Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

marian sima

Pogorarea Duhului sfant a fost un eveniment in biserica lui Dumnezeu.
Stim cu toti ca evrei aveau Chivotul ,prezenta lui Dumnezeu era acolo unde era chivotul,de obicei chivotul era la templu si prezenta lui Dumnezeu era la templu,acolo preoti mijloceau intre popor si Dumnezeu.

Insa de cand Isus a fost crucificat el mijloceste intre om si Dumnezeu.

Ce spne Dumnezeu?
Acolo unde sant stransi 2-3 in numele meu eu voi fi cu ei.

Căci UNUL este Dumnezeu, UNUL ESTE ŞI MIJLOCITORUL între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi."
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Ortodoxă)

Asa ca nu mai era nevoie de preoti ,ba ca sa intareasca acest lucru Dumnezeu a sfasiat de sus pana jos perdeaua din templu.

Ca sa intareasca pe cei alesi pentru conducerea biserici Sale Dumnezeu a revarsat Duhul sfant peste apostoli ,astfel ei au inceput sa invete noroadele in limbile lor.

Asta nu inseamna ca Pavel nu avea Duhul Sfant,el a fost scos din temnita de Dumnezeu

Faptele Sfinţilor Apostoli

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Capitolul 13
1.    Şi erau în Biserica din Antiohia prooroci şi învăţători: Barnaba şi Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, şi Saul.
2.    Şi pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiţi-mi pe Barnaba şi pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat.
3.    Atunci, postind şi rugându-se, şi-au pus mâinile peste ei şi i-au lăsat să plece.
4.    Deci, ei, mânaţi de Duhul Sfânt, au coborât la Seleucia şi de acolo au plecat cu corabia la Cipru.
5.    Şi ajungând în Salamina, au vestit cuvântul lui Dumnezeu în sinagogile iudeilor. Şi aveau şi pe Ioan slujitor.
6.    Şi străbătând toată insula până la Pafos, au găsit pe un oarecare bărbat iudeu, vrăjitor, prooroc mincinos, al cărui nume era Bariisus,
7.    Care era în preajma proconsulului Sergius Paulus, bărbat înţelept. Acesta chemând la sine pe Barnaba şi pe Saul, dorea să audă cuvântul lui Dumnezeu,
8.    Dar le stătea împotrivă Elimas vrăjitorul - căci aşa se tâlcuieşte numele lui - căutând să întoarcă pe proconsul de la credinţă.
9.    Iar Saul - care se numeşte şi Pavel - plin fiind de Duh Sfânt, a privit ţintă la el,
10.    Şi a zis: O, tu cel plin de toată viclenia şi de toată înşelăciunea, fiule al diavolului, vrăjmaşule a toată dreptatea, nu vei înceta de a strâmba căile Domnului cele drepte?

Acum te intreb,avea Pavel Duhul Sfant asupra sa?
Citatele sant din biblia ortodoxa.

Dragos Biserici surori ,dar ce surori.

I-ti amintesc ca frati ortodoxi rusii ii omoara pe frati ortodoxi ucrainieni si invers,oameni se ucid cu arme sfintite de preoti lor .
Catolici au ucis mai multi oameni decat Hitler ,pai Isus ii invatase asta. :)

Acum te intreb care e praful din ochi prostilor?

Adevarati frati de credinta nu se ucid intre ei,ba din contra vezi ce spune biblia.

CAnd totul devine o inselaciune merge sa-l ucizi pe al tau frate.

faststorm

Aoleeeu, facem cateheza acuma sau ...... eu cred ca e mai bine sa ne intoarcem la subiect....daca e corect sau nu sa lucram la stupina in zilele de duminica ....aceasta era intrebarea.

NU facem aici pe forum religie si nici cateheza....cred ca este important cum a spus si unul dintre colegi,,,,un teolog de meserie ar putea sa ne ajute, prof la facultatea de teologie, preot, calugar...nu e bine sa ne jucam cu interpretarea celor sfinte, dupa bunul nostru plac ci mai bine sa lasam asta in seama profesionistilor.

Imi cer iertare in avans daca am suparat pe unii, insa e bine sa patram linia forumului

NiKoN

Atunci, postind şi rugându-se, şi-au pus mâinile peste ei şi i-au lăsat să plece.
Au fost hirotoniti prin punerea mainilor de catre Sfintii Apostoli, celor care Hristos le-a zis : Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele le vor fi iertate, si celor care le veti tine, tinute vor fi. Asadar, Hristos a pus pe Apostoli ca mijlocitori, iar urmasii acestora, episcopii si preotii de astazi ii implinesc porunca. In citatele de mai sus sunt enumerate darurile sau harismele care au contribuit la dezvoltarea bisericii primare, insa principalul rol l-au avut Sf. Apostoli si clerul hirotonit de ei prin punerea mainilor. Se vorbeste despre calatoriile misionare ale sf. Pavel, insa se omite faptul ca el insusi a hirotonit episcopi si preoti, Timotei si Tit fiind exemple vii in acet sens. Cei care se pretind urmasii "apostolilor"  Charles Fox Parham si a acolitilor sai, peste care s-a "pogorat" Duhul Sfant intr-un hambar, bat campii!  Pogorarea Duhului Sfant a fost unica, iar orice imitatie duce in derizoriu acest moment de sfintire si intemeiere a Bisericii crestine.
La subiect.....
Hristos nu a indemnat la munca cand a vindecat in zi de sarbatoare, ci a indemnat la savarsirea binelui indiferent de timp, loc, situatie. A lucra duminica la stupi este pacat, a interveni in cazuri exceptionale si pentru scurt timp, din dorinta de a indrepta o situatie ce ar duce la suferinta oamenilor, albinelor,animalelor, nu vad de ce ar fi. 
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Mai 23, 2014, 12:26:57 PM
Citat din: marian sima din Mai 22, 2014, 10:57:54 AM
Oroles in mesaj privat ti-am spus carui cult apartin,daca spun public altii pot sa inteleaga ca fac reclama acelui cult.
de mult nu am mai auzit un banc asa de bun , cica reclama la un cult !  tu ori de inchini la sf. pepsi si oduci osanale sfintei coca-cola ?

In lumea crestina exista doar Bisericile surori Catolica si Ortodoxa , restul e praf in ochii prostilor.

daca marian spune bancuri bune dar pe subiect, altii vorbesc in necunostinta de cauza ... si folosesc limbajul cu, care ne-a invatat deja :)
in lumea crestina exista mai multe BISERICI, nu doar ortodoxa si catolica (ca au incalecat astea doua lumea si suge din voi ca parazitii este alta treaba).

Daca restul sunt praf in ochii prostilor cum sa caracterizam urmatoarele:
1. preotul ortodox vine sa-mi ingroape bunicul, cere 150 lei si taie chitanta de 50
2. creste porcii cu colacii si colivele de la biserica.
si multe alte lucruri ... da cik sa faci ce zice popa nu ce face popa!

Sa retii domnule dragos ca cele 2 surori au luat fiinta unindu-se cu paganii si au imprumutat multe practici pagane.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

marian sima

Nikon o intrebare pentru tine  .
Preotul din aeroport care injura de mama focului avea Duhul Sfant asupra lui?
Acum sa cred ca daca el nu ierta autoritatile ,acele autoritati vor arde in focul ghenei. :smile:

Pe acest context sa pus dijma pe mantuire ,catolici au inventat indulgentele si altii alte dari astfel incat poti sa faci ce vrei ,dai cu banul si esti iertat.

Ba poti sa fii ateu convins ,sa fii contra lui Dumnezeu ,daca urmasi tai platesc gros in ziua cand ai plecat la parcul rece esti trecut vrei nu vrei intre cei credinciosi.

Mantuirea este a Domnului si nimeni nu are puterea sa se interpuna intre om si Isus.

"Căci UNUL este Dumnezeu, UNUL ESTE ŞI MIJLOCITORUL între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine preţ de răscumpărare pentru toţi."
(1 Timotei 2:5-6 Biblia Ortodoxă)

Cati mijlocitori sant?

La subiect.

Duminica nu se tine ca zi de sarbatoare deoarece nu este lasata de Dumnezeu ca zi de sarbatoare.
Nu a tinut duminica nici Isus,nici ucenici si nici biserica primara.

Sa tinut la ordinul unui imparat.

bio

Citat din: marian sima din Mai 23, 2014, 09:36:38 AM
.....
Astazi ce fac invatatori din toate religiile?
Salariu pentru o zi lucrata pe saptamana.
Decontari pentru calatorii.
Afaceri cu masa de credinciosi,cand Isus spunea destul de clar celor care facea comert la templu;
A-ti facut din casa Tatalui Meu o pestera de talhari.
Si multe altele.

..... "pestera de tilhari"... :bravo:

Citat din: mmacreanu din Mai 23, 2014, 05:24:11 PM
......... cum sa caracterizam urmatoarele:
1. preotul ortodox vine sa-mi ingroape bunicul, cere 150 lei si taie chitanta de 50
2. creste porcii cu colacii si colivele de la biserica.
......

.."religia" a ajuns sa fie afacere .

Asistenta spirituala  ar trebuii sa fie gratuita dar "foamea popilor" este mare .

oroles

Citat din: dragos2006 din Mai 23, 2014, 12:26:57 PM
  de mult nu am mai auzit un banc asa de bun , cica reclama la un cult !  tu ori de inchini la sf. pepsi si oduci osanale sfintei coca-cola ?

In lumea crestina exista doar Bisericile surori Catolica si Ortodoxa , restul e praf in ochii prostilor.
Banc 1 (despre consecventa): Iisus Hristos, indignat de amploarea pe care au luat-o drogurile, trimite pe cei 12 apostoli sa aduca droguri din toate partile lumii, pentru a le analiza si a vedea de ce sunt asa de atractive. Dupa o ora se aude un ciocanit la usa. Iisus intreaba: "Cine e?"
-"Eu sunt, Petru Doamne!"
-"Ce ai adus Petru?"
-"Hasis din India, Doamne"
-"Bine intra!"
Dupa inca 2 ore se aude iarasi un ciocanit. Iisus intreaba: "Cine e?"
-"Eu sunt, Ioan a lui Zevedeu Doamne!"
-"Ce ai adus Ioane?"
-"Opiu din Afganistan, Doamne"
-"Bine intra!"
Si tot asa, rand pe rand vin toti apostolii, mai putin unul. Dupa cateva ore de asteptat se aude un ciocanit: Iisus intreaba: "Cine e?"
-"Eu sunt, Iuda Doamne!"
-"Ce ai adus Iuda?"
-"FBI-ul! Mainile sus!" :D

Banc 2:
Dumnezeu, suparat ca nu a mai intrat nimeni in rai de cateva luni, il trimite pe Sf. Petru si ii spune: "Te rog, pana maine dimineata sa imi aduci un credincios in Rai" Ajunge Sf. Petru in Romania si intalneste un pastor caruia ii spune "Daca ai in traista ceva de mancare, da-mi si mie ca sunt om sarac. Nu am mai mancat de 3 zile." Pastorul roman ii spune: "Uite care ii treaba: Maine am de cosit! Vii la cosit si iti dau si mancare, iti dau si bani!" Asta ar fi insemnat ca sa incalce termenul lui Dumnezeu... Dezamagit de roman, pleaca in Serbia unde intalneste un plugar. Ii spune acelasi lucru (pentru a-i testa milostenia) dar este refuzat spunandu-i-se: "La munca, nu la intins lumea!" Dezamagit de romani si suparat, Sf. Petru pleaca in SUA unde isi pierduse orice speranta ca va gasi un om bun care merita sa intre in rai pana a doua zi dimineata. Prin New York, in Times Square da de un punker si ii spune: "Da-mi te rog si mie 2$ sa imi iau ceva de mancare!"
Punkerul il intreaba:
-"Ti-e foame? Hai cu mine la restaurant!"
Ii comanda felul I, felul II, o sticla de bere si il intreaba:
-"O tigara vrei?"
Sf. Petru, fericit ca a gasit un om bun accepta oferta punkerului. Ia tigara, o fumeaza si ii spune:
- "Uite care e treaba: Eu Sunt Sf. Petru si pana maine trebuie sa duc pe cineva in Rai! Pentru ca ai fost milostiv, te iau cu mine"
Punkerul ii raspunde:
-"Asa-i ca-i tare tigara?"
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cristian87

si uite asa inca un topic despre albinarit se transforma intr/unul de polemica religioasa :hippo: :nudie:
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

marian sima

Titlul topicului este;Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Si acum sa vorbim strict din perspectiva apicola excluzand-o pe cea religioasa.

Da este permis sa se lucreze la stupi duminica ,legea apiculturi nu interzice sub nici o forma lucrul in stupina in ziua de duminica. :)

feerary

Citat din: marian sima din Mai 24, 2014, 08:41:53 PM
Titlul topicului este;Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Si acum sa vorbim strict din perspectiva apicola excluzand-o pe cea religioasa.

Da este permis sa se lucreze la stupi duminica ,legea apiculturi nu interzice sub nici o forma lucrul in stupina in ziua de duminica. :)
:bravo:   
        Nici macar preotul nu interzice ;)

oroles

...legea apiculturi nu interzice sub nici o forma lucrul in stupina in ziua de duminica. :)

Da, dar ar trebui sa fim rasplatiti dublu pentru ca lucram duminica. Albinele nu stiu asta.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

....

Cred ca legea apiculturii nu are girul "celui mai rivnit burlac din Romania"... =))... adica a "preafericitului Daniel"... =))
... ce oameni si parlamentarii astia..... au putut da o lege fara "binecuvintarea"  B.O.R...

..ca tot venii vorba de "cel mai rivnit burlac din Romania" imi aduc aminte de faza cu taxa pe nume... http://www.infocs.ro/va-vine-sa-credeti-romanii-cu-nume-de-sfinti-vor-plati-o-taxa-pentru-a-le-folosi-in-continuare/

dodo79

Citat din: oroles din Mai 24, 2014, 10:16:14 PM

Da, dar ar trebui sa fim rasplatiti dublu pentru ca lucram duminica. Albinele nu stiu asta.
dar tu le dai duminica sirop?
le dai dublu? :) :hi:

marian sima

Mihail si Gavril sant nume de ingeri ,sa demonstreze cel care s-a gandit la aceasta taxa ca acesti doi ingeri sant ortodoxi.

Ioan,Andrei ,Pavel ,Petru si alte nume nu au nimic in comun cu ortodoxia deoarece acestia nu se inchinau la icoane,nu venerau moaste,nu tineau duminica si multe altele.

Si satana ii spunea lui Isus ;Inchinate mie si pamantul cu tot ce e pe el va fi al tau.

Pamantul il crease el ca sa fie al lui?

Acesta ii spunea cu nerusinare celui care a creat pamantul  ca ii va da pamantul.

Asa pretinde si capetenia aceasta ceva ce nu-i apartine,de fapt nu face decat sa se asemene cu cel care pretindea pamantul.

D006

Citat din: marian sima din Mai 23, 2014, 01:01:50 PM
Pogorarea Duhului sfant a fost un eveniment in biserica lui Dumnezeu.

Deci suntem penticostali ! , Mariane tata buna gașcă ti-ai ales.