Rapita 2015

Creat de Eugen B, Ianuarie 25, 2015, 07:43:21 PM

« precedentul - următorul »

yulian

Din cate am vazut, Tilmor este fungicid...nu insecticid, daca nu l-a pus in combinatie cu altceva, nu ar trebui sa fie probleme, doar ca am vazut ce se foloseste in combinatie cu Biscaya...care cica este selectiv pentru albine...ce-o fi insemnand si asta  :uimit:

romikele

Iata ce zice Bayer despre Biscaya!

Citat
Rapita
Se utilizeaza la doza de 0,3 l/ha pentru un tratament pentru a combate gândacul lucios (Meligethes aeneus) si gargarita silicvelor (Ceutorrhynchus assimillis). Tratamentul se efectueaza la avertizare cu cantitati de solutie de 300-400 l/ha. Biscaya poate fi utilizat fara restrictii in perioada infloritului. Apicultorii vor fi atentionati inainte de efectuarea tratamentului. Timp de pauza: 30 zile.

http://www.bayercropscience.ro/produse.php?action=produse&prod=208&subcatIDg=9

pad3

Citat din: yulian din Mai 04, 2015, 07:00:45 AM
Trebuie sa si miroasa rapita...daca nu, nu prea secreta. Din cate imi aduc aminte trebuie sa fie peste 19 grade.  :hi:

multumesc de info :thanks:, nu stiam chestia cu temperatura. de mirosit mirosea pe langa lan dar nu am cu ce sa compar intensitatea mirosului. cert e ca nu erau 19 grC la ora aia asa ca am aflat misterul  :yes:
somnul ratiunii naste monstri

Dan Pașca

:((( e dezastruu ,a mintit, a stropit cu insecticid ca mor albinele pe capete,(desastru) nea distrus anul la vreo 6 apicultori si nu a anuntat pe nimeni,albinele cad pe rupte si au interioru negru,parca e motorina,  stie cineva care ii procedura de urmat impotrva (CRIMINALULUI)   :( ca nu se poate numi alcumva

pistol28

Să facă sesizare la Garda de mediu (judetul in care s-a omorat albinele)
la tel verde 0801010101  şi pe e-mail.

http://www.gnm.ro/sitenou/sugesti_prim.php

OUG 195/2005 Art95
(2) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5000 lei (RON) la 10.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 30.000 lei (RON) la 60.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale:
.....................................
pct.19. obligaţiile persoanelor fizice şi juridice de a administra produse de protecţie a plantelor cu mijloace aviatice numai cu avizul autorităţilor competente pentru protecţia mediului, autorităţilor competente din domeniu sanitar şi al comisiilor judeţene de bază meliferă şi stupărit pastoral, potrivit reglementărilor în vigoare, după o prealabilă înştiinţare prin mass-media;
20. obligaţiile persoanelor fizice şi juridice de a aplica, în perioada înfloririi plantelor a căror polenizare se face prin insecte, numai acele tratamente cu produse de protecţie a plantelor care sunt selective faţă de insectele polenizatoare;

Detalii: http://legeaz.net/oug-195-2005-protectia-mediului/art-96-sanctiuni

Să facă sesizare scrisa cu nr de inregistrare la politia din localitate .
Să facă sesizare la medicul veterinr sa recolteze 4 probe de  :bzz: moarte, sa le sigileze.
Se face analiza la Directia sanitara veterinara (DSVSA).

Rezultatul analizelor se da comisarilor de la Garda de Mediu pentru a da amenda.
Responsabilul cu agricultura din localitate are rolul de a va anunta cand se fac stropiri, daca sunteti inregistrati la ei.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

ghimpati

Salutare la toata lumea
Langa lanu de rapita este un lan de gru care va fi stropit maine cu insectofungicid pentru grau
nu stiu ce substanta anume se foloseste aveti careva stinta cat de tare dauneaza ?
Mii de multumiri

happy

Si eu am gasit langa stupi ceva albine moarte dar le consider in limite acceptabile.Azi am pus caturile la inca 3 stupi si cred ca peste 4 zile mai pun la inca 4.Anul trecut nu am folosit caturile de loc atat de slabe am avut familiile.Daca si la salcam este vreme buna imi recuperez banii de anul trecut. :rotfl:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

ghimpati

1

ghimpati

2

happy

Foarte buna ideea acestor module,decat un pavilion greoi mai bun asa.Felicitari si spor la cules.

romikele

Citat din: ghimpati din Mai 05, 2015, 09:41:53 PM
Salutare la toata lumea
Langa lanu de rapita este un lan de gru care va fi stropit maine cu insectofungicid pentru grau
nu stiu ce substanta anume se foloseste aveti careva stinta cat de tare dauneaza ?
Mii de multumiri
De obicei se folosește Decis, foarte periculos.
Avantajul ar fi că albinele au deja zbor orientat pe rapiță, în pericol sunt doar cele care găsesc flori prin grâu și le vizitează.
N-ar fi rău ca stupii să fie închiși măcar până soluția se usucă pe plante.

Eugen B

A dat ceva rapita la voi in zona?
La mine a fost destul de slab. Bine macar ca a fost putin cules de stimulare si cam atat. Vad ca daca nu este bun pamantul nu secreta mai nimic nici rapita nici FS.

happy

Citat din: Eugen B din Mai 11, 2015, 04:22:59 PM
A dat ceva rapita la voi in zona?
La mine a fost destul de slab. Bine macar ca a fost putin cules de stimulare si cam atat. Vad ca daca nu este bun pamantul nu secreta mai nimic nici rapita nici FS.
Rapita in general este slaba ca si pondere este undeva la 300-400kg/ha nectar fata de salcam unde avem 1200kg/ha .A fost foarte buna pt. dezvoltarea familiilor si crestere de rame  necesare la magazii pentru culesul la salcam.Deja a inflorit salcamul in localitati,la padure abia peste o saptamana.Eu sunt foarte multumit de cum a fost vremea fata de anul trecut,daca si la salcam va fi la fel vom avea si ceva profit.Deja se anunta 30 grade la sfarsitul saptamanii. :bzz:

Eugen B

La mine anunta vreme destul de dificila, a fost si rapita multe hectare dar degeaba. In unele zone cu pamant fertil a dat destul de bine si rapita.

daniel.arad

Ai perfecta dreptate Eugen. Eu am vatra la 1 km de doua lanuri de rapita sute de hectare. Au venit cu sute de stupi. Eu am plecat cu 55 de familii la 25 km, unde este alt pamant...
Rezultat: la cei ramasi acasa cules bun de intretinere dezvoltare
La cei de la rapita unde este un pamant fertil, super dezvoltare si recoltare 12 kg media.
Concluzia. Rapita si floarea soarelui pe langa alti factori depinde mult de fertilitatea terenului.