Offtopic la Pustu stuparul

Creat de marian sima, Ianuarie 10, 2016, 01:22:45 PM

« precedentul - următorul »

Eugen B

Pustu

Pustu

Citat din: marian sima din Ianuarie 18, 2016, 05:21:35 PM
Intradevar live-ul fiind interactiv fiecare poate intra insa spunand adevarul poti deranja idoli lui Pustiu care-ti taie firul asa ca mai bine lipsa.
Citat din: marian sima din Ianuarie 18, 2016, 06:30:37 PM
Declaratia ta.

ps: nu mi-e frica de monopolizare . butonul de MUTE e la mine . cred . nu l-am cautat pana acum  =))
Tu daca spui adevarul trebuie sa monopolizezi discutia ? Asta ai inteles tu din ps-ul meu cu zambilici la coada ? Ca am idoli care nu trebuiesc deranjati ? Eu nu mai inteleg nimic

Pustu

Si eu sunt curios cum se falsifica pastura cu rama . Daca poti da te rog cateva detalii .

bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 18, 2016, 06:40:46 PM

Stii unii il acuzau pe Dragos de unele chestii,asemenea indivizi care se bateau cu pumnul in piept pentru corectitudine au cerut sa le fac rame speciale pentru falsificarea pasturi.

Unii mi-l vorbia pe DM pe la spate si in fata se arat fani DM,eu nu sunt asa .

Ma doare-n cot de antipatii,ai omenie te tratez cu omenie,iti lipseste omenia te tratez ca atare si inca am fost prea indulgent cu unii.

In real life esti un baiat care pari OK dar pe forum o iei rau de tot razna.

Uitate si cauta "Procedeu de prelucrare a polenului pentru obtinerea de pastura , Brevet OSIM Nr 75 811 din 20 nov 1980"autori....
. Pe baza acelei idei am vorbit cu tine daca exista posibilitatea de a crea o forma ceva din silicon care sa dea acelui produs forma de celula de fagure... da ce vorbeste omul cu tine si cum te duce mintea pe tineeste ceva diferenta...

Citat din: Pustu din Ianuarie 18, 2016, 07:45:24 PM
Si eu sunt curios cum se falsifica pastura cu rama . Daca poti da te rog cateva detalii .

Fereste-te de ....mintea lui Sima ..... :nebun:

Paraschivescu Teodor

EU  AS SPUNE SA TE FERESTI DE MINTEA ODICNITA

Gemelu

Citat din: bio din Ianuarie 18, 2016, 08:11:07 PMUitate si cauta "Procedeu de prelucrare a polenului pentru obtinerea de pastura , Brevet OSIM Nr 75 811 din 20 nov 1980"autori....
Am cautat si nu am gasit. As dori sa va rog sa ne dati un link catre un articol care sa descrie acest procedeu brevetat, deoarece as dori sa consum si sa recoltez pastura mai mult decat polenul. Asta daca puteti lasa certurile de pe forum. :stop_the_war:
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!

marian sima

Nu fii magar,eu ti-am vorbit frumos.

Nimeni nu poate prelucra polenul ca sa obtina pastura,sau poate ca obtii forma nu si compozitia.

Polenul amestecat cu miere si presat in celule hexagonale nu are valoarea pasturi.

In pastura produsa artificial nu mai gasesti fermenti,enzimele si altele care se regasesc in pastura.

Fata de polen, pastura are o compozitie mult mai complexa datorita proceselor de fermentatie si a enzimelor si substantelor cu care albinele imbogatesc polenul. In acelasi timp, prin maruntire, invelisul exterior al polenului este distrus, acesta fiind mult mai usor digerabil.
Fata de polen, valoarea nutritiva si antibiotica a pasturii este de trei ori mai mare, continand mai multe monozaharide, vitamina K, E, C, enzime, polen cu exina lizata, antibiotice naturale, carotenoizi, lipide, carbohidrati, minerale si multe oligoelemente.
Datorita antibioticelor continute si a acidului lactic, pastura poate fi pastrata un timp mai indelungat, chiar pana la 17 ani (in conditii corespunzatoare).

D006

PẮSTURĂ s. f. Polen floral adunat și depozitat de albine în celulele fagurilor, care servește ca hrană albinelor și puietului din stup.
   ...Adunat si depozitat de albine , PUNCT

ciucur

Mai colegilor iar a aparut samanta de scandal?
Da-o naibii de teaba... Viata asta e asa cum e, si noi cautam prilej de contre. Cine ce castiga? Bio si Marian - sunteti niste oameni cu o buna experienta apicola si o perioada in care iar se lasa linistea din orgolii nu e buna pentru forum. Cand nu posteaza unu ca mine, nu e pierdere, dar voi puteti da multe sfaturi celor in nevoie.

Am urmarit si eu putin live-ul de sambata. Am pus de 4 ori o intrebare pana s-a raspuns la ea.
Inteleg ca cei ce 'aprind' discutiile sunt necesari unei discutii ce dureaza ore, dar sunt si momente cand trebuiesc 'potoliti'.
Erau useri care cereau ca Petrica (sper sa nu gresesc) sa o lase mai usor intrucat isi dadea cu parerea cam la orice. Comentariile acelea erau sterse. Cand participi la show live, iti asumi si cele bune si mai putin bune. Nu sunt de accord cu jigniri si alte cele, dar trebuie sa tii cont si de pararea celor din jur.
Nu o spun cu rautate, mi s-ar fi parut mult mai interesant daca vorbea mai mult domnul Ionel Nistor. Pustu asta asa un feed-back pentru tine.
Profesorul meu de istorie zicea : Vox populi, vox DERBEdei.
Asa ca Pustu, da-i inainte cu emisiunile tale, dar asculta si vocea derbedeilor....pardon, vocea poporului.

:hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bio

Citat din: marian sima din Ianuarie 18, 2016, 09:24:26 PM
....
Nimeni nu poate prelucra polenul ca sa obtina pastura,sau poate ca obtii forma nu si compozitia.
....

De ce sa nu se poata..?..Ca spui tu..??.. Stai in banca ta ca esti paduche in apicultura.... numai incerca sa rastalmacesti vorbele altora ca nu pricepi domeniul si nu stii ce vorbesti .

Eu i-ti dau si brevet inregistrat in acest sens la OSIM ...... si tu ca nu se poate. Unde este problema..??.sau aia de la  OSIM sunt de vina ca  nu ti-au cerut tie parerea cind au brevetat acel procedeu si drept urmare, la mintea ta,  sunt  falsificatori .
.
"Procedeu de prelucrare a polenului pentru obtinerea de pastura , Brevet OSIM Nr 75 811 din 20 nov 1980"

Ce vrei mai mult..??

.... :nebun:-ule.....Buna dimineatza ti-am dat belea mi-am capatat.... =))

Pustu

Citat din: ciucur din Ianuarie 18, 2016, 10:22:15 PM
Pustu, da-i inainte cu emisiunile tale, dar asculta si vocea derbedeilor....pardon, vocea poporului.
Atata timp cat poporul sta cu cracii pe pereti si in timp ce se scarpina la coa.e mai scrie o tampenie pe live nu va fi luat in considerare .  Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu datoreaza nimic la nimeni . Oricine poate participa . Discutiile sunt amicale ca baietii seara la o bere . Orice reclama e permisa . Daca putem incheia un dialog e perfect . Dar daca vii si zici " ba ala e prost " , atunci se schimba calimera .

Kov iulian

Citat din: bio din Ianuarie 18, 2016, 08:11:07 PM
"Procedeu de prelucrare a polenului pentru obtinerea de pastura , Brevet OSIM Nr 75 811 din 20 nov 1980"autori....
. Pe baza acelei idei am vorbit cu tine daca exista posibilitatea de a crea o forma ceva din silicon care sa dea acelui produs forma de celula de fagure... da ce vorbeste omul cu tine si cum te duce mintea pe tineeste ceva diferenta...

Punem mana de la mana si luam asa ceva

http://www.fusion3design.com/   -  http://3dplatform.com/products-3/equipment-platforms/

http://3dprint.com/113066/3d-printed-honeycomb/

Se pare ca si golani aia cu stupul cu robinet tot asa printeaza 3 de ramele

http://3dprint.com/59718/3d-printed-flow-hive/

Pustu

Sunt imprimante care printeaza si cu silicon ?

stefan1

Citat din: Pustu din Ianuarie 18, 2016, 11:17:13 PM
Citat din: ciucur din Ianuarie 18, 2016, 10:22:15 PM
Pustu, da-i inainte cu emisiunile tale, dar asculta si vocea derbedeilor....pardon, vocea poporului.
Atata timp cat poporul sta cu cracii pe pereti si in timp ce se scarpina la coa.e mai scrie o tampenie pe live nu va fi luat in considerare .  Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu datoreaza nimic la nimeni . Oricine poate participa . Discutiile sunt amicale ca baietii seara la o bere . Orice reclama e permisa . Daca putem incheia un dialog e perfect . Dar daca vii si zici " ba ala e prost " , atunci se schimba calimera .

Am ascultat cateva secvente din emisiunile lui Pustu si cred ca face o treaba buna. Chiar am auzit unii oameni care au ce spune si care pe forum (cel putin pe Apiardeal) nu prea participa la dezbateri. Iar am fost impresionat ca interlocutorii se straduiesc sa fie politicosi, discutiile sunt mai civilizate ca pe forum si chiar la contraziceri, oamenii se straduiesc sa nu supere preopinentii. Ca se mai glumeste, este chiar bine, ca atmosfera sa fie destinsa si amicala. Ca mai sunt perioade cand, cu mai putini participanti, discutiile o iau si prin balarii, este adevarat si unele afirmatii raman fara replica sau unele primesc corectari in scris, pe mess. Ca si pe forum, pe mess apar si postari mai obraznice sau poate chiar rau intentionate si cred ca pentru bunul mers al discutiilor e bine ca sunt sterse de catre organizatori.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)