Offtopic la Pustu stuparul

Creat de marian sima, Ianuarie 10, 2016, 01:22:45 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Tuturicius mergi innapoi pe firul postarilor si vezi cine a inceput sa jigneasca.

Vorbeste tu urat ca eu iti dau cu binete.
E interesant acest aspect sa acuzi pe cel care doar a raspuns la injurii.

Nu doresc sa ma fac cunoscut ,asta este meteahna unora .

Atata timp cat neant-o Bio isi vedea de treaba lui si se adresa civilizat nu avea nimeni nimic cu el.

mape 48-petru manea

Eduard Rotaru

Citat din: Gemelu din Ianuarie 19, 2016, 04:39:18 PM
Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 19, 2016, 10:23:38 AM
Pustule, eu am mancat genetica pe paine, chiar si cate 12 ore pe saptamana. Din carti si compendii, nu din prelegerile cuiva care are interes sa ma prinda de client. Nu imi poate spune nimeni ca "genetica apicola difera fata de restul geneticii", chiar daca acea persoana vinde matci. Si nu inteleg de cand bukfast nu mai este hibrid. Afirmatiile de genul "pentru mine bukfast este rasa" nu ma conving.
Ati citit si voi pe aici?
http://www.buckfastromania.ro/inseminare_instrumentala.html
In mod sigur multi au citit... Doar ca unii reactioneaza mai repede.
Recititi si data viitoare putem tine cu totii prelegeri la fel de documentate.

Acolo nu este prezentat decat o simpla tehnica si in mare cativa pasi privind procesul de inseminare instrumentala.
Detalii fac diferenta in ceea ce priveste calitatea informatiei si distribuirea acesteia.

oroles

http://www.buckfastromania.ro/inseminare_instrumentala.html

Mi-a placut asta:

CitatPentru a prevala trantorii din familiile de trantori folosim cutii mici , care comporta o manevrabilitate usoara.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

a PRELEVA ... a PREVALA ... ce, e mare diferenta ?  :rotfl:

pharaonu75

Nu conteaza ce spui, atat timp cat spui frumos. =))
Eu tot n-am inteles de cand este bukfastul rasa.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Eduard Rotaru

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 19, 2016, 05:39:41 PM

De cand o tot dau cu acel pedigree (bineinteles personalizat) si acea baza de date in care sunt trecute consemnari si cica arborele genealogic al reginelor produse de fiecare crescator in parte...NO COMMENT:

http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homage/elver/index.html

Eduard Rotaru

...pentru mine sunt semne mari de intrebare atata timp cat site-ul respectiv a fost creat prin anul 2003 iar pedigree-le sunt chiar mai vechi (am vazut si de prin anul 1993)...foarte interesant....

marian sima

Ce spune dex-ul despre rasa.

RÁSĂ1, rase, s. f. 1. Grup de indivizi aparținând aceleiași specii de microorganisme, plante, animale, cu caractere comune, constante, conservate ereditar, care se deosebesc de alte varietăți din aceeași specie prin anumite caractere specifice.

Atata vreme cat nu ai caractere comune constante (care sa ramana neschimbate) si sa se conserve ereditar (care sa se transmita de la o generatie la alta) nu prea poti spune ca e rasa.

marian sima

Citat din: Kov iulian din Ianuarie 18, 2016, 11:32:39 PM
Citat din: bio din Ianuarie 18, 2016, 08:11:07 PM
"Procedeu de prelucrare a polenului pentru obtinerea de pastura , Brevet OSIM Nr 75 811 din 20 nov 1980"autori....
. Pe baza acelei idei am vorbit cu tine daca exista posibilitatea de a crea o forma ceva din silicon care sa dea acelui produs forma de celula de fagure... da ce vorbeste omul cu tine si cum te duce mintea pe tineeste ceva diferenta...

Punem mana de la mana si luam asa ceva

http://www.fusion3design.com/   -  http://3dplatform.com/products-3/equipment-platforms/

http://3dprint.com/113066/3d-printed-honeycomb/

Se pare ca si golani aia cu stupul cu robinet tot asa printeaza 3 de ramele

http://3dprint.com/59718/3d-printed-flow-hive/

De ce sa bagi atatia bani in asemenea aparat poti face cu bani putini un extruder care iti creaza tot acelasi produs cu efort mai mic.Rezultatele unor asemenea dispozitive se vad pe unele tarabe.

marian sima

Cat despre pastura produsa artificial si pastura produsa de albine e o mare diferenta ,ideia este ca o persoana cunoscatoare nu poate fi inselata de acel magiun.

tinumaftei

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 19, 2016, 05:39:41 PM
Buckfast este o rasa.
Daca B nu este rasa, atunci nici Baltata Romaneasca, nici Holstein, nici Pinzgau, nici SWitz (nu cred ca le-am scris pe toate corect), niciuna din rasele de bovine, sau de porumbei, sau altele nu sunt rase.
Fiecare rasa moderna vine din incrucisare (hibridare) dupa care urmeaza un proces de consolidare a caracterelor de rasa. La un moment data urmasii acestora se consolideaza si dau invariabil acelas produsi.
Da B este o rasa, nu una naturala ci provenita din diverse incrucisari initiale si consolidata in timp prin alte procese de selectie. Insa neavand un areal natural, produsii sunt totdeauna niste hibrizi de B (mama).
Daca matcile de B se imperecheaza in areal in care nu exista decat trantori B atunci invariabil produsii au aceleasi caracteristici ai rasei B.
Procesul de selectie pentru B a inceput inainte de WWII, prin anii 60 era considerata deja o rasa stabila.
In ce ma priveste, puritatea acestei rase nu se poate obtine decat prin inseminare artificiala. De fapt acesta pare sa fie si motivul pentru care exista acest sistem pedigree.
Am lucrat cu matci F0 sau F1 de B si sunt exceptionale, insa din generatia a treia urmasele lor sunt catastrofale. Prin urmare caracteristicile lor se modifica la produsi care nu au decat mama B. Asta inseamna evident ca produsi sunt un hibrid care are caracteristici variabile si nu mama care ramane de rasa.

marian sima

Daca B este rasa atunci producatori (de matci)de ce trebuie sa se aprovizioneze mereu cu matci de la sursa (germanica sau danemarca) la restul raselor nu prea se pune aceiasi problema?

tinumaftei

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2016, 07:01:37 PM
Daca B este rasa atunci producatori (de matci)de ce trebuie sa se aprovizioneze mereu cu matci de la sursa (germanica sau danemarca) la restul raselor nu prea se pune aceiasi problema?
Daca am o vaca Holstein iar taurul nu este Holstein, vitelul va fi un metis!!
Fix asa este si la albine. Matca B daca nu se incruciseaza cu trantori B va da tot niste metisi, in prima generatie destuli de buni, peste nivelul trantorilor cu care s-a fecundat matca. Uneori se pastreaza calitatea albinelor si in generatia 2. Insa din generatia 3 eu garantez ca albinele fiice vor fi catstrofale.

marian sima

Inteleg ce spui insa daca se imperecheaza o Carpatina cu o alta rasa rezulta urmase care cat de cat da rezultate multumitoare,cum spuneai daca se imperecheaza B cu altceva anul 3 este dezastru.

Ceva nu se leaga.

Eu nu am rasa pura in stupina dar sunt multumit de hibrizi rezultati .In imagine se vede una dintre matcile mele .

Carpatina sigur nu este ,dar nici nu stiu ce o fi,credeam ca e lingustica dar unii spun ca lingustica zboara la temperaturi mai joase ,acum sper ca nu-mi spui ca e hibrid de B.