Sa citim printre randuri, si sa luam aminte!

Creat de calmusdaniel, Septembrie 04, 2014, 07:26:05 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

De ce apicultura ai vorbit tu aici?
Cand eu discutam chestii apicole tu veneai cu coceni,asta este interventia ta apicola.

"Asa si cu apicultorii,toata lumea are impresia ca toti falsifica mierea si se uita cu neincredere cand le spui ca e naturala pt ca s-au pacalit de multe ori."

Astea sant cuvintele tele,se uita lumea cu neincredere la mierea ta,poate au vazut ceva. :nod:

Apicultorului corect nu-i e frica cu marfa lui ,eu nu le spun ca e naturala ca nimeni nu spune ca mierea lui e falsa ,eu le arat analizele de laborator si ii indrum unde pot sa refaca si ei analizele la miere.

marian sima

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 06, 2014, 09:58:19 PM
Porumbul il dati cu tot cu cocean?   =))
Tezele tele apicole bazate pe siruri de experimente.

calmusdaniel

A prins glas si aghiotantul de la OINACU.Ce te face pe tine sa crezi ca esti mare apicultor,ce, la Giurgiu nu se pune porumb?Daca ma gandesc un pic eu am ce invata pe altii si le pot da un sfat bun,pe cand tu te bagi in discutia altuia ca musca in lapte.Nu-mi amintesc sa fi vazut vreo postare desteapta de la tine pe youtube.Stiti doar sa rastalmaciti vorbele altuia si va dati singuri cu stangul in dreptul,ca sa va aparati tonele de miere falsa.Faci pereche buna cu celalalt,sacul si peticul-carpaci :qp:

marian sima

Ptiu nici nu stiam ca am tone de miere,nu am mai tinerama tone de miere acum pe stationar cand ajung la tona sant multumit ,din pacate anul acesta sant sub tona.

Pe bune nu inteleg de ce te strofoci atata ,eu i-ti explicam o situatie apicola si tu sari in sus ,te deranjeaza adevarul,adevar care tia fost confirmat de mai multi apicultori cu experienta de pe acest forum.

Postare desteapta :),nu te-ai uitat tu din unghiul care trebuie.

Asta este nu toti santem corecti si destepti ca tine,la Giurgiu se pune porumb insa nu pentru albine.
Ci pentru aia cu "PIELEA TARE". :wink2:

D006

Mariane lasa-l sa vorbeasca ca daca tine gura inchisă ii explodează capul de atata desteptaciune .  Omul e frustrat ca a dat-o in bara cu "reteta calmus" si acum face curent pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme.

fiug1970

Calmusdaniel,nu/ti mai pierde timpul ca n/o scoti la capat.Pe timp de furtuna,unii isi construiesc mori de vânt,altii bunkare.S/au lasat la mana lor persoane cu mult mai multa experienta decat multi de pe forum ,când au vazut ca sant tratati ca niste carpe.Fiecare pasare,pe limba ei piere.Cand ajungi la literaturi straine,sarind peste manualul bunelor maniere,ce pretentii sa ai..Nu toti au taria morala sa nu linga azi unde au scuipat ieri...Sa trecem la scopul pentru care ne/am logat pe acest forum......
Folosesti sirop de porumb( pt.completare,stimulare)sau doar zahar?

marian sima

Subiect: CHEMAREA PAMANTULUI!!  (Citit de 30201 ori)
Online fiug1970

Hero Member
    Mesaje postate: 1017
    ADIO NERO!ODIHNEŞTE_TE PENTRU NOI,NOI TRĂIM PT.TIN
        Vezi Profilul
        Adresa de email
        Mesaj Personal (Online)

CHEMAREA PAMANTULUI!!
« : Aprilie 06, 2013, 12:48:18 a.m. »

Citat

Chemarea pamantului!!!
Dupa 27 de ani....

Intr-o frumoasa zi de sfarsit de august,cand soarele definitiva lucrarea sa de rumenire a fructelor si pregatirea lor pentru cules,am reusit sa-mi fac timp si sa-mi indeplinesc un vis de-al meu,un vis ce din ce in ce,nu ma mai lasa nici sa dorm.Inchideam ochii si aparea mereu aceeasi imagine:eu,copil fiind,cum trezeam colbul ulitei alergand cu piciorele goale cat era ziua de lunga in satul vacantelor mele,un sat vrancean de unde se puteau zari cei ce fusesera candva Muntii Vrancei,destui de rosi de milioanele de ani de existenta,ce pareau un fel de dealuri mai rasarite privindu-i din ascunzisul meu din fortareata de salcami din spatele casei bunicii...

Cu emotie si teama am plecat catre sat si cei 80 km ce ma despartea de el mi s-au parut ca intre Madrid si Braila.Emotie, fiindca ma reintorceam in satul copilariei si teama?Teama era mult mai motivata si cred ca datorita ei am reusit sa parcurg drumul si sa nu fac stanga-mprejur cu lasitate,lasitatea care m-a tinut departe atat amar de ani.Teama de a nu fi recunoscut,teama de a nu recunoaste pe nimeni,teama de nu mai gasi nimic,teama de ca s-au schimbat multe sau ca nu s-a schimbat nimic.Era ceva,un amestec de ceva-uri,ce ma impingeau sa merg inainte si in acelasi timp ma infranau.Pe masura ce ma apropiam imi faceam curaj si incercam sa-mi imaginez cum a fost ultima oara,cum arata satul,sa-mi aduc aminte(ce misiune grea:aducerea aminte!) de anumite repere importante din acei ani:MAT-ul,sediul C.A.P.-(unde oprea R.A.T.A),casa lu' finu' Stan Dima,magazinul universal,cimitirul satului si biserica,toate astea erau pe soseaua principala,ce taia satul dintr-o parte in alta,catre Focsani.Am oprit in satul vecin si intamplator am ajuns din urma o batrana ce abia isi mai putea duce povara de ani din spate.I-am dat binete si i-am spus ca am venit sa-mi caut strabunii.A venit inevitabila intrebare:"da' cine esti maica ??" Cu glas tremurand si cu neincredere in voce i-am raspuns:"Sant nepotul doamnei Maria Iuga".Fata batranei s-a iluminat dintr-o data si cu lacrimi in ochii mi-a raspuns:"A fost invatatoarea mea!A locuit in satul vecin,dar a murit de muuult."Uluit de raspuns i-am multumit si am plecat in satul vecin.

Am ajuns in sat si dupa cateva dute-vino-uri ,dintr-un capat al satului in celalalt,si dupa multe scormoniri in memorie am gasit doar biserica si cimitirul!Restul se evaporasera sau pareau niste himere cuibarite undeva in mintea unui copil matur, bolnav de amintiri!Mi-am adus aminte de porecla ce o avea in sat cel ce cumparase casa arsa a bunicii(o nenorocire ce se intamplase in anii'70,una in plus pe langa multe altele ce indurase in viata sa,multe pentru o singura viata ce a trait cea care fusesera invatatoarea satului:DOAMNA MARIA!!),nea Stan Ghiuldum si asa am reusit sa dau de ulita amintirilor.As-i fi vrut sa cobor din masina,si sa parcurg cele cateva sute de metri descult prin colbul amintirilor sa ma reintorc copil in prispa bunicii,sa-mi pun capul in poala ei si sa numaram stelele impreuna,Doamne! ce de stele mai erau!! cum faceam de fiecare data,dar m-i se impaienjenau ochii de lacrimi de plumb si m-i era tema ca cei care ma vedeau sa un interpreteze gresit gestul meu.Am parcurs drumul lacrimilor nenascute intr-o tacere mormant, priveam avid in stanga si-n dreapta ,scormoneam in minte sa-mi aduc aminte de cate o casa,de cate un gard,un stalp,o cismea.In zadar.Nimic din ceea ce vedeam nu-si gasea locul in trecutul meu.Parea un film,la matineu,la care doar eu am fost spectator!Privirea m-i s-a blocat in zare!intr-un palc de salcami se intrezarea ceva,ceva ce-mi facea sangele sa-nghete,in timp ce inima imi sarea din piept!!Un acoperis micut din tigla,in doua ape,cu coama lasata de amarul de ani trecuti ,imi confirma faptul ca nu era doar imaginatia mea,ci daaaa !era casa bunicii!!Era singurul lucru ce ma asteptam cel mai putin sa-l gasesc si in acelasi timp mi-l doream din toata inima!
Doar casa mai ramasese,restul era(inca o data!!) doar in capul meu!Mi-am continuat drumul fara sa ma opresc in poarta,speriat sa nu mi se stearga singurele imagini noi care se suprapuneau peste cele vechi,catre capatul ulitei,unde erau odata trei fantani cu cumpene din lemn de salcam,cumpene ce se vedeau din trenul cu care veneam in sat in vacanta.Timp pierdut in van:mai ramasese doar una si nici cumpana nu mai avea!!Am intors si m-am indreptat catre cimitirul satului sa aprind o lumanare la mormantul bunicii.Am gasit cimitirul si cum era normal nici el un a scapat de schimbari.Am pasit pe poarta si am ramas placut impresionat de un monument ridicat in memoria celor care si-au dat viata pentru patrie in primul si al doilea razboi mondial.Am ramas fara aer,am deschis gura sa pot respira dar degeaba!Pe al treilea rand era numele bunicului meu:serg.maj.Neculai Iuga!!Pieptul a strigat fara sa se auda:In sfarsit s-a facut dreptate!!I s-a pus numele acolo unde-i era locul!!Printre eroii neamului!!De emotii nici un mi-a trecut prin cap sa fac macar o fotografie si acum imi pare enorm de rau.Am inceput sa intru printre morminte sa incerc sa gasesc mormantul bunicii,in timp ce cu ochii mintii incercam sa-mi amintesc locul unde era inmormantata.Imposibil de gasit datorita faptului ca s-a intamplat in iarna si totul era acoperit de zapada.Strabateam cimitirul haotic,cu degetele tremurande si cu ochii inlacrimati pipaiam literele de pe crucile de lemn vechi incercand sa descifrez numele celui ce-si doarme somnul etern.Deznadejdea lua locul emotiilor.Ochii incepeau sa ma insele si faceam eforturi sa pot continua sa caut printre cruci.Refuzam sa cred ca odata ajuns aici nu-mi pot plange mortii,ca nu am o cruce a neamului meu unde sa-mi vars lacrimile stranse atat amar de vreme!Inca o data lacrimi nenascute au murit strigand in neant.Au venit ca valurile si s-au zdrobit de stancile neputintei umane,stingandu-si spumele in nisipul disperarii.E greu sa vrei sa-ti plangi strabunii si sa n-ai unde!Am plecat din cimitir,de fapt spiritul era de mult plecat si hoinarea nestingherit pe malul Ramnicului,doar ochii refuzau sa accepte realitatea si se incapatanau sa caute litere sterse pe cruci de lemn vechi...Am plecat din cimitir cu orbitele ochilor golite,ochii ramanand sa caute incontinuare.M-am intors in hibernarea memorie copilului din mine pentru alti douazecisisapte de ani!Poate mai multi,poate mai putini...

Asta e postarea ta Fiug.
Dupa cum spui mai sus ESTI UN LAS nu e de mirare pe CHIBURI i-a caracterizat mereu lasitatea.
Ei au capatat averi tradandusi semeni la boieri.
Insa un las cu minte bolnava (dupa cum spui) e mult mai periculos ,el jigneste spunand ''Nu am jignit'.
Asa ca aceasta carpa de om care a parasit ce era de la inaintasi lui are tupeul sa zica cuvinte urate despre altii.

E bine ca poti sa plangi la mormantul lui Nero are tot dreptul,norocul bunicului tau ca sa ingrijit altii de el ,pacat ca bunica ta a avut un nepot asemeni tie.

Ca sa nu mai vorbesc de casa lor ,e totusi un lucru bun ca poti sa o privesti de departe.

Vezi asta este diferenta dintre noi,cainele e caine si inaintasi merita toata atentia si meritul.
Mormantul lor nu e lasat de izbeliste  si ce a apartinut lor nu e instrainat ba din contra este ingrijit si generatiile viitoare iau la cunostinta despre inaintasi lor.

Esti o OTREAPA cu pretenti de om,asta ti se trage de la mintea bolnava.(despre care tu marturisesti in cele scrise mai sus).

Si uite asa ratasi sansa sa arati cat de destept esti. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: =))

Traieste pentru cainele tau, :D ca pentru bunici tai traieste CIUCIU. :nod:

SPYKAL

Mariane, nu am interferat niciodata cu tine pana acum pe acest forum cu toate ca ti-am urmarit postarile, dar de data asta chiar nu m-am putut abtine. Atat ai reusit sa intelegi din postarea lui Fiug? Faptul ca merita jignit? Pacat!!! Credeam ca poti mult mai mult. Toti avem griji, sperante, frământări, vise, doruri si impliniri. Nimeni nu da dreptul nimanui sa judece toate acestea. Ingropati odata securea razboiului si haideti sa vorbim despre problemele apicole cu care ne confruntam in acest moment dupa un an atat de ..... "minunat". Stima si respect!!!

D006

E bine sa avem si putin scandal , doar acum debuteaza sezonul inactiv la albine si activ la stupari pe forum.

SPYKAL

Citat din: dragos2006 din Septembrie 07, 2014, 07:28:02 PM
E bine sa avem si putin scandal , doar acum debuteaza sezonul inactiv la albine si activ la stupari pe forum.
..... si sa vezi atunci tastaturi incinse.....   =)) =)) =)) =)) =)) Peste putin timp iese si..... tulburelul... sa te ții cand s-or pune baietii pe ...."hraniri de stimulare"  :D :D :P

D006

Important este sa nu pui la suflet si sa privesti totul cu umor.

marian sima

Spykal cand eu ii explicam experiente apicole acestui individ el trecea la jigniri ,ca acum sa aibe nerusinarea sa spuna ca altii au jignit .

Pe bune mi se face scarba de astia cu caini in brate si care-si neglijeaza inaintasi.
Mai au pretentia de mari caractere. :qp:

SPYKAL

Citat din: marian sima din Septembrie 07, 2014, 07:38:02 PM
Spykal cand eu ii explicam experiente apicole acestui individ el trecea la jigniri ,ca acum sa aibe nerusinarea sa spuna ca altii au jignit .
Pe bune mi se face scarba de astia cu caini in brate si care-si neglijeaza inaintasi.
Mai au pretentia de mari caractere. :qp:
Chiar foloseste cuiva toate acestea?

fiug1970

IA IN BOT,CHIABURULE!!hahaha,am pus 6 amarate de pungulite de sirop intr/o primavara si mi/ai pus eticheta!!
"Nu-l lăsaţi să se piardă, e prea bun ca să nu facă liceul. Mai lăsaţi din orgoliu şi gândiţi-vă la viitorul lui!".........m/am referit la mine:doar am pus 2l de sirop si mi/ai dat in bot cu replica:era cu pungile deasupra....
ALÚZIE s.f. Cuvânt, frază, expresie care evocă o persoană, un lucru sau o idee despre care nu se spune direct ceva. * A face aluzie la cineva (sau la ceva) = a vorbi pe ocolite despre cineva (sau ceva). [Gen. -iei, var. aluziune s.f. / cf. fr. allusion, lat. allusio - glumă].........
  De ce incerci sa jignesti? Omul asta nu ti-a gresit cu nimic. Sa acuzi pe cineva ca nu vrea sa-ti spuna tot ce stie, sau ca nu vrea sa discute cu tine ce discuta cu un prieten bun, este o impertinenta. Se zice ca inteleptul nu spune tot ce stie iar prostul nu stie ce spune.
STEFAN1

Stefan uite aici ce posta prietenul tau Cristi Vitican.
Insa tu erai atit de batut in cap (ca sa fiu mai elegant si sa nu spun prost)incat credeai ca lea sters datorita Canadienilor.
Paco eu lui Stefan o data i-am intins o mana cand altii il injurau acum Stefan datorita firi de om educat si bun i-mi intoarce favoarea.Sa-i fie rusine.
marian sima
TOATA LUMEA SE PRINDE DE O ALUZIE NUMAI TU CANCI!!
IN PRIMA VARIANTA AM SPUS FRAZA:IA IN BOT CHIABURULE CA SI CUM AS VORBI CU GURA TA:VORBEAM DE FOLOSIT ZAHAR IN ALIMENTATIA ALBINEI IN SCOP COMERCIAL SI TU DOAR CA NU AI ZIS//IA IN BOT CHIABURULE !tu vorbesti de sirop de zahar(de parca eu il foloseam in scop comercial...)când nici bine n/ai cumparat stupii si erai cu pungile de sirop pe rame??
NU AM DE CE SA/TI CER SCUZE TIE.NU M/AM REFERIT LA TINE CI LA MINEEEEEEEEE!
PUTEAM SA FOLOSESC O ONOMATOPEE(nu e jignire....ci imitarea literara a unei lovituri)SI ATUNCI MA ACUZAI CA TE/AM LOVIT??????
IN A DOUA VARIANTA STEFAN1 NU TE/A FACUT NICI PROST NICI INTELEPT
PROVERBUL FOLOSIT ERA TOT O ALUZIE LA NUMITUL CRISTI VIDICAN:daca era prost nu/si dadea seama ce spune si varsa tot,dar este intelept si nu spune tot...
SI NICI STEFAN1 N/ARE DE CE SA/TI CEARA SCUZE TIE !!!
TU AI DOUA BILE NEGRE IN FATA TUTUROR FORUMISTILOR CARE TI/AU CITIT BALACARELILE!!
Citind printre randuri se vede destul de clar ce fac unii pentru un pumn de arginti.
marian sima.....
ASTA E CUSURUL TAU:CITITUL PRINTRE RANDURI SI REPEZITUL CA SURDU/N TOBA(nu ma refer ca esti surd sau ca ai toba...e un proverb!!!!)
Asta in legatura cu tine:poate te lumineaza sfantul macar in al 12 ceas si pricepi!!!
AM O RUGAMINTE LA TREI PERSOANE CARE SANT PE FAZA.nU AM PRETENTIA SA FIE ADMINI,INTELIGENTI,PROSTI SAU MAI STIU EU CUM.DOAR SA FIE TREI FIINTE UMANE.SA CITEASCA IN TOPICUL ASTA CONVERSATIA MEA SI A LUI MARIAN SIMA.DACA CEL PUTIN DOI DIN TREI CONSIDERA CA L/AM NUMIT PE MARIAN SIMA CHIABUR SAU I/AM DAT IN BOT(IN SENS LITERAR...)SAU L/AM JIGNIT DIRECT,INDIRECT,PRIN ALUZIE,FATIS,PE LA SPATE,ETC EU IMI CER SCUZE PUBLIC SI CU LITERE MARI FATA DE EL SI FATA DE TOTI FORUMISTII CARE AU CITIT RESPECTIVUL TOPIC.
ps:sper ca sant destule 3 persoane.....
ps2:am scris aici in profida faptului ca am vazut ca dimineata avea lacat...nu stiu daca se va publica dar n/as vrea sa m/i se balacareasca si topicul meu....

Eduard Rotaru

Citat din: calmusdaniel din Septembrie 07, 2014, 04:05:40 PM
Tizule,de cand m-am inscris pe forumul asta eu am incercat sa fiu fair play,dar ca sa discuti despre apicultura cu doua persoane cu moralitate indoielnica si cu un caracter infect care te provoaca orice ai spune si jignesc pe toti care nu sunt de acord cu ei,eu nu cred ca poti sa te abtii prea mult,numai daca i-ti inchizi cpntul si nu vreau sa le dau satisfactia asta acestor personaje de desene animate.Daca sunt provocat,am sa raspund intotdeauna provocarilor, si sper sa-i intalnesc si fata in fata (undeva,candva)

Nu se merita sa iti faci nervi si sa te agiti pe forum...faptele si filmele reale vorbesc de la sine...e clar ca INVIDIA e la rang de SOMITATE si majoritatea aspira la aceasta "virtute"..."keep calm and keep bees"