Sfat achizitie teren!

Creat de C@T@LIN, Ianuarie 07, 2015, 11:58:34 AM

« precedentul - următorul »

C@T@LIN

:hi: sal tuturor apicultorilor.vreau sa-mi achizitionez o parcela de teren unde sa-mi tin stupii.am fost si am vazut terenul este ok, doar ca nefiind constructii/garduri bate vantul destul de tare.o sa pot rezolva problema cu un gard de coceni/stuf?http://postimg.org/image/z0c4i62rh/

daniel.arad

Zona pare frumoasa, cel mai important este baza melifera, de preferinta sa ai un rausor ceva apa in caz ca nu stati permanent acolo, expunerea stupilor cu fata sud-est iar pentru vant ai mai multe posibilitati, oricum vantul nu bate tot timpul mai degraba curenti de aer sa nu ai, si important este sa nu ai pe teren ori in apropiere linii de tensiune, eu
zic de asemenea nici statii de receptie telefonie mobila...
Consultati Legea Apiculturii cu privire la distantele legale fata de vecini, drumuri etc si foarte important inscrieti stupii la primarie, doctorul veterinar, nu costa nimic si cu sume foarte mici inregistrati-va la DSVSA si o Asociatie Apicola din zona. Nu platiti nici un impozit pana la 75 familii...

Scuzati daca am scris mai mult decat a-ti intrebat poate ca deja le stiati....
In rest succes si un an 2015 minunat. Cu stima.

Eugen B

Daca ai baza melifera si ce trebe , vantul e cea mai mica problema. Plantezi pomi din zona care bate vantul si gata. Te-as sfatui salcami, dar poti pune mai multe feluri de pomi meliferi

C@T@LIN

baza melifera...e intr-un satuc aproape de oras.intrucat locuiesc la bloc nu am unde sa tin caturile,ramele,cutii goale etc,pe terenul respectiv as vrea sa iernez si sa tin cele necesare+o mica cabana apicola.la salcam si tei am unde sa-i duc langa padure.multumesc pt raspunsuri!   :thanks: :beer:

PricopArthur

Cred ca problema principala aste paza a ceea ce tii pe acel teren. Oricum, orice baza melifera are un potential care poate sustine un anumit nr de stupi. Pastoralul este la un moment dat obligatoriu.
Miere multă şi inimă curată!

C@T@LIN

Citat din: PricopArthur din Ianuarie 07, 2015, 03:26:55 PM
Cred ca problema principala aste paza a ceea ce tii pe acel teren. Oricum, orice baza melifera are un potential care poate sustine un anumit nr de stupi. Pastoralul este la un moment dat obligatoriu.
la aproximativ 80-100m e primul vecin care locuieste acolo,iar in conditii de iarna singura cale de acces e printre casele ce sa vad in poza.ma gandesc si la un gard de plasa +sarma ghimpata si un catel.ce ma mai incanta,la aproximativ 20m de teren e stalpul de electricitate 220v.

Aurel

Cred ca cel mai important este sa ai curaj si dorinta.Odata ce ai astea si incepi ceva,pe parcurs solutii se gasesc.Daca stai si analizezi orce chichita asteptand mura-n gura, niciodata nu ve-i avea rezultate.Eu unul l-as lua pentru ca luand terenul nu ai ce pierde.Amenajarea unei stupine depinde numai de tine. Daca ai indemanare sa faci lucruri(multe) se poate.Daca te bazezi ca altul sa faca....e mai greu si costa mai scump. Oricum iti doresc succes!

C@T@LIN

Citat din: Aurel din Ianuarie 07, 2015, 04:22:42 PM
   Cred ca cel mai important este sa ai curaj si dorinta.Odata ce ai astea si incepi ceva,pe parcurs solutii se gasesc.Daca stai si analizezi orce chichita asteptand mura-n gura, niciodata nu ve-i avea rezultate.Eu unul l-as lua pentru ca luand terenul nu ai ce pierde.Amenajarea unei stupine depinde numai de tine. Daca ai indemanare sa faci lucruri(multe) se poate.Daca te bazezi ca altul sa faca....e mai greu si costa mai scump. Oricum iti doresc succes!
Multumesc frumos pt incurajari! :thanks:

oroles

Salut!
M-am gandit sa mai completez si eu cu ce nu au spus colegii. Am vazut ca terenul este pe o coasta de deal. Daca sursele de cules principale (padure, cultura importanta ca rapita etc) sunt in vale atunci nu este rentabil pentru tine. Albina trebuie sa mearga la vale "cu golul" si sa urce "cu plinul". Ori, cand urca incarcata depune mai mult efort si este nevoita sa consume o parte din nectarul din gusa. De aceea, indicat este ca stupinele sa se pozitioneze in partea din vale fata de masivul melifer / zona melifera mai importanta.

Oricum, merita incercat!
Succes!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

C@T@LIN

Citat din: oroles din Ianuarie 07, 2015, 04:56:20 PM
Salut!
M-am gandit sa mai completez si eu cu ce nu au spus colegii. Am vazut ca terenul este pe o coasta de deal. Daca sursele de cules principale (padure, cultura importanta ca rapita etc) sunt in vale atunci nu este rentabil pentru tine. Albina trebuie sa mearga la vale "cu golul" si sa urce "cu plinul". Ori, cand urca incarcata depune mai mult efort si este nevoita sa consume o parte din nectarul din gusa. De aceea, indicat este ca stupinele sa se pozitioneze in partea din vale fata de masivul melifer / zona melifera mai importanta.

Oricum, merita incercat!
Succes!
Terenul ce vreau sa-l achizitionez este la limita cu intravilanul,deci extravilan si costa undeva la 3000euro,1200m.100m mai la vale incepe intravilanul iar preturile cerute sun mult mai mari 10-15euro/m +ca sunt vecini care nu o sa fie prea bucurosi de oaspetii cu aripi  :bzz:.

Kiwi Bee

Daca ai banii nu astepta. Pasul urmator este sati faci cabana pe care o doresti ca sa ai unde sa lucrezi(sati faci tot ceti trebuie pt albine).
Nu stiu de preturile din RO dar poate ca la inceput ati trebuie un generator de curent(ceva de genul 400-500€) si binenteles mai apoi ati rezolvi tu curentul electric pe proprietate(....cu speranta ca albinele tevor ajuta sati acoperi costurile si te dezvolti incetisor). Bafta  :hi:

bio

Catalin, eu nu as cumpara un teren care pare in cimp sa dau 3000 Euro pentru 1200 de mp.  Credeam, ca Moldova este mai ieftina la pretul la pamint

..nu stiu ce sa-ti spun dar odata cu achiozitia acelui teren poate scapi de problema unde tii stupii dar vor apare multe alte probleme.

Cristel

Chiar asa, domnu' bio are dreptate, cum sa dai 3000 de euroi pentru 1200 mp? Sunt in intravilan? Vrei sa ridici in zona si o casa? Cu banii astia in alta zona poti cumpara un ha! Nu gasesti prin jurul Vasluiului un deal, ceva mai salbatic, intr-un sat uitat de lume, unde sa pui si cabana si stupii? In deschiderea aia vad padurea tare departe....
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

oroles

Citat din: Cristel din Ianuarie 08, 2015, 12:41:28 AM
Chiar asa, domnu' bio are dreptate, cum sa dai 3000 de euroi pentru 1200 mp? Sunt in intravilan? Vrei sa ridici in zona si o casa? Cu banii astia in alta zona poti cumpara un ha! Nu gasesti prin jurul Vasluiului un deal, ceva mai salbatic, intr-un sat uitat de lume, unde sa pui si cabana si stupii? In deschiderea aia vad padurea tare departe....
Uitati ca numele Vaslui e similar cu lenea, bautura si infractiunile.  E total nesigur in judetul asta sa iti lasi stupii in camp. La bunici in zona cu 2000 de euro gasesti 1ha de pamant in camp, cu cel mai bun sol pentru cultivat.

PS:  A nu se interpreta ca nu sunt si oameni respectabili in Vaslui.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Kiwi Bee

Chiar asta am vrut sa spun si eu Oroles.
Este o lege prin lume. Zonele ieftine au un motiv comun prin lume. Lipsa sigurantei. Acolo unde zona este sigura defapt toata lumea ar dori sa se mute deci preturile cresc pina cind se ajunge la un balans. Cei care au bani si nu se chinuie sa scoata "un pic mai mult" din buzunar vor cumpara terenuri/proprietati in aceste zone cu siguranta. Asa este si in NZ si peste tot. Acolo de unde fuge toata lumea caci spargerile si furturile sint la ordinea zilei terenurile sint ieftine sau super ieftine.
Catalin stie mai bine decit noi de ce acel teren costa cca. 3000€.

Catalin nu stiu in ce directie este nordul la acel teren dar poate teai putea folosi de faptul ca ai o mica panta in teren. Adica sa faci "terase" cu stupii asa cum sint scaunele la cinema. Faptul ca ai panta ati va oferi posibilitatea sa pui rindurile mai aproape una de alta si astfel vei avea loc pt mai multi stupi + ca doresti sa faci si o cabana.
Este foarte bine faptul ca ai stilpul cu linia electrica aproape(nu stiu cit costa sa tragi curentul pe teren intro cabana).

Dar mai intai un gard. Cei al tau si este inconjurat cu gardul tau este al tau si salutare..... dupa ce cumperi terenul.