STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC?

Creat de Adrian Vasile, Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM

« precedentul - următorul »

cristipep


Adrian Vasile


Obombo

Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
La care Europa te referi, la cea geografica sau la CE? In comunitate exista reguli foarte stricte in ce priveste mierea si eticheta. Nu se poate pune intr-un borcan pe care scrie miere altceva decat miere si nici macar orice fel de miere.

sorinma

Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 11:03:37 PM
Mare pomana ai face daca-mi trimiti si mie niste palinca aici in Delta.............. :P

Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 10:57:21 PM
Ma bucur ca atata lume e interesata de subiect, nu vreau sa conving pe nimeni sau sa ma contrazic, eu am o parere alti alta e democratie! Si apropo in Maramu nu prea se bea rachie ci palinaca de pruna de 50 de focuri se poate si-ncalzi cu zahar de trestie:)))))))) dar noi o bem natuarala ne-ncalzita asa cum curge ea din caldare,si apropo este destula ca anul trecut au fost prune ,daca nu sunt prune e buna si de mere!Daca nu sunt mere sunt pere daca nu sunt fructe este malai tot gaseste omul din ce sa o faca!:))))

vin eu cu ceva palinca sa o testam pe niste pesti  :D
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cristipep

Un articol in jurnalu.ro

Producător - procesator - consumator. Acesta este cel mai simplu traseu prin care produsele agroalimentare ajung pe masa consumatorului.


În realitate, traseul este mult mai complicat, ceea ce duce de multe ori la falsificarea alimentelor, astfel încât consumatorul nu mai plăteşte doar costurile de producere, procesare şi ambalare, ci, uneori, şi "ştiinţa înglobată" în falsificarea alimentelor.

Falsificarea alimentelor reprezintă adaosul oricărei substanţe într-un produs alimentar cu scopul mas­cării unor defecte sau al conferirii unor proprietăţi care nu se justifică prin originea şi compoziţia sa. Falsificarea alimentelor este o meteahnă veche a oamenilor şi o dată cu progresul tehnico-ştiinţific au progresat şi metodele de falsificare. Uneori, acestea au luat-o chiar înaintea tehnologiilor, din păcate.

Unul dintre cele mai falsificate alimente este mierea de albine. Avizaţi de beneficiile acestui aliment-medicament, consumatorii sunt deseori înşelaţi, achiziţionând "miere" care de multe ori este falsificată cu sirop de porumb, izomalţ, zahăr invertit, ceea ce scade dramatic efectul benefic asupra sănătăţii.

Apicultorii au evaluat pericolul punerii în vânzare a produselor apicole falsificate din cauza imposibilităţii comercializării produselor pure la preţul corect.

Într-o comunicare recentă în Journal of Agriculture and Food Chemistry, cercetătorul Bernard Herbreteau, de la Institutul de Cercetări Agricole Dubarry, a prezentat o nouă metodă de determinare a falsificării mierii de albine. Metoda se bazează pe "amprentarea" glucidelor din mierea pură şi compararea etalonului cu profilul glucidelor din diferite sortimente de miere comercializate. Izolarea compuşilor glucidici amprentaţi se face iniţial prin îndepărtarea monozaharidelor şi a oligozaharidelor din miere, urmată de separarea cromatografică utilizând un schimbător de ioni cu fază stabilă şi detectarea cu pulsuri amperometrice.

Aplicarea acestei metode a permis detectarea falsificării mierii pornind de la un adaos de 1% de sirop de porumb, adică la concentraţii extrem de mici, care nu mai justifică falsificarea.

ADAOSURI
Siropul de porumb, utilizat tradiţional la falsificarea mierii de albine, conţine 10% fructoză, 45% glucoză, 13% maltotrioză şi 2% oligozaharide lungi. Mierea de albine pură conţine 39,3% fructoză, 33% glucoză şi 2,3% oligozaharide, restul fiind apă (17%). Importanţa ei nutriţională se datorează însă conţinutului de microelemente (vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoni, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compuşi ai azotului - în total 435 de substanţe).

Citat din: Obombo din Februarie 25, 2013, 11:40:31 PM
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
La care Europa te referi, la cea geografica sau la CE? In comunitate exista reguli foarte stricte in ce priveste mierea si eticheta. Nu se poate pune intr-un borcan pe care scrie miere altceva decat miere si nici macar orice fel de miere.

Adrian Vasile

Apropo daca si acum mai credeti prostiile cu Comunitatea Europeana sta si vecheaza ce mancam e o mare gluma (de carnea de cal ati auzit) in paste si altele si scria ca e vita deci la noi pot sa puna in borcan rahat si sa scrie ca e aur, asta asa ca sa nu mai fim asa creduli! si chestia cu pestele suna foarte tentant cine stie poate ajungem si pe acolo mai la vara ,mi-ar placea mult nu am mancat o ciorba de peste adevarata nciodata!Si palinca merge cu orice mai ales cu un peste!

cristipep

90% dintre alimente contin E-uri cu aprobarea CE, nimic in comert nu mai este natural nici macar carnea de porc pana si ea este indesata cu apa si sare.

Adrian Vasile

Foarte adevarat mai mult de 25% din carne e apa cu sare coloranti si multe e-uri,de aceea ar trebui ca lumea sa se intoarca la o alimentatie mai naturala gen porcul de la tara,pui si gainile din cotet crescute in 4 luni nu in 29 de zile la produsele apicole traditionale cele care sunt de calitate.http://www.apigold.ro/en/polen-crud ,si apropo polen crud e vis ca supliment alimentar!!!!

Obombo

Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 10:01:49 PM
Chiar mierea ambalata prin Europa contine nu stiu cat la suta miere in rest porcarii............scrie si pe borcanele de miere din magazine.
Citat din: cristipep din Februarie 25, 2013, 11:48:37 PM
Un articol in jurnalu.ro
Am citit dar nu am gasit nimic din ce ai scris tu mai sus.

Citat din: Adrian Vasile din Februarie 25, 2013, 11:54:46 PM
Apropo daca si acum mai credeti prostiile cu Comunitatea Europeana sta si vecheaza ce mancam e o mare gluma (de carnea de cal ati auzit) in paste si altele si scria ca e vita ...
Incearca tu sa vinzi aici sirop de glucoza drept miere si dup aia mai vorbim.

Cat despre "scandalul" cu carnea de cal, e o mare aiureala. Carnea de cal costa dublu fata de cea de vita, singura problema este ca multi cumparatori prefera sa nu consume carne de cal.
De fapt problema era tehnica, pe eticheta scria carne de vita dar amestecul din interior continea mai mult de 1% carne de cal, limita maxima care o data depasita impune adaugarea in eticheta ca ingredient a unui alt tip de carne.

Apropo, despre ce vorbim aici, despre fraude alimentare sau despre mierea din ceai?

Adrian Vasile

Obombo sincer nu esti informat deloc in ce priveste carnea de cal/vita cea de cal e mai ieftina cam cu 40 % de aceea si inlocuirea ei in produsele care trebuiau sa contina vita e mult mai ieftina ,nu spun ca ar avea ceva eu cred ca e la fel de buna dar e mai ieftina asta e sigur.

pharaonu75

Adriane, ghiudemul si babicul au in compozitie si carne de cal! vezi cat costa 1 kg din acestea si vezi cat costa 1 kg de salam crud-uscat de vita!

carnea de cal este mai ieftina doar cand provine de la cai furati sau de la cai abandonati/vagabonzi, situatie in care nu au avut nici supravegherea veterinara necesara!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Adrian Vasile

In Romania chestia cu calul furat e sport national!

Obombo

Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 12:29:40 AM
Obombo sincer nu esti informat deloc in ce priveste carnea de cal/vita cea de cal e mai ieftina cam cu 40 % de aceea si inlocuirea ei in produsele care trebuiau sa contina vita e mult mai ieftina ,nu spun ca ar avea ceva eu cred ca e la fel de buna dar e mai ieftina asta e sigur.
Se pre poate, nu zic nu. De ce nu ma informezi tu?
De exemplu:
Ce legatura are carnea de cal gasita in tortellini din Italia cu pretul carnii de cal din Romania?
Cata carne de cal se vinde in Romania?
Cand ai cumparat ultima oara carne de cal?

Acu' sa te informez eu putin:
Carnea de cal nu a inlocuito pe cea de vita, era doar prezenta intr-o proportie mai mare de 1% (asta am mai spus-o, dar se pare ca tu nu prea citesti).
Nu este la fel de buna, este mai sanatoasa decat cea de vita si mai putina, bineinteles, de aici si pretul mai mare (acolo unde este cautata).

jenica67

     Na si ca sa condimentam putin discutia, sa vedem ce au zis diverse personalitati, despre mancare :

George Bernard Show - Tot ce mananc a fost etichetat de un medic, sau altul, drept otrava mortala, iar tot ce nu mananc, a fost dovedit de stiinta, drept indispensabil pentru viata. Cu toate acestea, inca mai traiesc.

Joan Gussow - In disputa unt contra margarina, am mai mare incredere in vaci decat in chimisti.

Doug Larson - Speranta de viata ar creste exponential, daca legumele verzi ar mirosi, la fel de bine ca si costita.

=))
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

jenica67

Obombo, tu ai dreptate cu privire la cai, daca sunt taiati, cat sunt tineri, in limite normale de varsta, dar la noi se taie martoage batrane, ca omul nu stie cum sa se mai scape de ei. In plus la noi carnea de cal se vinde cu 1,5 E mai ieftin ca cea de vita, probabil ca tocmai de aceia, ca este batrana.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?