aici unul pe altul? Sau faceti concurs care-i mai destept?
Parerea mea e ca mierea nu trebuie incalzita ,eu cred ca ar trebui consumata asa cum e ea lasata de albine fara interventia omului in compozitie sau altele, si cred ca e concurs :P
Restaurante din America si alte zone prajeste carne si alte alimente in miere ,ba meniurile acestea intra la delicatese,atunci cum sta treaba cu toxicitatea?
Asa si cu uleiul de masline devine toxic la temperaturi mai inalte si bucatari de la mic la mare i-l folosesc la prajit.
salut
nu cred sa fie toxica, sunt multe produse care contin mai mult HMF decat mierea incalzita peste 40grade. si daca ar fi adevarat foarte multi ar trebui sa aiba cancer din cauza consumului de ceai fierbinte cu miere. Adrian Vasile are o problema cu tot ce are o umbra de a produce cica cancer.
Hello multumesc de raspunsuri,daca e vreo posibilitate sa facem cancer eu zic ca ar trebui sa avem grija, de aceea am dechis subiectul ca voi toti sa va spuneti parerea si sa invatam din ce postati pro sau contra ,cred de asta este un forum, am o problema cu tot ce tine de nesanatos, si apropo multi se drogheaza asta nu inseamana ca trebuie sa o facem si noi apropo de ce a zis MARIAN SIMA,in America sunt cei mai multi obezi,si nu prea stau bine la alimentatie.
Acum ca m-ati criticat ca nu as fi cu apicultori Romani si ca nu ar fi produse Romanesti cea ce e total gresit cum am mai spus 80% din produse sunt Romanesti la mine pe site,PENTRU APICULTORI DIN TRANSILVANIA am sa atasez un link unde gasiti o adresa de mail daca sunteti interesati sa va vindeti productia de polen crud intrati pe mail acele (e persoana care se ocupa de acizitiile firmei) lasati datele de contact telefon si ce ati putea vinde cantitati si felul de polen colectat o sa fiti contactati in cel mai scurt timp.
http://www.apigold.ro/en/cum-cumpar (http://www.apigold.ro/en/cum-cumpar)
Sper ca administratorul acestui forum sa ma-nteleaga ca am postat asta aici au fost multe controverse pe acest subiect.
Am sa-l pun si in sectiunea cumparari de la anunturi ,multumesc.
Despre acest subiect , am citit pe internet ca un apicultor a incalzit mierea peste 40 de grade si pe urma a dat-o albinelor ca hrana, toate aceste au murit, deci atentie mare consumati mierea CORECT. NU O CONSUMATI IN BAUTURI calde care au peste 40 grade celsius.
Or fi murit acele albine, dar sigur nu au murit din cauza mierii incalzita peste 40 de grade. Nu tot ce gasim pe net este si adevarat.
Citat din: Adrian Vasile din Octombrie 10, 2013, 02:34:57 PM
Despre acest subiect , am citit pe internet ca un apicultor a incalzit mierea peste 40 de grade si pe urma a dat-o albinelor ca hrana, toate aceste au murit, deci atentie mare consumati mierea CORECT. NU O CONSUMATI IN BAUTURI calde care au peste 40 grade celsius.
Iar ai început cu prostiile?
Ai citit cam multă literatura SF.
După tine eu trebuia să fiu mort demult, fiindcă de ani buni consum ceai fierbinte îndulcit cu miere...
Mai toxic e sucul (sau berea) din PET-uri decât 1 kg de miere consumată după ce a fost încălzită la peste 40 de grade.
Citat din: Adrian Vasile din Octombrie 10, 2013, 02:34:57 PM
Despre acest subiect , am citit pe internet ca un apicultor a incalzit mierea peste 40 de grade si pe urma a dat-o albinelor ca hrana, toate aceste au murit, deci atentie mare consumati mierea CORECT. NU O CONSUMATI IN BAUTURI calde care au peste 40 grade celsius.
=)) =)) =)) =))
Asta in cazul in care era un banc.
Ai venit sa vinzi castraveti gradinarilor?
Ai incercat? Si nu e asa?
Adriane, am facut turte din zahar si miere incalzite pana la 117°C si albinele mele mai vroiau. Daca te intereseaza, gasesti reteta in cartea lui Hristea.
Nu te mai lua dupa prostiile lui Mencinicopschi.
Citat din: Obombo din Octombrie 10, 2013, 09:51:40 PM
Adriane, am facut turte din zahar si miere incalzite pana la 117°C si albinele mele mai vroiau. Daca te intereseaza, gasesti reteta in cartea lui Hristea.
Nu te mai lua dupa prostiile lui Mencinicopschi.
Am gasit aici: http://nipiage.blogspot.ro/2010/01/zaharul-invertit-o-alternativa-dar-este.html (http://nipiage.blogspot.ro/2010/01/zaharul-invertit-o-alternativa-dar-este.html)
un articol foarte interesant despre invertirea zaharului.
PS. eu pun mierea cand temperatura compozitiei a scazut sub 40 grade celsius.
Scuze, dar aici se discuta, inutil, despre presupusa toxicitate a mierii icalzite. Inutil, pentru ca problema a fost lamurita in primele doua pagini, numai ca Adrian Vasile se face ca nu pricepe. Despre invertirea zaharului am mai scris in alta parte.
Eu prefer sa nu dau miere albinelor sub nici o forma si sa nu o incalzesc daca nu e strict necesar, dar nu puteam sa incerc reteta respectiva fara sa folosesc toate ingredientele.
Eu tot zic ca nu ar trebui incalzita, pentru ca naturala e sigur ca cu adevarat eficienta si maxima pentru organismul nostru, deci centrifugati mierea la rece dragi apicultori si aveti grija cand curatati ceara ca atunci nu trebuie incalzita si FILTRATA!
Am citit cu atentie subiectul, ce este de interes pentru toti consumatorii.
Sunt sigur ca dr.Gheorghe Mencinicopschi este o eminenta in domeniul dansului.
Imi aduc insa aminte de un alt doctor in domeniul in care lucrez, cu multe carti scrise. Acum vreo cativa ani m-am lovit de un proiect pe care dansul in supervizase, ce are cateva erori majore, nereparabile.
Cu siguranta este un subiect care inca nu e lamurit, deci tot sustin ca ar trebui consumata mierea asa cum e ea in stup!!
faptul ca mierea devine toxica sau nu daca este incalzita la o temperatura mai mare de 35 de grade se poate vedea intr-un laborator.
Dar pana la 35 de grade mierea poate fi incalzita fara probleme. Daca stam sa ne gandim, in stup vara albinele asigura o temperatura de 35 de grade iar mierea sta constant la aceasta temperatura.
NU imi dau seama cum pot unii sa se mentina pe o idee a lor, precum catarii...gen Adrian Vasile, Ioan Olaru, e adevarata vorba nu te pune cu p...... "ca are mintea odihnita". Dl Obombo va admir ca ati ramas pe pozitii si ati comentat orice comentariu al dl Adrian, eu unul as fi cedat =D> =D> ^:)^. Iti dau un sfat dl Vasile sau Adrian (cum doresti), mai asculta si pe cei care sunt "guru" in apicultura si lucreaza cu mierea de atatia ani, gen dl "bucovineanu" , "obombo", "administratorii forumului" (pe care ai... :hi: :hi: si .. ^:)^ ^:)^) ...si altii care au mai postat pe acest topic. Numai bine!
Marius,
la astia filozofia este mai simpla si dijiaba ne straduim sa-i intelegem,
ceva de genul,
Vorbesc,deci exist, cam atat.
M am interesat si eu acu ceva timp, mierra incalzita pierde anumite calitati si apare o toxina intradevar, dar care este nesemnificativa in alimentatia noastra, acea toxina gasindu se si in zahar in cantitati mult mai mari sau in cafea etc.
P.S. eu pun miere in cafea fierbinte si in ceai fierbinte, daca as pune zahar conc. de substanta toxica ar fi de 20ori mai mare