Roinita

Creat de gore, Februarie 16, 2008, 02:55:12 AM

« precedentul - următorul »

Din lanul de fasole

Citat din: dragos2006 din Septembrie 17, 2008, 01:50:06 AM
in luna MAI am vazut un roi foarte frumos pe o strada in BUCURESTI intrun pom la circa3 metri inaltime Ma urc pe cabina cisternei pe care lucrez si scutur roiul intr-o cutie de carton Inchid cutia si o pun in cabina Peste vreo 3ore ajung acasa (locuiesc la bloc) Las roiul sa se linisteasca pe balcon pina maninc Aduc un stup de la subsol(unde am atelier)si aveam in casa cumparat de la APICOLA o sticluta cu ULEI DE MELISA(MIROASE A LAMIIE) Ma gindesc eu ia sa le fac o surpriza sa le PARFUMEZ noua locuinta Am pus 2-3 picaturi pe speteaza a citeva rame din stup si scutura roiul    SURPRIZA toate veneau in cutia de carton inapoi NU STATEA NICI UNA IN STUPUL PREGATIT  DEZASTRU IN BALCON Am inlocuit stupul cu altuNE PARFUMAT si am reusit  transvazarea
Ce credeti ca sa intinplat ? Doar uleiu de Melisa place albinelor .
?????????????????

Hopa! Constat că şi dumneavoastră sunteţi bucureştean, prin orfanizare, ca şi mine, pe vremea mea, dacă nu aveai unde să te duci, după terminarea facultăţii, învăţai ca să fii primul din promoţie şi erai sigur bucureştean.
Mai vorbim despre roiniţă, nu ştiu care e, un prieten mai tânăr îmi tot spune că îşi freacă mănuşile cu ea ca să nu-l înţepe albinele iar eu, un moş, recunosc, am tăcut, pentru că mi-a fost ruşine să recunosc ceva, că nu ştiu care e roiniţa.
Poate mă ajutaţi, vă cinstesc cu o palincă de prune triplu distilată, fracţionar, cu eliminarea fracţiunilor zise "frunte" şi "cozi", veche de 7 ani.
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău

stefan1

Citat din: Din lanul de fasole din Mai 16, 2014, 10:27:29 PM
...
Mai vorbim despre roiniţă, nu ştiu care e, un prieten mai tânăr îmi tot spune că îşi freacă mănuşile cu ea ca să nu-l înţepe albinele iar eu, un moş, recunosc, am tăcut, pentru că mi-a fost ruşine să recunosc ceva, că nu ştiu care e roiniţa.
Poate mă ajutaţi, vă cinstesc cu o palincă de prune triplu distilată, fracţionar, cu eliminarea fracţiunilor zise "frunte" şi "cozi", veche de 7 ani.

Vad ca nu ati citit cu atentie ce s-a scris:

Citat din: stefan1 din Mai 15, 2014, 09:23:53 AM
...
  Denumirile populare difera de la zona la zona. Roinita se numeste si melisa si mataciunea (Dracicephalum moldavica) - de altfel inrudite - , pentru proprietatile lor de a atrage roii (mai mari la melisa).
...

Deci roinita poate fi fie melisa fie mataciunea, dar mai probabil melisa, ca este mai raspandita. Adevarat ca atrage albinele si e bine sa se frece cu cateva frunze sau ramuri mainile dar si cosnita de luat roi sau lada in care se pune roiul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)