Dan Paşca

Creat de Dan Pașca, Ianuarie 16, 2016, 02:25:03 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Sunt ani cand ierneaza trantori in multe familii si ani cu mai putini trantori in familii --asta nu inseamna neaparat ca acele familii au probleme

Dan Pașca

:).  Multumesc pt informație nea Petru,acuma sa nu aveti impresia ca fac măcel ,înainte evaluez familia in cauza si sa nu credeți ca daca am 20dc pătrați puiet compact,frumos fac chestia asta

Dan Pașca

http://youtu.be/IkS3T5r1eSI
Azi am pus cate putina proteina la Albine,concluzia :nu e bine deloc,Albinele la 8 grade strânse bine de tot in ghem,probabil de o saptaman au mai si murit din cele bătrâne ,si ce nu mia placut ca la majoritate nu mai era Albina la diafragma,sa fi picat un interval de albine de joia trecută?!   Sau cum or fi strânse in ghem nu mai ajung pana la diafragma,nu am lărgit deloc pana acum,am tot strâns,dar tot mi se pare prea mare pierderea de albine intr-o saptamana

Closcutz

Ce este masinaria din coltul opus caturilor? Masina d descapacit sau de periat? Cum se prezinta in exploatare? Multumesc anticipat!

bucovineanu

Atunci cand se afla in ghem albinele ocupa mult mai putin spatiu decat atunci cand sunt imprastiate pe rame. Ne aflam in perioada critica de schimbare a generatiilor. Multe albine dintre cele care au iernat au murit deja, iar albinele tinere care trebuie sa le inlocuiasca sunt mai putine decat cele moarte. E pericol ca sa apara puiet racit, mai ales acolo unde s-au largit cuiburile.
Aceasta perioada cu temperaturi scazute, dupa o perioada calda,  a cazut cum mai prost.
La mine se anunta pentru noaptea urmatoare -9 grade, temperatura geroasa.

roi_ag

Vremea foarte schimbatore a făcut să depopuleze stupii, albina ieșea la zbor si sub 10gr si nu mai
ajungea la stup, mai ales cea care aducea apa.Nu este rău deloc ca ai  băgat proteina, era mai bine
dacă o dădeai mai devreme s-au dacă nu lipsea din Febr. până acum.
Sa fii fericit că nu au înflorit pomii in zona.
Si eu am tot strâns la cuiburi.

Dan Pașca

Am inceput cu proteina pe 15 Februarie,in Porții mici ,rețeta Daniel Calmus aproximativ cate 100g/ familie de 4 ori pana acum.In Februarie au adus polen la greu de la alun,a fost chiar bine,păcat de vremea asta.Asa e cu iesitu afara pe frig si vânt,azi la 7,5 grade si puțin soare mai ieșea cate una si cădeau pe capace amortire,am vazut si cu firicele de polen căzute,asta e natura,trebuie sa o acceptam asa cum e si sa speram ca dupa rau vine mult mai mult bine :). Multumesc pt sfaturi,

Dan Pașca

Pt.Closcutz, e masina de descapacit si eu zic ca merita toti banii(5000ron). Ușurează foarte mult munca,sa zic asa,lucru ce il faceam in 2 zile,cu ajutorul mașinii il faci intr-o zi,incovenientul e ca trebuie sursa de curent 220v, .Daca vrei sa vezi cum funcționează am un filmuleț pe yootobe la extras floarea soarelui.

Dan Pașca

Asta e filmarea,ce e bine ca se poate regla cat sa ia din rama,in filmare era reglate pt ramele de cat40 laterala si rama din filmare e de 37 si de aia nu o descapaceste total.
http://youtu.be/a4ZHkjxtTq0

Cipi

Frumoasa gospodarie, se vede mana oamnilor harnici. Succes!

Dan Pașca

Multumesc pt. aprecieri Cipi,multe succesuri si tie  :hi:

Closcutz

Cum procedezi la extras? Iei caturile si le aduci acasa? Ce poti sa-mi spui despre centrifuga din filmulet? Cat a costat? De unde ai luat-o? Plusuri si minusuri? Cate kg cantareste masina de descapacit? Din ce am vazut la rama aia nu i-a facut nimic....? Ai spus ca masina fusese setata pt rame mai late, dar parca nu s-a intamplat nimic? Ce parere ai despre suflatul ramelor de 1/2 cu suflanta pe benzina? Folosesti izgonitoare?
  Jos palaria pt curaj si mult succes in noul an apicol!

Dan Pașca

Extrag in câmp,am cort sau daca sint aproape de ceva ferma vorbesc cu proprietarul si iau cardurile si le duc la extras(am generator electric pe benzina) unde nu e sursa de curent. Masina de descapacit are in jur de 40 kg si se poate regla de la 1,3 cm pana la 4.  Centrifuga si masina sunt cumparate de la apisblaj.ro.  Am încercat cu suflata,dar nu mere bine si am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa scutur si sa perii manual Albinele.,Cand umfla prea tare ramele raman multe albine nu cad cu suflata si oricum mai trabuie luate o data in mâna ,asa ca cel mai bine e manual.Centrifuga mea e radială ,20 rame 1/2 si 4 rame 1/1 nereversibila(5000ron). Dar recomand una reversibilă pt a nu trebui sa întorci ramele de 1/1.Cand am luat-o nici eu nu am stiu

bucovineanu

Nu te supara pe mine pentru observatii. Nu se spune carduri ci caturi si nu se spune suflata ci suflanta.  ^:)^

Dan Pașca

:D Da imi cer scuze pt greseli,scriam de pe telefon(tehnologie USA) noua achizitie si nu am fost atent,programul de scriere face corecturi singur daca gresesti,dar de multe ori greseste,cred ca nu detine toata baza de cuvinte din DEX.