Dan Paşca

Creat de Dan Pașca, Ianuarie 16, 2016, 02:25:03 PM

« precedentul - următorul »

Dan Pașca

Aceeasi salcie filmata anul trecut pe 22 martie  :hi: http://youtu.be/kxSm7L0rYgo

bucovineanu

Nu e bine deoarece urmeaza o perioada rece si atat polenul cat si nectarul de la salcie atat de necesare pentru albine acum, se vor pierde.

Dan Pașca

xvader

de admirat ca nu-I este frica de albinele care bazaie prin zona

Dan Pașca

!!!!!  Merge cineva dintre colegi maine la ,,TARGUL MIERII BLAJ ",  ?   Eu am vorbit cu domnul Balasbebe si am zis sa ne intalnim la o cafea,daca mai vin si altii eu zic ca ar fi constructiv sa stam jumate de ora la taclale.  :coffee:   :-c

Dan Pașca

Nea Mircea ai gasit rame in final la Blaj, încerc sa fac rost de nr.celui de la Brad cu ramele de tei si o sa vi-l trimit.Sanatate

MirceaCalin

Am gasit şi încă foarte convenabil faţă de ce am mai văzut în târg (1,6 1,7 şi chiar 2 lei pe ramă).
Lângă ETTA era o dubă Complex Apicol Veceslav Harnaj; am luat cu 1,4 lei rama de tei.
Mulţumesc oricum pentru buna intenţie !

Dan Pașca

:yahoo_cry  Astazi am fost in recunoastere la RAPIŢĂ,si ce aglomeratie de rezervari am vazut de imi venea sa renunţ,  deci ceva extraordinar:Eu vorbisem cu proprietarul (directorul fermei) si chiar dimineata la dansul in birou scoate o harta cu parcele (vreo 700 hectare total)  sa imi arate aproximativ in ce zona e mai mult loc sa amplasez stupii,fiind convins si bucuros ca sunt primul apicultor la lanurile respective pana in momentul de fata.Totul Ok am aranjat totul,am stabilit cateva detalii,nr.telefoane,ne-am strans mana si eu plec in teren cu un baiat de la ferma sa imi identific locul pt.stupina.Va jur ca nici ei habar nu aveau cate placute cu rezervat erau(erau convinsi ca suntemi primii),am calculat cu colegul meu si cu baiatul respectiv in jur de 5000 de stupi :)   ,oricum nu au cum sa amplaseze asa nr de familii in locul respectiv pt ca nu e loc,eu m-am speriat. Cel de la ferma a anuntat la directorul,directorul facea pe nervosu ca ii scoate pe toti,ca face ,ca drege.Bineinteles ca eu nu am fost de acord cu asa ceva,am multumit ,ne-am strans mana si mi-am luat talpasita. E undeva in jud.Timiș,daca e cineva din zona si vrea sa se convinga sa imi scrie pe privat si ii zic locatia. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu a prietenului meu Cătalin am gasit in alta parte vreo 180 hectare care arata foarte frumos si nu era nimeni pana acum cu rezervare,sau cel putin nu am vazut eu.

tinumaftei

Pana acum cu ce au stropit?

Dan Pașca

Unde ii duc eu ,au zis ca stropesc pana in ziua a 5 de la începutul înfloririi cu ceva de genu (Biscaia) daca am inteles bine,zicea ca nu afectează Albina,  acuma dădeau cu ceva complexe,  nu ma prea pricep la agricultura.Ce mia facut cu ochiul la fermierul unde o sa ma poziționez eu,ca a zis ca ma anunța in ce zi zi dupa înflorire sa merg,si ca daca se intampla ceva dupa el o sa fie direct răspunzător.
Am căutat sa gasec sole ale aceluiași agricultor,pt ca anul trecut am pățit-o la Rapita.

tinumaftei

Citat din: Dan Pașca din Martie 22, 2016, 09:36:27 PM
Unde ii duc eu ,au zis ca stropesc pana in ziua a 5 de la începutul înfloririi cu ceva de genu (Biscaia) daca am inteles bine,zicea ca nu afectează Albina,  acuma dădeau cu ceva complexe,  nu ma prea pricep la agricultura.Ce mia facut cu ochiul la fermierul unde o sa ma poziționez eu,ca a zis ca ma anunța in ce zi zi dupa înflorire sa merg,si ca daca se intampla ceva dupa el o sa fie direct răspunzător.
Am căutat sa gasec sole ale aceluiași agricultor,pt ca anul trecut am pățit-o la Rapita.
Biscaya este un neonicotinoid. Substanta de baza este tiacloprid. Intr-adevar se foloseste o doza mica la hectar si teoretic nu afecteaza albinele, adica nu le omoara. Acum 2 ani am fost la o sola tratata cu tiacloprid chiar in timpul infloririi, dar de atunci nu mai merg la asa ceva. Dupa prima zi de cules zici ca ai albine canibale!! 150 de metri de la stupi e zona de interdictie pentru orice vietate care nu poarta blindaj!

Dan Pașca

Același lucru sa întâmplat si la mine anul trecut,blindat cosmonaut doar puteam sa stau in preajma stupilor,mergeam sa mananc aproximativ la 1km si tot ma urmăreau.Abia cand l-am vazut pe ăla cu tractorul in mijlocul zilei prin lan am inteles ce se intampla :(

Dan Pașca

Dan Pașca