Aethina tumida-un nou dusman temibil al apiculturii

Creat de NYK74, Noiembrie 06, 2014, 11:25:27 PM

« precedentul - următorul »

NYK74

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 05, 2015, 08:26:11 PM
Citat din: apivasmob din Ianuarie 05, 2015, 08:19:14 PM
Citat din: albinasebes din Ianuarie 05, 2015, 07:58:11 PM
ce tratamente se fac pt acesti gandaci?

FOCUL LA TOT ALBINE ,STUPI,RAME .... am inteles eu.

si la cei care raman in pamant? pe vatra? ce le facem? (gandacii)
Citat din: dan sebastian din Ianuarie 03, 2015, 05:42:11 PM
A mutat cotetul gainilor in locul stupilor in speranta ca gainile vor consuma larvele gandacului SBhH, care intra in pamant pana la 30 cm. In plus daca gandacii se intorceau nimereau drept in cotet. Ai vazut ca din 2 lovituri au cazutvpeste 100 gandaci viabili ? Facuse unificare si incerca din 2 familii sa ramana 1 pe un singur corp.

Kiwi Bee

Citat din: apivasmob din Ianuarie 05, 2015, 08:19:14 PM
Citat din: albinasebes din Ianuarie 05, 2015, 07:58:11 PM
ce tratamente se fac pt acesti gandaci?

FOCUL LA TOT ALBINE ,STUPI,RAME .... am inteles eu.

Imaginativa cati din RO au pavilioane!!!

Nu am experienta in domeniul acesta dar nu asi da foc la tot stupul. Nici la albine.

NYK74

In prima pagină a acestui topic a atasat ROMIKELE unele articole ce descriu acest gindac, care pot fi descărcate, singurul inconvenient este ca sunt in italiană, dar pot fi traduse cu google translator, unele amănunte le-a reafirmat sau completat si Edy mai apoi in paginile succesive.

mircea_tm_gt

speram ca aceste temperaturi, destul de scazute, -15, -20 de grade sa distruga orice urma de acest gandac...nu cred sa reziste la aceste temperaturi, si mai ales sa fie ger pe o perioada lunga de timp...vom vedea la primavara sau vara...

oroles

Citat din: mircea_tm_gt din Ianuarie 05, 2015, 09:14:25 PM
speram ca aceste temperaturi, destul de scazute, -15, -20 de grade sa distruga orice urma de acest gandac...nu cred sa reziste la aceste temperaturi, si mai ales sa fie ger pe o perioada lunga de timp...vom vedea la primavara sau vara...
La -12 grade moare si gandacul si ouale. De altfel, fagurii infestati se pot baga la congelator la -12 grade timp de 24 de ore, dupa care se dau unei familii puternice sa curete ouale si mizeria!
Eu zic ca nu e dracul chiar atat de negru. Mi se pare mai pervers varroa. Si un material ca sa vedeti cum se face controlul invaziei acestui gandac in Marea Britanie.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

albinasebes

am vazut odata un reportaj despre anumite capcane pentru daunatori la vie, niste benzi lipicioase impregnate cu feromoni. aici nu se poate crea asa ceva?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

NYK74

Nu este exclusă si funcționarea unor capcane de acest tip, descoperim totul încercând si căutând, cert este ca dacă descoperă un tratament de exterminare valabil a acestui gindac, o persoană comună care nu are alte interese, si reuseste sa facă public tratamentul, e un cont,
Altfel in baza marilor companii de cercetare vom avea mereu doar frectii la piciorul de lemn, tratamente care combat ceva, ceva, dar nu total, ca după aceea ei nu mai au de unde suge bănuțul.

dinupaltinis

Citat din: mircea_tm_gt din Ianuarie 05, 2015, 11:38:09 AM
da, cineva din CARANSEBES, judetul CS.

Am citit si eu pe Stuparitul alerta asta despre Caransebes si pot sa va spun sigur ca nu se confirma.                                                                                                                                                                                                             
Eu stau la 5 km de Caransebes si cunosc toti apicultorii din zona dar asa ceva nu am auzit.Noi am avut probleme cu disparitia matcilor in toamna,si nu este unul care sa nu fi desfintat 30-40 de familii,altii si mai mult.Nu stiu vreun doctor veterinar din Caransebes care sa aiba stupi.
P.S Acum un minut l-am intrebat pe directorul D.S.V.J Caras-Severin care este vecin cu mine daca este vreun doctor vet. Zaharia sau Zaharescu in judet sau venit din Timisoara cu stupi in Caransebes si mi-a spus ca nu este.
Cuvintele prietenoase sint ca un fagur de miere..(Prov.16.24)

mircea_tm_gt

da, tot de pe stuparitul am preluat si eu informatia referitoare la persoana din Caransebes...

feerary

Citat din: oroles din Ianuarie 05, 2015, 10:26:30 PM
La -12 grade moare si gandacul si ouale. De altfel, fagurii infestati se pot baga la congelator la -12 grade timp de 24 de ore, dupa care se dau unei familii puternice sa curete ouale si mizeria!
Eu zic ca nu e dracul chiar atat de negru. Mi se pare mai pervers varroa. Si un material ca sa vedeti cum se face controlul invaziei acestui gandac in Marea Britanie.

Fara suparare dar in stup nu sunt asa temperaturi....numai daca sunt fara albina  :sad:

janese

am vazut ca intr-un topic zicea d2006 ca  dr poncea e cel mai bazat in boli si tratamente....dragose...tu... pe ce te bazezi cand afirmi ca e cel mai bazat????de ce nu zice nimic de gandacu asta???este la noi?.....nu este?...vine spre noi???stam linistiti inca zece ani???si eu il cunosc pe dr, poncea...dar nu pot zice ca e cel mai cel!  chiar de se supara pe mine!

oroles

Citat din: feerary din Ianuarie 13, 2015, 06:54:37 PM
Citat din: oroles din Ianuarie 05, 2015, 10:26:30 PM

Fara suparare dar in stup nu sunt asa temperaturi....numai daca sunt fara albina  :sad:
Albinele incalzesc ghemul, nu si interiorul stupului. Deci sunt astfel de temperaturi.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Eu intelesesem ca trec iarna in pamant sub forma de pupe. Din mai ne executa familiile.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

feerary

Oroles... in stup sunt 4 grade si din cate am vazut eu prin poze, acest gandac, ca si vorroa, convietuieste cu albina (mai il si hraneste), asa ca in timpul iernii o sa il incalzeasca albina foarte bine. Bine ar fi sa ma insel dar daca o sa apara si la noi, sa nu te mire ca in ghemul de iernare vei avea 30% gandacei