Apicultura in armonie cu natura

Creat de D006, Ianuarie 10, 2014, 12:07:30 a.m.

« precedentul - următorul »
  Pe lumea asta mai exista si o altfel de apicultura o apicultura care nu urmareste profitul ci starea de bine atat a albinelor cat si a oamenilor ;

Totul a inceput de aici : http://www.beesource.com/point-of-view/ed-dee-lusby/

  Va bagati pe acest subiect ?


nu am citit tot.. dar am inteles ca cei doi si-au dedicat viata gasirii unei metode de a combate acarienii fara tratamente chimice..

zilele acestea am gasit si pe youtube si pe net mai multe filmulete/articole in care uni apicultori sustin ca in loc de foite de ceara pun rama goala si albinele gladesc fagurii cu dimensiunea celulei mai mica decat cea de pe foita.. acest lucru impiedicand dezvoltarea acarienilor, si in timp albinele devolta un instinc de lupta mai bun. De asemenea albina crescuta in faguri naturali sunt mai sanatoase..

Deja Adi Murgoci a trecut pe celula naturala si se pare ca pana acum toate testele sunt ok...

Eu unul sunt fan Sam Comfort , acest om imi inspira numai optimism si fericire .Top Bar Hive Inspection with Sam Comfort

e o metoda ce trebuie testata...
dar sa ne intoarcem in timp..
cand a aparut acarianul varroua la noi in tara si cand s-au introdus primele foite de ceara? Poate cineva mai in varsta poate raspunde la aceasta intrebare.

Acarianu a aparut in lumea moderna prin anii 60 . presele de faguri sint din perioada interbelica .

si la noi in tara?
Un apicultor din zona mea.. mi-a zis ca acarianul aici in zona asta a aparut de prin 2005..pana atunci nu a avut probleme.

Ianuarie 10, 2014, 02:18:40 a.m. #8 Last Edit: Ianuarie 10, 2014, 02:25:46 a.m. by dragos2006
  Eu unul il stiu din 1983 . Deja la magazin se vindea Sineacar .
  Poate are stupi din 2004...
Boala a fost descoperită în anul 1904 în insula Java, de către E. Jacobson de unde s-a extins practic în toată lumea, în Europa fiind semnalată pentru prima dată în anul 1967

are stupi de din parinti..si el acum are 65 de ani..face apicultura de cand era copil.


si pe mine m-a fascinat acest subiect... trebuie doar sa cauti pe net si sunt foarte multi din afara care utilizeaza faguri naturali..si tratamente minime sau zero. Doar noi romanii zicem ca nu e posibil. Sa mai iau si "bataie" intr-o discutie amicala cu alti apicultori..cand am pomenit de aceasta metoda..o tin tare pe alor..nu e posibil..
Dar cred ca merita incercat...ce avem de pierdut?

Initial voi lua 6 lazi , exact cat sa-i duc cu Loganul MCV. Vreau ca la salcam sa pornesc in forta.!

ce metoda vei folosi pentru a elimina ramele vechi cu dimensiune a celulei mare.?

Popularea lazilor se va face prin roi la pachet . Astfel nu se pune problema fagurilor si nici a bolilor. Nu vrea sa folosesc la ei nici un fel de ceara din exterior , doar ce produc ele.