Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: marian sima din Iunie 10, 2014, 10:13:03 PM
...

Cum explici cele de mai sus si asta asa ca sa nu incarc prea mult pagina. :)
...

Mariane, eu si religia suntem precum şinele de cale ferata... nu ne intalnim...
La intrebarea ta iti poti raspunde singur, urmarind un documentar numit Ancient Aliens. Prin unele puncte este cam tras de par, cam comercial, insa vei gasi multe explicatii stiintifice, evidente, date unor fenomene/intamplari pe care religia le explica doar prin "voia Domnului".
Ti-am spus asta, animat de parerea ta despre "cercul pamantului", "icoana vorbitoare" si "dilatarea Universului", considerand ca ai deschiderea necesara sa urmaresti si sa intelegi acel documentar...daca insa nu il poti privi pe Dumnezeu si din alt unghi, uta ce ti-am spus mai sus.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

vranceanul

dodo79, te intreb : ce este religia? cum definesti intelesul biblic al cuvantului RELIGIE?, pt. ca spui ca religia este 'pacatoasa', in ultima ta postare. Multi nu fac deosebirea intre credinta,  religie, cult, biserica, iar cei mai inapoiati (mai putin pregatiti) cu sectele.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Kov iulian

Secta = un mic grup care inca nu a atras suficienti membrii pentru a devenii religie oficiala, " singura religie adevarata ".

Cea ce am spus nu este o erezie, haideti sa privim in istorie?

Pentru Biserica oficiala evreiasca si pentru aproape toti evreii, crestinii erau niste sectanti.
Pentru Biserica oficiala romana ( din fosta italie ) primi crestinii erau sectanti.

Nu stiu prea multe detalii dar probabil si primele persoane care au venit sa crestineze Dacia au fost considerati sectanti.
Nu cred ca localnici i-au intampinat cu bratele deschise.

Nu spun ca secta e rea sau buna, sau ca o religie majoritara e rea sau buna, dar stiu sigur ce e cu adevarat rau...
E rau si e trufie cand membrii unei secte, cult sau religii incep sa se considere mai buni decat semenii lor ce nu au acelasi convingeri.

Crestinii cred despre masoni si iluminatii ca sunt o secta satanica
Ia cititi ce spun acestia despre ei insisi, va suna cunoscut?

Citat"Illuminati means enlightened , they consider themselves enlightened with more advanced knowledge than the rest of the world . They worship the light , the sun . Because light means knowledge . "

"Illuminati înseamnă luminat, ei se consideră luminati cu cunoștințe mai avansate decât restul lumii. Ei se închină luminii, soarelelui. Deoarece lumina înseamnă cunoaștere."

vranceanul

Cuvantul cult (religios) si secta vine de la oameni

cult religios - doctrina care are mai multe laturi (semnificatii), nu gasim nimic scris in biblie despre el.
secta - grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica de o anume doctrina.

oroles

Citat din: pharaonu75 din Iunie 11, 2014, 02:35:11 PM

La intrebarea ta iti poti raspunde singur, urmarind un documentar numit Ancient Aliens. Prin unele puncte este cam tras de par, cam comercial, insa vei gasi multe explicatii stiintifice, evidente, date unor fenomene/intamplari pe care religia le explica doar prin "voia Domnului".

Prin unele parti e tras rau de par. Problema lor e ca extraterestrii il substituie pe Dumnezeu, ceea ce nu cred ca e posibil. :D Personal cred ca atat Dumnezeu cat si extraterestrii pot exista fara sa existe vreo contradictie.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cristian bh

Citat din: paul1 din Iunie 11, 2014, 10:52:23 AM

Colega ... usor cu mobila pe scari ca ... se zgarie !!!
Statutul si autoritatea de Biserica nu il acorda Statul ci ... eclesiologia (daca stii ce-i asta) !!!
Eclesiologia presupune ... Succesiune Apostolica (daca stii ce-i asta)!!!
Inafara de Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica este singura care are Succesiune Apostolica ! Are in schimb alte abateri de la dogma stabilita la Conciliul Ecumenic de la Niceea din 325 cand s-a statuat ... ECLESIA !!!

Succesiunea Apostolica a Bisericii Ortodoxe,este de drept sau din traditie?Pt ca primul episcop si intemeietor al Bisericii din Roma fost  Sf.Petru.
Daca Biserica Ortodoxa pretinde aceasta Succesiune Apostolica atunci si ramura desprinsa din cea catolica,prin reforma lui Martin Luther este exact in aceasta situatie!!!!!
1Consiliile Ecumenice au fost infaptuite de Biserica primara pana la schisma din 1054 pt a defini dogmele religioase.
2.Faptul ca Biserica Ortodoxa a ales sa ramana (unde i-a convenit) la ceea ce s-a decis in anul 325 la Niceea,nu-i da absolut nici un drept de a pretinde ca detine adevarul absolut.
3.In prezent are multe dogme adoptate ulterior Consiliului de la Niceea!!
4.Consilii Ecumenice au fost si dupa anul 1054!!Ale cui?????

mihai.vr

Citat din: oroles din Iunie 09, 2014, 11:32:02 AM
@mihai.vr, imi pare rau ca ti s-a parut ca ne certam. Eu nu cred ca aici e o cearta ci o discutie.

"Atunci s-a dus David şi tot Israelul la Chiriat-Iearim, ce este în Iuda, ca să strămute de acolo chivotul lui Dumnezeu, înaintea căruia se cheamă numele Domnului Celui care sade pe heruvimi." I Cronici, 13:6.

"Şi a lăsat David acolo, înaintea chivotului legământului Domnului, pe Asaf şi pe fraţii lui, ca să slujească ei înaintea chivotului neîncetat, în fiecare zi;" I Cronici 16:37.

"Să porunceşti fiilor lui Israel să-ţi aducă untdelemn curat pentru luminat, stors din măsline, ca să ardă sfeşnicul în toată vremea, în cortul adunării, în faţa perdelei celei de dinaintea chivotului legii" Iesirea  27:20

"Atunci Iosua şi-a sfâşiat veşmintele sale, a căzut cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului şi a stat aşa până seara şi el şi bătrânii lui Israel şi şi-au presărat pulbere pe capetele lor. " Iosua 7:6

Oare ce sa insemne asta? Tine cont ca un prooroc s-a inchinat si umilit chivotului, nu prostimea.

"Iar aceia au zis: "Dacă voiţi să trimiteţi chivotul legii Domnului Dumnezeului lui Israel, să nu-l trimiteţi fără nimic, ci aduceţi-I jertfă pentru păcat, şi atunci vă veţi vindeca şi veţi afla pentru ce nu s-a îndepărtat de la voi mâna Lui". I Regi 6:3

Oare ce sa insemne asta?

Citat
3. Sau arata-mi te rog unde scrie ca primii crestini se inchinau unu la altul sau la Isus, sau la altcineva inafara de Dumnezeu.

"28.    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.
29.    Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
30.    Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. "

Deci? S-a inchinat ingerul Mariei sau nu?
Partea cu "inchinatul unul la altul" nu ai inteles-o. "Rugaciunile" catre sfinti se numesc acatiste si sunt de fapt imnuri. Imnurile sunt de fapt mai mult manifestari artistice care au rolul de a preamari faptele sfantului. "Rugaciunile" catre sfinti sunt intotdeauna insotite de invocarea lui Dumnezeu. Citeste cum i s-au inchinat lui Ilie  si Elisei capeteniile:

"Şi a mai trimis regele a treia oară o căpetenie cu cincizeci. Dar a treia căpetenie, venind şi căzând în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicând: "Omul lui Dumnezeu, să nu fie trecut cu vederea de ochii tăi sufletul meu şi sufletul acestor cincizeci de robi ai tăi!
Iată s-a coborât foc din cer şi a mistuit pe cele două căpetenii peste cincizeci şi pe oamenii lor; acum insă să nu fie sufletul meu trecut cu vederea de ochii tăi!"  (IV Regi, 1:13-14)

"Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: "Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei! Şi au ieşi t înaintea lui şi i s-au plecat până la pământ" (IV Regi 2:15)

Si exemplele pot continua... Po gasi cazuri cand ingerii au acceptat inchinarea muritorilor. Oare ce sa insemne asta?
In primul rand, scuze de intarzierea cu care am raspuns la ce mi-ai raspuns.

Chiar asta te-am rugat la inceput, sa nu scoti din context versetele biblice. Daca facem asa, ne incurcam. Biblia nu trebuie explicata prin filozofii omenesti, ci prin ea insasi.
Daca citesti I Cronici 16:37 si mai jos, o sa vezi ce insemna sa slujeasca inaintea chivotului: vs 40 trebuiau sa aduca jertfe zilnic, sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru bunatatea sa, vs41: sa cante. Nicidecum sa se inchine la chivot. In plus chivotul era ascuns privirilor in Sfanta Sfintelor in Tabernacol. Acolo intra doar marele preot si (dupa cum s-a mai spus) avea clopotei la picioare in caz ca isi permitea sa intre acolo in mod nevrednic si era pedepsit. Deci nu vedea oricine chivotul.
Si bineinteles ca erau inaintea chivotului (sau slujeau inaintea chivotului), pentru ca altarul si serviciul la templu se facea in fata Tabernacolului. Deci toate erau in fata chivotului.
Cand evreii au scos chivotul si l-au folosit ca un fel de talisman, ca sa castige o lupta, Dumnzeu i-a pedepsit si nu au castigat lupta.

Nu cunoastem nume de creaturi sprirituale sau ingeri, decat al lui Satan, Mihael si Gabriel. Dumnezeu s-a ingrijit de asta, tocmai ca sa nu ne vina noua prin cap ceva idei de a ne inchina lor. Vezi exemplul lui Ioan din Apocalipsa 22:8,9
8   Şi eu, Ioan, sunt cel ce-am auzit şi-am văzut acestea. Şi când am auzit şi-am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
9   Dar el mi-a zis: ,,Vezi să nu faci asta! b Sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, profeţii, şi cu cei ce păstrează cuvintele acestei cărţi. Lui Dumnezeu închină-te!"

Apoi legat de plecaciunile care le faceau ei, faceau asta si in semn de salut profund. Versetul care l-ai citat tu din Luca este tradus in alte Biblii ca "salutul". Exista multe exemple cand se salutau asa in vremurile Biblice. Dar cand vine vorba de inchinare, nu este potrivit. Satan i-a zis lui  Isus (in Matei 4) sa se plece doar odata in fata lui.

9 şi I-a zis: ,,Pe acestea toate ţi le voi da ţie dacă vei cădea înaintea mea şi mi te vei închina".
10   Atunci Iisus i-a zis: ,,Mergi înapoia Mea, Satano, că scris este: Domnului Dumnezeului tău să I te închini şi numai Lui să-I slujeşti!"

Din pacate azi oamenii nu doar ca se pleaca, dar chiar se inchina la tot felul de persoane carora nu ar trebui sa ne inchinam (conform cu versetul de mai sus). Chiar daca acelea sunt imnuri sau manifestari artistice.... cu cati oameni am discutat eu nu au zis ca ii canta sau ca ii zice un imn in cinstea sfantului cutare, ci ca citeste din cartea de rugaciuni sau ca se roaga la sfantul cutare sau la sfanta Parascheva sau la sfanta Maria etc pentru ca sa ii ajute. O doamna chiar a zis ca ea nu prea se roaga la Dumnezeu ca simte ca doar sfanta Maria o ajuta.

Lucrurile acestea nu sunt sustinute de Sfanta Scriptura. Putem sa scoatem versete din context si sa le dam cate interpretari vrem noi, dar trebuie inteles mesajul Bibliei in intregime, nu doar sa ne folosim de anumite versete ca sa potrivim ce credem noi cu ce pare sa zica versetul.

Scriptura zice clar in Evrei 4:15,16 despre Isus: "Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul ispitit în toate, asemenea nouă, dar fără păcat. Să ne apropiem, deci, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să aflăm har, ca să avem ajutor la momentul potrivit". — Evr. 4:15, 16
Sau in 1 Timotei 2:5 Pentru că este un singur Dumnezeu şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni: omul Cristos Isus. 

Nu cred ca versetele astea doua se pot interpreta in vre-un fel. Este cat se poate de clar ca nu trebuie sa ne inchinam decat lui Dumnezeu, prin unicul mediator Cristos Isus.

morozan simion

Buna seara stimati forumisti. Eu nu vreau sa vorbesc din punct de vedere stiintific si nici macar biblic vreau sa va prezint ceva rralist , cel putIn asa cred eu. Ce este oare pacat sa faci dumineca sau in sarbatori? Sa stai in crasma sa bei si sa te certi sau sa te bati sau sa.ti bati sotia si copii sau sa injuri, ori sa ai grija de albine de exemplu, de animale, sa faci ceva constructiv?ce spuntI voi?astept raspunsurile voastre
O seara faina

marian sima

Faraoane specifica la ce filmulet te referi ca sant mai multe.
Cat despre biserica,atunci cand biserica a cotit valdenzi si altii au pastrat drumul drept,asa ca biserica apostaziata a preferat sa se manjeasca pe maini cu sangele lor.

Kov iulian

Citat din: morozan simion din Iunie 11, 2014, 10:01:00 PM
Ce este oare pacat sa faci dumineca sau in sarbatori? Sa stai in crasma sa bei si sa te certi sau sa te bati sau sa.ti bati sotia si copii sau sa injuri, ori sa ai grija de albine de exemplu, de animale, sa faci ceva constructiv?ce spuntI voi?astept raspunsurile voastre
O seara faina

Fratemiu le cam are cu bautul, si a invitat la el in zi de sarbatoare niste amici la o bauta.
Am umblat la unu sau doi stupi dar nu mai retin pentru ce motiv, daca era un motiv important sau nu.

Dupa ce am facut ce am avut de facut, m-am dus si eu la ei sa ii salut etc.
Acolo bautura, manele, glume deochiate despre fetele ce dansau la tv in acel videoclip manea.

Eram cu masca in mana si cand ma vede unul din amici lui ca intru pe usa ma si apostrofeaza

" Pai tu lucrezi la albine ma in zi de sarbatoare ? "

Apropo acel amic din alte discutii avute cu el mi-a marturisit ca nu crede in Hristos, Dumnezeu si alte lucruri de astea ce au legatura cu Divinitatea, Ortodocsia etc.
Chiar si asa practica toate acele obiceiuri ca sa aiba noroc si sa faca parte dintr-un grup.

Era un pacat asa de groaznic ce am facut eu?
Asa se tine o zi de sarbatoare?
Rade ciob de oala sparta?

pharaonu75

Initial a fost facut un film documentar, dupa care l-au extins, facand un serial...
Daca se numeste Ancient Aliens, indiferent ce episod ar fi, vizioneaza-l si vei intelege ce anume am vrut sa spun... nu te-am contrazis cu nimic, insa nici nu ti-am dat dreptate (precum sinele de cale ferata, paralele :D )... ti-am indicat insa cum pot fi vazute, cu alti ochi si din alt unghi, atat religia cat si multe dintre "evenimentele biblice".
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

dodo79

Citat din: vranceanul din Iunie 11, 2014, 04:01:38 PM
dodo79, te intreb : ce este religia? cum definesti intelesul biblic al cuvantului RELIGIE?, pt. ca spui ca religia este 'pacatoasa', in ultima ta postare. Multi nu fac deosebirea intre credinta,  religie, cult, biserica, iar cei mai inapoiati (mai putin pregatiti) cu sectele.

imi cer scuze.voi rectifica.recunosc ca am gresit.
nu religia ,ci asazisi credinciosi din religii sunt pacatosi. stiind ca sunt pacatosi ,se cearta intre ei ptr ce?sa demonstreze ca sunt mai credinciosi unii ca altii.ca religia lor este mai cu mot.

TDI

Credinţa e veşnică, religiile se reinventează una pe alta în permanenţă.

Kov iulian

CitatPrometeu (sau Prometheus), unul dintre titani, fiul lui Iapetus și al Clymenei, care fură de la zei, pentru oameni, focul.

Prometheus era considerat binefăcătorul oamenilor, în pofida lui Zeus. Făcându-le acestora partea cea mai bună la împărțirea unei victime destinate lui Zeus, titanul și-a atras pentru prima dată asupră-și mânia acestuia din urmă. Drept răzbunare, părintele zeilor le-a luat muritorilor focul. Din nou însă Prometheus a găsit mijlocul de a le veni într-ajutor. El fură focul din ceruri și-l dă oamenilor.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Prometeu

De atunci oamenii au continuat sa foloseasca focul in diverse moduri.

vranceanul

TDI- credinta nu poate fi vesnica, de ce? pentru ca se poate pierde intr-o clipa. Ceia ce ramane vesnic este dragostea lui Dumnezeu fata de oameni. -Ar trebui Sa-i raspundem cu aceiasi moneda-.
Definitia biblica este in epistola catre Evrei capitolul 1 - 'Si credinta este o incredintare neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad'. Cititi mai departe sa vedeti ce s-a facut prin credina.
Nu religiile se reinventeaza, ci 'doctrinele' religioase.
Religia in termeni umani este:  formă a conștiinței sociale caracterizată prin credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult; confesiune.
Biblic este 'restabilirea legaturii' -rupta de Adam in gradina Edenului cand  a mancat din 'pomul din mijlocul gradinii' (nu mar). Geneza(facerea) capitolul 3 cu versetul 3. ---si restabilirea ei prin jertfa Lui ISUS.