Dan Paşca

Creat de Dan Pașca, Ianuarie 16, 2016, 02:25:03 PM

« precedentul - următorul »

Closcutz

Si eu sunt la capitolul investitii, imbunatari la capitolul tehnologie. Sunt si cu serviciu dar numarul de stupi il am cam la jumatate din cat ai tu asa ca sunt tot pe acolo. Ai fost prompt in raspunsuri. Apreciez. De ce auto te servesti in pastoral. Eu am un Renault Master camioneta.

Dan Pașca

:nudie:  Va salut,la mine pur si simplu au explodat treburile de sambata incoace,asa ceva in zona nu am mai avut in aprilie,chiar saptamana trecuta ii mai si stramtorasem,am fost plecat cateva zile de la stupina si surpriza mare e la cantar + 4,5. la unul pe 6 rame si +3,8. Kg. La unul pe 5 rame ,asta in intervalul sambata pana aseara,faguri construiti sub hranitor ,pus miere in ei,ouat de trantor ,  cred ca de vina pt aceasta bogatie e rachita,pt ca la mine abia a inflorit corcodusul de 2 zile.    Ieri fiind la stupina am avut +700g.

Dan Pașca

Dan Pașca

Dan Pașca

Dan Pașca

Anul 2016 incet dar sigur intra in ultima luna de viata,un an foarte greu,cel putin pt mine ,miere am facut foarte putina si la preturile actuale nu fac mare branza.Asta e apicultura(Cred?)  .Nu speram sa ne imbogatim din aceasta meserie frumoasa dar dupa foarte putin timp (5 ani cu 4 de pastoral intensiv (rapita,salcam1,2,3 ,tei,Floarea Soarelui,Munte (zburatoare si iarba neagra) ) ,chiar nu stiu ce sa fac,sa continui pe pastoral sau sa imi gasesc vetre stabile 2,3 si servici,chiar e foarte greu sa iti intretii familia doar din miere la pret de procestori.Cam asta este,va salut si sper din toata inima ca pe la voi a fost mai bine.Ps.  Credeam ca o sa ne salveze Floarea Soarelui,dar din pacate unde am fost eu,in banat a mers foarte prost.

tinumaftei

Citat din: Dan Pașca din Iulie 20, 2016, 11:37:57 PM
Anul 2016 incet dar sigur intra in ultima luna de viata,un an foarte greu,cel putin pt mine ,miere am facut foarte putina si la preturile actuale nu fac mare branza.Asta e apicultura(Cred?)  .Nu speram sa ne imbogatim din aceasta meserie frumoasa dar dupa foarte putin timp (5 ani cu 4 de pastoral intensiv (rapita,salcam1,2,3 ,tei,Floarea Soarelui,Munte (zburatoare si iarba neagra) ) ,chiar nu stiu ce sa fac,sa continui pe pastoral sau sa imi gasesc vetre stabile 2,3 si servici,chiar e foarte greu sa iti intretii familia doar din miere la pret de procestori.Cam asta este,va salut si sper din toata inima ca pe la voi a fost mai bine.Ps.  Credeam ca o sa ne salveze Floarea Soarelui,dar din pacate unde am fost eu,in banat a mers foarte prost.
De cata vreme practicati apicultura?

Dan Pașca

Am scris mai sus,eu personal ma ocup de stupina din 2011,in familie avem de prin 2001 ,dar ii Țineam pe staționar sau maxim ii duceam la Munte dupa poliflora de câmp.

tinumaftei

Si eu sunt dezamagit, nu reusesc sa trec de un anumit prag de rentabilitate. Anul acesta ne dau in cap si cu preturile mici de achizitie iar eu sunt unul care nu am clenti endetail pentru toata mierea pe care o obtin. 95% din productie o valorificam prin achizitori. Daca nu reusesc sa vand convenabil productia de anul acesta de la anul viitor probabil voi ramane cu 10 stupi. Nu mai pot sa investesc pentru profitul altora. Nu au decat sa aduca miere din China sau aiurea. In orice as fi investit banii din ultimi 5-6 ani eram mult mai cu profit. Duca-se..

Eugen B

Dane cauta sa vinzi la borcan cat mai multa. Eu anul asta am facut 8 mutari si cred ca vreo 3-4 voi mai face.
Am notat si toate cheltuielile
Vedem dupa ce trag linie cat e plusu

Dan Pașca

Eugene,ai foarte mare dreptate daca as reușit sa vând macar 50 % cu borcanul nu ar fi rau,dar din păcate sunt la nivelul colegului Tinu,zi si tu cui sa dau Floarea Soarelui la borcan,eu sunt ferm convins ca cei care o sa reușească sa își vândă cel puțin 60# din miere la pret de borcan o sa supraviețuiască ,la chestia asta trebuie lucrat,dar eu pur si simplu nu am timp.Acuma încerc cu Soția in online sa vedem ce va fi(Facebook,....). Prieteni pe la stat (finanțe,fabrici). Sa vedem reușim sa vindem ceva?!  Altfel o sa murim încet....  Va salut.

Eugen B

Nu e Fs la tine. E poliflora. E tei cu fs. Are aroma speciala. Incearca sa iti faci reclama si i  zona ta. Si mai cauta unde sa te muti. Poate mai faci ceva

Dan Pașca

;)  da ai dreptate,azi a fost 1,3kg. mai am de lucru pana sambata si ma hotarasc unde plec,sau raman pe loc.In zona mea la iarab neagra anunta vreme rea pe urmatoarele 10 zile..

Eugen B

Dan Pașca

Va salut,poate ma ajutati si pe mine cu ceva informatii la o situatie care ma depaseste,Stupii mei de la munte au inceput de vreo saptamana sa adune o miere deschisa la culoare(aproape alba e cand scuturi rama),dar ciudatenia mare e cristalizarea ei in 2,3 zile e la fel ca mierea de rapita dupa 2 saptamani de stat in butoi.,tin sa precizez ca nu o capacesc,parca nici nu umplu in totalitate celulele.Pur si simplu mi-au umplut ramele de aceasta miere,nu am cantar dar estimez ca a fost un cules de peste 1,5 kg la zi in ultima saptamana.Puietul lipseste cu desavarsire,poate mai e cate 2 ,3 dc patrati.Toate familiile respective (45)  sunt infintate si cu matci din luna mai-iunie.Aceasta miere e inposibil sa fie scoasa probabil inlocuite ramele si date in primavara .Daca a-ti intalnit asa ceva datimi si mie niste sugestii ce miere e?  O sa duc si eu la DSV sa ii fac o analiza,dar din ce am inteles ei nu o pot deoaebi pe sortimente pot doar sa imi zica daca e mana sau nu si daca e buna pt iernat.O sa pun si ceva poze cand ajung la stupina.