Rapita 2015

Creat de Eugen B, Ianuarie 25, 2015, 07:43:21 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Cu inflatia de apicultori aparuti odata cu fondurile europene cazuri de boli si pierderi de familii vor fi multe. Dar abia dupa ce sita va cerne suficient, sa speram ca lucrurile vor intra in normal. Asta numai daca nu ne vor otravi albinele cu chimicalele lor.

ioanardelean55

Eu am un prieten e preot cu acte in regula are si barba lunga si roba , parohie mare ,cam tot ce vrei  ,cu toate astea din 120 a mai ramas cu apr.20 .

pharaonu75

Stiu si eu un preot care tot din 120 de familii a ramas cu... ZERO.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

happy

Citat din: pharaonu75 din Mai 02, 2015, 07:14:40 PM
Stiu si eu un preot care tot din 120 de familii a ramas cu... ZERO.
Eu merg in pastoral cu un preot caruia nu i-a murit nicio familie din aproximativ 100 cat are .Deci colaborarea dintre noi a fost buna anul trecut mai ales la tei la Ciucurova.Acum la rapita fiecare unde a vrut,la salcam si amorfa ne reunim.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

floricica

Sotul meu este preot si am intrat in iarna cu 138 familii de albine. Am avut pierdere 2 roi si 3 matci.N-are nici o legatura preotia cu moartea albinelor. Daca ai grija de ele si nu esti lacom, le lasi mancare suficienta treci cu bine iarna.

pharaonu75

Citat din: floricica din Mai 02, 2015, 09:57:34 PM
1. Sotul meu este preot si am intrat in iarna cu 138 familii de albine. Am avut pierdere 2 roi si 3 matci.N-are nici o legatura preotia cu moartea albinelor.
2. Daca ai grija de ele si nu esti lacom, le lasi mancare suficienta treci cu bine iarna.

1. Nu am spus ca ar avea legatura preotia cu pierderea albinelor, ci am vrut sa subliniez faptul ca nu le mor albinele doar celor care se apuca de apicultura pentru fonduri europene, neavand habar cu ce se mananca aceasta indeletnicire, ci le mor si celor care au ceva mai multa experienta.

2. Exact!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Asa este, mor si la cei care au albine de multi ani, daca nu le acorda atentia cuvenita atunci cand fac tratamente si le pregatesc pentru iernare. Dar odata cu fondurile europene s-au apucat foarte multi de apicultura fara sa aiba habar cu ce se mananca aceasta indeletnicire, visand ca se vor imbogati peste noapte. Multora le-au murit albinele si nu stiu deloc din ce cauze, iar stupii au ramas cu rame, fara sa ia masuri de nepropagare a eventualelor boli. Altii au familiile de albine bolnave si merg in pastoral alaturi de altii cu familii sanatoase. Aici este pericolul pentru o apicultura  sanatoasa. Daca mai adaugam si otravirea cu pesticide, avem tabloul complet a ce ne asteapta.

Dan Pașca

Salut,cum mai stam cu rapita?! :)   Ieri la mine -300 g,se anunta 6 zile in care ar trabui sa ne umple caturile si sa plecam la Salcam 1 pe Sambata,eu asa sper daca o sa fie vremea cum se aude la meteo,Spor si miere multa la toata lumea :hi:

ioanardelean55

Doamne fereste ;nu vreau sa fiu inteles gresit , am vrut doar sa las sa se inteleaga ca nu are nimic de a face religia cu moartea albinelor .a cineva au murit 200familii si mai este si credincioasa cu acte in regula persoana respectiva.

pad3

acum 1 ora, vreme buna dar albina doar pe marginea lanului. ori albina se ocupa de pomii fructiferi din proximitate ori fiind doar 10 stupi la atata lan albina nu iese in evidenta. sau poate nu secreta nectar? nu stiu ce se intampla, cert e ca-s cam dezamagit pt ca ma asteptam sa zumzaie lanul de rapita
somnul ratiunii naste monstri

MirceaCalin

De când e înflorită rapiţa ?
Din ce văd s-ar părea că au rămas foarte puţine inflorescenţe nedeschise...
Dacă da, n-ar fi ăsta un motiv pentru activitatea slabă ?

pad3

nu cred sa aiba mai mult de 4 zile. si nu inteleg faza cu florile deschise? daca-s multe inseamna nectar putin ??
somnul ratiunii naste monstri

MirceaCalin

Mă gândeam doar să nu fie "trecute" florile...

yulian

Trebuie sa si miroasa rapita...daca nu, nu prea secreta. Din cate imi aduc aminte trebuie sa fie peste 19 grade.  :hi:

Dan Pașca

stie cineva daca TILMOR   distruge albinele,ca nea facuto azi un fermier, :(((((
nesimtit care stia ca suntem cu albinele la rapita si l-AM rugat sa anunte daca stropeste