STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC?

Creat de Adrian Vasile, Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

 Ma mestec si eu in controversa. Cel putin la televizorul meu asa s-a spus, ca pretul carnii de cal este mai mic decat alcelei de vita, desi e o carne buna si cu mai putine grasimi 'rele'. Motivul ar sta in obiceiurile alimentare, si prin religie carnea de cal (de la un animal nerumegator) nu se folosea la evrei.
  Un argument ca totusi ar fi mai ieftina decat cea de vita este ca se introduce in locul celei de vita. Ori nimeni nu ar cumpara o carne mai scumpa sa o vanda sub nume fals, daca ar putea sa o vanda mai scump cu adevarata denumire. E drept si faptul ca in cazul cailor sacrificarile se fac fie la animale accidentate (sa stie ca un picior rupt la un cal este o problema foarte mare), fie se taie la batranete, cand nu mai pot fi folositi la munca sau curse.
  Personal nu stiu sa fi mancat niciodata carne de cal, dar sunt aproape sigur ca am mancat, macar in salamuri.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

sorinma

probabil pretul carni de cal difera de la zona la zona,de tara la tara in functie de obiceiurile alimentare,pretul il face cererea si oferta ca la toate produsele. cat de scumpe sunt la noi goangele  care prin alte tari sunt delicatese?
d-le stefan ,si la tv-ul meu la fel a zis ca e mai ieftina carnea de cal,cred ca nici vegetarienii nu pot fi siguri ca nu au mancat cal ,sigur o mai fi ramas cate o bucata de  cal(de iarba)prin salata  =))
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cristipep

Ce treaba are carnea de cal cu mierea?  =))  , Macar schimbati titlul subiectului.

vranceanul

 =)) Pai are, ca trebuie sa facem stupi pentru herghelie, ( poate se apuca cineva si face direct 3/1) =)) =)) =))
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Adrian Vasile

Foarte adevarat nu are treaba carnea de cal cu miere ,era o controversa ca se mai fac si porcarii si nu neaparat ce scrie pe eticheta e si in produs,cred ca stiti la ce ma refer inclusiv la produsele apicole si mai spuneam ca lumea ar trebui sa fie foarte atenta la ce cumpara,si mai ziceam ca apicultori sa nu mai incalzeasca mierea ca s-ar putea sa strice produsul mai bine explicam lumi ca mierea cristalizata e naturala si e cea buna si se consuma in lichide sub 40 de grade,daca exista macar 1 la suta sa stricam mierea care e un produs exceptional atunci eu zic sa nu o-ncalzim.Si apropo ma bucur ca va distrati asa bine .:)))))

cristipep

Pai sa facem si noi niste combinatii deastea, punem intr-o lada niste muste dealea verzi ..........si spunem ca sunt albine bio.......  =))

Adrian Vasile


cristian bh

#112
Apropo ca tot e vorba de cai:
6 cai FRUMOSI - Varianta Originala (FULL)

stefeug

Citat din: Adrian Vasile din Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM
http://www.apigold.ro/en/miere
STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC

Celebrul ceai fierbinte cu lamaie si miere, administrat in raceli, pe langa faptul ca e o iluzie (atat mierea, cat si lamaia in lichide fierbinti sunt doar de gust si aroma, toate enzimele, respectiv Vitamina C sunt distruse) . La fel si cafeaua sau laptele cu miere (si am baut atat de mult in copilarie, mai ales cand ne durea gatul). De asemenea toate alimentele care contin miere prelucrata termic trebuie excluse din alimentatie. Nu odata l-am auzit explicand acest adevar la fiecare aparitie TV a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare. DECI CONSUMATI MIEREA ASA CUM E SAU IN LICHIDE SUB 40 DE GRADE CELSIUS.

NIMIC MAI FALS ... si o spun in calitate de specialist. trebuie facuta diferenta intre ceaiul fierbinte, la temperatura l acare poate fi baut si ceaiul clocotit, proaspat. ar trebui sa stim ca la 45 de grade celsius se produc arsuri de gradul I, iar la 50 de grade se produc arsuri de gradul II. orice lichid pe care il beti la temperatura de 37 de grade celsius (temperatura din interiorul corpului), pare fierbinte. cel  mai super-rezistent om nu poate bea un lichid la o temperatura mai mare de 44 grade, ca peste aceasta se produc arsuri, iar majoritatea oamenilor abia reusesc sa suporte fierbinte de 42-43 de grade. deci, daca mierea se adauga in ceai atunci cand acesta poate fi baut si nu imediat dupa ce a fost luat de pe foc, nu este nici toxica si nici nu-si pierde din calitati (mai ales ca si in stup se poate ajunge la temperaturi de 42-44 de grade uneori).
acelasi lucru si cu lamaia ... vit. C se distruge la fierbere si nu la 42-44 grade, temperatura care se atinge frecvent in zonele tropicale de unde provine lamaiul (India) si daca s-ar distruge la astfel de temperatur fructul ar fi fara nicio valoare. deci, daca lamaia se adauga in ceai atunci cand acesta are o temperatura la care poate fi baut, e bine! daca insa se fierbe sua se pune imediat ce a fost luat de pe foc, atunci se distrug, intradevar multe.
Dl. mecinicopschi face de multe ori afirmatii fara acoperire ... mai ales ca este chimist nu medic, dar promovarea media il transforma intro autoritate! fara alte comentarii!

pe de alta parte, mierea daca este tratata termic, stim cu totii ca devine toxica (si nu discutam doar de trasformarea fructozei in hodroximetilfurfurona), dar ea devine toxica si atunci cand se combina cu alte ingrediente de natura "fierbinte", acelea care incalzesc corpul, sau incalzesc cavitatea bucala, cum ar fi condimentele (ardei, piper, cimbru), alcoolul, alimentele fermentate, etc.


Adrian Vasile

Un om inteligent!!!! ma bucur ca ai adus atatea detalii,numai ca foarte multi pun ceaiul in pahar si tot pun mierea si lamaia si pe urma il lasa sa se raceasca,si spun asta din experienta asa faceam si eu si greseam amarnic,si atunci bautura are in jur de 80 de grade si tot ce e bun se strica,de aceea am specificat ca ar trebui sa racim lichidele si pe urma sa punem ce trebuie in ceai in cafea etc.

abeja

Omenirea  face  si crede  in  tot  ce  vand : smecherii,limbutii,politicenii si  asa mai  departe.Adic  daca  ne  uitam  un  pic  prin  jur totul  pare  sa  fie normal si  bun  pt  consum un  nr  de  ani  dupa  care  se  demonstraza contrariul  si  incepe  producerea  de  alte  medicamnte,alimenta ,substante  etc.In medicina  si bucataria traditionala  se  folosesc  mierea  si  lamaia in  toate  natiiile  lumii si  dau  ex:sudamericanii combat  durerea  de  gat(raguseala) cu  o  lamaie  taiata  in  doua  si  fiarta ,apoi  se  adauga  mierea .
-arabii care  sunt  mai  credibili  decat  multi  doctori, au o  cultura  deosebita  in  consumul  de  miere .ei  folosesc  mierea  cu  gengimbre ,scortisoara,piper,sange  de  porumbel in  arta  sexului .ei  folosesc  foarte  multa  miere si  sunt  chiar  expertii  lumii  in  bucatarie  si prepararea  prajiturilor  cu  miere.ex ar  putea  continua si  mai  zic  si  de  zahar ca  nu-i chiar  asa mortal dupa  cum  se  zice.Eu  cand eram  copil si  ca  sa  nu  mint raman  la  un  consum  de  100g pe  zi(poate  erau200g)de  zahar il  mancam  si  noapte cand  ma  trezeam si  cand  am  trecut  pe  banii  mei  nu  imi  lipsea  o  ciocolata pe  noapte si  sticla  de  fanta  de  linga capul patului.Acum  mai  recent  am  gatat cu  zaharul  si  cicolata  si  am  trecut  pe  miere ca-i  mai  sanatoasa.AAA si-n legatura  cu  carnea  de  cal ,sa  stiti  ca-i  super  buna  si o  prefer  inaitea celei  de  vita.Salutari si  numai  bine.

Adrian Vasile

Abeja multumim de raspuns inca o parere.

bio

Citat din: Adrian Vasile din Februarie 26, 2013, 12:11:49 AM
Foarte adevarat mai mult de 25% din carne e apa cu sare coloranti si multe e-uri,de aceea ar trebui ca lumea sa se intoarca la o alimentatie mai naturala gen porcul de la tara,pui si gainile din cotet crescute in 4 luni nu in 29 de zile la produsele apicole traditionale cele care sunt de calitate.http://www.apigold.ro/en/polen-crud ,si apropo polen crud e vis ca supliment alimentar!!!!

nea Vasile, sa stii ca polenul ala de unde faci trimitere este de vis pentru omul de rind .

Este de vis,.... din cauza pretului extraordinar de mare... =))

Adrian Vasile

Polenule deosebit indiferent de pret eu vb ca supliment alimentar ,eu consum de un an si sunt foarte incantat de el ca am scapat de alrgiile la polenul purtat de vant,si apropo nu m-am imbolnavit de loc in iarna asta si sunt schior,am iesit taota iarna pe partie.Deci e un produs miraculos si sunt incantat ca ai intrat pe http://www.apigold.ro/index.php/en/laptisor-de-matca.Seara faina

Obombo

Banui ca si noul produs linkat e miraculos. Apropo, unde e produs laptisorul ala?
Intorcandune la subbiectul discutiei, azi mi-a cazut ochiul pe niste cifre, da' eram pe fuga, asa ca le citez di memorie, deocamdata.  In medie, o persoana normala introduce zilnic in organism 2,5 microgrami/kg de HMF. In ce priveste mierea, pentru ingurgita o doza letala de HMF ar trebui consumata o cantitate de 1700 kg de miere veche. Toata deodata. Limita maxima admisibila in Europa, in cazul mierii, este de 40 microgrami/kg in tim ce coca cola contine 60 microgrami/kg.

Adriane, am si eu o curiozitate: tu cati stupi ai?