• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

CABANA APICOLA (casa stuparupui)

Creat de milu56, Iulie 11, 2009, 04:49:11 p.m.

« precedentul - următorul »

milu56

Citat din: murphy
Citat din: milu56Foarte buna ar fi o schita,faceti schita si o sa ma implic si eu,asa din mai multe idei o sa iasa ceva,eu cred ca teava este suficient de 3/5 pt schelet.SUCCES!

D-le Milu , repet : O schita cu ..... ce ???
   Propun , daca efectiv doriti ca acest topic sa fie ,, locul de nastere " al unui asemenea proiect , ca mai multi apicultori sa intervina cu diverse sugestii : Dimensiuni , necesitati , demontabil sau nu , acoperis intro ,, apa " sau in doua , pereti vitrati sau nu , etc .
  Va pot prezenta ( la aceasta faza a discutiei ) doar modalitati tehnice generice folosite la acest tip de constructii . Prinderea OSB-ului pe structura , propuneri de prindere a panourilor intre ele , samd . Toate acestea nu sunt decat .... detalii tehnice .... al unui proiect inexistent ( deocamdata ) !!! Insa ar facilita mult prezentarile acestea un anume ,, target " impus de comun acord .
  Avand in vedere ca experienta mea in stuparit ( si mai ales in pastoral ) este nesemnificativa , astept de la dvs si de la colegii de forum indicatii si sugestii asupra unei asemenea cabanute .


murphy a scris
( daca n-ati inteles revin c-o schita )

D006

Ok . Maine aveti o reprezentare in detaliu al unui colt ( intalnire intre pereti ) . Ca sa nu mai dam nastere la confuzii sau interpretari repet : .... DETALIU

D006

Asa cum am promis , incerc sa va arat cea mai utilizata modalitate de intalnire a peretilor la constructiile din OSB

D006

Am reprezentat teava rectangulara cu doua culori diferite , cate una pentru fiecare perete .
Placile din OSB sunt reprezentate in culoarea caramiziu .
Zona ce spuneam ca trebuie sa n-o omitem la calcul , coltul exterior ,, orb " este reprezentat pin culoarea maro inchis .
In sfarsit , imi este destul de dificil sa ma fac bine inteles doar pe baza acestei ciorne . Concret :
  - la peretele din stanga , la calcularea distantei dintre montanti ( stalpi ) se va incepe cu un ,, pas " de 400 mm dintre .... LIMITA EXTERIOARA a primului , pana la ... AXA celui urmator . De la acesta incolo , pana la cealalta limita a peretelui se vor calcula numai distante INTERAXIALE .
  - la peretele din partea de sus a schitei se va tine conte de grosimea totala a peretelui din stanga ( montant + OSB + eventuale alte materiale : termoizolatii ) iar primul stalp al acestui perete se va plasa fata de marginea placii la o distanta egala cu acea grosime . Abia apoi , ca si in cazul celuilalt perete , se vor amplasa stalpii la un ,, pas " INTERAXIAL de 400 mm . Pana la ultimul , unde vor calcula iarasi grosimea totala a celuilalt perete ( al trei-lea )

D006

Citat din: murphy
  - la peretele din partea de sus a schitei

Mii de scuze ! Am uitat sa pun o cota . Este vorba de cota dintre primul si al doi-lea stalp . De fapt as fi putut exprima doar o cota absolut aleatorie avand in vedere ca nu am definit in desen si grosimea placii de OSB . Asadar ..... ideea in sine cred c-am exprimat-o , totusi .

D006

Acest ,, colt orb " despre care vorbeam rezulta din faptul ca , fiind o constructie cu statut ,, demontabila " , nu putem beneficia de stalp de colt comun pentru ambele placi de OSB ai ambilor pereti . Se cere introducerea inca a unui stalp . Cu ajutorul acestor doi stalpi tangentiali vom proceda ( prin diverse modalitati tehnice ) la cuplarea peretilor vecini . In mod firesc , la constructiile ,, definitive " stalpii de colt aservesc placarii ambilor pereti . Chiar si asa insa tot va trebui sa se tina cont de grosimea placii de OSB .

milu56

POATE DE AICI O SA INTELEAGA MAI BINE COLEGII,doar se poate pune teava metalica in loc de lemn pt.scelet:
http://apitab.myforum.ro/cabana-apicola ... -vt68.html

D006

Corect ! Sunt foarte lizibile si prezentati detalii extrem de precise , mai ales ale sceletului .