Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

Cubby

stiati ca in calendarul ortodox romanesc a fost pusa duminica prima zi a saptamani? Intre ziua de sambata si duminica este o linie orizontala care delimiteaza saptamana.

trantore

Citat din: marius_vfp din Mai 18, 2014, 10:59:58 PM
salut , interesant topic , parerea mea e ca vorbim vorbe , sa dea cu pietre cel care nu a lucrat niciodata duminica ,
1 , cand soarele isi va lua zi de stat la picnic atunci eu o sa stau cascagura.
2 cand vantul, plantele, animalele nu vor cere da mancare  stau cascagura.

3 da oare de ce popa si-a ales ziua de dumnica sa slujeasca , adica el atunci munceste alta zi nu si-a gasit, sta toata saptamana casca gura , si noi cascam gura la el doar o zi din saptamana .  :qp:

spor

la noi mai exista o vorba....    lunea nici iarba nu creste...

marian sima

Mariane, esti intr-o mare eroare. Nu ai inteles ideea ca nu religia te mantuieste ci credinta. Cred ca pe Iisus Hristos nu l-ar fi interesat cand tinem noi Ziua Domnului. Nu cred ca e important.

Biblia spune ca Isus se ducea in sabat la templu si citea din scrieri.

Acum intreb era religios sau nu?

CREDINTA VINE IN URMA ASCULTARI DIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU.

Talharul de pe cruce a avut un mare har oferit de Dumnezeu,daca el era crucificat cu o zi inainte sau cu o zi in urma crucificari lui Isus unde mai era credinta lui?

Referitor la sarbatori ai dreptate au suprapus sarbatorile crestine peste sarbatorile pagane ca sa impece si varza si capra.

Ba gasim in crestinismul ortodox si Paparuda ritual pentru chemarea ploi ,astfel Dumnezeu este dat la o parte , capra,mastile si alte obiceiuri care la radacini sant pagane si invoca personaje din mitologie.

Avem magie alba,horoscoape si alte chesti care ii spun lui Dumnezeu Pa ,viitorul nostru nu tine de tine.
Ori oameni acestia sant ortodoxi ,Pavel afirma destul de clar ca cei care fac anumite fapte trebuiesc alungati din sanul biserici.

Daca intrebi vrajitoarea care zice ca face magie alba daca crede in Dumnezeu i-ti va raspunde ca ea crede.
Dupa parerea dumitale e mantuita,insa ea inseala lumea precum satana .

Ziua de odihna nu inseamna sa stai gura casca,uite ce spune Dumnezeu.

12 Le-am dat şi Sabatele Mele, să fie ca un semn între Mine şi ei, pentru ca să ştie că Eu sunt Domnul care-i sfinţesc.

Tot el spune ca sabatul a fost facut pentru om si acum baniuesc ca nu numai evrei sant oameni.

Apocalipsa vorbeste despre faptul ca in timpul sfarsitului  vor fi doua grupari de oameni,unii vor avea un semn de la Dumnezeu ceilalti un semn de la satana.

Cand indepartezi voit semnul lui Dumnezeu il accepti pe cel al lui satana si prin fapte arati cea ce crezi.

pistol28

Citat din: marian sima din Mai 20, 2014, 08:00:22 AM
..................................................................
Referitor la sarbatori ai dreptate au suprapus sarbatorile crestine peste sarbatorile pagane ca sa impece si varza si capra.

..........................................................................................

Eu as zice sa manance capra varza (adica sa dispara cele pagane)
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

TDI

Dacă ar dispărea conţinutul păgân din toate religile care au plecat din creştinism acestea ar rămâne fără nici cea mai mică urmă de conţinut (A se vedea: Eliade, Mircea - Istoria religiijor). Şi atunci - ce ne mai rămâne? Credinţa, cât o avem - bobul de muştar din bobul de muştar.

D006

Azi prăznuim pe sfintii Constantin si Elena , fiind zi de miercuri e zi de post . Acum intreb si eu : vinul este de post ?

faststorm

Buna,

Nu nu e de post, de aceia apar dezlegarile la untdelemn si vin in posturi, mai ales daca nu se bea in scop medical sau liturgic.

In legatura cu subiectul, da si eu am retineri in a lucra duminica si in sarbatori la stupina, fac tot ce pot sa nu lucrez duminica, pentru ca D-zeu 6 zile a lucrat si a 7 -a S-a odihnit.
Sfintii Parinti spun ca 6 zile pentru lucru/trup si 1 zi pt suflet!

Ganditi-va mai ales cand e vremea capricioasa si ai stupi in friguri, in timpul saptamanii mergi la servici, vreme rea iar sambata ploua !!! Duminica e  soare, sau asa cat de cat ....ce faci atunci....eu incerc sa nu merg in orele liturgice si fac doar urgentele......de hraniri, nu mai discut, mai pacat e sa lasi albina sa moara de foame cu buna stiinta, cand albina moare de foame este exclusiv vina noastra.

In fine cred ca cea mai veridica opinie ar trebui sa o spuna un preot apicultor sau calugar apicultor !!!

marian sima

Citat din: TDI din Mai 20, 2014, 10:34:49 PM
Dacă ar dispărea conţinutul păgân din toate religile care au plecat din creştinism acestea ar rămâne fără nici cea mai mică urmă de conţinut (A se vedea: Eliade, Mircea - Istoria religiijor). Şi atunci - ce ne mai rămâne? Credinţa, cât o avem - bobul de muştar din bobul de muştar.

Religiile au plecat din crestinism insa o data plecate au schimbat macazul si au imprumutat din cea ce nu era bun .

oroles

Mariane, sa inteleg ca traditia nu e buna? Tu cand sarbatoresti Craciunul? Dar Pastele? Oare astea nu au legatura cu sarbatorile pagane? Carui cult apartii?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mmacreanu

Citat din: oroles din Mai 21, 2014, 10:32:22 PM
Mariane, sa inteleg ca traditia nu e buna? Tu cand sarbatoresti Craciunul? Dar Pastele? Oare astea nu au legatura cu sarbatorile pagane? Carui cult apartii?

nu toata lumea serbeaza craciunul si pastele ... si daca s-a adus vorba, cum se serbeaza craciunul si pastele? ALCOOL, MUZICA, CLUBURI ... multi porci parliti si cateva mii de miei. Context spiritual = nimic!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Mai 21, 2014, 10:37:17 PM
cum se serbeaza craciunul si pastele? ALCOOL, MUZICA, CLUBURI ... multi porci parliti si cateva mii de miei. Context spiritual = nimic!
:bravo:  =D> =D> =D>

marian sima

Oroles in mesaj privat ti-am spus carui cult apartin,daca spun public altii pot sa inteleaga ca fac reclama acelui cult.
Ori adevarul biblic primeaza in fata cultului.

Si e adevarat eu nu serbez craciunul ,referitor la paste il serbez trimestrial ,ce inseamna asta .

Impartasania cu paine nedospita si vin,elemente care reprezinta jertfa lui Isus.

Insa pentru a putea sa te impartasesti cu aceste simboluri trebuie sa fii impacat cu semeni ,adica sa ierti pe cei care ti-au gresit si sa ceri iertare celor carora le-ai gresit.
Si sa fii impacat cu Dumnezeu.

Nu am obiceiul de a sacrifica miel de paste,ecest element era prezent in pastele evreilor si reprezenta iesirea de sub robia egipteana.

Adevarul este ca credinta este un paradox ,cu cat te crezi mai credincios cu atat stai mai prost,

Pavel spunea la un moment dat;POT SA AM CREDINTA SA MUT SI MUNTI DACA NU AM DRAGOSTE SANT UN CHIMVAL ZANGANITOR.

Sutasul roman se duce la Isus pentru ai vindeca robul si Isus spune multimi;Credinta ca a lui nu exista in tot israelul.

Daca tin o zi doar pentru o forma religioasa mai bine nu mai tin.
Isus spunea.
Daca ma iubiti tineti legile si poruncile mele.

1)Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot cugetul tau.

Daca iubesti pe Dumnezeu faci cea ce ti-a poruncit si anume  nu te inchini la chip cioplit ,la imagini si tii legile sale.

2)Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Cine este aproapele ?

Parinti,pai ce zice porunca lui Dumnezeu?Cinstesteti parinti.
Sotia,pai nu zice porunca lui Dumnezeu sa nu o inseli?
Vecini,pai nu zice porunca lui Dumnezeu sa nu-ti doresti cea ce este al lor.
Si altii,pai nu zice porunca lui Dumnezeu sa nu-i omori sa nu-i furi.

Acum avem o forma de credinta sau o credinta care are roade bune.

Ideal ar fi sa avem a doua parte.
Insa pe pamantul acesta nu santem singuri si Pavel spunea;ma straduiesc sa fac binele si ma trezesc facand raul.
Sau raul se tine lipit de mine,de multe ori acest lucru se intampla si cu noi.

Ignatov Andrei

Citat din: marian sima din Mai 22, 2014, 10:57:54 AM

2)Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.

Pavel spunea;ma straduiesc sa fac binele si ma trezesc facand raul.

Daca iubesti, ce rost mai au explicatiile cu... inselatul, ravnitul, furatul, omaratul etc?!?

La Pavel, e o mare problema!
In afara faptului ca nu "a fost prezent" la Pogorarea Sfantului Duh, avea - din cand in cand - "readuceri aminte", adica el era... SAUL!

marian sima

Am vrut sa spun ca in aceste doua legi intra cele 10 porunci.

Eu zic ca Isus nu sa aratat degeaba inaintea lui Pavel (saul).

Pavel era un invatator insa el nu dorea sa fie o povara pentru comunitati astfel ca atunci cand nu predica lucra la fabricarea de corturi si astfel i-si procura bani necesari.

Astazi ce fac invatatori din toate religiile?
Salariu pentru o zi lucrata pe saptamana.
Decontari pentru calatorii.
Afaceri cu masa de credinciosi,cand Isus spunea destul de clar celor care facea comert la templu;
A-ti facut din casa Tatalui Meu o pestera de talhari.
Si multe altele.

D006

Citat din: marian sima din Mai 22, 2014, 10:57:54 AM
Oroles in mesaj privat ti-am spus carui cult apartin,daca spun public altii pot sa inteleaga ca fac reclama acelui cult.
de mult nu am mai auzit un banc asa de bun , cica reclama la un cult !  tu ori de inchini la sf. pepsi si oduci osanale sfintei coca-cola ?

In lumea crestina exista doar Bisericile surori Catolica si Ortodoxa , restul e praf in ochii prostilor.