Offtopic la Pustu stuparul

Creat de marian sima, Ianuarie 10, 2016, 01:22:45 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2016, 07:37:43 PM
Inteleg ce spui insa daca se imperecheaza o Carpatina cu o alta rasa rezulta urmase care cat de cat da rezultate multumitoare,cum spuneai daca se imperecheaza B cu altceva anul 3 este dezastru.

Ceva nu se leaga.

Eu nu am rasa pura in stupina dar sunt multumit de hibrizi rezultati .In imagine se vede una dintre matcile mele .

Carpatina sigur nu este ,dar nici nu stiu ce o fi,credeam ca e lingustica dar unii spun ca lingustica zboara la temperaturi mai joase ,acum sper ca nu-mi spui ca e hibrid de B.
Culoarea nu este un indicator de rasa!
Ar fi niste indicatori lungimea aripilor, a trompei, indicele cubital si alti cativa indici.
Si la carpatina este la fel ca la B, dupa cateva generatii urmasii nu mai sunt nici macar la nivelul carpatinei. (Am spus carpatina, desi eu nu o consider o rasa ci o populatie relativ neomogena cu varietati locale).
In lipsa unei selectii pe anumiti indici si fara inseminare artificiala, ca sa stii cine este tatal matcilor fice, carpatina nu poate fi considerata o rasa. Nu am auzit ca sa existe cineva, undeva in Romania care sa faca inseminare instrumentala pentru pastrarea rasei carpatine. Acolo unde are ICDA stupine (Tulcea, Valcea, Bucuresti), in zona exista suficiente stupine aflate in pastoral din care unii au siguri matci rezultate din hibridarea B cu trantori locali.
Nu are cine sa ne dea in RO matca carpatina cu pedigree......

marian sima

La rasele stabile culoarea este unul dintre indicatori de rasa ,in orice caz acea matca nu este carpatina deoarece mai sunt si alti factori care o diferentiaza .

Noi in Romania denumim unele familii ''de miere'' si altele ''de carne'' la cele de carne matca dezvolta o familie mai numeroasa insa tocmai ponta matci care este foarte puternica atunci cand da de nectar fac ca productia de miere sa fie mai muca ,insa cu o stimulare buna inaintea culesurilor si o gestionare corespunzatoare a cuibului aceaste albine devin mai productive decat cele asa zise de miere.

bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2016, 06:54:12 PM
Cat despre pastura produsa artificial si pastura produsa de albine e o mare diferenta .....

In sfirsit ai aflat si tu ca ar exista pastura obtinuta artificial... Cu unchiul GOOGLE multi devin destepti..... =))

...dar iar faci exces de prostie.
OSIM a acceptat denumirea de "pastura" deoarece in urma analizelor s-a demontrat ca produsul obtinut are exact acelasi continut ca si pastura .

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2016, 06:54:12 PM
.....,ideia este ca o persoana cunoscatoare nu poate fi inselata de acel magiun.....

Chiar esti dus cu pluta...,.... pastura obtinuta are destule referinte nu mai este nevoie si de parerea ta ca oricum nu te pricepi ..http://nidapol.ro/referinte.htm

marean...am vazut ca pastura are ceva lecitina in compozitie si poate te-ar ajuta . Cred ca in cazul tau, caz mai deosebit, un 2 tone daca le consumi te-ar ajuta  sa ajungi mai in rindul lumii .

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 19, 2016, 05:00:00 PM
Tuturicius mergi innapoi pe firul postarilor si vezi cine a inceput sa jigneasca.

Vorbeste tu urat ca eu iti dau cu binete.
E interesant acest aspect sa acuzi pe cel care doar a raspuns la injurii.

Nu doresc sa ma fac cunoscut ,asta este meteahna unora .

Atata timp cat neant-o Bio isi vedea de treaba lui si se adresa civilizat nu avea nimeni nimic cu el.

Nu spun nimic.......dar ...are dreptate Angeli...
Citat din: AngellilySe pare ca circula pe aici un caracter infect, un anume marian sima, .....

bio

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 21, 2016, 01:31:37 PM
:stop_the_war: :stop_the_war:

..i-am raspuns fara cuvinte injurioase... Am incercat sa fiu cit mai academic .

marian sima

Intelege intre produsul inregistrat la OSIM si cea ce tu vrei sa faci este o diferenta ca de la cer la pamant ,tu ai zis ca vrei sa realizezi un amestec de polen cu miere sa-l presezi si produsul realizat sa aibe forma hexagonala a pasturi naturale.

Cat despre restul ,multumesc pentru exprimarea ta academica esti un adevarat domn.

bio

..... ce ti-am spus eu si ce ai inteles tu.

daca trageam o bashina ... ma luai ca m-am cacat pe mine...termina ma cu prostiile .

aaaa.... imi aduc aminte ca printre altele  ti-am spus si ca i-=am dat flori Andreiei Esca...... de ce nu dai telefon la 112 sa ma reclami de viol..?... =))

marian sima

Mai istetule,nu esti primul care mi-ai cerut acea rama,am facut sisteme similare chiar pentru unii din olanda .

Magiunul celor care l-au brevetat la OSIM este un produs care reflecta un produs realizat de om, chiar daca il bagi in stanta nu are aspectul pasturi reale.

In schimb polenul umectat in miere si bagat in dispozitiv reflecta aspectul pasturi naturale,daca boabele de polen sunt de mai multe culori la presare apare exact aspectul de mai multe straturi de culori pe care il are pastura naturala.

Daca mai mi sa cerut astfel de dispozitive si tu vii cu o cerere  similara la ce vrei sa ma gandesc ?La apa de pe marte?

bio

Marian.....gata...imi ajunge .  :stop_the_war:

Recunsoc:
..ai dreptate....eu l-am impuscat pe Kennedy.

Poti sa-ti treci in agenda inca o realizare ... ai descoperit cel mai mare secret, al secolului trecut  =))

tuturicius

Auleu ... sper ca nu era vreun stupar Kenedy asta!!

bio

aa......nu era stupar.....era mare boss .

Dar cred ca ... un stupar va urma....
..daca nu mi-o lua-o altul inainte... ca am auzit ca deja i-si cauta  pushcoace, prin Serbia .... =))

D006

In 1963 doi presedinti de CAP stateau pe o banca si citeau ziarul "Scanteia " . Auzi Ioane , cica a fost asasinat Kennedy. Ce sa-i faci Gho , asta este soarta noastra , a presedintilor !

marian sima

Nu ma intereseaza pe cine ai impuscat.
Cererea ta a fost asta.Realizeaza-mi un model de rama de silicon in care sa pot presa polenul umectat cu miere si sa-l bag la stupi cand nu este polen,adica in sezonul de iarna cand matca incepe ponta.

Nu este nimic rau in asta.
Dar ai cerut si ceva special din care sa rezulte polen presat sub forma pasturi ,sa aibe forma hexagonala,cand eu i-ti explicam ce am mai facut pentru altii tu spuneai ''Da da asa sa fie rama''.

In fine o-i fi cerut asta ca sa faci niste gloante pentru pistolul ala cu care impusti presedinti,ma bucur ca nu sunt presedinte si nici mare stupar,sunt  un producator de unelte apicole care are stupi. :zzz:

dodo79

Am eu gloante de vanzare.ptr varoua :D