Sfat achizitie teren!

Creat de C@T@LIN, Ianuarie 07, 2015, 11:58:34 AM

« precedentul - următorul »

C@T@LIN

deocamdata nu am luat nici o decizie.terenul nu e intravilan,este la limita cu intravilanul.acceasi suprafata la 200m mai jos,intravilan in acte costa 8000-10.000 euro.
-pt Bio:terenul nu este in camp,la 80-100m de teren este prima casa.tot de acolo incepe si drumul pietruit.ultimul stalp de curent 220 este la 20m de teren,distanta pana la Vaslui 4,5km.
-pt Cristel:da este adevarat terenul in acte este extravilan,dar invecinat cu intravilan(apa.curent.drum pietruit accesibil oricand).1ha in camp/sat uitat de lume probabil gasesc si cu 1000e dar,departe de oras,drum inaccesibil in conditii de iarna/vreme rea,fara posibilitate de utilitati,fara vecini-hotii ar putea fura in voie.
-pt Oroles:fiecare padure are uscaturile ei.cei drept e saracie la Vaslui,mare parte din vina o are cancerul numit PSD-trag sperante poate se mai schimba ceva pe viitor.
-Kiwi-in poza terenul pare abrupt dar in realitate nu e asa ,e o usoara panta.
Multumesc frumos tuturor colegilor pt raspunsuri si sfaturi,nu ma grabesc.Deocamdata mai cercetez piata,mai este pana la primavara;) . :thanks:  ^:)^  :beer:

bmdna

Chiar daca ai aceste utilitati, atentie ca daca terenul este extravilan, nu vei putea construi. Eu zic sa te mai gandesti.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

Kiwi Bee

Citat din: bmdna din Ianuarie 08, 2015, 12:01:23 PM
Chiar daca ai aceste utilitati, atentie ca daca terenul este extravilan, nu vei putea construi. Eu zic sa te mai gandesti.

Dar gard poate sa puna?

dan sebastian

Orice investitie trebuie sa merite. Am luat un teren in camp la care doar pt electricitate a trebuit sa fac sant si sa bag cablu subteran 400 m. Altfel ma costa 40.000 lei, pe stalpi. Daca e pretul bun, si zona melifera  ia-l azi ca maine poate ti-l sufla altul si ai sa regreti.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bmdna

Dar gard poate sa puna?
[/quote]

In mod normal la aceasta intrebare poate sa raspunda primaria pe raza careia se afla respectivul teren. Eu m-am referit la constructii definitive, de exemplu o casa, care nu se pot edifica pe terenuri extravilane. Daca as fi in aceasta situatie, eu as prefera sa cumpar de la cineva o gradina in intravilan. Ar putea fi mai scump, dar as putea avea posibilitatea sa-mi fac pe viitor si o casuta, plus ca ar fi mai greu de furat. Fiecare face o analiza si face ce i se potriveste.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

gabimelinte

poate sa construiasca doar cu destinatie agricola ,se poate autoriza pentru ori ce activitate agricola ,sau zootechnica
pe adresa va apare sat ......parcela nr...
am un priten care este in situatia asta ,si are construita casa de locuit cu etaj .deci se poate 
Death smiles at us all, but all a man can do is smile back.

oroles

Orice gard cu fundatie de beton necesita autorizatie, celelalte nu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Depinde de primarie. Stiu zone depopulate unde primariile au dat teren sau case parasite doar sa fie locuite din nou. Daca nu ai dusmani in zona, si treci pe la primarie, faci o cerere si construiesti ce vrei, doar bani sa ai. Merge si varianta construiesti tot si dupa 2 ani, te duci o declari si platesti impozit pe ea si gata.
Ai grija insa sa fie pe terenul tau, ca altfel platesti bani altuia de pomana.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Vyktor

Legat de stalpul electric,  daca este vorba de cel din plan apropiat,  acela este un stalp de retea de medie tensiune (20000 V) , din care nu cred ca ti ai propus sa  te racordezi :nono:.
Stalpii de joasa tensiune din care te poti alimenta sunt ceva mai la vale.  Dar si aici intervine o problema. Daca distanta de la ultimul stalp al retelei electice pana la limita de proprietate este mai mare de 100 m, conform ANRE,  nu se mai incadreaza ca si bransament ci se considera ca este extindere de retea aceasta trebuind sa fie facuta fie de autoritatile locale fie de compania de distributie din zona. Acum mai depinde si daca acesta prevedere se respecta in zona ta.  :hi:

C@T@LIN

Citat din: Vyktor din Ianuarie 08, 2015, 03:43:37 PM
Legat de stalpul electric,  daca este vorba de cel din plan apropiat,  acela este un stalp de retea de medie tensiune (20000 V) , din care nu cred ca ti ai propus sa  te racordezi :nono:.
Stalpii de joasa tensiune din care te poti alimenta sunt ceva mai la vale.  Dar si aici intervine o problema. Daca distanta de la ultimul stalp al retelei electice pana la limita de proprietate este mai mare de 100 m, conform ANRE,  nu se mai incadreaza ca si bransament ci se considera ca este extindere de retea aceasta trebuind sa fie facuta fie de autoritatile locale fie de compania de distributie din zona. Acum mai depinde si daca acesta prevedere se respecta in zona ta.  :hi:
stalpii ce se vad in poza sunt stalpi transport energie electrica-alimenteaza un sat vecin.stalpul de 220 se vede in poza asta http://postimg.org/image/ovxohatz3/.
Multumesc frumos tuturor colegilor pt sfaturi  :beer:

PricopArthur

Cred ca orice teren extravilan poate fi transformat in intravilan.
Miere multă şi inimă curată!

oroles

Citat din: PricopArthur din Ianuarie 08, 2015, 05:06:19 PM
Cred ca orice teren extravilan poate fi transformat in intravilan.
Nu chiar asa de usor. Legal e nevoie ca terenul sa nu fie inundabil sau sufere eroziuni. De fapt, nu se mai prea vorbeste in legi despre intravilan si extravilan. Orice pamant pentru a se putea construi pe el este necesar sa se introduca in asa-numitul PUG (plan de urbanism general) sau PUZ (plan urbanistic zonal). Daca pamantul face parte din PUZ sau PUG, atunci el devine construibil. Introducerea unui teren in PUZ se face la cerere daca si ceilalti vecini ai tai sunt de acord. Sa zicem ca te despart 3 tarlale de granita PUZ-ului. PUZ-ul se poate extinde pana la tine daca si ceilalti 3 vecini proprietari de tarlale sunt de acord. Cum la tara majoritatea sunt genul de "mosnegi ai dracului" s-ar putea sa nu vrea in PUZ. Altceva: Introducerea in PUZ presupune impozite mai mari, ceea ce face ca multi dintre proprietari sa nu isi doreasca introducerea pamantului in PUZ. O varianta (in afara celei de a cere introducerea in PUZ) este constituirea comisiei de PUZ in cadrul primariei si aceasta sa decida fara acordul vecinilor tai includerea in PUZ. Ambele presupun costuri si nervi. Cea de-a doua solutie este cea mai buna deoarece cererea de includere a terenului in PUZ poate fi refuzata, legal chiar daca vecinii sunt de acord. :D

Apoi mai poti sa faci ce a zis Dan, construiesti si ceri autorizatie dupa ce ai construit. Daca nu ai un primar al dracului se rezolva. Insa daca primarul nu vrea sa te autorizeze trebuie sa strici constructia.

Daca vrei sa faci o cabana apicola, fa-o pe piloni. Poate fi considerata transportabila iar legea spune ca nu este obligatorie autorizarea.

C@T@LIN

Jean Valjean

Are cineva idee ce presupune din punct de vedere birocratic achizitia unui teren agricol extravilan si cat il costa parafarea actelor, atat pe cumparator, cat si pe vanzator?

oroles

Citat din: Jean Valjean din Ianuarie 08, 2015, 07:47:09 PM
Are cineva idee ce presupune din punct de vedere birocratic achizitia unui teren agricol extravilan si cat il costa parafarea actelor, atat pe cumparator, cat si pe vanzator?
Costul este actelor este suportat de regula de cumparator. Ca si vanzator, actul de proprietate este suficient Extrasul de carte funciara este un cost pe care cumparatorul ar trebui sa il suporte, insa nu cred ca e un cost prea mare. Problema e ca acum dureaza mai mult, mai ales daca vinzi la straini. Trebuie instiintata primaria despre intentia de a vinde si pretul cerut, asta in cazul in care vrea un strain sa cumpere.  Cel mai bine este sa te duci la mai multi notari si sa intrebi. Eu zic sa incerci la mai multi pentru ca tarifele practicate difera enorm. Lenea se plateste! Daca te duci la primul cabinet notarial care iti iese in fata s-ar putea sa te coste. Cred ca pentru un hectar ajunge la 500-600 de lei costurile daca dai de un notar care nu ia pielea de pe tine.