buna

Creat de murarudumitru, Martie 11, 2010, 12:58:35 AM

« precedentul - următorul »

stefan1

Si eu zic ca nu trebuie sa fim asa duri cu un om care oricum cred ca ar fi vrut sa nu fie in situatia de a cere ajutor. Posibil sa fi folosit parte din bani pentru familie, poate pentru lucruri pe care de mult si le doreau dar nu puteau sa le realizeze.
  In situatii deosebite oamenii actioneaza deosebit.
  Imi amintesc acum o intamplare povestita de un sas batran, mai mult decat onorabil. M-a impresionat atat de mult de o prezint aici, ca o ilustrare la ce am spus mai sus:
  A fost deportat in Siberia cand nu avea nici 17 ani. Nu stiu cati ani a stat acolo, in niste conditii cumplite. A rabdat frig, foame, promiscuitate, umilinte. A pierdut unii membrii ai familiei, dar el a scapat. Dupa primii ani foarte duri, regimul de detentie s-a mai relaxat putin. Chiar au ajuns de le da voie dupa program sa mearga intr-un sat rusesc vecin si sa ajute pe localnicii la fel de sarmani ca si ei, in schimbul a cat de putina mancare. Si el obijnuia sa mai lucreze la sateni, de fapt mai mult femei vaduve, ca barbatii murisera pe front.
  Intr-o zi cauta de lucru in sat. A intrat intr-o casa, compusa dintr-o tinda (antecamera) si camera de locuit. In tinda a vazut cateva farfurioare unde erau puse, probabil sa se scurga, niste portii mici de cas sau unt de capra. La foamea lui, cand a vazut casul, a uitat de ce a venit in sat si de educatia lui stricta, de a fi totdeauna cinstit. A pus mana pe doua buctele de cas si a incercat sa plece.
  Rusoaica a auzit zgomot si cand a iesit a vazut ca i-a disparut 'comoara' ei de cas. A inceput sa zbiere si sa se tanguiasca de parca i s-a aprins casa. Imediat a auzit un militian (de care era plina zona), si s-a luat dupa el. Cum nu voia sa renunte la cas, l-a bagat in pantaloni (care erau legati strans jos).
  Militianul l-a prins si l-a adus in curtea pagubitei. Pana aceasta a explicat ce s-a intamplat, militeanul a rupt o tulpina de floarea-soarelui din care era facut asa- zisul gard care inconjura curtea, si a inceput sa dea,fara tragere de inima, in baiat.
Rusoaica, cand a vazut ca-l bate, a uitat de paguba si ca ea a chemat pe militian si a inceput sa strige la baiat: " - Fugi, fugi!". Si militianul l-a facut scapat si a reusit sa se intoarca la lagar.
  Hai sa-l condamnam pe baiat ca a furat!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

janese

murarudumitru

mesaj pentru toti asa cum taky va scris asa este eu am lipsit ca unde am stat nu a fost casa mea acu mam mutat antro casa an barateaz unde ma cazat cineva daca taky vrea spun si cine ai persoana care mia dat locuinta sa stau ami pare rau de cea ce credeti  astazi miau bagat net desi nu am vrut sa mai bag ca as niste bani care ai dau si cum am zis sa nu fie nima an necazu meu si chinu meu numa dumnezeu mil cunoaste antrebatima ce vreti si va raspund

murarudumitru

si mai un mesaj pentru toti este un albinar an barateaz ce are 2 pavilioane poate cineva al cunoaste antrebatil ca am fost la el sa ma interesez de albine dar nu are eu tot caut ca cine a avut numai vinde

murarudumitru

mesaj pentru batranu daca aveti si vreti sami dati ceva de lucru ma bag am zis si zic nu ma tem de lucru ce se poate face cu mainile fac  chiar mas bucura sa castig un ban cinstit sa numai apelez la oameni cum am apelat  daca credeti ca am gresit cu ceva ami cer scuze si cei ce mau ajutat o sai dea dumnezeu mai mult dar sa nui para rau de binele care la facut astept raspuns acu am net si sant an barateaz aici locuiesc acu datorita surori lu taky ca am dat si nume si numie rusine

murarudumitru

si sa va zic an mare despre viata mea sant de loc din jud arges la varsta de 15 ani am ramas fara parinti avand tatal vitreg nu mai ma tinut am plecat an oras unde am stat 4 luni pe unde am putut am antanlit un om minunat unde ma bagat la liceul vlaicu voda unde am facut profesionala am terminat scoala mam angajat an rucar unde am antanlit pe sotia parinti ei au plecat an timis unde au luat casa am venit si eu aici unde mam rangajat an caransebes la rusca unde am avut accidentu de munca unde am ramas an carut am 3 copiii care mia dat dumnezeu sanatosi si ma bucur mult numa pentru ei fac cea ce fac si datorita lor traesc ca la suferinta mea va zic cu mana pe inima ami luam viata demult asa ca numai care ma cunoaste pe viu stie cine sunt cum domnul tarky care datorita lui au sarit multi si am unde sta acu cu familia va multumesc si voua tuturor care mati ajutat domnu fie cu voi

Bătrânul

Citat din: murarudumitrumesaj pentru batranu daca aveti si vreti sami dati ceva de lucru ma bag am zis si zic nu ma tem de lucru ce se poate face cu mainile fac  chiar mas bucura sa castig un ban cinstit sa numai apelez la oameni cum am apelat  daca credeti ca am gresit cu ceva ami cer scuze si cei ce mau ajutat o sai dea dumnezeu mai mult dar sa nui para rau de binele care la facut astept raspuns acu am net si sant an barateaz aici locuiesc acu datorita surori lu taky ca am dat si nume si numie rusine
Dumitre iti raspunde Batrinul pentru ultima data ! Te consider un Mare SMECHER , un cercetor versat pe internet . Cu toate ca te simteam de la inceput ... am acceptat sa lucrez pentru tine sa suport cheltuielile si sa complectez suma strinsa asa cum ai vazut Nu am facut pentru tine ci pentru colegii mei harnici care au vrut sa te ajute.  Ai dovedit ca esti Un MINCINOS , un LENES, si iti propun sa dispari dintre noi.Eu personal nu iti mai raspund . SA-TI fie RUSINE !

murarudumitru

smecher batrane? ok dumnezeu ai sus va multumesc pentru tot si pentru cea ce ganditi dar nui adevarat

D006

Citat din: BatrinulAi dovedit ca esti Un MINCINOS , un LENES, si iti propun sa dispari dintre noi.Eu personal nu iti mai raspund . SA-TI fie RUSINE !
Cu ce-a dovedit asta , domnul meu ? Treceti la vorbe ... grele ! Odata spuse nu se mai pot lua-napoi .
   Concret ! Cu ce-a dovedit asta ? Unde e ,, fisura " ? Ce anume va determina sa fiti atat de vehement ?
   Nu afirm aici contrariul . Nu accept nici una dintre variante . Insa , pana la proba contrarie , pana la dovada FERMA a faptului ca s-a folosit de noi .... e cale lunga .
  ..........................................
   Ce stiu eu ( dupa donatia ce-am facut-o am mai incercat sa aflu cate ceva . Din dorinta de a-l putea ajuta in continuare ) :
   Stiu ce stiti si dvs . Locuia intr-o cladire pusa la dispozitie de catre primaria comunei . Nu-i apartinea , n-a afirmat asta . Insa nici statut de permanenta nu avea statutul sau si al familiei sale acolo .
   Implicandu-se mai profund in problema lui Dumitru , d-l Taki l-a vizitat acolo si a aflat ceea ce va spun eu aici . Din fericire domnia sa are o sora ce locuieste in alta tara si are o casa disponibila . In casa respectiva nu locuieste nimeni . Ca atare , la aflarea cazului de la dl Taki se decide sa puna aceasta casa la dispozitia lui Mitica si a familiei lui . Cum stiti , in asemenea cazuri , relatia se bazeaza pe reciprocitate : ,, Tu stai aici ,, mocca " , ai si tu grija de casa " !
  Ce dracu-i asa de greu ?
  Eu , .... in Bucuresti , .... daca ma mut de la un etaj la altul , si tot dureaza cateva zile pana vin astia sa-mi instaleze NET-ul ( in conditiile in care aspectul material al problemei ..... nu este o problema ! ) . Dar in cazul lui ? .... Probleme financiare , lipsa domiciliului din CI , la tara , etc !
  Postati , domle , toata informatia pe care-o aveti ! Lamuriti lumea ! Nu dati ,, cu pietre " d-am-pulea , de dragul atmosferei ! Il faceti pe bietul om de rusine , ne enervati pe noi , cei ce-am ,, cotizat " cu toata inima , alterati cu buna stiinta un topic in care s-au postat chestii .... ,, de suflet " .
  Pe bune !

D006

Citat din: BatrinulTe consider un Mare SMECHER
Pe partea cealalta ..... acceptand ca fiind asa , ..... BRAVO LUI nene ! E ,, bazat " ! Reactia dvs vine din ..... ce ? Revolta de bun simt sau din considerente de invidie balcanica !
Hai ca m-am enervat rau !
:mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

D006

Batrane ! L-ai vazut pe amaratul asta-n poze ? Vai soarta lui !!! Are si copii de crescut ! Cum-necum , se straduie s-o faca . Si personal ii acord toate circumstantele atenuante vis-a-vis de metodele la care recurge ( INSIST , in fata neputintei lui ! ).
  Daca te cunosteai ca om , daca presupuneai ca vei reactiona in felul asta acum , la final de intamplare , ..... de ce , pentru ce te-ai mai angajat in a-l ajuta ? Din nevoia absurda de a-l face acum ,, de spanac " ? WTF ?

D006

Citat din: murphy,, de spanac " ?
La dracu' si cu setarile astea ! Ce scriu eu , si ce se vede-n forum ! Nu ma refeream deloc la spanac sau la vreo alta frunza pt gatit ! Ma refeream la cum arata acestea dupa aprox o zi de tranzitat sistemul digestiv uman !!! :mad:

D006

Mitica ! Prietene ! Nu vorbesc aici decat despre banii pe care ti i-am trimis eu ! Asculta-ma bine ce-ti spun !
  Poti sa faci ce vrei cu ei ! Sa pui la cale ceea ce ne-ai spus pe forum , sa-i dai la femei , sa-i bei ( dar ! sa te gandesti la mine ! Beau Pinot Noir de Murfatlar ! :wink2: ) sau sa le dai foc ! Treaba ta , sa fii sanatos ! Eu ti i-am dat din suflet . Nu sa te impresionez pe tine , nici nu te cunosc . Am facut- pentru Dumnezeu si-am facut-i in saptamana mare . Mie mi-ajunge !
  Bine-ar fi sa fie cum ne-ai spus . Sa incerci sa faci ceva cu ei . Ceva din care sa poti trai ..... minimum decent . Bafta multa !

janese

Citat din: murarudumitrumesaj pentru toti asa cum taky va scris asa este eu am lipsit ca unde am stat nu a fost casa mea acu mam mutat antro casa an barateaz unde ma cazat cineva daca taky vrea spun si cine ai persoana care mia dat locuinta sa stau ami pare rau de cea ce credeti  astazi miau bagat net desi nu am vrut sa mai bag ca as niste bani care ai dau si cum am zis sa nu fie nima an necazu meu si chinu meu numa dumnezeu mil cunoaste antrebatima ce vreti si va raspund
1. ai luat albine?
2. poze cu familiile pe care le ai de peste iarna...sa vedem cum s-au dezvoltat
3.zi la ce te-ai mai gandit sa vedem ce si cum poate te putem indruma,ajuta..etc!
arata-mi ca esti bataios si ca vrei,potzi...te duce capul pentru a face apicultura! :hi:
4.vezi ca pe forumuri mai sunt stupari  cu probleme similare cu ale tale......vezi ce poate sa iasa din mainile lor!!!..vezi cu ce drag de apicultura fac totul.....in liniste...potzi lua exemplu de la ei!

murarudumitru

ati multumesc domnu murphy pentru cuvinte dar sincer ati zic deazi anainte decat sa ceri mai bine pui streangu cu regret spun asta si scriu aceste cuvinte plangand oare cu ce am gresit