Offtopic la Pustu stuparul

Creat de marian sima, Ianuarie 10, 2016, 01:22:45 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Referitor la procedeul de obtinere artificial a pasturii din polen, ar fi o idee interesanta. Daca s-ar putea, ar fi interesant, ca pastura este mai valoroasa decat polenul. Daca s-ar putea face in recipiente mari, ar fi mai bine, deoarece tocmai extragerea pasturii din celule este dificila. Din ce stiu eu, conditiile de transformare a polenului in pastura sunt doar lipsa aerului (fermentatie lactica, anaeroba) si o anumita temperatura. Adaugarea de enzime eu stiu ca albinele o fac inca de cand compacteaza polenul in cosulete, dar e posibil sa mai adauge si in timpul compactarii in celule. Despre sfaramarea grauncioarelor de polen de catre albine nu poate fi vorba, invelisul grauncioarelor se distruge tocmai prin acea fermentare lactica si tocmai de aceea e pastura mai valoroasa, ca permite aminoacizilor din polen sa fie asimilati, pe cand aparatul digestiv uman nu poate totdeauna sa 'sparga' invelisul polinic si deci partial se elimina cum l-am consumat.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

ciucur

Citat din: Pustu din Ianuarie 18, 2016, 11:17:13 PM
Citat din: ciucur din Ianuarie 18, 2016, 10:22:15 PM
Pustu, da-i inainte cu emisiunile tale, dar asculta si vocea derbedeilor....pardon, vocea poporului.
Atata timp cat poporul sta cu cracii pe pereti si in timp ce se scarpina la coa.e mai scrie o tampenie pe live nu va fi luat in considerare .  Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu datoreaza nimic la nimeni . Oricine poate participa . Discutiile sunt amicale ca baietii seara la o bere . Orice reclama e permisa . Daca putem incheia un dialog e perfect . Dar daca vii si zici " ba ala e prost " , atunci se schimba calimera .

Am spus ca sunt impotriva jignirilor.
Eu am incercat sa particip la discutie punand intrebari. La prima mea intrebare s-a raspuns prompt dupa ce am scris de 4 ori intrebarea si alt participant la live te-a atentionat ca cineva intreaba ceva. Tu ai intrebat 'cine e ala'? Nu ma scarpinam niciunde cand am urmarit 'emisiunea'. Acuma si daca nu primeam raspunsul asteptat nu e un capat de tara. Nu imi era nimeni dator cu nimic. Ceea ce am scris era in ideea de a iti spune si parerea mea despre ce s-ar putea imbunatati. Faci ce vrei, e munca si timpul tau.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Pustu

Ciucur nu ma refeream la cineva anume . De bine de rau Petrica participa  live =D> . Daca baietii destepti prefera sa stea pe bara defilam cu ce avem . Iar nu ma refer decat la acei care scriu prostii

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

ciucur

Citat din: Pustu din Ianuarie 19, 2016, 08:35:51 AM
Ciucur nu ma refeream la cineva anume . De bine de rau Petrica participa  live =D> . Daca baietii destepti prefera sa stea pe bara defilam cu ce avem . Iar nu ma refer decat la acei care scriu prostii
Pustu, nu am nimic cu Petrica. Foarte bine ca e activ. Sunt insa momente cand un alt invitat e mai in masura sa explice ceva si atunci trebuie ca participant sa faci posibil ca discutia sa fie cat mai cursiva.
Nu poti intrerupe un individ ce a facut inseminare artificiala si sa explici ca acele de la seringile de insulina ar putea fi folosite ca si capete de inseminare - e doar un exemplu.

Daca nu poti, e moderatorul. Eu asa te vad pe tine, ca un moderator. Te apreciez pentru ce faci, nu as avea rabdarea ta sa organizez atatea discutii asa mult timp.  :hi:

http://www.apimondia.com/congresses/2009/Technology-Quality/Plenary-Session/Instrumental%20Insemination%20-%20Simplified%20devices%20for%20Artificial%20Mating%20-%20KEMP%20Jacques.pdf
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

RazvanTi

Citat din: Pustu din Ianuarie 18, 2016, 11:17:13 PM
... Dar daca vii si zici " ba ala e prost " , atunci se schimba calimera .

nu ma pot abtine asa ca intervin si eu o tzara tot pentru sambata seara...
cand unul abereaza intentionat pentru prosti de genul "trantorele nu zboara peste deal"," matca e aia curva care pleaca departe",sau " genetica la albine e altfel decat cea de la TOATE speciile de pe lumea asta de la ameoba la om", altul incearca sa i-o dea la gioale si tu sari si-i zici ca ce stie el ca vorbeste din carti, ei bine asta NU mi se mai pare o discutie amicala...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Pustu

Salut Razvan . Sincer nu am inteles nimic din mesajul tau pentru ca nu mai tin minte ce s-a discutat sambata seara . Vad ca m-ai citat . Ai zis apoi de datul la gioale . Exact asta ma deranjeaza . Daca toate propozitiile ar incepe cu " eu la mine in stupina fac asa " ce bine ar fi  =))

pharaonu75

Pustule, eu am mancat genetica pe paine, chiar si cate 12 ore pe saptamana. Din carti si compendii, nu din prelegerile cuiva care are interes sa ma prinda de client. Nu imi poate spune nimeni ca "genetica apicola difera fata de restul geneticii", chiar daca acea persoana vinde matci. Si nu inteleg de cand bukfast nu mai este hibrid. Afirmatiile de genul "pentru mine bukfast este rasa" nu ma conving.

La asta se referea Razvan, insa s-a exprimat metaforic, cu "datul la gioale".
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Pustu

Il prind eu si pe Razvan la inghesuiala  =)) chiar l-am rugat sa-mi aduca aminte  =))
Voi iar sunteti la cafea ?

romikele

Citat din: Pustu din Ianuarie 19, 2016, 10:37:34 AM
Voi iar sunteti la cafea ?
Nu, sunt la laborator!
Însămânțează ceva...  =))

pharaonu75

Citat din: Pustu din Ianuarie 19, 2016, 10:37:34 AM
...Voi iar sunteti la cafea ?

DA!
Ne facem incalzirea pentru scos masinile din nameti... :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Pustu

Rog moderatorii sa mute toate discutiile de la postul meu cu conferinta de la Iasi pe pagina domnului Sima dedicata mie . Multumesc

tuturicius

Acuma daca s-au luat unii si altii de cei de peste balta de ce nu s-ar lua si de cei de aici care fac apicultura serioasa?
Eu o data nu am auzit ceva rau de la nenea Bio ... Ne-a prezentat si el ce face, si-a luat din timpul lui ca sa faca filme ... ca atare trebuie injurat!
Succesuri nebanuite si la injuraturi inainte frate Sima!!!!

LE
Unii se fac cunoscuti printre apicultori prin albinele si realizarile lor, altii prin injuraturile lor. Frate Sima ... ce-i drept, ai ajuns cunoscut! Da-i bataie ininte ca merge bine treaba!

Gemelu

Citat din: tuturicius din Ianuarie 19, 2016, 04:20:23 PM
Eu o data nu am auzit ceva rau de la nenea Bio ... Ne-a prezentat si el ce face, si-a luat din timpul lui ca sa faca filme ...
Sunt cu totul de aceiasi parere. Doar sa folosim un limbaj civilizat!!!
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

Gemelu

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 19, 2016, 10:23:38 AM
Pustule, eu am mancat genetica pe paine, chiar si cate 12 ore pe saptamana. Din carti si compendii, nu din prelegerile cuiva care are interes sa ma prinda de client. Nu imi poate spune nimeni ca "genetica apicola difera fata de restul geneticii", chiar daca acea persoana vinde matci. Si nu inteleg de cand bukfast nu mai este hibrid. Afirmatiile de genul "pentru mine bukfast este rasa" nu ma conving.
Ati citit si voi pe aici?
http://www.buckfastromania.ro/inseminare_instrumentala.html
In mod sigur multi au citit... Doar ca unii reactioneaza mai repede.
Recititi si data viitoare putem tine cu totii prelegeri la fel de documentate.
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!