Dan Paşca

Creat de Dan Pașca, Ianuarie 16, 2016, 02:25:03 PM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Exact cum scrie la carte: clima blanda de zona subcarpatica (deal-munte);
A fost temperatura mai mare doar azi - sau mai multe zile la rand?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Dan Pașca

Azi a fost cel mai frumos,din ce mi-au zis vecinii si ieri si alaltaieri a fost cald dar au iesit destul de slab,  sambata noaptea fiind -7 grade celsius.  Anul trecut am avut primul polen pe 18-20. Februarie,in schimb puiet era pe suprafete mai mari in perioada asta.   Din pacate maine se mai anunta ok,de miercuri vin ploile.

Dan Pașca

http://youtu.be/Z54bL6kjyOI
:) :)  :)     super ,macar vreo 15,20. De stupi dinastia sa avem prin stupina,   cand vine clientul nou il servesti direct din stup. Frumos

MOTANUL

E bun si ca marketing si in scop educativ.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

Dan Pașca

Dan Pașca

Dan Pașca

http://youtu.be/nnTnoWMeYHI
Model lada Dadant pe 11 rame ,cat1/2 redus

Dan Pașca

Azi eram la stupina munceam ceva la camion(pregatire  pt pastoral :)  )  si am avut parte de o surpriza foarte frumoasa. :)   Concentrati,ne faceam treaba constinciosi cand deodata apare un domn,cu barba,foarte impunator si se prezinta ca fiind de la(protectia muncii ....cred,daca am retinut bine),  cine ziceti ca era?! :))   Colegul nostru de pe forum si din ale apiculturii,Domnul Andreiu de la Deva. A fost prima noastra intalnire,chiar daca suntem din aceeasi comnuna,bineinteles domnul Andreiu fiind plecat din zona cu mult inainte de aparitia mea :).   Chiar daca vizita a fost foarte scurta,ce va pot spune,daca mai e nevoie ca este un om de toata isprava,si de la care avem foarte multe de invatat.   Foarte frumoasa  surpriza de la domnul Andreiu....

ciucur

Citat din: Dan Pașca din Februarie 25, 2016, 08:34:08 PM
Azi eram la stupina munceam ceva la camion(pregatire  pt pastoral :)  )  si am avut parte de o surpriza foarte frumoasa. :)   Concentrati,ne faceam treaba constinciosi cand deodata apare un domn,cu barba,foarte impunator si se prezinta ca fiind de la(protectia muncii ....cred,daca am retinut bine),  cine ziceti ca era?! :))   Colegul nostru de pe forum si din ale apiculturii,Domnul Andreiu de la Deva. A fost prima noastra intalnire,chiar daca suntem din aceeasi comnuna,bineinteles domnul Andreiu fiind plecat din zona cu mult inainte de aparitia mea :).   Chiar daca vizita a fost foarte scurta,ce va pot spune,daca mai e nevoie ca este un om de toata isprava,si de la care avem foarte multe de invatat.   Foarte frumoasa  surpriza de la domnul Andreiu....

Te-a speriat ? Te-a luat tare?  =))
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Dan Pașca

:hi:  :rotfl:  da da,chiar tare,am stat putin la stupina si pe urma am mers acasa la un pahar de vorba, intorcanduma inapoi ,colegii mei care ma ajuta pe la stupina erau nedumeriti :)  (cine o fi fost domnul respecti?!!! )   .chiar m-am bucurat ,si sper ca a fost doar inceputul prieteniei si intalnirilor noastre.

ioanardelean55

oroles

Sugubat mosul. Are poze pe pagina lui personala! Asa puteai sa il recunosti.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Dan Pașca

Ieri in timpul aplicarii stimularii la familiile de albine am gasit ceva ce pana acum nu mi sa mai intamplat,decat cu un singur stup la salcam 1 in 2014,sa gasesc un roi (cred ca matca cea mai de calitate din 2015 ) fara pic de mancare , :(  era pe 4rame full de albina din care jumate era cazut pe fund si jumate inca mai miscau pe rame,puiet pe 3 rame aproximativ 1,5 dc patrati pefiecare parte a fiecarei rame.Ce mi sa parut foarte trist ca isi mancasera si puietul capacit ,mai era doar cate o celula pe ici,pe colo pe pe marginile sferelor unde fusese puietul.,din pacate si matca era moarta.Albina am scuturato intr-un alt stup in lateral de cuib ,am stropito cu putin sirop caldut,azi fiind vreme urata nu am putut verifica ,chiar sunt curios cate isi revin. Nu stiu unde am gresit,miere am lasat la toti foarte multa in toamna,le-am da si aproximativ 800g apifonda pe 8 februarie, si nu parea sa fi fost furat, maine sper sa fie vreme buna sa pot face revizia la toti,nu ii corect sa moara stupii de foame si eu sa stau cu ramele pline de miere in magazie.Daca nu ma pot uita,intervin la care nu am facut revizia cu 1kg apifonda de control.

stefan1

A fost clar o iarna atipica. Cantarul a scazut in februarie 4,1kg!!! Niciodata nu am avut o luna cu mai mult de 3 kg consum. Si asta dupa un consum exagerat de mare si in decembrie si ianuarie.
  Albinele gasite lesinate cred ca iti revin in totalitate (daca fundul a fost curat si nu au fost si albine moarte de peste iarna. Matca insa nu cred ca o mai salvezi. De fapt a putut sa fie ceva in neregula cu ea, ca in lipsa de mancare regina nu moare ultima dar printre ultimele. Sa nu fi cazut turta printre faguri si aia sa fi doborat gerina, iar apoi nelinistea sa fi marit consumul. Nu au fost si albine bagate in celule, ca in situatii de foamete asa cauta sa-si mai reduca consumul.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Dan Pașca

Era, sigur albinele intrate de tot in faguri,in sferele cu puiet ,il mancasera si albinele errau intrate in celule.