Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

dan sebastian

Care e concluzia ?
Eu am invatat meserie de la un fiu de popa. El zicea ca la albine duminica e doar iarna. Eu lucram duminica si la patron program redus iar apoi mergeam si la stupi. Daca nu as fi lucrat duminica trebuia sa renunt la ei, fiind singura zi in care aveam cateva ore libere.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Vyktor

Concluzia?
Fiecare sa faca asa cum ii dicteaza constiinta.

tassevasi

Sunt  stupari ce ajung  numai simbata si duminica la ei ,ingrijesc  suta de stupi, ce sa faca ,sa se roage sa curga  mierea ?
  In agricultura  se lucreaza indiferent de sarbatoare ,spunea  cineva odata  si .....parca  avea  dreptate . :)

cornelioandanciu

Citat din: mph din Mai 18, 2014, 06:18:15 PM
Duminica este ziua de cinstire a Domnului si ziua de odihna a ortodoxiei. Au aparut secte  marunte care promoveaza altceva decat adevarul dreptei credinte .
Eu spun asa: ortodoxia sa-si tina ziua ei de odihna si ceilalti sa faca ce-or vrea.
In fond, omul are libertatea sa faca tot ce pofteste. Toate ne sunt ingaduite dar nu toate ne sunt de folos.
Corect.In special la albine se poate lucra astfel sa randuim toate treburile pentru ca sa nu lucram duminica cu intentie! Acuma daca roieste o familie , sau se rastoarna un stup, etc, normal ca trebuie intervenit. Trebuie facuta distinctie intre a lucra cu intentie sau fara!
Parerea mea!
Va salut.

virgiliu

Dumineca albina nu trebe deranjată că se roagă pentru sănătatea stuparului

Kov iulian

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 09, 2014, 07:59:04 PM
... Au aparut secte marunte care promoveaza altceva decat adevarul dreptei credinte .
Eu spun asa: ortodoxia sa-si tina ziua ei de odihna si ceilalti sa faca ce-or vrea.
In fond, omul are libertatea sa faca tot ce pofteste. Toate ne sunt ingaduite dar nu toate ne sunt de folos.
Sau luat americanii (Stephen Prothero un profesor de religie de la Universitatea din Boston) sa faca un studiu sau un sondaj de opinie pentru a vedea care dintre credinciosi stiu mai multe lucruri despre propria religie sau a altora.
( Probabil le-au pus intrebari legate de istorie si lucruri dovedite nu chestii dogmatice)
I-au intrebat si pe aia si pe ailalti iar rezultatele i-au pus pe ganduri pe crestinii ce au facut acest sondaj.

Nu credinciosii  stiu mai multe lucruri despre propria religie sau religii in general ci Ateii si Agnostici, iar imediat dupa ei in clasament sunt Evreii si Mormonii

Au ajuns la concluzia ca, chiar Crestini ar fi " vinovati " de asta fiindca se leaga mereu de ei si ii pun in situatia de a invata lucruri pentru asi putea apara crezul Ateu sau Agnostic.

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/8030672/US-atheists-know-more-about-religion-than-believers-quiz-finds.html

Tind sa cred ca studiul este adevarat si la noi altfel cei multi ar fi stiut ca de fapt sunt mai putini.
Si cei putini ar fi stiut ca sunt de fapt mai multi.
  :D :D :P

In anul 2005  o treime (33%)  din populatia pamantului era formata din crestini.
( sunt bagate toate cultele la gramada, catolici, ortodocsi, " sectanti crestini " etc)
http://en.wikipedia.org/wiki/Abrahamic_religions

Acesti aproximativ 33% se impart asa: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations_by_number_of_members

Membri biserica Catolica: 1,2 miliarde

Membri Biserici Protestante: 800 milioane

Membri Biserica Ortodocxa de rasarit :225–300 milioane

Membri Biserica Ortodocxa orientala : 86 millioane

Membri Biserica Anglicana : 85 millioane

relutu

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 09, 2014, 07:59:04 PM
Citat din: mph din Mai 18, 2014, 06:18:15 PM
Duminica este ziua de cinstire a Domnului si ziua de odihna a ortodoxiei. Au aparut secte  marunte care promoveaza altceva decat adevarul dreptei credinte .
Corect.In special la albine se poate lucra astfel sa randuim toate treburile pentru ca sa nu lucram duminica cu intentie! Acuma daca roieste o familie , sau se rastoarna un stup, etc, normal ca trebuie intervenit. Trebuie facuta distinctie intre a lucra cu intentie sau fara!
Parerea mea!

:bravo:

mosunick

Cred ca e bine sa nu uitam sa mergem la biserica duminica, asta in  primul rand.

Ca uneori mai trebuie si lucrat dupa aia, asta e, le stie Dumnezeu pe toate.
De putem, bine ar fi sa lasam Duminica asa cum a stabilit-o Mantuitorul prin Noua Lege, anume: Pentru Dumnezeu!
Mi se intampla cateodata sa trebuiasca la lucrez si duminica, e pacat, ca ies din randuiala, dar atata vreme cat incerc sa imi organizez treburile pe cat de bine pot in restul zilelor, ca sa nu fiu nevoit sa lucrez si duminica (ca de-aia e zi de odihna - tot de la Isus Hristos stabilit) dar nu imi ajunge timpul, iar albinele trebuie ingrijite si in ziua aia, o sa le ingrijesc si in zi de duminica!

Sa fiti cu sufletul curat si cu gandul la Dumnezeu, ca stie EL sa aleaga ce faceti si cum faceti si pentru ce si pentru cine!!!

Sa fiti iubiti si sanatosi!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

mape 48-petru manea

Eu tin sarbatorile cand ploua---mai lucrez si duminica in crescatoria de matci ---asta sa fie singurul meu pacat

D006

Citat din: mape 48-petru manea din Decembrie 09, 2014, 10:09:12 PM
---asta sa fie singurul meu pacat
Toate sunt pacate ! avem atatea pacate incat daca Dumnezeu nu ar fi bun am arde in talpa iadului .

virgiliu

Icoană cu chipul ars, recuperată de la gunoaie din buncăr

oroles

Interesant! Ce buncar? Da-ne mai multe detalii! Cine a ars icoana?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

relutu

Cum, ati gasit icoana ca gunoi?O sa isi traga mare rasplata cel care a facut aceasta.

Ignatov Andrei

Se vede ca acea icoana a ars din greseala, iar cel(cea) care a aruncat-o, se face vinovat(a) de declansrea "incendiului" !
Nu a fost cu intentie, a vrut sa stearga urmele !

Nu mai face-ti atata caz, e doar o icoana... "sfintita" in butoiul cu var !

"Mana criminala" se manifesta altfel !