Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

vranceanul

Mariane, dupa legea apiculturii se poate lucra in orice zi (inclusiv sambata si duminica) chiar si in sarbatorile legale nationale si religioase. Nu va inteleg de ce faceti atata caz pentru o nimica toata. Oare n-ati inteles ca Hristos ne-a chemat la SLOBOZENIE (fara a face o haina a rautatii din aceasta), ca unii isi pun 'sarcini grele si anevoie de purtat', altii pun pret pe o zi (ca cea de sabat) crezand ca aceasta ai mantuie de pacate (zicand ca-i porunca), pe altii ai mantuie inchinarea la desene 'inchipuite', la resturi si nume de morti, pe altii fiolozofia acestui veac, Buda, Mahomed, si lista poate continuua. Isus a zis : Eu sant calea, adevarul si viata. Cine vine la mine are viata vesnica. Eu sant poarta oilor (usa cea stramta), cine sare pe alta parte este un hot si un talhar. (citate din memorie)

Haideti sa nu mai facem discutii inutile. Da, daca este nevoie urgenta, putem interveni oricand la stupi (chiar si alte domenii), dar sa nu uitam de Dumnezeu care ne-a dat o zi in care putem Sa-i aducem 'darurile' noastre de inchinare si multumire (indiferent ca-i sambata sau duminica).
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Mai 25, 2014, 08:46:48 AM
Citat din: marian sima din Mai 23, 2014, 01:01:50 PM
Pogorarea Duhului sfant a fost un eveniment in biserica lui Dumnezeu.

Deci suntem penticostali ! , Mariane tata buna gașcă ti-ai ales.

Penticostalii, din cate stiu, au tot Duminica drept zi de inchinare!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

mmacreanu

Acum, una peste alta, ca sa nu transformam intrebarea initiala intr-o dezbatere religioasa (putem deschide alt topic pentru asta). Intr-o lume unde femeia cu barba nu creeaza asa mari controverse, discutiile pe baza religiei trebuiesc luate ca invatatura nu ca insulte sau injurii.
Fiecare stie interdictiile apartenentei religioase, iar daca nu le stie sa se intereseze.
Despre lucrul in ziua Domnului (indiferent care este ea in functie de religie) se zice destul de clar in cele 10 porunci (care sunt la fel pentru toti, ortodocsi, catolici, protestanti):Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti, sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezului tau, sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in 6 zile a facut omnul cerurile, pamanul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea s-a odihnit, deaceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

Uitati ce zice Dumnezeu legat de lucrul in stupina!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

oroles

Ca o constatare, protestantii pun mai mult accentul pe Legea Veche decat pe Legea Noua. Ori, daca sunt atenti atat la detalii precum nelucrarea in ziua de odihna, de ce nu omoara si pe criminali sau pe cei care savarsesc adulter, ca doar asa spune Legea Veche. Cred ca nu ati inteles nimic din ce a spus Iisus Hristos. Practic el zicea ca doua porunci sunt mai importante: iubirea lui Dumnezeu si iubirea aproapelui.

35.    Unul dintre ei, învăţător de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a întrebat:
36.    Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?
37.    El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.
38.    Aceasta este marea şi întâia poruncă.
39.    Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
40.    În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.
(Matei 22: 35-40).

Asta nu eludeaza celelalte porunci.

Cat despre moaste, aveti aici cateva argumente:
http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/viata-vesnica/cinstirea-sfintelor-moaste-69169.html

As mai putea adauga, ca argument in favoarea cinstirii sfintilor ce le-a zis Iisus Hristos cetatilor care nu au primit pe ucenici.  Cat despre cinstirea fecioarei Maria, pentru protestanti:

48.    Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49.    Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui.
50.    Şi mila Lui în neam şi în neam spre cei ce se tem de El.
(Luca 1: 48-50)

Cred ca expresia "ma vor ferici toate neamurile" trebuia scrisa "ma vor ferici toate neamurile, mai putin protestantii".
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Macreanu,nu sant penticostal insa am prieteni penticostali,un camarad de armata penticostal a fost batut de un locotenent  sa cante la acordeon muzica lautareasca,cu toate acestea nu a cantat,eu in locul lui ii dadeam a doua zi la locotenent cu patul la arma in cap.

Adevarat graiesti Oroles cand spui ca in aceste doua porunci se includ LEGEA SI prooroci.

Asta spuneam si eu in pagina anterioara ,Daca iubesti pe Dumnezeu nu faci tocmai contra la cea ce el spune.
Adica chip cioplit si altele.

Cat despre inchinarea la altceva decat Dumnezeu.

"Domnului, Dumnezeului tău, să te închini şi numai Lui să-I slujeşti" (Matei 4,10).

Apocalipsa 22;8-9

8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi, după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului care mi le arăta, ca să mă închin lui.
Apoc 19.10; Apoc 19.10;
9 Dar el mi-a zis: ,,Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, prorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Prooroci ,apostopi si altii au fost slujitori ai lui Dumnezeu,ei nu au facut nimic prin puterea lor .

Ingerul spune destul de clar.

FERESTETE SA FACI UNA CA ASTA.

Ucenici cat au trait nu ai permis ca lumea sa li se inchine.

feerary

Citat din: marian sima din Mai 25, 2014, 12:15:40 PM
Ucenici cat au trait nu ai permis ca lumea sa li se inchine.

Fapte 10:
25.   Şi când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui.
26.   Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Şi eu sunt om.

bucovineanu

Citat din: marian sima din Mai 25, 2014, 12:15:40 PM
,........eu in locul lui ii dadeam a doua zi la locotenent cu patul la arma in cap..........
Mariane, scrie undeva in biblie ca trebuia sa procedezi cum zici?  ^:)^

oroles

Citat din: feerary din Mai 25, 2014, 02:29:55 PM

Fapte 10:
25.   Şi când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui.

Aha... Dar de ce nu spuneti si contextul in care Corneliu i s-a inchinat si ce credea Corneliu. Corneliu credea ca Petru este Dumnezeu. :D De aceea Petru i-a zis lui Corneliu "Scoală-te. Şi eu sunt om."

De fapt la Coloseni 2:18 se vorbeste de inchinarea la ingeri:

Nimeni să nu vă smulgă biruinţa printr-o prefăcută smerenie şi printr-o făţarnică închinare la îngeri, încercând să pătrundă în cele ce n-a văzut, şi îngâmfându-se zadarnic cu închipuirea lui trupească,

Iar mai tarziu (Coloseni 3:5) se arata ce inseamna inchinarea la idoli:

Drept aceea, omorâţi mădularele voastre, cele pământeşti: desfrânarea, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este închinare la idoli

La Daniel 2:46 se arata cum Nabucodonosor i s-a inchinat lui Daniel:

Atunci împăratul Nabucodonosor a căzut cu faţa la pământ şi s-a închinat înaintea lui Daniel şi a dat poruncă să-i aducă jertfe şi tămâieri.

Ortodocsii nu se inchina la sfinti asa cum o fac lui Dumnezeu. E impropriu si sa spui de rugaciuni catre sfinti. Ortodocsii rostesc niste imnuri si nu rugaciuni cum cred protestantii, care se numesc ACATISTE. Orice ortodocs care are pic de discernamant va sti sa iti explice asta. Pentru ortodocsi sfintii sunt doar exemple de urmat.

feerary

Citat din: oroles din Mai 25, 2014, 04:55:17 PM
Citat din: feerary din Mai 25, 2014, 02:29:55 PM

Fapte 10:

Aha... Dar de ce nu spuneti si contextul in care Corneliu i s-a inchinat si ce credea Corneliu. Corneliu credea ca Petru este Dumnezeu. :D De aceea Petru i-a zis lui Corneliu "Scoală-te. Şi eu sunt om."

Serios? :uimit:  Atunci arata-ne tu contextul ca eu nu am vazut. Poti sa cauti in ce biblie vrei tu, chiar si in ce a martorilor.... Cunosc mai bine contextul decat crezi tu!... Eu nu am facut decat sa completez ceea ce a afirmat Marian, care spre deosebire de altii, stie ce vb.

marian sima

Daca am facea noi tot ce scrie in biblie lumea aceasta ar deveni un rai.
Insa nu facem asa,atunci l-as fi lovit rau pe acel locotenent ,penticostalul i-mi era prieten,eu ortodox ca si locotenentul ,insa tot nu l-am lasat ,e adevarat nici el nu ma last pe mine ca ma mutat disciplinar la alta companie.

Si nu procedam,doar il loviam din greseala. :D
Nea Bucovinene nu stiu multe de penticostali insa am vazut credinta acelui prieten penticostal din Reghin.
Un om tare de treaba.

Oroles .
Nebucadnetar se inchina la multe lucruri asa ca pe moment a considerat sa faca o plecaciune ,de cealalta parte ai pe Daniel un rob .
Asta nu inseamna ca Nebucadnetar si-a facut un obicei de a se inchina lui Daniel.

Nu te inchini la sfinti asa cum o faci inaintea lui Dumnezeu?

Ca unul care am participat la cea ce participi tu i-ti amintesc ca de paste stai la rand si cand i-ti vine randul lasi bani la altar pupi mana lui popa ,te inchini ,pupi icoana lui Isus de pe altar si pe urma treci mai departe ,te inchini si pupi icoanele de pe pereti la rand.

Care e diferenta intre cea ce faci in dreptul icoanei lui Isus care este parte a Dumnezeiri si restul icoanelor care reprezinta pe sfinti?

Nu e nici o diferenta ,e acelasi mod de inchinare.

oroles

Citat din: marian sima din Mai 25, 2014, 05:24:32 PM

Nu te inchini la sfinti asa cum o faci inaintea lui Dumnezeu?

Ca unul care am participat la cea ce participi tu i-ti amintesc ca de paste stai la rand si cand i-ti vine randul lasi bani la altar pupi mana lui popa ,te inchini ,pupi icoana lui Isus de pe altar si pe urma treci mai departe ,te inchini si pupi icoanele de pe pereti la rand.

Care e diferenta intre cea ce faci in dreptul icoanei lui Isus care este parte a Dumnezeiri si restul icoanelor care reprezinta pe sfinti?

Nu e nici o diferenta ,e acelasi mod de inchinare.

Daca as pupa toti sfintii din biserica asa cum spui tu as fi facut bataturi la  gura. In caz ca nu ai observat, orice iconostas are, in mare, cam aceleasi icoane. Se saruta, in special, icoana lui Iisus Hristos si icoana Maicii Domnului cu pruncul. Eventual se mai saruta icoana hramului zilei (cea din partea dreapta) si icoanele Sf. Arhangheli / icoana Sf. Nicolae / icoana Sf. Vasile / icoana Sf. Ioan Botezatorul (care sunt si ele zugravite pe iconostas). Si eu sunt de principiul: "Dati Cezarului ce este al Cezarului", si totusi nu m-am simtit indignat ca am lasat 1 RON la preot. De altfel, putini preoti iti reproseaza ca nu i-ai dat bani.

La voi in biserica cum e? In urma cu ceva ani eram recuperator la o banca. De fapt se chema inspector de risc. A trebuit sa ma duc sa recuperez o suma de bani de la un penticostal avut tare. Vanduse cu jumatate de milion de euro un teren de langa o uzina din Bacau. Ajung la el si il gasesc fumand pe banca. Ii spun ca are o datorie neachitata de ceva ani de 3000 de ron. Initial imi spune ca nu are bani, desi atata lux cat era in viloaica lui nu vazusem la nimeni. Un om de genul zgarie branza. Stiam de la vecini ca are banii  in casa pe care ii tine intr-un seif aflat in perete. Cand am vazut seiful in locul indicat de vecin am si inceput sa pun presiuni pe el. Zice "Hai ca am o ruda si ma imprumuta". Merg la ruda, tot penticostal. Initial spune "Nu am imi pare rau"... Datornicul incepe sa ii spuna ca sunt de la banca si ca urmeaza sa il executam, brusc ruda incepe sa spuna ca are... A fost comic! Iata, insa ca si la voi aveti "uscaturi".

feerary

Singurii care vor mostenii Imparatia lui Dumnezeu sunt Ioan 3:16 si  Ioan 1:12

oroles

marian sima

Eu am spus procedura inchinari in biserica ortodoxa din ziua de paste.
Cum te inchini Lui Isus (parte a Dumnezeiri)asa te inchini si icoanelor care reprezinta anumiti sfinti.

Adevarata inchinare.

Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. 24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr."

Sa te inchini in duh inseamna ca cugetul tau sa fie la Dumnezeu,in adevar inseamna sa nu dai cuvantul lui Dumnezeu la o parte si sa faci cea ce el a poruncit sa nu faci,adica sa te inchini unor imagini.

Ba aceste imagini difera de la pictor la pictor si nici nu stii daca ele reprezinta realitatea.
Ca sa nu mai vorbesc de venerarea unor moaste care pana la urma sau dovedit a fi de caine.

Asa ca omul trebuie sa se inchine in duh si adevar ,ba trebuie sa se inchine doar Dumnezeiri.

Ma uimesti cu seiful aflat in perete, :rotfl: :rotfl: :rotfl: =))cum ai intrat in vorba cu vecini ca sa-ti vorbeasca despre seif.

Eu nu am scos nimic despre albine de la o persoana si tu ai scos informatii despre seif.
Ma uimesti. :D

oroles

Citat din: marian sima din Mai 25, 2014, 06:49:45 PM
Eu am spus procedura inchinari in biserica ortodoxa din ziua de paste.
Cum te inchini Lui Isus (parte a Dumnezeiri)asa te inchini si icoanelor care reprezinta anumiti sfinti.

Cum poti sa judeci tu rugaciunea unui ortodox dupa cum se pleaca, dupa cum face semnul Crucii, dupa cum saruta icoana fara sa stii ce e in mintea lui si ce spune? E cam superficial. Nu ti se pare? Acelasi lucru l-as putea spune si eu despre unele culte, a caror "plansuri" fortate nu le inteleg. O cumnata a bunicii, dupa ce toata viata a fost ortodoxa, s-a trecut la cei De Ziua A Saptea. Am inteles ca au adevarate "sesiuni" de plans, pe care sincer nu le inteleg. Banuiesc ca te astepti ca la icoanele sfintilor sa saruti doar icoana, in timp ce la icoana Mantuitorului, ortodocsul ar trebui sa faca vreo 500 de metanii, iar la icoana Maicii Domnului vreo 200. Uite, nu e chiar asa.

CitatDar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. 24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr."

Are legatura cu ce am spus mai sus. Citeste printre randuri.

CitatSa te inchini in duh inseamna ca cugetul tau sa fie la Dumnezeu,in adevar inseamna sa nu dai cuvantul lui Dumnezeu la o parte si sa faci cea ce el a poruncit sa nu faci,adica sa te inchini unor imagini.
Nu ne inchinam unor imagini ci celor reprezentati in ele. Ai aici un exemplu de rugaciune la icoana Mantuitorului.

CitatBa aceste imagini difera de la pictor la pictor si nici nu stii daca ele reprezinta realitatea.
Sa nu imi spui ca imaginea ta e aceeasi in toate pozele? Mai exista o moda... Apropo, la manastirea Sihastria Secului se afla mormantul unui celebru preot de icoane ortodox, de origine ucraineana. E celebru pentru imaginea Maicii Domnului care plange. E vorba despre Irineu Protchenko. El picta icoana, dar nu pute picta chipul celui din icoana. A fost sfatuit sa tina post si sa se roage si asa ii venea in minte cum ar trebui pictat chipul celui care este reprezentat. Deci, sunt mai mult decat niste imagini... Si sa nu imi spui mie , ca nu te paleste vreun sentiment atunci cand vezi intr-o poza o ruda apropiata decedata. Acelasi rol il are si icoana.

CitatCa sa nu mai vorbesc de venerarea unor moaste care pana la urma sau dovedit a fi de caine.
Cei care s-au rugat, nu s-au rugat la oasele de caine ci la sfantul caruia presupuneau ca ii apartin. Crezi ca sfantul nu i-a auzit? Acelasi lucru l-am zis la ultima spovedanie unui preot si mi-a adresat aceeasi intrebare. A cui crezi ca e pacatul mai mare, celui care a sarutat oasele de caine sau celui care a pus oasele de caine acolo? Totusi, daca citesti despre cum au fost aduse osemintele Sf. Astion si Epictet ai sa vezi cum au aparut si oasele de caine.

CitatMa uimesti cu seiful aflat in perete, :rotfl: :rotfl: :rotfl: =))cum ai intrat in vorba cu vecini ca sa-ti vorbeasca despre seif.

Eu nu am scos nimic despre albine de la o persoana si tu ai scos informatii despre seif.
Ma uimesti. :D
Secretul meseriei. De fapt, daca nu eram bun in ceea ce faceam eram de mult timp dat afara. Eram printre cei mai buni din tara. Inainte sa plec in invatamant ma recrutasera BCR pentru o zona mult mai mare. E o poveste lunga. Oricum, va pot da indicatii despre numele multor persoane care aveau datorii la institutia bancara la care am lucrat, inclusiv detalii intime. De exemplu, aflam ca unul a facut credit pentru amanta, fara stirea nevestei iar amanta nu mai platea. Ma duceam la nevasta, ii spuneam cum sta treaba... Si uite asa plateau imediat tot creditul... Si exemplele pot continura...

Daca nu ma crezi, ii putem face o vizita. Aaaa... si am elev penticostal la al 3-lea dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si fara permis.