• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

stupi din OSB

Creat de sfantul spiridon, Noiembrie 12, 2009, 03:52:11 a.m.

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: lucianzahariamurphy,ce inseamna usor nociv?ori e nociv,ori nu e .raspunsul asta nu prea e de profesionist in ale osb-ului.nu te supara,eu sint unul din cei care nu vad cu ochi buni asocierea albinelor si a produselor lor cu chimicalele.de exemplu

Practic spunem acelasi lucru !
,, ori e nociv,ori nu e " ...
Conteaza de la ,, fereastra " cui privesti problema . Pentru oameni casele din OSB sunt catalogate ca fiind ecologice . Indiferent de liantul prezent in material ( acela despre care spuneti ca ne face sa lacrimam in fabrica ) . Dupa ,, maturizarea " produsului finit , a placii de OSB , acesta devine un material extrem de aproape de natural , cum spuneam , foarte usor nociv . ( de ce insistati asupra substantelor toxice prezente in PAL atata timp cat bucataria dvs este plina de asa ceva ? )
 
  Eu am subliniat CLAR faptul ca nu stiu cat de nociv este OSB-ul .... PENTRU ALBINE ! Si mai spuneam ca astept parerea unui cunoscator al ambelor aspecte : OSB-ul si compatibilitatea acestuia cu albinaritul.
.......................................................................
  Ca sa exemplific si mai clar :
  Iubesc si stejarul si balsa . Ambele sunt ..... lemne , ambele sunt perfect naturale si ecologice . Din primul imi pun parchet , din al doilea imi confecionez plute pt pescuit . Cu ambele stiu ce am de facut .
  Acum va intreb ( bineanteles ca stiu raspunsul ) : pot confectiona stupi din balsa cu podisor din stejar ? Va intreb pentru ca sigur aveti mai multa experienta ca mine in stuparit . Eu ..... doar ma pricep la lemne !:hi:

mihaimoldova

OSB   SI  PAL
OSB nu se umfla la umiditate
palul se umfla la umiditate
eu am facut o cutie de 6 rame si am vopsito galben, adic cea de la avatar .Nu imi face probleme 
osb bagat im apa timp de cateva  zile nu se dilata , doar ca se inegreste
cat despre  chimicale  contine rasini cu care a fost lipit  ,miros emana  doar atunci cand este nou cu timpul isi pierde mirosul
,mam gandit sa fac corpuri dar mai intai vreau sa vad cum se comporta peste iarna pana atunci  ma bazez pe lemn
paste fericit :hi:  :hi:  :hi:

D006

Aprilie 03, 2010, 05:59:00 p.m. #17 Last Edit: Noiembrie 12, 2010, 10:11:55 p.m. by romikele
Citat din: murphy
  OSB 2 - special destinat lucrarilor interioare( nu intru in amanunte, nu cred sa va intereseze asta in apicultura) si ma indrept catre
  OSB 3 - Special destinat lucrarilor exterioare, cu indelunga expunere radiatiilor solare, factorilor termici, si asa mai departe.
 

Am explicat clar mai sus .
Citat din: mihaimoldovaOSB nu se umfla la umiditate 

Sigur ?

Adrian Roman

OSB3, din informatiile mele, este impregnat cu rasini epoxidice. M-am interesat de remanenta chimica si nu am aflat detalii. Deci lasa loc la un semn de intrebare... Am lasat afara pe trepte, in ploaie, zapada, vant si soare, o bucata de OSB3 de 8mm, de curiozitate. Sta acolo de 5 ani, si s-a umflat putin, s-a mai sfaramat pe la colturi, dar e tare si se mai tine intro bucata. Am facut cateva podisoare ptr. hranitoare rotunde, se pastreaza intacte, e adevarat ca le-am pulverizat cu tinctura de propolis cand le-am pus, numai pe partea dinspre cuib.

mihaimoldova

Aprilie 03, 2010, 11:29:57 p.m. #19 Last Edit: Noiembrie 12, 2010, 10:13:04 p.m. by romikele
Citat din: murphy
Citat din: murphy
  OSB 2 - special destinat lucrarilor interioare( nu intru in amanunte, nu cred sa va intereseze asta in apicultura) si ma indrept catre
  OSB 3 - Special destinat lucrarilor exterioare, cu indelunga expunere radiatiilor solare, factorilor termici, si asa mai departe.
 

Am explicat clar mai sus .
Citat din: mihaimoldovaOSB nu se umfla la umiditate 

Sigur ?

SIGUR NU SE UMFLA  A EXPERIMENTAT  TATAL MEU   PUNAND O FASIE DE OSB   IN APA  SI SA INEGRIT  IN TIMP
OSB SE FOLOSESTE SI PT CONSTRUCTII  EXTERIORE INTERIORE
nus probleme
bine ca si lemnul  se resimte conditiile de umiditate
paste fericit

D006

Citat din: mihaimoldova
SIGUR NU SE UMFLA  A EXPERIMENTAT  TATAL MEU   PUNAND O FASIE DE OSB   IN APA 

Atunci e ok ! Paste fericit !