Aethina tumida-un nou dusman temibil al apiculturii

Creat de NYK74, Noiembrie 06, 2014, 11:25:27 PM

« precedentul - următorul »

italianu

Se da echivalentul pretului unui roi,100€ .atit!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

Kiwi Bee

Italienii cred ca vor putea opri invazia si mai exact so eradieze total. Dar ce fac daca apare din nou in 2 sau 3 sau 5 ani?

Si aici in NZ se ard toti stupii cu loca americana crezind ca asa vor eradia boala total si nu mai exista dupa aceea. Din pacate de mai multe decenii se tot ard stupii si tot mai apare boala anual peste tot in tara. Procentul anula nu se prea schimba. Acolo unde putem vorbim de aglomeratie de stupi/stupini boala este mai intensa(apare in mai mute cazuri/stupini). Numai in putine cazuri se salveaza cutiile si nimic altceva(comecialii primesc autorizatie sasi baga cutiile la baie de parafina). Ei, se mai salveaza si capacele de tabla. Ramele chiar daca cineva ar dori sa le salveze este mai ca nu imposibil deoarece se folosesc tot mai mult rame de plastic sau cele cu fundatie de plastic iar acestea nu se pot steriliza bine.
Despagubire/ajutor financiar nu se da.

Partea buna este ca cei care lucreaza la firma care raspunde de inregistrarea stupinilor si stupillor si reinnoiesc bazele de date cu informatiile primite de la apicultori + inspectorii de stupini vor avea de lucru cel putin pina la pensie. Deci sau mai creat astfel noi locuri de muca. Bravo lor.
Din pacate ca sa devi un inspector de stupina nu este usor. Mia sa spus ca trebuie sa fi "invitat". Pai asta inseamna ca trebuie sa ma cunoasca, deci cineva trebuie sa ma recomande, deci trebuie sa ai pile. Se pare ca la multi le place sa ia bani cu lucru putin iar intro tara mica(nici 4,5 milioane de locuitori) nu sint prea multe posturi de lucru de acest gen.

Noi inca nu avem acest carabus dar avem varroa din anul 2000.
Australienii inca nu au varroa dar au acest carabus de vreo 7-8 ani si nu am auzit sa dea foc la stupi. Nu am auzit nici sa se dea un fel ajutor financiar nici in Australia.

NYK74

Sunt toate chestiuni politice si comerciale create si puse in spinarea omului pentru al stoarce bine de bani, se studiază si mai scot cite ceva, vreo boală sau un dușman nou asa cum e si cu aethina, dupa aia se face antidotul, (exemplu:asa cum vedem, americanii au scos, capcanele de prins gindacii), care nu trebuie sa trateze total problema, ca după aceea nu mai au de unde încasa banul.
Asa ca unde nu este varooua, nu e problema se aduce, nu este aethina, va fi adusă, insa întinzând mult coarda in ritmul in care se merge , biata albină nu stiu dacă va face față să supraviețuiască cu toti acești dăunători.

apivasmob

Am gasit urmatorul film

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mYrpFodgt2g

la final poate sa explice careva?
Sanatate tuturor apicultorilor

dan sebastian

A mutat cotetul gainilor in locul stupilor in speranta ca gainile vor consuma larvele gandacului SBhH, care intra in pamant pana la 30 cm. In plus daca gandacii se intorceau nimereau drept in cotet. Ai vazut ca din 2 lovituri au cazutvpeste 100 gandaci viabili ? Facuse unificare si incerca din 2 familii sa ramana 1 pe un singur corp.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

apivasmob

mircea_tm_gt

dan sebastian

Mai dureaza cativa ani pana sa ajunga la noi. Depinde de binevoitorii care au magazine si vand capcanele pt ei, sa nu-i introduca intentionat. Pagubele ar fi imense pt ca sunt multi care nu sunt la curent nici cu varoua sau alte boli.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

NYK74

In teorie circulația materialului apicol ar trebui sa fie monitorizată in întreaga Europa, pentru a se evita extinderea in avans , in afară de teritoriul pe care acest gindac la acaparat deja, pina acum.

italianu

Pe Stuparitul am citit ca cineva l-a adus in tară cu roiuri la pachet!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

mircea_tm_gt

dan sebastian

Macar noi o sa-l recunoastem. Ce te faci cu cei care nu deschid macar o carte ?

albinasebes

"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

apivasmob

Citat din: albinasebes din Ianuarie 05, 2015, 07:58:11 PM
ce tratamente se fac pt acesti gandaci?

FOCUL LA TOT ALBINE ,STUPI,RAME .... am inteles eu.

mmacreanu

Citat din: apivasmob din Ianuarie 05, 2015, 08:19:14 PM
Citat din: albinasebes din Ianuarie 05, 2015, 07:58:11 PM
ce tratamente se fac pt acesti gandaci?

FOCUL LA TOT ALBINE ,STUPI,RAME .... am inteles eu.

si la cei care raman in pamant? pe vatra? ce le facem? (gandacii)
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.