Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

marian sima

Citat din: pharaonu75 din Iunie 11, 2014, 11:00:06 PM
Initial a fost facut un film documentar, dupa care l-au extins, facand un serial...
Daca se numeste Ancient Aliens, indiferent ce episod ar fi, vizioneaza-l si vei intelege ce anume am vrut sa spun... nu te-am contrazis cu nimic, insa nici nu ti-am dat dreptate (precum sinele de cale ferata, paralele :D )... ti-am indicat insa cum pot fi vazute, cu alti ochi si din alt unghi, atat religia cat si multe dintre "evenimentele biblice".

Faraoane daca comentam cele vazute in filmulete facep topicul acesta lung-metraj.
Este adevarat ingeri (cum le zic unii extraterestri) au activitate pe pamant si chiar in vremuri mai recente.

Un misioanar se duce la un trib ca sa-l crestineze cand ajunge acolo la vorbeste de Dumnezeu,bastinasi -ce spui tu noi stim.
Misionare crezand ca ei il confunda pe Dumnezeu cu cine stie ce zeu incepe si le vorbeste de Isus.
Bastinasi ,noi stim.
Incepe si le vorbeste mai multe printre care si de ziua de odihna.
Bastinasi-noi stim.
Asta intreaba,bine bine dar de unde stiti.
Ei ;la noi a venit trei persoane ,a stat cu noi nea invatat ce ne spui tu si cand au plecat sau inaltat la cer .
Asta stiind ca nu este loc de aterizat si decolat prin zona a intrebat cum sa-u inaltat acelepersoane.
Ei au raspuns ca pur si simplu acele persoane sau ridicat in sus si au disparut in vazduh.

Sa ne gandim numai la camasa lui Isus,se spune ca era fara cheie adica dintro singura bucata,pai nici in ziua de astazi nu avem tehnologie care sa faca camasa fara chei.

State

Citat din: marian sima din Iunie 12, 2014, 09:22:30 AM
Sa ne gandim numai la camasa lui Isus,se spune ca era fara cheie adica dintro singura bucata,pai nici in ziua de astazi nu avem tehnologie care sa faca camasa fara chei.

Iertata-mi fie curiozitatea....despre ce este vorba ? Cum arata o camasa fara "cheie" ? Mai exact , ce-i aia ?

vranceanul

'Incepe si le vorbeste mai multe printre care si de ziua de odihna.'

cand vorbesti despre 'ziua de odihna' te referi la odihna trupeasca sau la cea sufleteasca? specifica la care. (dar in scurte cuvinte pt. ca niciodata nu citesc postarile tip roman)
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

marian sima

Camasa era facuta dintr-o singura bucata de material.

De obicei la confectionarea unei camasi se foloseste mai multe bucati de material,acestea sant unite prin cusatura.

Nea Vrancene odihna sufleteasca trebuie sa coincida cu cea trupeasca,degeaba ma odihnesc trubeste daca am sufletul zbuciumat si invers .
De acea Dumnezeu a lasat omului o zi sa se odihneasca trupeste si sa se invigoreze sufleteste.

vranceanul

Oare asa sa fie?  esti sigur? (intr-o oarecare masura ai dreptate dar in ce ,hai sa zicem, imprejurare, situatie, conditie) . -spune-mi daca mai continuam discutia-
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

pharaonu75

Citat din: marian sima din Iunie 12, 2014, 02:17:05 PM
Camasa era facuta dintr-o singura bucata de material.

De obicei la confectionarea unei camasi se foloseste mai multe bucati de material,acestea sant unite prin cusatura.
...

Imi facea bunica, Dumnezeu sa o odihneasca, minunatii de pulovere dintr-o singura bucata (fir), fara cusaturi... deci se poate... sper ca acum nu imi interpretezi ad-literam termenul da "camasa"
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Nea Vranceanu cunosti psalmi acolo gasesti raspuns la intrebarea dumitale.

Faraoane bunicata ta lucra lana,panza e cu totul altceva si se lucreaza pieptul si spatele dintr-o singura bucata ,manecile vin prinse, bunica ta era dibace si tu nu observai unde erau imbinate . :)

pharaonu75

Nu prindea nicio maneca... lasa ochiuri prin care baga o ata, iar cand termina "corpul" revenea la acele ochiuri si continua lucrul. nu se observa nicio intrerupere, nicio imbinare. Iar cand imi facea o vesta, care nu are maneci, lucrurile erau mult mai clare si mai usoare.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Daca tu spui inseamna ca asa e insa a lucra panza e una a lucra lana e alta,la lana se lucreaza cu ochiuri se scade sau se adauga,firul e gros poate fi posibil cum zici tu.

Panza e fir subtire si lucrat in alt stil nu poti sa lucrezi cum lucrezi cu lana.

Ignatov Andrei

Citat din: marian sima din Iunie 12, 2014, 10:03:50 PM
Panza e fir subtire si lucrat in alt stil nu poti sa lucrezi cum lucrezi cu lana.

Pe vreme aia, panza nu era cum e panza din ziua de azi !
Cine are ocazia sa intre la muzeul satului din Vaslui, va vedea o masina de rasucit fir de canepa, masina facuta de bunicul meu (acolo scrie doar Dumasca - satul).

Bunica tesea izmene si camasi - dintr-o bucata, asa spuna ea !

marian sima

Pe vremea aceia panza era ca ,canepa si matasea ca rafia.

Am auzit si eu de izmene de canepa insa canepa si panza sant materiale diferite.

http://www.crestinortodox.ro/religie/camasa-hristos-96856.html

Ignatov Andrei

Citat din: marian sima din Decembrie 09, 2014, 11:15:49 AM
Pe vremea aceia panza era ca ,canepa si matasea ca rafia.

Am auzit si eu de izmene de canepa insa canepa si panza sant materiale diferite.

http://www.crestinortodox.ro/religie/camasa-hristos-96856.html

PANZA de canepa sau de in... ce era ?!?

marian sima

Prietene imbraca un vesmant de panza de canepa si dute-n Israel unde te dogoreste soarele.

Sa vezi ce bine e ,transpiratia si canepa merg foarte bine,vei avea o piele rosie precum racul.

Daca era o camasa de calitate slaba nu jinduiau romani la ea.

Ignatov Andrei

Citat din: marian sima din Decembrie 09, 2014, 01:29:37 PM
Prietene imbraca un vesmant de panza de canepa si dute-n Israel unde te dogoreste soarele.

Sa vezi ce bine e ,transpiratia si canepa merg foarte bine,vei avea o piele rosie precum racul.

Daca era o camasa de calitate slaba nu jinduiau romani la ea.

Grea boala sa ai ultimul cuvant...

Eu am spus ca bunica mea facea "dintr-o panza", adica este posibil sa se faca si in ziua de azi "fara cheie" !

Nu ma intereseaza din ce c****ul meu erau facute hainele iudeilor, ai priceput ?!?

marian sima

Nu e chestia de ultim cuvant.
Ai spus ca pe vremea aceia panza nu era cum e panza de astazi ,ori daca nu te intereseza hainele iudeilor,nu ai de unde sa stii cum era panza atunci.

Canepa textila se cultiva in zone de balta ,israelul are un teritoriu arid si nici panza de canepa nu e un material stralucit cu care israelieni sa fi facut negot.

Haine fara cheie se fac insa cu ochiuri mari si o grosime mai considerabila.