Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: mosunick din Decembrie 09, 2014, 09:55:49 PM
Cred ca e bine sa nu uitam sa mergem la biserica duminica, asta in  primul rand.

.......
Sa fiti iubiti si sanatosi!

..http://youtu.be/n0s6gsP3h0A

bio

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

relutu

Citat din: Ignatov Andrei din Decembrie 11, 2014, 11:19:44 AM
Se vede ca acea icoana a ars din greseala, iar cel(cea) care a aruncat-o, se face vinovat(a) de declansrea "incendiului" !
Nu a fost cu intentie, a vrut sa stearga urmele !

Nu mai face-ti atata caz, e doar o icoana... "sfintita" in butoiul cu var !

"Mana criminala" se manifesta altfel !

Cum adica,sfintita in butoiul cu var, sunteti ATEU sau nu aveti frica de Dumnezeu.Nu mai vorbiti asa de cele Sfinte.O icoana nu se sfinteste  prin mana preotului(betiv,curvar,lacom,drept,cuvios etc) ci prin Harul lui Dumnezeu si chipul Sf. care este in acea icoana.

pharaonu75

Citat din: relutu din Decembrie 11, 2014, 12:54:55 PM
...O icoana nu se sfinteste  prin mana preotului(betiv,curvar,lacom,drept,cuvios etc) ci prin Harul lui Dumnezeu si chipul Sf. care este in acea icoana.

Sa nu-ti faci chip cioplit... acea icoana a fost probabil la o candela, a ars din greseala, din cauza flacarii prea mari. .. si daca numai era buna, proprietarul a aruncat-o...
Ce ar fi trebuit sa faca cu ea?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Bunica mea are o icoana care din cauza fumului s-a acoperit si nu mai poate fi reconditionata. Are peste 100 de ani vechime. Va ajunge la un pictor profesionist de icoane din Bacau. E vorba despre pictorul Ghe. Parascan care le reconditioneaza folosind stilul vechi romanesc. Mi-am luat si eu o icoana de la el. Orice icoana facuta de el merita atentie. Si nici nu este scump.

http://www.saatchiart.com/parascan
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

relutu

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 11, 2014, 01:01:03 PM
Citat din: relutu din Decembrie 11, 2014, 12:54:55 PM
...O icoana nu se sfinteste  prin mana preotului(betiv,curvar,lacom,drept,cuvios etc) ci prin Harul lui Dumnezeu si chipul Sf. care este in acea icoana.

Sa nu-ti faci chip cioplit... acea icoana a fost probabil la o candela, a ars din greseala, din cauza flacarii prea mari. .. si daca numai era buna, proprietarul a aruncat-o...
Ce ar fi trebuit sa faca cu ea?

Daca s-a deteriorat si nu se mai vrea sa se pastreze asa,se arde in foc si cenusa se ingroapa intr-un loc curat.

pharaonu75

Citat din: relutu din Decembrie 11, 2014, 02:55:41 PM
Daca s-a deteriorat si nu se mai vrea sa se pastreze asa,se arde in foc si cenusa se ingroapa intr-un loc curat.

:uimit: :uimit: Am mai aflat ceva!
Unde scrie? Care ar fi justificarea?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

relutu

Cele sfinte,nu trebuiesc pangarite si aruncate oriunde,la intamplare.Daca o ardeti si aruncati cenusa undeva,poate sa urineze cineva acolo,sau animale,de aceia trebuiesc ingropate resturile.

Eugen B

marian sima

Isaia 44:

11. Iata, toti închinatorii lor vor ramâne de rusine, caci însisi mesterii lor nu sunt decât oameni;

sa se strânga cu totii, sa se înfatiseze, si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.

12. Fierarul face o secure, lucreaza cu carbuni, si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,

si o lucreaza cu puterea bratului; dar daca-i este foame, este fara vlaga; daca nu bea apa, este sleit de puteri.

13. Lemnarul întinde sfoara, face o trasatura cu creionul,

fatuieste lemnul cu o rindea, si-i înseamna marimea cu compasul;

face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca într-o casa.

14. Îsi taie cedri, goruni si stejari, pe care si-i alege dintre copacii din padure.

Sadeste brazi, si ploaia îi face sa creasca.

15. Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el îi ia si se încalzeste cu ei.

Îi pune pe foc, ca sa coaca pâine, si tot din ei face si un dumnezeu caruia i se închina, îsi face din ei un idol, si îngenunchiaza înaintea lui!

16. O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura, si se satura;

se si încalzeste, si zice: "Ha! ha!" m-am încalzit, simt focul!"

17. Cu ce mai ramâne însa, face un dumnezeu, idolul lui.

Îngenunchiaza înaintea lui, i se închina, îl cheama, si striga: "Mântuieste-ma,

caci tu esti dumnezeul meu!"

18. Ei nu pricep si nu înteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada, si inima,

ca sa nu înteleaga.

19. Nici unul nu intra în sine însusi, si n-are nici minte, nici pricepere

sa-si zica: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe carbuni,

am fript carne si am mâncat-o: si sa fac din cealalta parte o scârba? Sa ma închin înaintea unei bucati de lemn?"

20. El se hraneste cu cenusa, inima lui amagita îl duce în ratacire,

ca sa nu-si mântuiasca sufletul, si sa nu zica : "N-am oare o minciuna în mâna?"

Tit 2:11-13. "Caci harul lui Dumnezeu,care aduce mantuire pentru toti oamenii,a fost aratat,si ne invata s-o rupem cu paganitatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde, si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos."

Ce aduce mantuire pentru oameni?
Niste obiecte pictate?Cioplite?
Acum ce e mai bine ,sa traiesti in dreptate evlavie si cumpatare sau sa ai un lantoi de aur cu o cruce la gat si esti un sfant ca doar ai crucea pe piept.

Kov iulian

Citat din: oroles din Decembrie 11, 2014, 12:43:45 PM
Religia da, credinta nu...
Era o intrebare " Cine a fost primul, oul sau gaina? "

Cine a fost prima, credinta sau religia?
Poate exista credinta fara religie?
Ce credinte ne sunt de folos si care ne limiteaza dezvoltarea?
Avem capacitatea si indrazneala " eretica " ca individ(ca specie inteligenta) de a identifica si a elimina din viata noastra credintele care ne limiteaza si ne tin in loc?

Ma intreb ce a fost in mintea primului om ce a simtit ca ii este frig si a crezut (a avut credinta) ca trebuie sa existe ceva pe lumea asta sa il incalzeasca. ( Nu vorbesc din punct de vedere mistic/religios ci pur si simplu )
A vazut ca animalele au blana si nu sufera de frig ca el, a inceput sa le jupuie si sa isi faca haine din blana lor.
Chiar si asa cu acea blana pe el omului tot ia fost frig si a sperat (a avut credinta) ca trebuie sa existe ceva si mai bun.

Un fulger a lovit un copac iar copacul a luat foc. Omul sa apropiat si a vazut ca focul era cald .
Vazand asta a avut credinta ca va reusii si el cumva sa reproduca acel fenomen, ca sa nu mai fie nevoit sa alerge incolo si incoace dupa copaci loviti de fulger.

A frecat in joaca doua lemne ( manat fiind de o curiozitate inexplicabila) si a vazut ca acestea se incing, le-a frecat si mai tare si a vazut ca iau foc.
Oamenii au incercat sa isi explice cum au intrat in posesia unor astfel de lucruri miraculoase asa ca au inceput sa le puna pe seama unor fapturi paranormale.

Unii au inceput sa creada ca un ZEU a furat focul de la ZEI si la daruit oamenilor ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Prometeu ) si prin urmare e o indrazneala prea mare sa foloseasca ceva ce apartine zeilor,asa ca au preferat sa tremure de frig.

Povestea continua pana in zilele noastre, si acum avem oameni care isi complica viata adoptand tot felul de credinte care ii tin in loc, motivand ca asa spune si cere Divinitatea.
O divinitatea care nu li se adreseaza direct  ci doar prin intermediari (ce convenabil pentru intermediari) pentru ca ei simpli oameni sunt pacatosi si nenorociti .

Intermediari care traiesc destul de bine pe carca lor, din credintele lor si care inventeaza mereu alte si alte credinte  pentru asi justifica rostul pe lume.

TDI

Nici măcar o dogma nu oferă vreunui individ ceva, prin ea insasi. Dar cere.

mosunick

Fiecaruia ii vine intr-o zi intelepciunea... Majoritatii in momentele de NEPUTINTA. Acolo se cerne.
Lucrurile sunt asa de simple in lumea asta ca de-am sti, am innebuni... Doar STIINTA le complica.
Ziceti ca multi nu sunt credinciosi.
Gresit!
Cred in mecanica, fizica, matematica, etc. CRED in ceva. E alegerea NOASTRA IN CE credem.
Unele din "credintele" astea sunt INVENTATE (a se intelege exact si punctual), dar unele sunt AUTENTICE.
Depinde de CREDINTA fiecaruia ce inseamna pentru el acel AUTENTIC.
Marea intrebare pentru a ajunge acolo e cautarea ADEVARULUI REAL.
Cautati-l pe acela si il veti gasi, si atunci veti intelege de ce ADEVARUL TE FACE LIBER!
Pentru ca TOTI suntem MINTITI prin "STIINTA" inventata de oameni.
Cine stie cum sa citeasca, va intelege ce am scris, cine nu, voi afla imediat in postarile ce urmeaza  =))  =))  =))
Mai vorbim peste ani... de-a fi sa fie...
Sa fiti iubiti!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Kov iulian

Citat
Mai vorbim peste ani... de-a fi sa fie...
Sa fiti iubiti!!!

Cei ce au vrut sa schimbe sau au schimbat ceva ( orice ) pe lumea asta au fost aplaudati si laudati de cei din jur ?
Sau au fost criticati, batjocoriti, torturati, omorati, fie ca au fost oameni ai religiei sau oameni ai stiintei.

Gloata nu suporta oamenii diferiti, ori esti ca ea si traiesti in liniste ori se ocupa ea se te linisteasca.  :sad: :sad: :sad: :sad: