Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Conflictele dintre greco-orotodocsi si armeni dureaza de sute de ani. La 1579 armenii obtin de la sultan dreptul de a aprinde ei Lumina Sfanta. Din cauze necunoscute dar usor de intuit, de Pastele acela nu s-a aprins lumina armenilor. Patriarhului ortodox care statea deoparte si slujea si se ruga i s-au aprins lumanarile din mana dintr-un stalp din catedrala. Cand s-a aprins Lumina, coloana sub care statea s-a crapat si a aparut si ca o arsura in piatra. Se vede si astazi.

www.familiaortodoxa.ro/2011/04/22/sfanta-lumina-de-la-ierusalim/
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Vyktor

Uitai sa spun,  legat de topic. De regula duminica nu fac nimic.  De fapt mint,  fac " gratarul"  =))
Dar daca situatia o impune  , fac orice si cred ca Dumnezeu nu se va supara ca am muncit. Cum nu se supara cand mananc,  cred ca nu se supara daca muncesc. Mi ar fi rusine in fata Lui daca as fura.

marian sima

Oroles sursa lumini.

.    Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,

Biserica falsa.

4.    Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.
5.    Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.
6.    Şi am văzut o femeie, beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus, şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare.

Haina stacojie ,pietre pretioasa ,margaritare si altele,sangele din pahar este sangele varsat de catolici.

oroles

Ce nu intelegi tu e ca Apocalipsa este o metafora. Nici eu nu sunt de acord cu opulenta din biserici. Atat timp cat hainele si odoarele sfinte nu sunt folosite in scop personal pentru propria imbogatire cred ca preotii din imaginile tale nu au facut niciun pacat. Pretul unui vesmint nu sare mult de pretul unei haine bune de lana.
Cred ca m-au costat mai mult hainele la nunta decat haina pe care o avea preotul.
Sunt si mai scumpe dar nu cred ca sunt exagerate ca pret. Zilele trecute mi-am cumparat o haina de lana comparabila ca pret cu un vesmant preotesc. Aaa... Si tine cont ca un vesmant dinala e purtat zeci de ani, uneori. Cat despre pietrele pretioase as putea spune ca majoritatea preotilor ortodocsi au cusute pe haine niste imitatii ieftine, din sticla. :D Prefer aceste costume aparent opulente deca sacoul si pantalonii pastorului. :D Ce, suntem la intalniri de afaceri?

http://vesminte-mithra.ro/catalog-vesminte-bisericesti/vesminte-preotesti/vesmant-preotesc-tesut-cat600-m19.html
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

roi_ag

O SA MA DUC LA BISERICA SI O SA DISCUT APICULTURA !!!  ))/ ))/ ))/

cristian bh

Mai sima,niste umblatori (de la mama lor deacas ,America  ))/) pe calea pe care ai ajuns si tu dupa mai bine de 150 de ani,dupa atata cetit si rascetit,ghicit,tradus,interpretat ceea ce tu ne transcrii aicea,
dupa calcule minutioase,chiar la secunda, au calculat ca venirea Domnului(a doua) s-ar infaptui in timpul vietii lor,la data prevazuta de dansii.
Drept urmare,s-au pregatit ,si la data cand era prevazuta(de dansii binenteles :razz:) s-au urcat pe munte,imbracati toti in alb,cu ramuri verzi in maini,si au asteptat,au asteptat,si iar au asteptat,de li s-au vestejit frunzele in maini!  :rusine:
Dupa ceva,,,,,,,,,,,,,,,vreme,cuprinsi probabil de alte simtaminte,,,,,,,,,,mai pamantene,trupesti,umane mai bine zis au coborat inapoi spre ale lor.NEVOI!

cornelioandanciu

Citat din: marian sima din Decembrie 18, 2014, 08:23:46 PM
Oroles sursa lumini.

.    Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,

Biserica falsa.

4.    Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.
5.    Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.
6.    Şi am văzut o femeie, beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus, şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare.

Haina stacojie ,pietre pretioasa ,margaritare si altele,sangele din pahar este sangele varsat de catolici.
Stai putin, ca deja m-ai derutat! Pai nu Papa este fiara?Ca parca asa ziceai adineauri! Nu mai inteleg  nimic!

Va salut.

ves.lucian

Citat din: oroles din Decembrie 18, 2014, 08:02:46 PM
Conflictele dintre greco-orotodocsi si armeni dureaza de sute de ani. La 1579 armenii obtin de la sultan dreptul de a aprinde ei Lumina Sfanta. Din cauze necunoscute dar usor de intuit, de Pastele acela nu s-a aprins lumina armenilor. Patriarhului ortodox care statea deoparte si slujea si se ruga i s-au aprins lumanarile din mana dintr-un stalp din catedrala. Cand s-a aprins Lumina, coloana sub care statea s-a crapat si a aparut si ca o arsura in piatra. Se vede si astazi.

www.familiaortodoxa.ro/2011/04/22/sfanta-lumina-de-la-ierusalim/

Oroles , de ce nu ai scris tot ???
   Vazand musulmanii ca la armeni nu a venit lumina sfanta , ci la ortodocsi chiar daca nu erau in biserica , au fost pedepsiti !!!
  Au pus la intrarea in biserica un butoi cu rahat , si la iesirea din biserica fiecare armean a primit o lingura de CACA !!!
  De atunci circula vorba : E BINE SA FACI AFACERI CU ARMENII , DAR SA NU MANANCI CU EI !!!
                                                    :razz: :razz: :razz:

Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

PACO

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 18, 2014, 08:58:57 PM
Citat din: marian sima din Decembrie 18, 2014, 08:23:46 PM
Oroles sursa lumini.

Biserica falsa.

Stai putin, ca deja m-ai derutat! Pai nu Papa este fiara?Ca parca asa ziceai adineauri! Nu mai inteleg  nimic!

Pana la urma nu conteaza cine este fiara, elementele principale ale scenariului apocaliptic sunt urmatoarele si care ar trebuie sa faca niste prozeliti in plus:
1. Apocalipsa este foarte aproape asadar, convertitiva cat mai repede!
2. Personajele pozitive din acest scenariu sunt neoprotestantii (33000 de confesiuni), inca nu s a lamurit clar care cofesiune va fi salvata, ortodocsi si catolicii nu mai sunt pusi la scoteala deoarece ei merg in iad in toate scenariile posibile.
3.Interpretarile sunt updatate periodic pentru a rezulta o cat mai buna acordare a scenariului cu personajele.

dan sebastian

[quote author=marian sima
     Decretul dat de Constantin pentru serbarea Duminicii in Biserica crestina mai spunea: ,,Toti judecatorii si cetatenii oraselor, lucratorii chiar, trebuie sa nu lucreze spre onoarea Duminicii. Taranii pot lucra la camp. Caci este cunoscut, ca nici intr-o alta zi nu se pomeneste mai lesne aceste lucrari, decat Duminica." (Istoria Bisericeasca de dr. Boroianu, Iasi, 1900, p.30)

Deci sa inteleg ca taranii sunt alta rasa si au dreptul sa lucreze ? Muncile campului sunt mai importante ca religia ?
Toti suntem pagani pt ca nu tinem sambata ? Doar voi sunteti pastratorii si urmasii de drept ai religiei adevarate ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Cristian despre revenire lui Isus biblia spune ;
"Despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl."
Cine a incercat o data a dat gres si sant multi care au spus o data.

Dan referitor la tarani care munceau raspunsul trebuie sa ti-l dea religia ta ,ei au implementat duminica ca zi de sarbatoare.

Referitor la pagani,te intreb daca ucizi un om in civilie esti numit criminal ,daca ucizi inamicul (tot om)in timpul stagiului militar nu mai esti criminal.

Asa si cu pagani,un pagan stie faptele sale si prefera sa fie pagan ,in schimb altul face ceva gresit crezand ca face bine si nu ai cum sa-l bagi in prima categorie.

Apostolul Pavel  la vremea cand i s-a aratat Isus era prigonitorul biserici si martor la uciderea crestinilor.

El facea lucrul acesta din considerent ca facea un lucru bun.

Cum Isus a intervenit in viata lui Pavel poate interveni in viata fiecaruia care crede ca face bine dar face rau.

Eu in urma v-am pus niste intrebari,nu a-ti raspuns la nici una ,acum de ce considerati ca eu trebuie sa va raspund la toate intrebarile.

Raspunsul il gasiti si studiind biblia,unde nu intelegeti puteti sa intrebati si normal si corect este ca raspunsul sa vina din partea la mai multi colegi si nu numai din partea mea. :)

PACO

Eu nu am urmarit topicul de la inceput, sincer ti-as fi raspuns la toate intrebarile.Pentru gasirea raspunsurilor nu este de ajuns Biblia, ea fiind  o colectie de carti ocazionale  iar aparitia ei este pusa pe seama aparitiei crestinismului si nu invers.

marian sima

Biblia a aparut inainte de aparitia crestinismului,Vechiul Testament.

Noul Testemant fiind o continuare.

Vechiul testament prefigura pe Cel ce avea sa vina.

Isaia spune;
6 Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii."

Vezi ca Isaia spune;IL vor numi ,adica vorbeste la viitor.

Noul testament este implinirea a cea ce vechiul testament prefigura.

Ioan 17:3. “Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.”

Ioan vorbeste la trecut ,Pe care L-ai trimis Tu.

marian sima

Ce spune dex-ul despre cuvantul ocazional.

OCAZIONÁL, -Ă, ocazionali, -e, adj. 1. Care are loc cu prilejul unui anumit eveniment. 2. Care se ivește întâmplător; accidental, de ocazie. ◊ (Adverbial) L-a întâlnit ocazional.

Cum se tratau in timpul Apostolilor invataturile.

42.    Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.

Staruiau in invatatura apostolilor.

Dv eliminati aceasta invatatura cu toate ca Isus a spus clar.

19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin.

Invatatii sa pazeasca tot ce v-am poruncit.

Ce a poruncit Isus se gaseste scris in biblie,adica in aceste carti ocazionale.

LA botez nu le spuneti ca sant prea mici si nu va inteleg nimic ,mai tarziu nu-i mai prindeti,la casatorie sant prea indragostiti ca sa va inteleaga si cand vin la biserica in pozitia orizontala sant prea morti ca sa va mai asculte.

In felu acesta invataturile lui Isus si ale opostolilor devin ocazionale.

Putini de la oras si cei de la tara mai dau prin biserica pe la Denii si pe la Paste dar nici atunci nu inteleg mare lucru.